Picea pungens
-
vasilis sivvas
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Picea pungens
είχα να σου συστήσω φυτώριο που βρήσκεις τέτοια με 18-20 ευρώ... αλλα βόρεια ελλάδα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_e_sad.gif[/img]christos1908 έγραψε:Αθήνα, βόρεια προάστια... Απο ζέστη θα την πάλευε εδώ...
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
christos1908
Topic author - Omono

- Been thanked: 1 time
-
vasilis sivvas
- Imperial

που μένεις δεν μας είπες ......christos1908 έγραψε:Παιδιά το δέντρο ειναι ωραίο αλλά ούτε καν για 100€. Οπως είπα αν ηταν μέχρι ενα 50αρικο θα το σκεφτόμουν αλλά για τα διπλά με τιποτα.
Επίσης εχω διαβάσει οτι τα έλατα ειναι πολυ δύσκολα σαν είδος κι εγώ αρκετά αρχάριος, οπότε δε θα ρίσκαρα με τιποτα τόσα χρήματα. Έχω χάσει πολύ πιο "σκυλιά" δέντρα... δε νομίζω οτι θα διαθέσω πάνω από 30-40 ευρώ εκτός αν μιλαμε για κάτι πραγματικά εξαιρετικό.
Έτσι ειναι, η αναζήτησή δεν σταματάει ποτέ...
-
christos1908
Topic author - Omono

Παιδιά το δέντρο ειναι ωραίο αλλά ούτε καν για 100€. Οπως είπα αν ηταν μέχρι ενα 50αρικο θα το σκεφτόμουν αλλά για τα διπλά με τιποτα.
Επίσης εχω διαβάσει οτι τα έλατα ειναι πολυ δύσκολα σαν είδος κι εγώ αρκετά αρχάριος, οπότε δε θα ρίσκαρα με τιποτα τόσα χρήματα. Έχω χάσει πολύ πιο "σκυλιά" δέντρα... δε νομίζω οτι θα διαθέσω πάνω από 30-40 ευρώ εκτός αν μιλαμε για κάτι πραγματικά εξαιρετικό.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Σαν δέντρο μπορεί και να αξίζει. Νομίζω όμως πως δεν υπάρχει λόγος να δώσεις τόσα πολλά λεφτά.
Αν σου αρέσει τόσο πολύ αυτό το είδος, αγόρασε πρώτα ένα μικρό, μελέτησε το και αν το κρατήσεις ζωνρανο αγοράζεις κι ένα μεγάλο. Εγώ έτσι κάνω
Αν σου αρέσει τόσο πολύ αυτό το είδος, αγόρασε πρώτα ένα μικρό, μελέτησε το και αν το κρατήσεις ζωνρανο αγοράζεις κι ένα μεγάλο. Εγώ έτσι κάνω
-
iohokahey
- Masterpiece

χρηστο,ουτε για πλακα..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... gblack.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]Μενέλαος έγραψε:Άμα λέω εγώ ότι έρχονται σε παρανοικές τιμές... 110 ευρώ για ένα δεντράκι μόλις ξεριζωμένο και άπιαστο! Άστον να το κρατήσει αυτός, έτσι κι αλλιώς σπάνια πουλιούνται αυτά (και πολύ δύσκολα ζουν)!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Σάβ Απρ 18, 2015 8:38 pm --
Σαν μέγεθος είναι μεγαλυτερο απο αυτό που πίστευα όχι βέβαια 110€ ουτε ακόμα και να ηταν σε άψογη κατασταση. Όμως για τοσα λεφτά δεν αξίζει στο να πάρεις κάτι τέτοιο ουτε ο κορμός ουτε η διακλάδωση απο αυτή που είδα αξίζει. Δηλαδή δεν είναι η ευκαιρία απο την άποψη οτι είναι σχεδόν έτοιμο όπως λέμε...
-
vasilis sivvas
- Imperial

ΑΚΡΙΒΟ !! ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ???? ΒΟΡΕΙΑ Η ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ?christos1908 έγραψε:Ρια ειναι πολύ ωραίο κομμάτι, το ύψος του ειναι περίπου 60-70cm πάνω απο τη γλάστρα και ο κορμός του ειναι χοντρός.
Χάρη αν είχε μέχρι 50€ θα το έπαιρνα... Αλλά έχει μόλις 110€ (Ελπίζω να μην χτύπησα κανέναν)...
Άμα λέω εγώ ότι έρχονται σε παρανοικές τιμές... 110 ευρώ για ένα δεντράκι μόλις ξεριζωμένο και άπιαστο! Άστον να το κρατήσει αυτός, έτσι κι αλλιώς σπάνια πουλιούνται αυτά (και πολύ δύσκολα ζουν)!
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
christos1908
Topic author - Omono

