Juniperus
-
Harris
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Re: Juniperus
Hombre έγραψε:Bαλε καποια νεα φωτο να δουμε πως ειναι το δεντρο σημερα.
Δεν υπαρχει αυτο το δεντρο! Πεθανε απο μυκητα το καλοκαιρι!
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
My Nellie έγραψε:
Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει!
Επομένως, χρησιμοποιώ το jin liquid ως απολυμαντικό? Ή το κάψιμο?
Εάν την κάψουμε όμως την πληγή, αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε και το χημικό για να ασπρίσει το μαύρισμα που θα προκληθεί. Έτσι δεν είναι?
Πείτε μου σας παρακαλώ τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση?
Σας ευχαριστώ!
Οταν τελειωσεις την εργασια σου.........θα καψεις καλα το σημειο που εκανες την εργασια προστατευοντας το ζωντανο σημειο με αλουμινοχαρτο,ωστε να αφαιρεσεις κ τις τελευταιες ζωντανες ινες του φλοιου. Το καψιμο τελειοποιει την εργασια σου ,εμφανιζει τις αυλακες και τονιζει την παλαιοτητα στο σημειο εργασιας. Οταν το καψεις πρεπει αμεσσα να το καθαρισεις με μια σκληρη βουρτσα , για να δεις το αποτελεσμα......αν δεν σου αρεσει αρκετα τοτε το ξανα κες........Αφαιρεις ετσι κ το μαυρισμα του καψιματος.
Το λαιμ, ειναι απολυμαντικο κ συντηρητικο ξυλου.........δυο σε ενα [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... /dance.gif[/img] . Με την ιδιοτητα να ασπριζει το ξυλο.......
Το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να το καψεις..........το λαιμ μπορεις να το εφαρμοσεις κ αργοτερα αρκει να μην πεφτουν πολλα νερα στο σημειο εργασιας....... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... n_razz.gif[/img]
manos_papadakis40 έγραψε: ... ... ...ομως πιστευω οτι οταν ανοιγεις πληγες πρεπει με καποιο τροπο να το προστατεψεις να μην μολυνθει.
Αυτό ακριβώς είναι που με προβληματίζει!
Επομένως, χρησιμοποιώ το jin liquid ως απολυμαντικό? Ή το κάψιμο?
Εάν την κάψουμε όμως την πληγή, αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε και το χημικό για να ασπρίσει το μαύρισμα που θα προκληθεί. Έτσι δεν είναι?
Βιάσθηκα να ξεκινήσω, χωρίς να έχω ρωτήσει εκ των προτέρων και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.... Κι ούτε έχω και το συγκεκριμένο χημικό υγρό κι η πληγή περιμένει.... (αν και βέβαι θέλω να την βελτιώσω λίγο ακόμη).
Πείτε μου σας παρακαλώ τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση?
Σας ευχαριστώ!
-
manos_papadakis40
- Omono

Συνηθως το ασπρισμα γινεται για να τονωθει το υπολοιπο φυτο κι μετα ο κορμος η το αντιθετο .Ειναι ενας κανονας οχι βασικος αλλα παντως ειναι κανονας.Βεβαια εσυ αστο απο φυσικου του ομως πιστευω οτι οταν ανοιγεις πληγες πρεπει με καποιο τροπο να το προστατεψεις να μην μολυνθει.My Nellie έγραψε:manos_papadakis40 έγραψε:Το jin-shari δεν διατηρειται για παντα .Καθε 2 χρονια περιπου ξανα καψιμο τριψιμο κι αποστειρωση με lime sirop για να ξαναασπρισει.Εαν βαλεις κι μια η δυο σταγονες σινικη μελανι στο lime παιρνει ενα πιο φυσικο χρωμα που το βλεπουμε εξω στη φυση.
Αποπειράθηκα να κάνω το πρώτο μου shari σ' ένα γιουνίπερο (θα ανοίξω θέμα δικό του, σύντομα...) και επί τη ευκαιρία, ας μου επιτρέψει μια ερώτηση ο αγαπητός Χάρης, εδώ στο δικό του thread. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε lime sulphur? Δεν μπορούμε να αφήσουμε την φύση και τις καιρικές συνθήκες να κάνουν την δική τους δουλειά? Δηλαδή, το l. s. χρησιμοποιείται σαν απολυμαντικό κυρίως κι όχι για να δώσει την λευκή όψη ενός γηρασμένου shari?
Ευχαριστώ, Χάρη, για την φιλοξενία! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
-
manos_papadakis40
- Omono

