Είμαι άσχετος :)
-
Ntamotsidis
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Είμαι άσχετος :)
Ε ! Εισαι Ωρεος με βοηθήσεις παρά πολύ και σε ευχαριστώ πολύ !!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 26 Αύγ 2014, 09:40 --
Ευχαριστώ .
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 26 Αύγ 2014, 09:40 --
Ευχαριστώ .
-
CaptainAmerica
- Omono

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Ευχαριστούμε πολύ ωραία πράγματα για την καστανιά.Georg έγραψε:Ntamotsidis έγραψε:Ευχαριστώ και πάλη . Αλά δεν μπορω να καταλάβω κάτι σε αυτό που λες 5-6 μέτρα τότε ποιος ο λόγος να φυτέψω το δεύτερο αφού αυτά δεν ζευγαρονουμε και αν ναι εγώ δηλαδή θα πεθάνω και θα δει ο γιος μου στα γεράματα τα προτα κάστανα ;; Επειδή τα δέντρα που εχω ειναι πολύ μικρά ... Αυτά και ξαναλέω ευχαριστώ για της απαντήσεις . Ναι το μόνο που ηθελα πολύ στο κήπο μου ήτανε καστανια και θέλω ^^
Όσον αφορά τα μπνσαι στο κυπο ....... Έχουμε μπερδέψει οντος τα μπουτια μας)
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 22 Αύγ 2014, 22:49 --
Παιδιά έχουμε μπερδευτοι όλοι βλέπω ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και καλημέρα να κλείσουμε τπ θέμαευχαριστώ και πάλη
![]()
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 22 Αύγ 2014, 22:50 --
Καλιτερα *
Πάμε άλλη μία από την αρχή. Η καστανιά έχει αρσενικά και θηλυκά άνθη. Η γύρη από τα αρσενικά άνθη μεταφέρεται με τον αέρα ή με έντομα και γονιμοποιεί τα θηλυκά. Η καστανιά είναι αυτόστειρη επομένως για να κάνει κανονικά κάστανα πρέπει να γονιμοποιηθεί από γύρη άλλου δέντρου. Άρα χρειάζεσαι 2 δέντρα στον κήπο σου. Τα δύο αυτά δέντρα δεν χρειάζεται να εφάπτονται για να γονιμοποιηθούν. Συγκεκριμμένα γονιμοποιήση μπορεί να γίνει ακόμα και αν αυτά βρίσκονται σε απόσταση 50-60 μέτρων.
Η προτινόμενη απόσταση φύτευσης μεταξύ 2 δέντρων είναι τα 5-6 μέτρα. Αυτό συμβαίνει γιατί σε μικρότερες αποστάσεις θα μπλέκονται τα κλαδιά του ενός δέντρου με τα κλαδιά του άλλου και θα έχεις κακό αερισμό, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις σπαταλάς χώρο.
Τώρα, αν εσύ θες να τις φυτεύσεις κολλητά, κάνε το, μπορεί να πετύχει, δεν ξέρω. Άστες τουλάχιστον να μεγαλώνουν παράλληλα. Το να κλαδεύεις την μία συνεχώς δεν έχει νόημα. Άσε που με το συνεχές κλάδεμα μπορεί να μην σου δείνει και άνθη.
Τέλος, κανείς δεν σου είπε ότι πρέπει να περιμένεις 50 χρόνια για να δεις κάστανα. Συγκεκριμμένα, στα 5-6 χρόνια θα είναι κανονικά δεντράκια με καρποφορία και θα σου δίνουν παραγωγή.
Αυτάααα....
Μπονσάι όμως γίνεται θα ειναι ωραίο;[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/text/goodpost.gif[/img]
-
Georg
- Mame

