Shimpaku

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Shimpaku

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Ευχαριστώ πολύ!
Philip έγραψε: ... ... ... Τωρα εαν ολο ο κορμος ειναι ζωντανος τοτε μπορεις να σχεδιασεις με μια κιμωλια την δικια σου γραμμη ζωης μεχρι το κλαδι σου :razz:

Και να υποθέσω ότι εάν έχεις δημιουργήσει ένα jin, μπορείς να το επεκτείνεις στον κορμό ως shari αφαιρώντας την αντίστοιχη επιφάνεια φλοιού, εφ' όσον το jin δεν χρειάζεται πλέον την "γραμμή της ζωής". Σωστά?

Σωστα :text-bravo:
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Ευχαριστώ πολύ!
Philip έγραψε: ... ... ... Τωρα εαν ολο ο κορμος ειναι ζωντανος τοτε μπορεις να σχεδιασεις με μια κιμωλια την δικια σου γραμμη ζωης μεχρι το κλαδι σου :razz:

Και να υποθέσω ότι εάν έχεις δημιουργήσει ένα jin, μπορείς να το επεκτείνεις στον κορμό ως shari αφαιρώντας την αντίστοιχη επιφάνεια φλοιού, εφ' όσον το jin δεν χρειάζεται πλέον την "γραμμή της ζωής". Σωστά?
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Συγχαρητήρια, Φίλιππε-san! Πολύ μου αρέσει! Αλήθεια Φίλιππε, μπορείς να μας γράψεις δυό-τρία λόγια για το πώς ξεχωρίζεται
μια νεκρή φλέβα από τον ζωντανό φλοιό? Αν και πιστεύω ότι μόνο εάν σου το δείξουν ζωντανά θα είναι δυνατό να το καταλάβει κάποιος....

Σας ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια :razz:

Λοιπον Αλεξανδρα , για να ξεχωρισεις τις ''γραμμες της ζωης'' ενος γιουνιπερου πραγματι χρειαζεται, να το περιγραψεις με δυο-τρια λογια, αλλα για να το εφαρμοσεις στην πραξη σωστα ισως χρειαστεις μια ζωη.

Συνηθως οι δευτερευοντες ριζες, στα πλαγια του κορμου ειναι αυτες που θα σε βοηθησουν για να δεις απο που ξεκινουν οι γραμμες.
Η γραμμη της ζωης ξεκινα απο την ριζα κ καταληγει στο κλαδι. Αν καταστρεψεις την γραμμη το κλαδι σου θα ξεραθει, γιάυτο πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι.
Οι γραμμες ανορθωνονται κατακορυφα απο την ριζα με φορα προς την κορυφη.............

Πιες ομως ειναι ζωντανες κ ποιες νεκρες.........?? :eusa-think:

-Ειναι απλος ο τροπος για να το ξεχωρισεις........Πρωτα απο ολα πρεπει να εχεις νυχια, εδω οι γυναικες εχουν πλεονεκτημα.......Ο μαλακος φλοιος ειναι ζωντανος ο σκληρος νεκρος :eusa-dance:

- Βρεχεις τον κορμο , Ο νεκρος φλοιος μαυριζει λιγο κ στεγνωνει ποιο γρηγορα απο τον ζωντανο. :eusa-dance:

-Ξυνεις τον κορμο με το νυχι, Ο πρασινος φλοιος ειναι ο ζωντανος αυτος που θα σου σπασει το νυχι νεκρος. :angry-cussingblack:

Τωρα εαν ολο ο κορμος ειναι ζωντανος τοτε μπορεις να σχεδιασεις με μια κιμωλια την δικια σου γραμμη ζωης μεχρι το κλαδι σου :razz:
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

παρα πολυ καλος! μπραβο Φιλιππε! :eusa-clap:
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

