Ishitsuki.

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Ishitsuki.

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Ntamotsidis έγραψε:Σε ευχαρηστω κατι που δεν γνώριζα το έμαθα απο ενα λάθος μου ποστ :) παντός κ πάλη ευχαρηστω :)
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... odpost.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... uddies.gif[/img]

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Ishitsuki.

Δημοσίευση από Ntamotsidis »

Σε ευχαρηστω κατι που δεν γνώριζα το έμαθα απο ενα λάθος μου ποστ :) παντός κ πάλη ευχαρηστω :)
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Ntamotsidis έγραψε:Ναι εχεις δίκιο αυτό το δεντρο ειναι . Τώρα αν θέλω να αγοράσω το σκέφτηκα πρώτα και το έκανα αλλα μου δένετε ποιο ωραίο να δημιουργώ μόνος μου και ας μου πιάσει όλοι την ζωή μου . Ειμαι νέος ακόμα :) όποτε θα ήθελ αν κάποιος ξερή ας μου πει την γνώμη του .. Ευχαριστώ και πάλη .

Γιατί δεν αγοράζεις μια κινεζικη φτελιά; Μεγαλώνει γρήγορα η ρίζα του.

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Σορρυ λάθος ποστ

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Ναι εχεις δίκιο αυτό το δεντρο ειναι . Τώρα αν θέλω να αγοράσω το σκέφτηκα πρώτα και το έκανα αλλα μου δένετε ποιο ωραίο να δημιουργώ μόνος μου και ας μου πιάσει όλοι την ζωή μου . Ειμαι νέος ακόμα :) όποτε θα ήθελ αν κάποιος ξερή ας μου πει την γνώμη του .. Ευχαριστώ και πάλη .

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Ωραίος ευχαρηστω πολύ με βοηθήσεις πραγματικά ... Το Training Pot τη ειναι να μπορείς στήλες μου κάποια σελίδα να διαβάσω αν όχι θα το ψάξω παντός ευχαριστώ και πάλη .
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Πολλά ζητήματα μαζεμένα.. Θα απαντήσω σε όσα θυμάμαι:

Πρώτα απ' όλα, δε γίνεται ένα δέντρο μπονσάι με το να κόψεις τις ρίζες. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να μακρύνουν οι ρίζες, όχι να κοπούν, ώστε να μπορούν ν' αγκαλιάσουν την πέτρα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μπει σε training pot για ένα (μεγάλο) διάστημα, ώστε να παχύνουν οι ρίζες για να επιβιώσει το δέντρο.

Από εκεί και πέρα, δεν κατάλαβα γιατί το δέντρο έχει κλαδευτεί τόσο καλοκαιριάτικα, ώστε μείνει χωρίς φύλλα. Ακόμα και σε περιπτώσεις αυστηρού κλαδέματος δεν το αποφυλλώνουμε εντελώς!

Όσον αφορά τον κορμό, σίγουρα θα χρειαστεί να τον κοντύνεις, τόσο για αισθητικούς, όσο και για πρακτικούς λόγους (τι πέτρα θα είναι αυτή που θα κρατήσει τόσο ψηλό δέντρο..;)

Ορισμένα άρθρα στη Βιβλιοθήκη, τέλος, είναι κλειδωμένα γιατί προορίζονται για τα "ενεργά μέλη" - υπάρχει εκεί επεξήγηση του όρου. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Σε ευχάριστω για την σελίδα που μου έστειλες

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Διμμιτρη σε ευχαριστώ αλλα πραγματικά το εχω δει σε μπονσαι και οντο βλακιεα μου που δεν το τράβηξα φωτογραφία με εντιποσιασε παρά πολύ ..
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

Διάβασε εδώ επίσης έχει και βίντεο. http://www.bonsaiforbeginners.com/root-over-rock.html
Άβαταρ μέλους

DimitriS
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από DimitriS »

Πρέπει να διαλέξεις μάλλον άλλο δέντρο για να το κάνεις bonsai. Δεν το έχω ακούσει άλλη φορά...

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

ImageUploadedByTapatalk1409776512.827572.jpg
ImageUploadedByTapatalk1409776534.581616.jpg
κατέληξα να πατισω εκεί το πράσινο σημάδι για να διαβάσω παραπάνω ζητάει κοδηκο δίνω και το πέρνει ως λανθασμένο :// Και ηδα καιβαλο ένα άρθρο με βίντεο αλλα εκεί υπάρχουν σχολεία πως ο τίπος το συρματόσε λάθος και οι ρίζες που έβαλε μέσα στονυποστρομα ειναι λίγες :// τι θες να καταλάβω μετά απο αυτά ;; Ευχαριστώ και πάλη .
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Αυτές οι απαντήσεις χρειάζονται πολλές παραγραφους που είναι ήδη γραμμένες στην βιβλιοθήκη μας. Οι ριζες για να μακρινουν και να αγκαλιάσουν μισ πέτρα θέλουν χρονια, 2-3-4, αναλογα το δέντρο. Χώρο έχεις, ξεκινά να καλλιεργεις δεντρ σε βαθιες γλαδτρες για να μακρινουν οι ρίζες, βρες και πέτρες και παράλληλα διαβαζε. Τα υπόλοιπα θα γίνουν από μόνα τους.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Αυτό με την βιβλιοθήκη εμ διάβασα πραγματικά πολύ απλά δεν βγάζω ακρι σε κανένα ... Αλλά τεσπα απαντισεις σε αυτά που ρωτάω δεν θα πάρω ... Ευχαριστώ παντός για της συμβουλές .. Θα ανεβάσω φωτογραφίες να σου εξηγήσω πως ούτε το να διαβάζω δεν γίνετε ..

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Απ οτι βλέπω έχεις μεγάλη αυλή, οπότε έχεις χώρο για να πειραματιστεις με οτι θες. Ξεκινά να διαβάζεις άρθρα απο την βιβλιοθήκη και σιγα σιγά θα πας και στο no rock
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Η προσπάθεια μετράει . Πιστεύω . Αν μπορείς μόνο εξήγησε μου σε παρακαλώ της απορίες που εχω για να ξεκινήσω ^^ επιδη εχω μείνει ακόμα στην θεορια ^^ θέλω να συγουρευτω αν φτάνουν ούτε ρίζες πανό από την πέτρα μέσα στα μισά του δοχείου τότε δεν χρειάζεται να κοψω ρίζες απλά κανω μεταφυτεψη .... Αν κανω κάπου λάθος πες μου σε παρακαλώ . Και η δεύτερη και βασικότερη ερώτηση μου ειναι πως πρεπη οπος και δίποτε να κοπή το κεντρικό κλαδί του ;; Η μπορώ να το αφισω και απλά να κανω την μεταφυτεψη στο δοχείο και μετά απο τον φθινόπωρο να το συρματόσω ....

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Καλή η ιδέα σου αλλά τώρα έχω φυτεψη 4ρης αγριοκαστανιές και θέλω να πειραματιστώ με το συγκεκριμένο δέντρο ^^ αν και δεν θα αφήσω να πεθάνει με τπτ ^^

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Μμμμμ, τι θα έλεγες να ξεκινήσεις με μια απλή ελιτσα?
"Πολεμιστής του κήπου,,

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

ImageUploadedByTapatalk1409775482.944591.jpg
κάτι τέτοιο αλλά ο καθένας έχει την φαντασία του ^^
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
Ntamotsidis
Mame
Mame

Οκ ευχαριστώ πολύ
Απάντηση