Χώμα για μπονσάι & pots

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Χώμα για μπονσάι & pots

Δημοσίευση από hamlet1988 »

Ευχαριστω sim.
Συστυχως δεν μπορω να παω την κυριακη...
Ξερει κανεις καποιο φυτοριο που εχει δεντρακια?? Εχω παει σε 2-3 στην καλιθεα αλλα δεν βρηκα κατι...
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

Καλωσήλθες στο φόρουμ!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να λάβεις μέρος στην συνάντηση που οργανώνουν τα παιδιά την Κυριακή. Πρώτα απ΄όλα θα σου φύγει το άγχος που σαν κάτοχος ενός bonsai για πρώτη φορά λογικό είναι να έχεις, αλλά θα δείς ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα σου ανοίξει κατά πολύ τους ορίζοντες για την μελλοντική σου σχέση με τα bonsai.

Y.Γ Και διάβασμα. Πολύ διάβασμα...Δεν γίνεται αλλιώς αν θέλεις να ασχοληθείς στα σοβαρά.

Συγνώμη αλλά τώρα μόλις είδα ότι λόγω δουλειάς δεν μπορείς να συμμετέχεις. Τότε οι συμβουλές της Ρίας είναι οι καλύτερες.

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ευχαριστω για τις συμβουλες.. ξερετε επισης αν
η καρμονα που εχω ειναι εσωτερικου η εξωτερικου χωρου??
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

hamlet1988 έγραψε:Αα δεν ειναι εσωτερικου χωρου?? Πρεπει να την εχω εξω? Μενω στον νεο κοσμο. Ναι με ενδιαφερει να αγορασω και κατι αλλο που να ξερω τι ειναι και τι ορους προυπουετει.. σιαβασα για το σαφαρι και μου φαινεται πολυ ενδιαφερον απλα η βλακια ειναι οτι τα σαββατοκυριακα δουλευω ολη μερα .και ετσι δεν θα μπορω να παρακολουεθησω.

Δεν πειράζει, κάποια άλλη φορά.

Μπορούμε πάντως να βοηθήσουμε εξ αποστάσεως: Διάβασε μερικά απ' τα εισαγωγικά αρθρα στη Βιβλιοθήκη μας, σκέψου τι είδους δέντρο θα σου άρεσε και μετά μπορείς να πας μια βόλτα από κάποια κοντινά φυτώρια. Βλέπεις ποια δέντρα κάπως σ' αρέσουν, τα βγάζεις μια φωτογραφία, μας τα δείχνεις ώστε να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη και μετά αγοράζεις! [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_e_wink.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Αα δεν ειναι εσωτερικου χωρου?? Πρεπει να την εχω εξω? Μενω στον νεο κοσμο. Ναι με ενδιαφερει να αγορασω και κατι αλλο που να ξερω τι ειναι και τι ορους προυπουετει.. σιαβασα για το σαφαρι και μου φαινεται πολυ ενδιαφερον απλα η βλακια ειναι οτι τα σαββατοκυριακα δουλευω ολη μερα .και ετσι δεν θα μπορω να παρακολουεθησω.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Βασικά θέλει ζεστό μέρος και προστατευμένο, όχι παγωνιές δηλαδη και βοριάδες. Αυτό δεν σημαίνει οτι την έχουμε μεσα στο σπίτι. (σε ποια περιοχη μένεις;)
Περιμένεις σε 2 μηνες να την κάνουμε μεταφύτευση. Εαν θες να αγοράσεις ενα δέντρο απο φυτώριο και να δημιουργήσεις ενα δικό σου μπονσάι μια μέρα μπορείς να έρθεις την Κυριακη στην συνάντηση μας. Διάβασε περί σαφάρι στο μπανερ με τα κοκκινα γράμματα εαν δεν το εχεις κανει ήδη.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

iohokahey έγραψε:1.βρες μια γλαστρουλα ρηχη σαν αυτη της φωτο του χαρη..
2.κανε υπομονη 2 μηνες..
3.αναζητησε ποτ του γουστου σου ωστε να το χρησιμοποιησεις σε 1 χρονο απο τωρα..
4.διαβασε μερικα πραγματακια σχετικα με το ποτισμα της καρμονας,γιατι ειναι λιγο ''ιδιοτροπη''..

αυτα προς το παρον,ελπιζω να βοηθησα και γω με την σειρα μου..![ Εικόνα ]
Ευχαριστω πολυ.. ναι το διαβασα πως ειναι λιγο περιεργη η καρμονα..και αυτο ειναι που με εγχωνει περισσοτερο...
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

1.βρες μια γλαστρουλα ρηχη σαν αυτη της φωτο του χαρη..
2.κανε υπομονη 2 μηνες..
3.αναζητησε ποτ του γουστου σου ωστε να το χρησιμοποιησεις σε 1 χρονο απο τωρα..
4.διαβασε μερικα πραγματακια σχετικα με το ποτισμα της καρμονας,γιατι ειναι λιγο ''ιδιοτροπη''..

αυτα προς το παρον,ελπιζω να βοηθησα και γω με την σειρα μου..![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... ouphug.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:
hamlet1988 έγραψε:Κοιτα στην παρουσα φαση επειδη ειμαι αρχαριος δεν με νοιαζει τοσο η ομορφια οσο να κανω οτι ειναι καλυτερο για το δεντρακι. ηθελα καιρο να παρω αλλα δεν εκανα το βημα παρολο που παρακολουθω αρκετο καιρο φορουμ και πληροφοριες. Μεχρι που μου το εκαναν δωρο. Απλα δεν ξερω αν το χωμα που εχει τωρα και η γλαστρα ειναι καταλληλα για την αναπτυξη του.

Δεν θα έχει πρόβλημα το δέντρο σου για 1-2 μήνες που θα κανουμεκαι την μεταφύτευση παρέα. Σε μια απλή γλαστρα σας αυτή για παράδειγμα.

[ Εικόνα ]
Sorry ρε χαρι που σε πρηζω. Στην γλαστρα αυτη που μου εστειλες λες να το κανω απο τωρα η σε 2 μηνες που θα το κανουμε μαζι??
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

hamlet1988 έγραψε:Κοιτα στην παρουσα φαση επειδη ειμαι αρχαριος δεν με νοιαζει τοσο η ομορφια οσο να κανω οτι ειναι καλυτερο για το δεντρακι. ηθελα καιρο να παρω αλλα δεν εκανα το βημα παρολο που παρακολουθω αρκετο καιρο φορουμ και πληροφοριες. Μεχρι που μου το εκαναν δωρο. Απλα δεν ξερω αν το χωμα που εχει τωρα και η γλαστρα ειναι καταλληλα για την αναπτυξη του.

Δεν θα έχει πρόβλημα το δέντρο σου για 1-2 μήνες που θα κανουμεκαι την μεταφύτευση παρέα. Σε μια απλή γλαστρα σας αυτή για παράδειγμα.

[img]http://www.marsanis.gr/images/uploads/t ... umb_82.jpg[/img]
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ξερεις που μπορω να βρω training pot που μου προτεινες?

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Κοιτα στην παρουσα φαση επειδη ειμαι αρχαριος δεν με νοιαζει τοσο η ομορφια οσο να κανω οτι ειναι καλυτερο για το δεντρακι. ηθελα καιρο να παρω αλλα δεν εκανα το βημα παρολο που παρακολουθω αρκετο καιρο φορουμ και πληροφοριες. Μεχρι που μου το εκαναν δωρο. Απλα δεν ξερω αν το χωμα που εχει τωρα και η γλαστρα ειναι καταλληλα για την αναπτυξη του.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

hamlet1988 έγραψε:Ευχαριστω και τους 2 για την βοηθεια. Harri πιστευεις δεν θελει αλλη γλαστρα? Επειδη οπως το βλεπω ειναι σαν να καταπιεζεται και εχει απλωσει ριζες σε ολη την υπαρχουσα γλαστρα.. επισης μπορεις να με ενημερωσεις για τις συναντησεις που ανεφερες!

Για να πάρεις μια ιδέα δες στην πορτοκαλι μπαρα επανω που κανουμε workshops. Γλάστρα ίσως μια πιο όμορφη; Πως το σκέφτεσαι;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Δευτ Μαρ 02, 2015 1:28 pm --

Θα μπορούσες να το βάλεις σε μια training pot για να πάρει τα πάνω μέχρι να βρεις μια πιο ομορφη γλάστρα για του χρόνου.
Εικόνα

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ευχαριστω και τους 2 για την βοηθεια. Harri πιστευεις δεν θελει αλλη γλαστρα? Επειδη οπως το βλεπω ειναι σαν να καταπιεζεται και εχει απλωσει ριζες σε ολη την υπαρχουσα γλαστρα.. επισης μπορεις να με ενημερωσεις για τις συναντησεις που ανεφερες!
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Μάλλον με πρόλαβες! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img] Πρέπει να είναι Κάρμονα!....
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Re: Xwma kai pots

Δημοσίευση από Harris »

Καλησπέρα καλώς ήρθες. Είναι καρμόνα. Εαν θες μάθε πως το ποτίζουν σωστά και για μεταφύτευση να περίμένεις αρχες Μαιου να την κάνουμε παρέα σε κάποια απο την συναντηση σου. (δεν θα χρειαστείς να αγορασεις χωμα θα στο προσφέρουμε εμεις. :) )
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Καλημέρα! Καλορίζικο! Ανέβασε αν θέλεις μια φωτογραφία από το δεντράκι σου για να δούμε περί τίνος πρόκειται! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Αυτο ειναι το δεντρακι .. αν γνωριζει καποιος ας με βοηθησειιι!!

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

20150227_141912.jpg
20150227_093525.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
hamlet1988
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Ειμαι σχετικα καινουριος στην τεχνη των μπονσαι. Και δεν θελω να καταστρεψω το φυτο μου..
Αλλο ενα προβλημα που εχω ειναι οτι δεν ξερω τι ειδος ειναι το δεντρακι που εχω. Καθως μου το δωρισαν πριν λιγς μερες.
Απάντηση