Συμβουλές για μυρτια μικροφυλλη.

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση

Topic author
Vadim
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Συμβουλές για μυρτια μικροφυλλη.

Δημοσίευση από Vadim »

Σε ευχαριστώ .. :)

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ωραία η μυρτια σου!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Vadim
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Vadim »

ΟΚ σε ευχαριστώ πολύ karesansui.. Δεν το ήξερα αυτό για τις σαραντσαποδαρουσες.
Υ. Γ. Δεν έχω σκοπό να το πειράξω. Του χρόνου την άνοιξη θα κάνω μια επέμβαση, μέχρι τότε θέλω να το δω να αναπτησετε σύμφωνα με τις παραπάνω συμβουλές σου.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Δικό σου το δέντρο και σεβαστές οι προτάσεις διαμόρφωσης που προτείνεις! Θα έλεγα όμως να μην το ταλαιπωρήσεις περισσότερο για φέτος, Άφησέ το να πάρει τα πάνω του μετά το κλάδεμα, να γεμίσει νέα βλάστηση και έχεις καιρό για την διαμόρφωση.

Οι μικρές σαρανταποδαρούσες που βρήκες δεν αποτελούν πρόβλημα για το φυτό γιατί τρέφονται με τις νύμφες και τις προνύμφες των εντόμων άρα χρήσιμες σου είναι.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
Vadim
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Vadim »

Κάτι σαν κόκκινες σαραντσαποδαρουσες ενός εκατοστό μήκος.. Σήμερα σκαλισα λίγο μέσα στην γλάστρα και βρήκα 5-6 και τα εβγαλα..συνεχισα να σκαλιζω προσεκτικά να μην χαλάσω την ρίζα και δεν βρήκα άλλες.. Αντε να δούμε..

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Μάιος 2015, 17:17 --

Μετά από αρκετές σκέψεις ένα από αυτά τα δύο σχέδια λέω να κάνω μελλοντικά. Τι λέτε? Θα ήθελα την γνώμη σας.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Μάιος 2015, 17:29 --

Το κλαδι κάτω αριστερα στην 2η φωτογραφία είναι αυτό που φαίνεται στην 1η φωτογραφία.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Τι Ζουζούνια; Σκουλίκια έννοιες; Αραχνακια; Μωβ έχω και εγώ σε φρέσκα φύλλα φτελιάς που την βλέπει ο ήλιος.

Topic author
Vadim
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Vadim »

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας... θα τις ακολουθησω πιστά.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Μάιος 2015, 00:41 --

Την πήρα 12 ευρω απο ενα φυτώριο στην γειτονία..Νομιζώ οτι ειναι πολύ καλή τιμή. Ειναι περίπου 50 εκατ. υψός και ανάλογο πλάτος. Ο κορμός είναι περίπου 2 εκαστ.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 03 Μάιος 2015, 00:54 --

Ακομα μια ερωτηση! 'Οσο κλάδευα την Μυρτιά παρατήρησα οτι στο χώμα υπάρχουν κάτι ζουζουνάκια..δεν ξέρω αν βλάπτουν ή οφελούν το φυτό (αεριμό ριζικού συστήματος).. Βέβαια πριν το κλαδεμα είχε πόλλους νέους βλαστούς οπότε και δεν προχώρησα σε μεταφύτευση. Επίσης κάποια φυλαράκια είχαν μωβ χρώμα..Αυτο πιθανόν να οφείλεται σε έκθεση του φυτού στον απευθείς ήλιο...Τι να λέτε να κάνω??
Άβαταρ μέλους

DimItRisC
Shohin
Shohin
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από DimItRisC »

