Έχει ελπίδα για μπονσαι;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Re: Έχει ελπίδα για μπονσαι;

Δημοσίευση από Sim62 »

Αν λές για αυτά που αναφέρω δεύτερα που τα πλασάρουν διάφοροι επιτήδειοι, τα πωλούν για bonsai κατευθείαν.

Βέβαια ποντάρουν στην γενικότερη άγνοια για το τι ακριβώς είναι bonsai και στην επιθυμία έως λαχτάρα των νέων θιασωτών της τέχνης ή του χόμπυ, όπως θέλεις πες το, να αποκτήσουν γρήγορα κάτι πιο έτοιμο.

Βέβαια όπως και σε πολλά άλλα πράγματα στη ζωή είναι και θέμα οικονομικής δυνατότητας. Αν την έχεις αγοράζεις όσο πιο έτοιμα δέντρα μπορείς πληρώνοντας βέβαια αρκετά χρήματα. Τότε βέβαια είσαι μάλλον συλλέκτης παρά καλλιεργητής bonsai που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και προσφέρει προφανώς μεγαλύτερες συγκινήσεις και ικανοποίηση παρακολουθώντας τα αποτελέσματα και την εξέλιξη της δουλειάς που έκανες.

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από thodoris1980 »

Sim62 έγραψε:Με μια βόλτα στα φυτώρια σίγουρα θα βρείς κάποια ελιά σαν αυτή της παρακάτω φωτογραφίας με τιμή 20-25 ευρώ. Αν είναι και λίγο μεγαλύτερη μπορεί να φτάνει έως και τα 50 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος του κορμού της. Σκέψου ότι η ελιά είναι δέντρο πολύ αργής ανάπτυξης και οι τιμές αυτές είναι δικαιολογημένες. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο σχετικά χαμηλός κορμός από 15-25 εκ. και η διακλάδωση να ξεκινά χαμηλά όπως στην φωτογραφία.
IMG_52201.jpg
Ποιά είναι τώρα η διαφορά ? Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και εδώ αλλά κυρίως στο εξωτερικό που βάζουν κάποιο παρόμοιο δείγμα μέσα σε ένα pot για bonsai to το βαφτίζουν και σαν εξωτικό bonsai και σου το σερβίρουν στην καλύτερη 100 ευρώ. Το συμπέρασμα... ψάξε!!!

Παράδειγματα

bonsai_berlin_-_olivenbaum-2.jpg
olea-europea-1.jpg
Όσο για την γιούκα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι φυτό συμβατό για bonsai, πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πετύχεις μικροφυλλία με αυτές τις "σπάθες" και χωρίς μικρά φύλλα που να δένουν αρμονικά με ένα κορμό και να δίνουν την εντύπωση δέντρου σε μικρογραφία απλά δεν έχεις bonsai αλλά κάτι άλλο.

Αυτές τις ελιές όμως τις πωλούν για προ μπονσαι ή για μελλοντικό δένδρο; ;;
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Με μια βόλτα στα φυτώρια σίγουρα θα βρείς κάποια ελιά σαν αυτή της παρακάτω φωτογραφίας με τιμή 20-25 ευρώ. Αν είναι και λίγο μεγαλύτερη μπορεί να φτάνει έως και τα 50 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος και το πάχος του κορμού της. Σκέψου ότι η ελιά είναι δέντρο πολύ αργής ανάπτυξης και οι τιμές αυτές είναι δικαιολογημένες. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι ο σχετικά χαμηλός κορμός από 15-25 εκ. και η διακλάδωση να ξεκινά χαμηλά όπως στην φωτογραφία.
IMG_52201.jpg
Ποιά είναι τώρα η διαφορά ? Υπάρχουν κάποιοι έξυπνοι και εδώ αλλά κυρίως στο εξωτερικό που βάζουν κάποιο παρόμοιο δείγμα μέσα σε ένα pot για bonsai to το βαφτίζουν και σαν εξωτικό bonsai και σου το σερβίρουν στην καλύτερη 100 ευρώ. Το συμπέρασμα... ψάξε!!!

Παράδειγματα

bonsai_berlin_-_olivenbaum-2.jpg
olea-europea-1.jpg
Όσο για την γιούκα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι φυτό συμβατό για bonsai, πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πετύχεις μικροφυλλία με αυτές τις "σπάθες" και χωρίς μικρά φύλλα που να δένουν αρμονικά με ένα κορμό και να δίνουν την εντύπωση δέντρου σε μικρογραφία απλά δεν έχεις bonsai αλλά κάτι άλλο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Όχι δεν γίνεται.
+1 sim62
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Sim62 έγραψε:Θοδωρή όλα αυτά που σου αρέσουν κάνουν υπέροχα bonsai (η συκιά και τα πλατάνια μόνο έχουν πολύ μεγάλα φύλλα και χρειάζονται πολλά χρόνια και μεγάλη διακλάδωση για να φαίνονται αρμονικά σαν σύνολο).

Οι ελιές και τα acer και οι πικέες αν προσέξεις ποιό θα είναι το αρχικό υλικό σου δίνουν πολύ πιό γρήγορα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Και βέβαια τα πεύκα αν πετύχεις καλό δείγμα είναι τα καλύτερα απ΄όλα (άποψη μου για να μην παρεξηγούμαστε) αλλά εδώ απαιτούνται πείρα και γνώσεις αφού θεωρείται πιο δύσκολο δέντρο για όσους είναι στο ξεκίνημα.

