ελια
-
PanosBonsai
- Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 2 times
Re: ελια
Όταν λυγίζεις κλαδάκια να προσέχεις γιατί μπορεί να σταματήσεις να περνούν τα θρεπτικά στοιχειά ( χυμοί) και να ξεράνεις το κλαδί. Σιγά σιγά θα το φέρεις εκεί που θες.
Στην ελιά να αφήνεις να ξεραίνετε το χώμα του πριν ξαναποτίσεις. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
Στην ελιά να αφήνεις να ξεραίνετε το χώμα του πριν ξαναποτίσεις. [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/images/s ... egreen.gif[/img]
-
Philip
- Masterpiece

- Been thanked: 0
Εμενα μου αρεσει........
Εδω μπορεις να διαβασεις καποιες πληροφοριες για την δομη του μιγμα που θα χρησιμοποιησεις.
Εγω προσωπικα τα shohin κ mame τα συντηρω με αργιλο 1-2mm
http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/materials-tools-bonsai.html
Εδω μπορεις να διαβασεις καποιες πληροφοριες για την δομη του μιγμα που θα χρησιμοποιησεις.
Εγω προσωπικα τα shohin κ mame τα συντηρω με αργιλο 1-2mm
http://www.bonsaiclub.gr/creation-care/materials-tools-bonsai.html
-
Hfestion
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
Δεν εχω κατι στο μυαλο μου, και οταν ξεκινησα να την συρματονω το εκανα ποιο πολυ για να μαθω. Οι ελιες εχουν ελαστικο κορμο και ειναι ευκολο να κανεις δοκιμες. Τωρα προεκυψε η φωτογραφια που εχω ανεβασει. Δεν θα την φυτεψω σε χωμα, παρολο που η συμβουλη σας ειναι πολυ σωστη. Λεω να την αφησω οπως ειναι να δω τι εχει μα μου δωσει ακομα. Απλα θα την περιορισω στο να μην ψηλοσει αλλο. Ισως απο Σεμπτεμβριο τις κοψω καποιο κεντρικο κλαδι για να παρει καποια κατευθινση.
Ποιο χωμα ειναι για καλη αποστραγγιση? και τι χριαζετε η καλη αποστραγγιση? Μπορειτε να μου πειτε η να μου δωσετε καποιο link?
Ποιο χωμα ειναι για καλη αποστραγγιση? και τι χριαζετε η καλη αποστραγγιση? Μπορειτε να μου πειτε η να μου δωσετε καποιο link?
-
Philip
- Masterpiece

Πολυ ωραια ειναι
Μου θυμισε μια δικια μου που εχω με λεπτο κορμο κ εναι πανω απο 20 ετων. Την εχω σε micro-shohin pot.
Πως την φανταζεσαι ?
Αν θελεις να μεγαλωσει αρκετα τοτε βαλ'την στο χωμα οπως σου ειπε ο Λαζαρος ή σε μια μεγαλη γλαστρα με καλο χωμα αποστραγγισης
Μου θυμισε μια δικια μου που εχω με λεπτο κορμο κ εναι πανω απο 20 ετων. Την εχω σε micro-shohin pot.
Πως την φανταζεσαι ?
Αν θελεις να μεγαλωσει αρκετα τοτε βαλ'την στο χωμα οπως σου ειπε ο Λαζαρος ή σε μια μεγαλη γλαστρα με καλο χωμα αποστραγγισης
-
Hfestion

Καμια ιδεα ? περιμενω προτασεις.....
(σιγουρα μικροτερη γλαστρα, αλλα οχι τωρα, αρχη ανοιξης)
(σιγουρα μικροτερη γλαστρα, αλλα οχι τωρα, αρχη ανοιξης)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
perdikaki mariana
- Shohin

Και εγώ έχω μια ελίτσα σε γλάστρα και έχει ελίτσες επάνω!!!
θα ήθελα να την κάνω bonsai αλλά η ρίζα της είναι τόσο μεγάλη που οχι ποτ αλλά ούτε σε πιο ρηχή γλάστρα δεν μπαίνει!!
[url=http://www.xarakas.gr]
[/url]
[/url]-
Hfestion

Επιτελους το καταφερα, καποιο κολιμα θα ειχε φαει το pc μου
thnx για το link harris. Πολυ καλο
Αυτη λοιπον ειναι η Ελια μου
thnx για το link harris. Πολυ καλο
Αυτη λοιπον ειναι η Ελια μου
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
dragonail
- Διαχειριστής

- Been thanked: 37 times
- Επικοινωνία:
Hfestion έγραψε:το κατεβασα σε αναλυση 100χ75 (avatar). Για καποιο λογο που δεν ξερω ακομα μονο σε αυτη την αναλυση μπορω να ανεβασω photo.
χαχαχα
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δοκίμασε να ανεβάσεις τωρα φωτογραφία....
Δοκίμασες και με το link που εστειλε ο Harris???
-
Hfestion

το κατεβασα σε αναλυση 100χ75 (avatar). Για καποιο λογο που δεν ξερω ακομα μονο σε αυτη την αναλυση μπορω να ανεβασω photo.
χαχαχα

χαχαχα
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Hfestion έγραψε:Δεν μπορω μα ανεβασω την εικονα μου
+
=
Διάβασε εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewtopic.php?f=45&t=307
μπες στο imageshack.com πολυ γρηγορα και σου αλλαζει και την αναλυσει... καλο ειναι 800χ600
Εαν κανεις και account υπαρχει το photobucket.com
-
Hfestion

ελια
Αυτη ειναι η Ελια μου. Την εχω απο τον Μαϊο και οταν ξεκινησα να την φτιαχνω δεν ειχα ιδεα απο bonsai. Τα ηξερα μονα σαν εικονα. Εχω κανει καποια λαθακια σαν νεος στα Bonsai Αλλα με φροντιδα, αγαπη και υπομονη θα γινει ενα πολυ ωραιο bonsai.
Βασικα θελει μεταφυτευση σε ποιο μικρο pot και κλαδεμα στις ριζες που δεν εκανα οταν το φυτευσα.
Επισεις θελει κλαδεμα αλλα εχω μπερδευτει με τον τροπου που αναπτυσσεται η ελια και δεν εχω καταληξει 100% που πρεπει να κοψω. Εχετε καμια ιδεα?
Βασικα θελει μεταφυτευση σε ποιο μικρο pot και κλαδεμα στις ριζες που δεν εκανα οταν το φυτευσα.
Επισεις θελει κλαδεμα αλλα εχω μπερδευτει με τον τροπου που αναπτυσσεται η ελια και δεν εχω καταληξει 100% που πρεπει να κοψω. Εχετε καμια ιδεα?