Προσπάθεια δημιουργίας μοσχεύματος
-
alexcorfu
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Προσπάθεια δημιουργίας μοσχεύματος
filitsa έγραψε:Εμείς κόβουμε κωλόριζα τα βάζουμε στο χώμα και πιάνουν! Τον χειμώνα το ξεκινάμε και την άνοιξη πετάν νέα φύλλα.
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] Με την ελιά γενικότερα, δεν υπάρχει πρόβλημα...
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
nikpil έγραψε:Sim62 αν δεν τα καλυψω με σακούλα, αλλά τα ποτίζω κάθε φορά που πάει να στεγνώσει το χώμα δε γίνεται;
Το πότισμα στο χώμα πρέπει να γίνεται αλλά δεν είναι αυτό που κάνει την δουλειά αφού δεν υπάρχουν ρίζες για να απορροφήσουν το νερό. Η μέριμνά μας είναι να παραμένει νωπό το ίδιο το μόσχευμα και να μην ξεραθεί έως ότου να αναλάβουν οι ρίζες. Το σκέπασμα με σακούλα ολόκληρου του μοσχεύματος βοηθά στο να να διατηρούνται εντός κάποια επίπεδα υγρασίας η οποία δημιουργείται από την εξάτμιση του νερού στο χώμα. Επίσης ξέχασα να σου πώ προηγούμενα πως θα βοηθούσε αρκετά και ένας ψεκασμός του μοσχεύματος ανα 2 ημέρες , ας πούμε.
-
Sim62
- Συντονιστής

- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 84 times
Καλωσήλθες στην παρέα μας.
Για τα μοσχεύματα τώρα, αν τα μοσχεύματα έχουν ξυλώδη υφή (καφέ ή γκρί χρώματος) και όχι πράσινη έχεις αρκετές πιθανότητες να πετύχει το εγχείρημα. Αν μου επιτρέπεις θα σε συμβούλευα να ξύσεις στο κάτω άκρο τών μοσχευμάτων κάτω από τον τελευταίο εμφανή οφθαλμό σε 2-3 σημεία μέχρι να φανεί πράσινο χρώμα (κάμβιο στρώμα), μετά να τα βουτήξεις στην ορμόνη ριζοβολίας (σκόνη) και κατόπιν να τα τοποθετήσεις σε καλά αεριζόμενο υπόστρωμα αφού κάνεις με ένα στυλό για παράδειγμα μια τρύπα για να μην φύγει η σκόνη όπως θα τα τοποθετείς και να πιέσεις ελαφρά μετά το χώμα να καλύψει το κενό. Στό τέλος βάλε μια πλαστική σακούλα με μερικές τρύπες για αερισμό που θα τα καλύψει για να συγκρατήσεις την υγρασία του συστήματος.
Καλή επιτυχία.
Για τα μοσχεύματα τώρα, αν τα μοσχεύματα έχουν ξυλώδη υφή (καφέ ή γκρί χρώματος) και όχι πράσινη έχεις αρκετές πιθανότητες να πετύχει το εγχείρημα. Αν μου επιτρέπεις θα σε συμβούλευα να ξύσεις στο κάτω άκρο τών μοσχευμάτων κάτω από τον τελευταίο εμφανή οφθαλμό σε 2-3 σημεία μέχρι να φανεί πράσινο χρώμα (κάμβιο στρώμα), μετά να τα βουτήξεις στην ορμόνη ριζοβολίας (σκόνη) και κατόπιν να τα τοποθετήσεις σε καλά αεριζόμενο υπόστρωμα αφού κάνεις με ένα στυλό για παράδειγμα μια τρύπα για να μην φύγει η σκόνη όπως θα τα τοποθετείς και να πιέσεις ελαφρά μετά το χώμα να καλύψει το κενό. Στό τέλος βάλε μια πλαστική σακούλα με μερικές τρύπες για αερισμό που θα τα καλύψει για να συγκρατήσεις την υγρασία του συστήματος.
Καλή επιτυχία.
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
-
nikpil
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Προσπάθεια δημιουργίας μοσχεύματος
Καλημέρα.
Να σας πω τι έκανα, να μου πείτε αν έκανα κάτι λάθος;
Χθες πήγα μια βόλτα μέχρι τη Χαλκιδική και εντόπισα μια μικρή αγριελιά. Εκοψα 6 κλαδάκια πάχους 4-6 χιλ. Οταν γύρισα σπίτι. αφαίρεσα την κορυφή, κάποια πολυ μικρά παρακλάδια, καθώς και πολλά φύλλα. Στη βάση αφαίρεσα λίγο από τη φλούδα (περίπου 2-3 εκ) το βούτηξα στο νερό και κατόπιν σε ορμόνες. Κατόπιν έβαλα τα 3 κλαδιά σε δοχεία με νερό, και τα υπόλοιπα σε γλάστρες με πολύ καλά ποτισμένο χώμα.Λόγω κρύου,τοποθέτησα όλα τα δοχεία κ τις γλάστρες μέσα στο σπίτι. Κοντά στο παράθυρο. Εχω ελπίδες να βγάλουν ρίζες ή τα έκανα όλα χάλια;
Να σας πω τι έκανα, να μου πείτε αν έκανα κάτι λάθος;
Χθες πήγα μια βόλτα μέχρι τη Χαλκιδική και εντόπισα μια μικρή αγριελιά. Εκοψα 6 κλαδάκια πάχους 4-6 χιλ. Οταν γύρισα σπίτι. αφαίρεσα την κορυφή, κάποια πολυ μικρά παρακλάδια, καθώς και πολλά φύλλα. Στη βάση αφαίρεσα λίγο από τη φλούδα (περίπου 2-3 εκ) το βούτηξα στο νερό και κατόπιν σε ορμόνες. Κατόπιν έβαλα τα 3 κλαδιά σε δοχεία με νερό, και τα υπόλοιπα σε γλάστρες με πολύ καλά ποτισμένο χώμα.Λόγω κρύου,τοποθέτησα όλα τα δοχεία κ τις γλάστρες μέσα στο σπίτι. Κοντά στο παράθυρο. Εχω ελπίδες να βγάλουν ρίζες ή τα έκανα όλα χάλια;