Αγριελιά
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Re: Αγριελιά
Ναι μπορείς να κάνεις αυτό που σου λέει ο Παναγιώτης 100% οι ελιές (κυρίως οι άγριες) είναι μια κατηγορία μόνες τους! Αντέχουν τα πάντα
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Μενέλαος έγραψε:Σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση Παναγιώτη! Διάβασα καλά; Να μειώσω στο 1/3 την μπάλα; Ιούνιο μήνα; Μπορείς σε παρακαλώ να μου το επαναλάβεις, και να με διαβεβαιώσεις ότι δε θα πάθει τίποτε τέτοιαν εποχή; Και να κόψω και κλαδάκια, είσαι βέβαιος; Πόσο χαίρομαι πάντως που υπάρχουν και άνθρωποι που με προτρέπουν να αφαιρέσω χώμα! Δόξα τω θεώ! Είχα αρχίσει και πίστευα ότι σε κάποια μελλοντική μας συνάντηση θα έτρωγα πια ξύλο, προκειμένου να κόψω την "κακιά" μου συνήθεια να βγάζω χώμα, έτσι όπως με προγκάτε σχεδόν όλοι εδώ μέσα! Σε παρακαλώ, διαβεβαίωσέ με για τα παραπάνω, και άμεσα πιάνω δουλειά! Θα ξαναβγάλω άμεσα και φωτογραφίες, μόλις κάνω κάποιες από αυτές τις εργασίες.
Ναι, ναι και ναι! Μπορείς να αφαιρέσεις το 1/3 της ριζόμπαλας ανετότατα, να χαλαρώσεις το σφιγμένο χώμα τριγύρω απο την εναπομείνασα και να την φυτεύσεις σε ρηχό και πλατύ δοχείο π.χ. ένα κασόνι, ένα κουτί απο φελιζόλ ή άλλο τι, συμπληρώνοντας χώμα!
Μην κλαδέψεις ακόμα ! Ανέβασε την φωτογραφία με τις αλλαγές μόνο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση Παναγιώτη! Διάβασα καλά; Να μειώσω στο 1/3 την μπάλα; Ιούνιο μήνα; Μπορείς σε παρακαλώ να μου το επαναλάβεις, και να με διαβεβαιώσεις ότι δε θα πάθει τίποτε τέτοιαν εποχή; Και να κόψω και κλαδάκια, είσαι βέβαιος; Πόσο χαίρομαι πάντως που υπάρχουν και άνθρωποι που με προτρέπουν να αφαιρέσω χώμα! Δόξα τω θεώ! Είχα αρχίσει και πίστευα ότι σε κάποια μελλοντική μας συνάντηση θα έτρωγα πια ξύλο, προκειμένου να κόψω την "κακιά" μου συνήθεια να βγάζω χώμα, έτσι όπως με προγκάτε σχεδόν όλοι εδώ μέσα! Σε παρακαλώ, διαβεβαίωσέ με για τα παραπάνω, και άμεσα πιάνω δουλειά! Θα ξαναβγάλω άμεσα και φωτογραφίες, μόλις κάνω κάποιες από αυτές τις εργασίες.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλό Μήνα Μενέλαε και καλορίζικα τα νέα σου δέντρα!
Όντως οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καθαρότερες [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
Προτείνω να βγάλεις το δέντρο απο τη γλάστρα και να το φωτογραφίσεις από το ύψος των ματιών .
Μπορείς ακόμα να μειώσεις τον όγκο της ριζόμπαλας το 1/3 της υπάρχουσας! Για περισσότερη εργασία ( καθαρισμό ρίζας, μεταφύτευση ) δεν σου συνιστώ.
Κόψε και τα παραβλάσταρα που φαίνονται να πετάγονται σαν κεραίες μέσα στην γλάστρα και ξανά φωτογράφισέ το να φανεί ο κορμός καθαρά!
Εννοείται πως σε περιμένουμε στην αμέσως επόμενη συνάντηση για να δουμε το δέντρο απο κοντά!
Όντως οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καθαρότερες [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/think.gif[/img]
Προτείνω να βγάλεις το δέντρο απο τη γλάστρα και να το φωτογραφίσεις από το ύψος των ματιών .
Μπορείς ακόμα να μειώσεις τον όγκο της ριζόμπαλας το 1/3 της υπάρχουσας! Για περισσότερη εργασία ( καθαρισμό ρίζας, μεταφύτευση ) δεν σου συνιστώ.
Κόψε και τα παραβλάσταρα που φαίνονται να πετάγονται σαν κεραίες μέσα στην γλάστρα και ξανά φωτογράφισέ το να φανεί ο κορμός καθαρά!
Εννοείται πως σε περιμένουμε στην αμέσως επόμενη συνάντηση για να δουμε το δέντρο απο κοντά!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Μενέλαος
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Αγριελιά
Καλημέρα στην παρέα! Ύστερα από την βαθύτατη εντύπωση που μου έκανε η αγριελιά-αριστούργημα του Παναγιώτη, που είχε φέρει στην προηγούμενη συνάντησή μας, αποφάσισα να αγοράσω κι εγώ μία αγριελιά, που ως τώρα τη σνόμπαρα, μπας και ποτέ καταφέρω να φτιάξω κάτι αντίστοιχο. Πιστεύω ότι τα 9 ευρώ που έδωσα σε φυτώριο στο Μενίδι που βόλταρα για πρώτη φορά χθες, είναι καλή τιμή γι'αυτό το δεντράκι, το οποίο, πέραν της μεγάλης και γεμάτης ρίζες μπάλας που έχει, έχει αρκετά χοντρό κορμό και καλή διακλάδωση, πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν πολυφαίνονται στην κοντινή φωτογραφία που έβγαλα, εξαιτίας της πυκνότητας του φυλλώματός της. Παναγιώτη, σαν εξπέρ του είδους, αλλά και υπόλοιπα παιδιά, θέλω τη βοήθειά σας! Δεν γνωρίζω πολλά από ελιές, δεν έχω ξαναασχοληθεί με αυτές, πέραν του γεγονότος ότι έχω αρκετές μεγάλες στο χωράφι, οι οποίες διαπιστωμένα έχουν τον αθάνατο! Αυτές δε, ούτε τις περιποιούμαι, ούτε τις ποτίζω, ούτε τίποτε, μόνες τους ζουν και βασιλεύουν.
Είναι κατάλληλη εποχή, ειδικά για τις αγριελιές, να "βάλω το χεράκι μου" στην μπάλα της, που ως γνωστόν, με ενοχλεί αφάνταστα το μέγεθός της; Αν όχι τώρα, που προφανώς δεν είναι η εποχή, πότε; Και πόσο ρίζα να κόψω τότε; Θα αντέξει και κάποιο πρώτο καθάρισμα και ψιλοκλάδεμα τέτοιαν εποχή; Αυτά, περιμένω τις απόψεις σας!
Υ.Γ. Σκέψη μου είναι να την διαμορφώσω με κάθε τρόπο να έχει σε κάποια πλευρά ένα "cloud", όπως αυτή του Παναγιώτη βέβαια!
Είναι κατάλληλη εποχή, ειδικά για τις αγριελιές, να "βάλω το χεράκι μου" στην μπάλα της, που ως γνωστόν, με ενοχλεί αφάνταστα το μέγεθός της; Αν όχι τώρα, που προφανώς δεν είναι η εποχή, πότε; Και πόσο ρίζα να κόψω τότε; Θα αντέξει και κάποιο πρώτο καθάρισμα και ψιλοκλάδεμα τέτοιαν εποχή; Αυτά, περιμένω τις απόψεις σας!
Υ.Γ. Σκέψη μου είναι να την διαμορφώσω με κάθε τρόπο να έχει σε κάποια πλευρά ένα "cloud", όπως αυτή του Παναγιώτη βέβαια!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!