την δευτερα δεν θα ξερεις πιο τοπικ θα ανοιξεις υπομονη φιλε.Harris έγραψε:Μανο! Βαλε μια φωτογραφια ενα απο τα δεντρα που εχεις κανει Jin & Shari και με την σινικη μελανι... να δουμε διαφορες και αποτελεσματα... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]manos_papadakis40 έγραψε:Το jin-shari δεν διατηρειται για παντα .Καθε 2 χρονια περιπου ξανα καψιμο τριψιμο κι αποστειρωση με lime sirop για να ξαναασπρισει.Εαν βαλεις κι μια η δυο σταγονες σινικη μελανι στο lime παιρνει ενα πιο φυσικο χρωμα που το βλεπουμε εξω στη φυση.
manos_papadakis40 έγραψε:Το jin-shari δεν διατηρειται για παντα .Καθε 2 χρονια περιπου ξανα καψιμο τριψιμο κι αποστειρωση με lime sirop για να ξαναασπρισει.Εαν βαλεις κι μια η δυο σταγονες σινικη μελανι στο lime παιρνει ενα πιο φυσικο χρωμα που το βλεπουμε εξω στη φυση.
Αποπειράθηκα να κάνω το πρώτο μου shari σ' ένα γιουνίπερο (θα ανοίξω θέμα δικό του, σύντομα...) και επί τη ευκαιρία, ας μου επιτρέψει μια ερώτηση ο αγαπητός Χάρης, εδώ στο δικό του thread. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε lime sulphur? Δεν μπορούμε να αφήσουμε την φύση και τις καιρικές συνθήκες να κάνουν την δική τους δουλειά? Δηλαδή, το l. s. χρησιμοποιείται σαν απολυμαντικό κυρίως κι όχι για να δώσει την λευκή όψη ενός γηρασμένου shari?
Ευχαριστώ, Χάρη, για την φιλοξενία! [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... _smile.gif[/img]
-
Harris

- Επικοινωνία:
Μανο! Βαλε μια φωτογραφια ενα απο τα δεντρα που εχεις κανει Jin & Shari και με την σινικη μελανι... να δουμε διαφορες και αποτελεσματα... [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... flower.gif[/img]manos_papadakis40 έγραψε:Το jin-shari δεν διατηρειται για παντα .Καθε 2 χρονια περιπου ξανα καψιμο τριψιμο κι αποστειρωση με lime sirop για να ξαναασπρισει.Εαν βαλεις κι μια η δυο σταγονες σινικη μελανι στο lime παιρνει ενα πιο φυσικο χρωμα που το βλεπουμε εξω στη φυση.
-
manos_papadakis40
- Omono

Το jin-shari δεν διατηρειται για παντα .Καθε 2 χρονια περιπου ξανα καψιμο τριψιμο κι αποστειρωση με lime sirop για να ξαναασπρισει.Εαν βαλεις κι μια η δυο σταγονες σινικη μελανι στο lime παιρνει ενα πιο φυσικο χρωμα που το βλεπουμε εξω στη φυση.
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Συγνώμη βρε παδιά ,αλλά δεν κατάλαβα καλά. Μπέρδεψα το ντεκολτέ και τα υπόλοιπα. Ο Φιλίπ φταίει πάντως . Εχω και ένα αμαρτωλό παρελθόν, οπότε ......... :eusa-whistle: 
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris

- Επικοινωνία:
-
Jean-Zac
- V.I.P

Φιλίπ οι φωτογραφίες με 'ντεκολτέ' και β..... έτοιμεεεεες !!!!!!!!
P.S. Οι δικές σου είναι το καλύτερο δείγμα !!
Δικές μου δέν είχα άλλες πρόχειρες [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... ign:middle[/img]
P.S. Οι δικές σου είναι το καλύτερο δείγμα !!
Δικές μου δέν είχα άλλες πρόχειρες [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... ign:middle[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Philip έγραψε: ... ... ... Ο Γιαννης σωστα στα λεει , θα εχεις τα ιδια αποτελεσματα απλος θα περιμενεις λιγο περισσοτερο. Φυσικα αυτο εχει την μαγεια του , το εχω κ εγω εφαρμωσει σε μερικα δεντρα (κινεζικη κουλτουρα στα μπονσαι) για μενα σε γεμιζει καλυτερα οταν επιτυχεις το αποτελεσμα.....
Συμφωνώ κι επαυξάνω!
-
Philip
- Masterpiece