Υ.Γ Αργότερα θα ανεβάσω μια φωτό για το τι ακριβώς είδους ελιές πρέπει να ψάχνεις στα φυτώρια για ένα πιο γρήγορο ξεκίνημα.

Σε ευχαριστώ πολύ Sim62.Να σε ρωτησω,εχω καποια γιούκα πολλών ετών.Αυτά γίνονται μπονσάι;
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

Θοδωρή όλα αυτά που σου αρέσουν κάνουν υπέροχα bonsai (η συκιά και τα πλατάνια μόνο έχουν πολύ μεγάλα φύλλα και χρειάζονται πολλά χρόνια και μεγάλη διακλάδωση για να φαίνονται αρμονικά σαν σύνολο).

Οι ελιές και τα acer και οι πικέες αν προσέξεις ποιό θα είναι το αρχικό υλικό σου δίνουν πολύ πιό γρήγορα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Και βέβαια τα πεύκα αν πετύχεις καλό δείγμα είναι τα καλύτερα απ΄όλα (άποψη μου για να μην παρεξηγούμαστε) αλλά εδώ απαιτούνται πείρα και γνώσεις αφού θεωρείται πιο δύσκολο δέντρο για όσους είναι στο ξεκίνημα.

Υ.Γ Αργότερα θα ανεβάσω μια φωτό για το τι ακριβώς είδους ελιές πρέπει να ψάχνεις στα φυτώρια για ένα πιο γρήγορο ξεκίνημα.

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Λοιπον μου αρεσουν τα εξης: ελια,πλατανος,acer,βουκαμβιλια,συκια,μηλια,πευκο,ελατο,πικεα....
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

thodoris1980 έγραψε:Έχετε δίκιο.Θα ασχοληθώ με άλλο δενδρύλλιο.

Επικίνδυνη επιλογή λέξης, χαχα... Δεν ξέρουμε κι αν γίνονται μπονσάι! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ψάξε για κάτι πιο κατάλληλο. Τι δέντρα σου αρέσουν?
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Έχετε δίκιο.Θα ασχοληθώ με άλλο δενδρύλλιο.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Hfestion έγραψε:Σίγουρα μπορεί να γίνει, θα πρέπει όμως να κοπεί στους 15 πόντους. Θα πρέπει να φτιάξεις νέα κλαδια και να δημιουργήσεις νέες διακλάδωσεις. Μπορείς να περιμένεις 2, , 3 χρόνακια (τουλάχιστον) ? Και όταν θα περάσουν τα 2, 3 χρονάκια και θα έχεις περισσότερη εμπειρία θα αναλογηθεις στο αν αξίζε να ασχοληθείς με έναν ολοισιο κορμο?

Και λίγα λες.. Δεν τις λες και ταχείας ανάπτυξης τις ελιές...

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Σίγουρα μπορεί να γίνει, θα πρέπει όμως να κοπεί στους 15 πόντους. Θα πρέπει να φτιάξεις νέα κλαδια και να δημιουργήσεις νέες διακλάδωσεις. Μπορείς να περιμένεις 2, , 3 χρόνακια (τουλάχιστον) ? Και όταν θα περάσουν τα 2, 3 χρονάκια και θα έχεις περισσότερη εμπειρία θα αναλογηθεις στο αν αξίζε να ασχοληθείς με έναν ολοισιο κορμο?
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Διάβασε το άρθρο της βιβλιοθήκης http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... hoice.html

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

RiaDr έγραψε:Μήπως να εύρισκες κάποιο άλλο δέντρο που να είναι εξ αρχής καταλληλότερο και να φυτέψεις το συγκεκριμένο στον κήπο; Θα γλιτώσεις χρόνο και το δέντρο άσκοπη ταλαιπωρία με αμφίβολο αποτέλεσμα...
Έχεις δίκιο.Τι προϋποθέσεις πρέπει να έχει ένα δενδρυλιο ώστε να είναι κατάλληλο για μελλοντικό μπονσαι;
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Μήπως να εύρισκες κάποιο άλλο δέντρο που να είναι εξ αρχής καταλληλότερο και να φυτέψεις το συγκεκριμένο στον κήπο; Θα γλιτώσεις χρόνο και το δέντρο άσκοπη ταλαιπωρία με αμφίβολο αποτέλεσμα...

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:Θα πρεπει να κόψεις το δέντρο χαμηλά. Θα ηθελες να το κάνεις κάτι τέτοιο;
Ναι! !! Και πόσο κόψιμο θέλει; ;; καμιά 20 άρια πόντους από το χώμα; ;;
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Sim62 »

[justify]Εχω την εντύπωση ότι η διακλάδωση ξεκινάει πολύ ψηλά και θα πάρει πάρα πολλά χρόνια η διαμόρφωση αλλά εντέλλει αυτή είναι και η ομορφιά του πράγματος αρκεί να έχει κάποιος την επιμονή και πειθαρχία που χρειάζεται.. Θα πρέπει να ξεκινήσεις όπως λέει ο Χάρης.[/justify]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Θα πρεπει να κόψεις το δέντρο χαμηλά. Θα ηθελες να το κάνεις κάτι τέτοιο;
Εικόνα

Topic author
thodoris1980
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Οχι απλως ρωταω γιατι θελω να ασχοληθω με το χομπι.Εχω ειδη μια πικεα οπου απο φθινοπωρο θα ξεκινησω..
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Την ελιά την είχες αγοράσει για να την κάνεις μπονσάι;
Απάντηση