Ntamotsidis έγραψε:Ευχαριστώ και πάλη . Αλά δεν μπορω να καταλάβω κάτι σε αυτό που λες 5-6 μέτρα τότε ποιος ο λόγος να φυτέψω το δεύτερο αφού αυτά δεν ζευγαρονουμε και αν ναι εγώ δηλαδή θα πεθάνω και θα δει ο γιος μου στα γεράματα τα προτα κάστανα ;; Επειδή τα δέντρα που εχω ειναι πολύ μικρά ... Αυτά και ξαναλέω ευχαριστώ για της απαντήσεις . Ναι το μόνο που ηθελα πολύ στο κήπο μου ήτανε καστανια και θέλω ^^
Παιδιά έχουμε μπερδευτοι όλοι βλέπω ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και καλημέρα να κλείσουμε τπ θέμαευχαριστώ και πάλη
![]()
Καλιτερα *
Πάμε άλλη μία από την αρχή. Η καστανιά έχει αρσενικά και θηλυκά άνθη. Η γύρη από τα αρσενικά άνθη μεταφέρεται με τον αέρα ή με έντομα και γονιμοποιεί τα θηλυκά. Η καστανιά είναι αυτόστειρη επομένως για να κάνει κανονικά κάστανα πρέπει να γονιμοποιηθεί από γύρη άλλου δέντρου. Άρα χρειάζεσαι 2 δέντρα στον κήπο σου. Τα δύο αυτά δέντρα δεν χρειάζεται να εφάπτονται για να γονιμοποιηθούν. Συγκεκριμμένα γονιμοποιήση μπορεί να γίνει ακόμα και αν αυτά βρίσκονται σε απόσταση 50-60 μέτρων.
Η προτινόμενη απόσταση φύτευσης μεταξύ 2 δέντρων είναι τα 5-6 μέτρα. Αυτό συμβαίνει γιατί σε μικρότερες αποστάσεις θα μπλέκονται τα κλαδιά του ενός δέντρου με τα κλαδιά του άλλου και θα έχεις κακό αερισμό, ενώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις σπαταλάς χώρο.
Τώρα, αν εσύ θες να τις φυτεύσεις κολλητά, κάνε το, μπορεί να πετύχει, δεν ξέρω. Άστες τουλάχιστον να μεγαλώνουν παράλληλα. Το να κλαδεύεις την μία συνεχώς δεν έχει νόημα. Άσε που με το συνεχές κλάδεμα μπορεί να μην σου δείνει και άνθη.
Τέλος, κανείς δεν σου είπε ότι πρέπει να περιμένεις 50 χρόνια για να δεις κάστανα. Συγκεκριμμένα, στα 5-6 χρόνια θα είναι κανονικά δεντράκια με καρποφορία και θα σου δίνουν παραγωγή.
Αυτάααα....
-
Ntamotsidis
Topic author - Mame

Κάστανα εχει και στην γειτονιά μου :p
1. Εχω μια καστανια (όχι μπονσαι, κανονικό δεντρο ) στον κήπο μου και η ερώτηση ειναι πως μια καστανιά για να μου βγάλει κάστανα θελει και άλλο ενα δεντρο η μόνο του μπορεί να μου βγάλει κάστανα?
2. Δεύτερη ερώτηση ειναι πως ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ μπορω να το φυτέψω απόσταση ενός μέτρου ΜΕ ΤΟ ΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ;
3. Και η τελευταία μου ερώτηση ειναι πως αν το δεύτερο δεντρο που θα φυτέψω μπορω να το κόβω να μιν μεγαλονει καθόλου να το κρατήσω μικρό μικρό ; Γίνετε ; Αυτά για κανονικά δέντρα .
Όσον αφορά για μπονσαι διαβάζω στην βιβλιοθήκη και αν εχω καμία απορία θα σας ρωτήσω .. Αυτά ευχαριστώ .. Πιστεύω να καταλάβαμε τώρα τι ζητάω :p :D
1. Εχω μια καστανια (όχι μπονσαι, κανονικό δεντρο ) στον κήπο μου και η ερώτηση ειναι πως μια καστανιά για να μου βγάλει κάστανα θελει και άλλο ενα δεντρο η μόνο του μπορεί να μου βγάλει κάστανα?
2. Δεύτερη ερώτηση ειναι πως ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΑΝΟΥ μπορω να το φυτέψω απόσταση ενός μέτρου ΜΕ ΤΟ ΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ;
3. Και η τελευταία μου ερώτηση ειναι πως αν το δεύτερο δεντρο που θα φυτέψω μπορω να το κόβω να μιν μεγαλονει καθόλου να το κρατήσω μικρό μικρό ; Γίνετε ; Αυτά για κανονικά δέντρα .
Όσον αφορά για μπονσαι διαβάζω στην βιβλιοθήκη και αν εχω καμία απορία θα σας ρωτήσω .. Αυτά ευχαριστώ .. Πιστεύω να καταλάβαμε τώρα τι ζητάω :p :D
-
Καραγιωργος Α
- Imperial