Ωραίο!!! Σε τι τιμή το αγοραστές;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Αν και νεαρή η μυρτιά σου είναι δεντράκι με καλές προοπτικές για το μέλλον. Ο Karesansui σου είπε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις από εδώ και στο εξής. Εγώ θέλω μόνο να υπογραμμίσω ότι όσο περισσότερο φύλλωμα έχει στο μέλλον τόσο θα παχαίνουν κορμός και κλαδιά και η γνώμη μου είναι για τα επόμενα 2-3 χρόνια το λιγότερο να την κλαδέψεις ελάχιστα και μόνο στις διακλαδώσεις που βγαίνουν πάνω από δύο κλαδιά (να αφήνεις μόνο τα δύο). Όμως οτιδήποτε ξεπετεχθεί πιο χαμηλά εκεί που το δέντρο τώρα είναι άδειο μην το πειράξεις καθόλου. Αυτά με συγκεκριμένη κορφολόγηση των νέων βλαστών από του χρόνου την άνοιξη (Θα τα πούμε τότε αλλά μπορείς και να διαβάσεις σχετικά άρθρα στην βιβλιοθήκη) θα ξεκινήσουν να δίνουν σιγά σιγά την μορφή σκούπας που συμφωνώ και εγώ ότι ταιριάζει πολύ και στο συγκεκριμένο είδος και στο δέντρο σου.
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλησπέρα!
Το δεντράκι σου είναι πολύ όμορφο τόσο σαν είδος όσο και σαν επιλογή!
Έχε υπόψη σου πως οι μυρτιές μεγαλώνουν πολύ αργά. Για να παχύνει ο κορμός του συγκεκριμένου δέντρου που αγόρασες θα περάσει μια δεκαετία τουλάχιστον!
Τι μπορείς να κάνεις από εδώ και πέρα?
1. Να την λιπαίνεις τακτικά, ανά 15νθήμερο όλο τον χρόνο με εξαίρεση τον Ιούλιο/Αύγουστο και Ιανουάριο/Φεβρουάριο.
2. Την κλάδεψες αρκετά, δεν χρειάζεται περισσότερο για αυτήν την περίοδο. Βέβαια ίσως να μην σου ανθίσει για τώρα αλλά δεν πειράζει αφου επενέβης δραστικά στην διαμόρφωσή της.
3. Θα επέλεγα το σχήμα της σκούπας για το συγκεκριμενο δεντράκι. Αναδεικνύει και τον κορμό και τα υπάρχοντα πρωτεύοντα κλαδιά.
4. Άφησέ την να αναπτυχθεί ελεύθερα απο εδώ και πέρα μέχρι τον επομενο χρόνο για να παχυνουν κάπως τα κλαδιά της.
5. Αν θέλεις, τώρα, αυτήν την εποχή να της κάνεις μεταφύτευση σε ενα πιό ...κομψό δοχείο απο αυτό το φυτωριακό αλλά, μην πειράξεις τώρα καθόλου το ριζικό της σύστημα. Οι μυρτιές είναι πολύ ευαίσθητες στην κοπή της ρίζας τους ( στο αναφέρω απο πείρα).
Απλώς τοποθέτησέ την, ως έχει σε ένα άλλο δοχείο της αρεσκείας σου αν το επιθυμείς φυσικά!
6. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, μην ξεχάσεις να την ποτίζεις τακτικά ιδιαίτερα τώρα που αναμενονται πολύ ζεστές μέρες! Μπορεί να είναι φυτό μεσογειακό αλλά στο δοχείο δεν είναι το ίδιο όπως όταν αναπτύσσεται στην φύση! Ταλαιπωρείται απο τον ξηρό αέρα.
Προσοχή στα ακάρεα που εύκολα την προσβάλλουν.

Καλορρίζικη!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Νομίζω οτι δεν είναι πολύ καλη επιλογή αλλά ας ακουστει και αλλη γνώμη.

Topic author
Vadim
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Συμβουλές για μυρτια μικροφυλλη.

Δημοσίευση από Vadim »

Καλησπέρα σε όλοι την παρέα του φόρουμ.. Πήρα πριν κάτι μέρες μια μυρτια πολύ οικονομική με αρκετά ενδιαφέρουσα δομή κατά την γνώμη μου για ένα όμορφα μελλοντικά δέντρακι. Λοιπόν θα ήθελα την γνώμη σας για την φροντίδα γιατί δεν έχω ιδέα(ειναι η πρώτη μου μυρτια). Σήμερα έκοψα τις κορυφές της γιατί είχε πολύ πράμα και δεν περνούσε καθόλου φως στο φυτό. Τι διαμόρφωση προτείνετε?? Μπορώ αυτήν την εποχή να κάνω αυστηρό κλάδεμα?? Πολλές οι απορίες μου άλλο πιστεύω μέσα στο φόρουμ έχει πολλούς ανθρώπους με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Σε λίγο ανεβάζω και φωτογραφίες του φυτού.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 02 Μάιος 2015, 19:37 --

Μυρτια
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση