Νέο Άρθρο στην Βιβλιοθήκη του μπονσάι φόρουμ. Τεχνικές Ανάπτυξης & Συντήρησης Φυλλώματος Πεύκων

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Νέο Άρθρο στην Βιβλιοθήκη του μπονσάι φόρουμ. Τεχνικές Ανάπτυξης & Συντήρησης Φυλλώματος Πεύκων

Δημοσίευση από iohokahey »

σε ευχαριστουμε πολυ!!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: Νέο Άρθρο στην Βιβλιοθήκη του μπονσάι φόρουμ. Τεχνικές Ανάπτυξης & Συντήρησης Φυλλώματος Πεύκων

Δημοσίευση από RiaDr »

Αν και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τα κωνοφόρα bonsai, το άρθρο είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Σ' ευχαριστούμε!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ευχαριστούμε πολύ!
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Sim62
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 15 times
Been thanked: 84 times

Δημοσίευση από Sim62 »

karesansui έγραψε:
ΥΓ
Αν μου επιτρέπεις να κάνω μια μικρή παρέμβαση, όσον αφορά την λευκή πεύκη (πεντάφυλλο πεύκο). Η τεχνική σμίκρυνσης των φύλλων διαφέρει κατά τι απο εκείνη των p. ponderosa, p.mugo, p.silvestris(Scots pine) γιατί η λευκή πεύκη δεν ανέχεται τόσο πολύ το κλάδεμα και δύσκολα αναπτύσσει νέους οφθαλμούς απο τους κοιμώμενους, στα ...άδεια μέρη του κλαδιου.
Αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που ενδεχομένως την συζητάμε μιαν άλλη φορά!

[ Εικόνα ]

Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ για την επισήμανσή σου. Πράγματι έτσι συμβαίνει και ίσως θα έπρεπε να εξετάσουμε σε ξεχωριστά άρθρα τεχνικές για σμίκρυνση των φύλλων για την λευκή πεύκη όπως και για την μαύρη Ιαπωνική πεύκη. Αλλά έχουμε καιρό μπροστά μας, γιατί για να φτάσουμε σε αυτή την ανάγκη θα σήμαινε ότι έχουμε ήδη δημιουργήσει υπέροχα δέντρα και το μόνο που τους μένει είναι η σμίκρυνση των βελονών. Εγώ πάντως έχω πολύ δρόμο μπροστά μου.
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

alexcorfu έγραψε:Κατατοπιστικότατο άρθρο!! Ευχαριστούμε! Ευκαιρία λοιπόν να θέσουμε και στην πράξη αυτές τις πληροφορίες!

[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/te ... oublue.gif[/img]
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

alexcorfu
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από alexcorfu »

Κατατοπιστικότατο άρθρο!! Ευχαριστούμε! Ευκαιρία λοιπόν να θέσουμε και στην πράξη αυτές τις πληροφορίες!
Άβαταρ μέλους

florian
Omono
Omono
Has thanked: 12 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από florian »

Πολυ καλη περιληψη των οντως απειρων πληροφοριων που κυκλοφορουν στο διαδυκτιο! Ευχαριστω πολύ
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

karesansui έγραψε:Τι να πρωτοσχολιάσει καποιος σε αυτό το άρθρο!
Την σαφήνεια με την οποία παρατίθενται οι πληροφορίες για τα μέρη του πεύκου;
Την εμπεριστατωμένη αναφορά στις συγκεκριμένες τεχνικές;

Ευχαριστούμε για το κόπο που κατέβαλες για την συλλογή των πληροφοριών και την συγγραφή αυτού του πολύ χρήσιμου άρθρου!

ΥΓ
Αν μου επιτρέπεις να κάνω μια μικρή παρέμβαση, όσον αφορά την λευκή πεύκη (πεντάφυλλο πεύκο). Η τεχνική σμίκρυνσης των φύλλων διαφέρει κατά τι απο εκείνη των p. ponderosa, p.mugo, p.silvestris(Scots pine) γιατί η λευκή πεύκη δεν ανέχεται τόσο πολύ το κλάδεμα και δύσκολα αναπτύσσει νέους οφθαλμούς απο τους κοιμώμενους, στα ...άδεια μέρη του κλαδιου.

[ Εικόνα ]

Πολύ σωστά επισήμανες Karesansui! Υπάρχουν άρθρα στην βιβλιοθηκη μας που το αναφέρουν... καιρός για διάβασμα!!! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Τι να πρωτοσχολιάσει καποιος σε αυτό το άρθρο!
Την σαφήνεια με την οποία παρατίθενται οι πληροφορίες για τα μέρη του πεύκου;
Την εμπεριστατωμένη αναφορά στις συγκεκριμένες τεχνικές;

Ευχαριστούμε για το κόπο που κατέβαλες για την συλλογή των πληροφοριών και την συγγραφή αυτού του πολύ χρήσιμου άρθρου!

ΥΓ

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Νέο Άρθρο στην Βιβλιοθήκη του μπονσάι φόρουμ. Τεχνικές Ανάπτυξης & Συντήρησης Φυλλώματος Πεύκων

Δημοσίευση από Harris »

Το άρθρο που έγραψε ο Sim62 έχει πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει ή θέλει να ασχοληθεί με τα πεύκα για την δημιουργία σε μπονσαι.
Sim62 σε ευχαριστούμε για τον κόπο σου! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
[img]http://www.bonsai4me.com/Images/ATJapan ... 20pall.jpg[/img]

http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... CE%BD.html
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Απάντηση