πολύ ωραιος εγινε!!! :) Θελω να κανουμε καποιες εργασιες και στον δικο μου!!! :) ζουλεψα!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Συγχαρητήρια, Φίλιππε-san! Πολύ μου αρέσει! Αλήθεια Φίλιππε, μπορείς να μας γράψεις δυό-τρία λόγια για το πώς ξεχωρίζεται
μια νεκρή φλέβα από τον ζωντανό φλοιό? Αν και πιστεύω ότι μόνο εάν σου το δείξουν ζωντανά θα είναι δυνατό να το καταλάβει κάποιος....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Βρηκα λιγο χρονο προχθες κ αποφασισα να βγαλω λιγη σαπιλα απο τον shimpaku. :razz:
Καθαρισα προσεκτικα τον κορμο με λεπτη συρματινη βουρτσα, αφαιρεσα με ενα μικρο μαχαιρακι τα σαπια κομματια, την αλγη που ειχε μαυρισει τον κορμο και σχηματισα shari- jin σε ενα δυο κλαδια . Δημιουργησα νεες κοιλοτητες στα shari ,χαραξα νεες γραμμες με το εργαλειο ξυλογλυπτικης κ στην συνεχεια οπου χρειαζοταν περασα ''γραμμη σινικης μελανης'' για να τονισω λιγο το βαθος. Στα νεα κλαδια που εργαστηκα (shari-jin)χρησιμοποιηθηκε ''στυλος φλογας'' για να σταματησω τους χυμους. Στο τελος ολα τα σημεια περαστηκαν με limesulphur ............ Η επομενη εργασια θα ειναι το συρματωμα..........

Πριν

[img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... u/shim.jpg[/img]

Μετα
[img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01036.jpg[/img] [img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01040.jpg[/img][img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01041.jpg[/img] [img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01045.jpg[/img][img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01043.jpg[/img] [img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... C01042.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους

perdikaki mariana
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από perdikaki mariana »

Αλεξάνδρα να τα χαίρεσαι τα παιδιά!!! Και γω αξιώθηκα να πάω επιτέλους στο σπίτι του κ.Γιάννη!! Ήταν πολύ καλά!! φωτογραφίες από τα δεντράκια έχει βγάλει η Μαριλίζα, μια φορά πήγαμε να βγάλουμε τις φάτσες μας και τέλειωσαν οι μπαταρίες... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
[url=http://www.xarakas.gr]Εικόνα[/url]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Έγινε η συνάντηση?
Τι κάνατε? Με ποιά φυτά ασχοληθήκατε?
Φωτογραφίες/video?
Ζηλεύουμε καλέεεε, πείτε κάτι....
Μαζευτήκαμε και περασαμε υπεροχα.... απο το πρωι μεχρι της 19.00 το απόγευμα!!!!

Η δημιουργεια ηταν 2 juniperus που ειχα αγορασει απο την τελευταια μας επιδρομη.... Ο georgehh ήταν συνέχεια σε επιφυλακή, οι κοπέλες βοηθούσαν στην αισθητική, ο Φίλιππος πρωινος τυπος μαζι με τον JEAN-ZAC έδιναν ιδεες και οδηγίες. Ο Φίλιππος μας αφησε νωρις (μαλλον εμεις αργησαμε....) και jean-zac ακούραστος να διδάσκει την τέχνη! :)
Ολοι οι άλλοι απλοί βοηθοί να γεμίζουμε με ιδέες των χώρο! ;)

Οταν η παρεα ειναι καλή... Ο χρόνος περνά ευχάριστα και δημιουργικά. Ακόμα μια συνάντηση μας γέμισε με γνώσεις ιδέες και ευχαρίστηση γι' αυτο που κάνουμε.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Έγινε η συνάντηση?
Τι κάνατε? Με ποιά φυτά ασχοληθήκατε?
Φωτογραφίες/video?
Ζηλεύουμε καλέεεε, πείτε κάτι....
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:
Philip έγραψε: Αμαν ρε Αλεξανδρα ανησυχησα..ουτε το τηλ. δεν σηκωνεις.
... ... ...
Philippe-san, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! :)
Εύχομαι να αξιωθείς κι εσύ να δεις την μπουμπού σου νυφούλα!

:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: Σ'ευχαριστω.....

My Nellie
Imperial
Imperial

Philip έγραψε: Αμαν ρε Αλεξανδρα ανησυχησα..ουτε το τηλ. δεν σηκωνεις.
... ... ...
Philippe-san, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! :)
Εύχομαι να αξιωθείς κι εσύ να δεις την μπουμπού σου νυφούλα!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

My Nellie έγραψε:Πολύ θα ήθελα να είμαι κι εγώ μαζί σας, αλλά τις τελευταίες μέρες έχουμε τις ετοιμασίες για τον γάμο της Αγγελικής μας κι όπως καταλαβαίνετε τρέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει χρόνος για τα bonsai προς το παρόν (άλλωστε ούτε και στο forum δεν μπαίνω συχνά πλέον).
Πρώτα ο Θεός μετά τις 14 του μήνα ελπίζω να κανονίσετε και νέα συνάντηση για να βρεθούμε και πάλι.

ΥΓ: ....και στα δικά σας οι ανύπανδροι!

:happy-cheerleaderkid: :happy-cheerleaderkid: Αμαν ρε Αλεξανδρα ανησυχησα..ουτε το τηλ. δεν σηκωνεις.

Η ωρα η καλη..ευχομαι καθε ευτυχια :greetings-clapyellow: :greetings-clapyellow:
Σιγουρα θα τα πουμε :greetings-wavingblue:

My Nellie
Imperial
Imperial

Πολύ θα ήθελα να είμαι κι εγώ μαζί σας, αλλά τις τελευταίες μέρες έχουμε τις ετοιμασίες για τον γάμο της Αγγελικής μας κι όπως καταλαβαίνετε τρέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει χρόνος για τα bonsai προς το παρόν (άλλωστε ούτε και στο forum δεν μπαίνω συχνά πλέον).
Πρώτα ο Θεός μετά τις 14 του μήνα ελπίζω να κανονίσετε και νέα συνάντηση για να βρεθούμε και πάλι.

ΥΓ: ....και στα δικά σας οι ανύπανδροι!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε::doh: :doh: :doh: Πρεπει να παμε να ψοφισουμε ......το ξεχασα
ψηφιζουμε το πρωι και καπακι παμε στον Γιαννη! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:doh: :doh: :doh: Πρεπει να παμε να ψοφισουμε ......το ξεχασα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε:Ο Γιαννης το ξερει ?? :laughing-rolling:

Πρωτα ο Θεος να ειμαστε καλα
Ναι το εχουμε κανονισει!!! :)

http://www.bonsaiclub.gr/meetings/day.l ... /07/-.html
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Ο Γιαννης το ξερει ?? :laughing-rolling:

Πρωτα ο Θεος να ειμαστε καλα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Philip έγραψε:
Harris έγραψε:Εμενα μου φαινεται μια χαρα το δεντρο, κλαδεμα θελει κ ειναι οκ... Απλα τον ειχαν αφησει στην μοιρα του....
θα ηθελα οταν τον κλαδεψεις/τσιμπισεις να το κανουμε μαζι..... Ποτε θα το κανεις?
Αλλο τι φαινεται κ άλλο τι εχει.........Ξερεις οι γιουνιπεροι σαπιζουν ευκολα αν δεν τους προσεξεις.Θελει πολυ δουλεια :P

Απο ανοιξη τωρα δεν τσιμπαω τωρα, θελει προσαρμογη. :greetings-wavingblue:

Ωραια μια χαρα... Να τον φερω την Κυριακη στον JEAN-ZAC τον μικρο να τον δεις?
Εικόνα
Απάντηση