Ρια ειναι πολύ ωραίο κομμάτι, το ύψος του ειναι περίπου 60-70cm πάνω απο τη γλάστρα και ο κορμός του ειναι χοντρός.
Χάρη αν είχε μέχρι 50€ θα το έπαιρνα... Αλλά έχει μόλις 110€ (Ελπίζω να μην χτύπησα κανέναν)...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Harris έγραψε:35euro αν καταλάβα σωστα το μέγεθος του
Και κάνε και λίγο τον δύσκολο, μιας και έχει κάποια κλαδιά ξερά... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
Ωραίο κομμάτι δείχνει πάντως, με προοπτικές.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
-
christos1908
Topic author - Omono

Καταρχάς να ζητήσω συγνώμη για τις στραβές φωτογραφίες (έκανα το ποστ βιαστικά και δεν το πρόσεξα) και να ζητήσω από κάποιον διχειριστή να τις ισιώσει αν ειναι δυνατόν....
Τώρα το δέντρο είναι υγιέστατο (για την ώρα), ο κορμός του ειναι σε μέγεθος νεροπότηρου, όντως με πολύ διακλάδωση από χαμηλά. Για κίνηση δε μπορώ να διακρίνω καλά γιατί ειναι πολύ πυκνό αλλά δε φαίνεται κάτι ιδιαίτερο... Απο χρήμα δεν ξέρω τι παίζει γιατί μια κοπέλα που ήταν εκει δεν ήξερε και ο υπεύθυνος εξυπηρετούσε κάπου παρακάτω και δεν είχα χρόνο να περιμένω... Θα μάθω όμως... Μέχρι ποσά θα το κοστολογούσατε τίμιο;;;
Τώρα το δέντρο είναι υγιέστατο (για την ώρα), ο κορμός του ειναι σε μέγεθος νεροπότηρου, όντως με πολύ διακλάδωση από χαμηλά. Για κίνηση δε μπορώ να διακρίνω καλά γιατί ειναι πολύ πυκνό αλλά δε φαίνεται κάτι ιδιαίτερο... Απο χρήμα δεν ξέρω τι παίζει γιατί μια κοπέλα που ήταν εκει δεν ήξερε και ο υπεύθυνος εξυπηρετούσε κάπου παρακάτω και δεν είχα χρόνο να περιμένω... Θα μάθω όμως... Μέχρι ποσά θα το κοστολογούσατε τίμιο;;;
Καλησπέρα. Συνήθως αυτά τα δέντρα έρχονται σε παρανοικές τιμές, ρώτησες πόσο το δίνουν; Επιπλέον δύσκολα επιζούν στη ζέστη της Αθήνας, αν μένεις εδώ. Πες μας πόσα ζητάει, όμως, αν είναι να τα "χώσεις", "χώστα" τουλάχιστον σε ένα άλλο δέντρο του ίδιου είδους που να είναι στην Ελλάδα χρόνια και να είναι πια πιασμένο στη γλάστρα του: το συγκεκριμένο μάλλον μόλις έχει κοπεί και έρθει από Ιταλία, κρίνοντας από το ξύλο συγκράτησης που είναι τοποθετημένο στη γλάστρα του, έτσι δε είναι και τόσο σίγουρη η μακροημέρευση και η επιτυχία του.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Θα έλεγα ότι πρόκειται για καλή περίπτωση. Ο κορμός δείχνει αρκετά χοντρός, βέβαια από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται αν έχει και κάποια κίνηση. Διακλάδωση έχει από ότι φαίνεται σε αφθονία και από χαμηλά, αλλά το κυριότερο, το δέντρο δείχνει να είναι υγιές που είναι και το σημαντικότερο. Αν είναι και η τιμή σε λογικά επίπεδα θα ήταν μια καλή επιλογή, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ποικιλία (Colorado blue spruce, η κοινή του ονομασία) δίνει με τον καιρό εξαιρετικά bonsai.
[attachment=1]bluespruce1.jpg[/attachment]
[attachment=0]Peter Keane Picea pungens.jpg[/attachment]
[attachment=1]bluespruce1.jpg[/attachment]
[attachment=0]Peter Keane Picea pungens.jpg[/attachment]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
christos1908
Topic author - Omono

Picea pungens
Καλησπέρα... Σήμερα πέρασα απο ενα φυτώριο για αναλώσιμα κι έπεσε το ματι μου σε αυτή την picea. Πως σας φαίνεται;;;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.