Jean-Zac έγραψε:Ας με συγχωρήσει ο Φιλίπ, αλλά ξέρει πολύ καλά ότι μου αρέσει να αστειεύομαι !!!!
.
Γιαννη ολα αυτα που γραφεις ειναι η πραγματικοτητα .......ειναι η εξελιξη στην φυση οταν αυτη εχει να αντιμετωπισει ασταθμητους παραγοντες.
Πραγματι χρειαζονται πολλα μα παρα πολλα χρονια για να δημιουργηθει ενα shari ή jin στην φυση . Η εξελιξη του shari στην φυση ειναι το cave κ του jin το uro. Ολα εχουν την εξελιξη τους στην πορεια μεσα στον χρονο.
Απλος εμεις στο χομπυ μας ειμαστε λιγο βιαστικοι ..........το κανουμε λιγο ποιο γρηγορα
Η φυση εχει λαβει τα μετρα της για να διατηρει την απλοτητα την ομορφια κ την αρμονια........εμεις ειμαστε στην προσπαθεια κ εκει πιστευω θα μεινουμε.........
Χαρη απλα να πω οτι το καψιμο σε βοηθαει να εχεις ποιο ασφαλεια κ γρηγορα αποτελεσματα.Μπορεις να βρεις χιλιαδες αρθρα της χρησιμοτητας του.
Επειδη εσυ δημιουργησες το shari εσυ λοιπον πρεπει να αποβαλεις κ την τελευταια ινα του καμβιου, ο φλοιος θα κανει ποιο γρηγορα ''ντεκολτε'' ή ''βυζι'' ( Γιαννη θελω τις αναλογες φωτο
-
Harris

- Επικοινωνία:
-
Jean-Zac
- V.I.P

Philip έγραψε:dragonail έγραψε:
κανενα αναπτηρα δεν ειχες??
.
Μερικοί ''αναπτήρες'' για εργασίες αποστείρωσης και προστασίας των jin !!!
-
Harris

- Επικοινωνία:
Πολυ ομορφα. Θελω να τα συγκεντρώσω ολα αυτα... Δηλαδη και τα γραφόμενα απο site του χωρου και απο τις εμπειριες σας και να τα αναρτησω σε ενα αρθρο στο κεντρικο site.
Δεν εχω εμπειρια επανω στο jin & το shari (είχαμε κανει σε καποια φυτα του Λαζαρου... αλλα ποτε επανω σε καποιο δικο μου) επειδη 'ξερω' οτι τα φυτα ακουν! (http://www.bonsaiclub.gr/gallery-photo- ... lants.html). Δεν ηθελα να τα "τραυματίζω"... (το ειχα συζητηση με τον Λαζαρο και γέλαγε... μου ειπε -τοτε αλλαξε χομπυ! απο μια αποψη εχει δικιο...) γιατι δίνει άλλη αποψη στην τεχνη/χομπυ και το δεντρο δείχνει διαφορετικο.
Οι εμπειροι λοιπον να αρχίζουν να γράφουν.
υ.γ Jin & Shari ΔΕΝ κανουμε σε φυλλοβόλα όπως π.χ στα ACER
Δεν εχω εμπειρια επανω στο jin & το shari (είχαμε κανει σε καποια φυτα του Λαζαρου... αλλα ποτε επανω σε καποιο δικο μου) επειδη 'ξερω' οτι τα φυτα ακουν! (http://www.bonsaiclub.gr/gallery-photo- ... lants.html). Δεν ηθελα να τα "τραυματίζω"... (το ειχα συζητηση με τον Λαζαρο και γέλαγε... μου ειπε -τοτε αλλαξε χομπυ! απο μια αποψη εχει δικιο...) γιατι δίνει άλλη αποψη στην τεχνη/χομπυ και το δεντρο δείχνει διαφορετικο.
Οι εμπειροι λοιπον να αρχίζουν να γράφουν.
υ.γ Jin & Shari ΔΕΝ κανουμε σε φυλλοβόλα όπως π.χ στα ACER
-
Jean-Zac
- V.I.P

Ξέχασα και κάτι ακόμη. Λένε ότι η ομορφιά βρίσκεται στην ατέλεια.!!!!! Να είναι αλήθεια ????