Kalimera !!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... odpost.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]Ntamotsidis έγραψε:Ευχαριστώ και πάλη . Αλά δεν μπορω να καταλάβω κάτι σε αυτό που λες 5-6 μέτρα τότε ποιος ο λόγος να φυτέψω το δεύτερο αφού αυτά δεν ζευγαρονουμε και αν ναι εγώ δηλαδή θα πεθάνω και θα δει ο γιος μου στα γεράματα τα προτα κάστανα ;; Επειδή τα δέντρα που εχω ειναι πολύ μικρά ... Αυτά και ξαναλέω ευχαριστώ για της απαντήσεις . Ναι το μόνο που ηθελα πολύ στο κήπο μου ήτανε καστανια και θέλω ^^
![]()
Καλιτερα *
Αν θες κάστανα Έτοιμα Ψημένα .... Εχει κοντά στην γειτονιά μου έναν που τα Ψήνει !!!
Στείλε ( Π.Μ ) [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... uddies.gif[/img].........[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/lol.gif[/img]
-
Ntamotsidis
Topic author - Mame

Ευχαριστώ και πάλη . Αλά δεν μπορω να καταλάβω κάτι σε αυτό που λες 5-6 μέτρα τότε ποιος ο λόγος να φυτέψω το δεύτερο αφού αυτά δεν ζευγαρονουμε και αν ναι εγώ δηλαδή θα πεθάνω και θα δει ο γιος μου στα γεράματα τα προτα κάστανα ;; Επειδή τα δέντρα που εχω ειναι πολύ μικρά ... Αυτά και ξαναλέω ευχαριστώ για της απαντήσεις . Ναι το μόνο που ηθελα πολύ στο κήπο μου ήτανε καστανια και θέλω ^^
Όσον αφορά τα μπνσαι στο κυπο ....... Έχουμε μπερδέψει οντος τα μπουτια μας
)
Παιδιά έχουμε μπερδευτοι όλοι βλέπω ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και καλημέρα να κλείσουμε τπ θέμα
ευχαριστώ και πάλη
Καλιτερα *
Όσον αφορά τα μπνσαι στο κυπο ....... Έχουμε μπερδέψει οντος τα μπουτια μας
Παιδιά έχουμε μπερδευτοι όλοι βλέπω ευχαριστώ που ασχοληθήκατε και καλημέρα να κλείσουμε τπ θέμα
Καλιτερα *
-
Georg
- Mame

Εαν έχω καταλάβει σωστά, θέλει να φυτέψει δεύτερη καστανιά στον κήπο του για επικονίαση αλλά επειδή, ενδεχομένως, δεν έχει χώρο λέει να την φυτέψει κολλητά με την πρώτη και να την κλαδεύει συνεχώς ώστε να μην μεγαλώσει πολύ και μπλεχτούν οι δύο καστανιές μεταξύ τους.
Εκτός από αυτό ρωτάει και για πληροφορίες για να ασχοληθεί με τα μπονσάι.
Αν όχι, τότε έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας, και παίζει να απαντάω και εγώ ότι να 'ναι. [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
Εκτός από αυτό ρωτάει και για πληροφορίες για να ασχοληθεί με τα μπονσάι.
Αν όχι, τότε έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας, και παίζει να απαντάω και εγώ ότι να 'ναι. [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλησπέρα! Αν κατάλαβα καλά και να με συγχωρείς, αλλά μου είναι λίγο δύσκολο με τον τρόπο γραφής σου, θέλεις να επικονιάσεις δέντρο καστανιάς με μπονσάι καστανιά ; Θα είναι αν μου επιτρέπεται να πώ, παγκόσμια πρωτοτυπία! Προσπάθησέ το πάντως, ποτέ δεν ξέρεις!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Georg
- Mame

Ntamotsidis έγραψε:Για μπονσαι δεν ξερω τπτ και οντος εχει πολύ πράμα στην βιβλιοθήκη θα συνεχίσω να διαβάζωΚαι για την καστανιά αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ αν φυτέψω άλλη μια καστανιά απόσταση μισό μετρό και την μια την κόβω συνέχεια και την κρατήσω μικρή θα μου βγάλει το άλλο που θα γίνει μεγάλο κάστανα ; Ευχαριστώ .
Η ελάχιστη απόσταση φύτευσης για καστανιά νομίζω είναι τα 5-6 μέτρα. Και μιλάμε για καστανιά που προορίζεται για οργανωμένη παραγωγή, δηλαδή δέντρο το οποίο κλαδεύεται τακτικά και διατηρείται σε τυπικό σχήμα "κυπέλου" με διάμετρο 5 μέτρων. Για καστανιά που μεγαλώνει ελεύθερα οι αποστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.
Δεν κατάλαβα τι γραφείς... Τι να σου βγάλει;Ntamotsidis έγραψε:Για μπονσαι δεν ξερω τπτ και οντος εχει πολύ πράμα στην βιβλιοθήκη θα συνεχίσω να διαβάζωΚαι για την καστανιά αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ αν φυτέψω άλλη μια καστανιά απόσταση μισό μετρό και την μια την κόβω συνέχεια και την κρατήσω μικρή θα μου βγάλει το άλλο που θα γίνει μεγάλο κάστανα ; Ευχαριστώ .
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 22 Αύγ 2014, 07:25 --
Για μπονσαι δεν ξερω τπτ και οντος εχει πολύ πράμα στην βιβλιοθήκη θα συνεχίσω να διαβάζωΚαι για την καστανιά αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ αν φυτέψω άλλη μια καστανιά απόσταση μισό μετρό και την μια την κόβω συνέχεια και την κρατήσω μικρή θα μου βγάλει το άλλο που θα γίνει μεγάλο κάστανα ; Ευχαριστώ .
Γιατί θες μονο καστανιά; Η καστανιά έχει μεγαλα και αραιά φύλλα γιατί δεν κανείς μια βελανιδιά;
-
Ntamotsidis
Topic author - Mame

Για μπονσαι δεν ξερω τπτ και οντος εχει πολύ πράμα στην βιβλιοθήκη θα συνεχίσω να διαβάζω
Και για την καστανιά αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ αν φυτέψω άλλη μια καστανιά απόσταση μισό μετρό και την μια την κόβω συνέχεια και την κρατήσω μικρή θα μου βγάλει το άλλο που θα γίνει μεγάλο κάστανα ; Ευχαριστώ .
Για μπονσαι δεν ξερω τπτ και οντος εχει πολύ πράμα στην βιβλιοθήκη θα συνεχίσω να διαβάζω
Και για την καστανιά αν γνωρίζεις πες μου σε παρακαλώ αν φυτέψω άλλη μια καστανιά απόσταση μισό μετρό και την μια την κόβω συνέχεια και την κρατήσω μικρή θα μου βγάλει το άλλο που θα γίνει μεγάλο κάστανα ; Ευχαριστώ .
-
Georg
- Mame

Καταρχήν, καλώς ήρθες.Ntamotsidis έγραψε:Γεια σας παιδιά είμαι νέος και εχω κάποιες η κάμποσες ερωτισεις και αν μπορείτε βοηθάτε αν όχι πάλη καλόςφύτεψα μια καστανιά στο κυπο μου αλλά ένας μου είπε πως αυτό θέλει και δεύτερο δεντρο για να μου βγάλει κάστανα (μερονι) ισχύει ;;
Δεύτερον, καλά σου είπε αυτός που σου είπε ότι θέλει δεύτερο δέντρο. Γενικά η καστανιά είναι αυτόστειρη, δηλαδή δεν αυτογονιμοποιείται. Με απλα λόγια για να δεις κάστανα χρειάζεσαι και άλλη καστανιά εκεί κοντά.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 21 Αύγ 2014, 11:38 --
Αν βρεις τρόπο, πες και σε εμάς [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]Ntamotsidis έγραψε:Και άλλη μια αλλά έχει σχέση με μπονσαι, πώς θα κανω ενα μπονσαι να μεγαλώσει γρήγορα; (Εχω αν αγορασμένο) εδώ και ενα χρόνο διάφορα δεν είδα :/
Δεν νομίζω ότι υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό. Υπάρχουν αρκετές "τακτικές" που ακολουθούνται. Θα σε παραπέμψω και εγώ στην βιβλιοθήκη. (έχεις διάβασμα [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/lol.gif[/img])
Ναι, μπορείς να κάνεις μπονσάι τα περισσότερα είδη δέντρων. Κάποια όμως δεν μπορούν να γίνουν (είτε για αισθητικούς λόγους, π.χ. πολύ μεγάλα φύλλα, είτε γιατί γενικά δεν αντέχουν στην διαδικασία). Σαν αρχάριος, και εφόσον θελήσεις να ασχοληθείς, ξεκίνα από κλασσικά.Ntamotsidis έγραψε:Δεύτερη ερώτηση, μπορω να κανω μπονσάι με κάθε είδους δέντρο;
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 21 Αύγ 2014, 11:40 --
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img]iohokahey έγραψε:..καλυτερα να γραφεις απο τον υπολογιστη σου γιατι εγω τουλαχιστον εκανα 10 λεπτα για να διαβασω τις 2 σου δημοσιευσεις!! (ευχομαι να μην παρεξηγηθω,με ολη την καλη διαθεση ..)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες στο bonsaiforum.gr
[img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/ ... shr8es.gif[/img]
[img]http://bonsaiforum.gr/richedit/smileys/ ... shr8es.gif[/img]
-
Καραγιωργος Α
- Imperial

-
Petros
- Imperial

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 19 times
Καλώς τον και γω απο κινητό γράφω... Αλλά και στην βιβλιοθήκη διαβάζω και στο φόρουμ. Στην βιβλιοθήκη εαν πατήσεις π.χ φροντίδα θα σου άνοιξη νεο μενού που μπορείς εύκολα να κανεις επιλογή. Ξεκινά απο εκει !Ntamotsidis έγραψε:Δίκιο έχεις εδώ εγώ δεν έβγαλα πέρα .. Αρχικά υπάρχει τρόπος να μεγαλώσω το μπονσαι μου γρήγορα ; Δεύτερη ερώτηση μπορω να κανω μπνσαι με καθε ιδους δεντρου ; Τρίτη ερώτηση ειναι άσχετο με τα μπονσαι απλά αν γνωρίζει κάποιος ας απάντηση (αν θέλει βέβαια. Εχω μια καστανιά (μαρονι) θα μου βγάλει κάστανα η θέλει και άλλο ενα δεντρο να υπάρχη ; Πάλη απο το τηλ μου είμαι σορρη αν ενοχλώ . Και ευχαριστώ για της απαντήσεις ....
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 20 Αύγ 2014, 22:55 --
Κάτι άλλο να προσθέσω η καστανιά δεν ειναι σε γλάστρα ειναι στον κήπο μου φητεμενη .
Καμια ελιά εχεις;
-
Ntamotsidis
Topic author - Mame

Δίκιο έχεις εδώ εγώ δεν έβγαλα πέρα .. Αρχικά υπάρχει τρόπος να μεγαλώσω το μπονσαι μου γρήγορα ; Δεύτερη ερώτηση μπορω να κανω μπνσαι με καθε ιδους δεντρου ; Τρίτη ερώτηση ειναι άσχετο με τα μπονσαι απλά αν γνωρίζει κάποιος ας απάντηση (αν θέλει βέβαια
. Εχω μια καστανιά (μαρονι) θα μου βγάλει κάστανα η θέλει και άλλο ενα δεντρο να υπάρχη ; Πάλη απο το τηλ μου είμαι σορρη αν ενοχλώ . Και ευχαριστώ για της απαντήσεις ....
Κάτι άλλο να προσθέσω η καστανιά δεν ειναι σε γλάστρα ειναι στον κήπο μου φητεμενη .
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
φιλε μου καλως ηρθες!!
..καλυτερα να γραφεις απο τον υπολογιστη σου γιατι εγω τουλαχιστον εκανα 10 λεπτα για να διαβασω τις 2 σου δημοσιευσεις!! (ευχομαι να μην παρεξηγηθω,με ολη την καλη διαθεση ..)
..καλυτερα να γραφεις απο τον υπολογιστη σου γιατι εγω τουλαχιστον εκανα 10 λεπτα για να διαβασω τις 2 σου δημοσιευσεις!! (ευχομαι να μην παρεξηγηθω,με ολη την καλη διαθεση ..)
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος