Νέος κάτοχος Bonsai + πρόβλημα

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Νέος κάτοχος Bonsai + πρόβλημα

Δημοσίευση από stefanos_papav »

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Με βοηθήσατε ήδη πολύ... Πράγματι θέλει υπομονή, το ξέρω αυτό.

Θα επανέλθω με φρέσκιες φωτογραφίες αν επανέλθει στα φυσιολογικά του και πάλι!
Άβαταρ μέλους

Kapastrike
Mame
Mame

Δημοσίευση από Kapastrike »

Καλώς ήρθες φίλε Στέφανε στην παρέα μας! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]

Πολύ ωραίο το δεντράκι σου. Σίγουρα με τις συμβουλές των παιδιών θα το δεις πολύ σύντομα καταπράσινο και πάλι! Υπομονή και επιμονή θέλει και αγάπη φυσικά..!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθες Στέφανε! Ξέρω ότι τουλάχιστον ένας από τους προλαλήσαντες ζήλεψε τρελά που είσαι στην Ολλανδία και θέλει να την ξαναεπισκεφθεί με την πρώτη ευκαιρία για να "φορτώσει" μπονσάι!

Το δέντρο σου χρειάζεται λίγο κλάδεμα είναι η αλήθεια, για καθαρά αισθητικούς λόγους, μην το φοβάσαι, απλά μη βιάζεσαι ν' αφαιρέσεις ολόκληρα κλαδιά γιατί το κόψιμο είναι εύκολο, η αντικατάστασή τους (αν συμβεί) πιο δύσκολη.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]

Είμαστε στη διάθεσή σου αν προκύψουν απορίες! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... smilie.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Είμαι στο Delft, το οποίο βρίσκεται αναμεσα στο Rotterdam και τη Χάγη. Γενικά εδώ τα φυτά είναι πάρα πολύ φτηνά. Αν και το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό, μπορείς να δεις άπειρα λουλούδια και δέντρα.

Γενικά σκέφτομαι όταν πάω δουλειά να το αφήνω σχετικά κοντά, αλλά όχι στο παράθυρο γιατί ναι(!) έχουμε και ήλιο κάποιες φορές και το φοβάμαι. Το απόγευμα θα το βγάζω στη βεράντα που έχει φρέσκο αέρα και μπόλικο φως.

Πράγματι πάντως με λιγότερα φύλλα δε χρειάζεται πολύ πότισμα. Σωστό το σχόλιο... Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλώς τον! Αμστερνταμ είσαι; Γενικα στην Ολλανδια μπορεις να βρεις πολυ ωραια δεντρα για μπονσαι και μπονσαι και σε φανταστικες τιμες!

Οσο για το δέντρο σου ακολουθα τις συμβουλες των φιλων και θα τα πάει μια χαρά. Να μην το υπερποτιζεις τωρα που δεν εχει φυλλα... γιατι δεν εχει φυλλα για να χρειαζεται και παρα πολυ νερο!
Επισης να το εχεις κοντα στο παράθυρο να αρχίζει να παίρνει φως αυτο θα το βοηθησει να βγάλει νεα φυλλαράκια.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... /image.gif[/img]

μια χαρα σου τα γραψαν οι συμφορουμιτες!!

ευελπιστω και γω για το δεντρακι σου..!!

το κλαδεμα δικο σου θεμα ειναι,οπως επισης και τα ''παραταιρα'' κλαδια που ξεκινουν τωρα το ταξιδι τους..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

stefanos_papav έγραψε:Περιμένω να μου έρθουν τα tools και ίσως μετά μπορώ να κάνω μία μικρή παρέμβαση. Γενικά πιστεύω ότι μπορώ να αφαιρέσω κάποια μικρά κλαδάκια...

Γενικά τώρα ξεκινάω, άρα έχω πολλά να διαβάσω και να μάθω... Π.χ χαμηλά στον κορμό δίπλα έχουν πεταχτεί δυο κλωναράκια μέσα από το χώμα. Φαίνονται παράταιρα. Αυτά να τα αφαιρέσω ή να τα αφήσω να μεγαλώσουν;
Κόψε τα. Με ενα απλό ψαλίδι κλάδεψε δεν χρειάζεσαι εργαλεία ειδικά γι'αυτό τον σκοπό.
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Περιμένω να μου έρθουν τα tools και ίσως μετά μπορώ να κάνω μία μικρή παρέμβαση. Γενικά πιστεύω ότι μπορώ να αφαιρέσω κάποια μικρά κλαδάκια...

Γενικά τώρα ξεκινάω, άρα έχω πολλά να διαβάσω και να μάθω... Π.χ χαμηλά στον κορμό δίπλα έχουν πεταχτεί δυο κλωναράκια μέσα από το χώμα. Φαίνονται παράταιρα. Αυτά να τα αφαιρέσω ή να τα αφήσω να μεγαλώσουν;
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

Κλάδεψε το λιγάκι δεν είναι κακό... καλό θα του κάνει. Να μαζευτούν τα μεγάλα κλαδιά και τα νέα βγουν ομοιόμορφα.
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Έγινε. Ευχαριστώ και πάλι. Θα επανέλθω αν έχω κάποια άλλη ερώτηση.

Καλήμέρα και καλή συνέχεια!
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Όχι, τέτοιαν εποχή τίποτε τέτοιο. Άστο ως έχει και βλέπουμε! Αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα από πριν που το πήρες το δεντράκι, λογικά θα πάει καλά!
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Και εγώ πιστεύω ότι δεν έχει χαθεί εντελώς. Απλά ήταν κρίμα που δεν πρόλαβα να σώσω όλα τα φύλλα του.

Θα το ραντίζω γενικά και βλέπουμε. Θεωρείτε ότι πρέπει να το κλαδέψω καθόλου;

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Μενέλαος έγραψε:Καλημέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ! Έλα μη στεναχωριέσαι, μάλλον δεν πρέπει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα! Τρεις μέρες δεν είναι τόσες πολλές για να καταστραφεί το δεντράκι σου! Λογικά θα ξαναπετάξει. Άλλωστε και στη φωτογραφία που έχεις δημοσιεύσει δε νομίζω ότι έχει δα και τραγικό πρόβλημα, καλά φαινεται ακόμη. Ένα σοκ μόνο πέρασε. Συνέχισε να το ψεκάζεις όπως πολύ καλά κάνεις στον κορμό, και ελάχιστο πότισμα τώρα που δεν έχει πολλά φύλλα, και λογικά σύντομα θα βγάλει καινούρια!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 02 Ιουν 2014, 07:01 --

Και δεν χρειάζεται καν να ελέγχεις με το νύχι σου τον κορμό αν είναι πράσινος, αυτό θα φαίνεται κάθε φορά που ψεκάζεις αυτόν και τα φύλλα.

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/+1.gif[/img] ΣΕ ΟΛΑ!!!

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... smilie.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Μενέλαος
Omono
Omono

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Καλημέρα και καλώς ήλθες στο φόρουμ! Έλα μη στεναχωριέσαι, μάλλον δεν πρέπει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα! Τρεις μέρες δεν είναι τόσες πολλές για να καταστραφεί το δεντράκι σου! Λογικά θα ξαναπετάξει. Άλλωστε και στη φωτογραφία που έχεις δημοσιεύσει δε νομίζω ότι έχει δα και τραγικό πρόβλημα, καλά φαινεται ακόμη. Ένα σοκ μόνο πέρασε. Συνέχισε να το ψεκάζεις όπως πολύ καλά κάνεις στον κορμό, και ελάχιστο πότισμα τώρα που δεν έχει πολλά φύλλα, και λογικά σύντομα θα βγάλει καινούρια!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 02 Ιουν 2014, 07:01 --

Και δεν χρειάζεται καν να ελέγχεις με το νύχι σου τον κορμό αν είναι πράσινος, αυτό θα φαίνεται κάθε φορά που ψεκάζεις αυτόν και τα φύλλα.
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
stefanos_papav
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Νέος κάτοχος Bonsai + πρόβλημα

Καλημέρα!

Ονομάζομαι Στέφανος Παπαβασιλείου. Είμαι κάτοικος Ολλανδίας εδώ και σχεδόν 2 χρόνια.

Στο προκείμενο. Οι φίλοι μου για τα γενέθλια μου μου αγόρασαν ένα Ligustrum (Privet) bonsai tree.

Στο σπίτι είμαι γενικά αυτός που προσέχει τα όποια φυτά έχουμε και σκεφτόμουν να πάρω κάτι για να προσέχω παραπάνω. Με προλάβανε βέβαια...

Γενικά είμαι πολύ ενθουσιαμένος αν και ξέρω ότι πρέπει να ρίξω και λίγο διάβασμα για να κρατήσω το bonsai μου σε καλή κατάσταση. Γι' αυτό και θεώρησα ότι καλό είναι να γραφτώ σε ένα forum για όποια βοήθεια.

Δυστυχώς δεν πρόλαβα να το έχω για μια βδομάδα και ήδη αντιμετωπίζω πρόβλημα. Οι φίλοι μου μου πήραν το bonsai, αλλά είχα ήδη κανονίσει ένα ταξίδι για μια βδομάδα. Ενω είχα διαβάσει κάποια πράγματα για το πότισμα και είχα πει στους φίλους μου τι να κάνουν, ο ένας απλά δεν το πότισε καν για 3 μέρες! Σχεδόν όλα τα φύλλα ξεράθηκαν και διάβασα ότι πρέπει να τσεκάρω αν είναι ακόμα πράσινος ο κορμός (με το νύχι). Ευτυχώς είναι πράσινος και νομίζω ότι δεν καταστράφηκε το bonsai μου.

Γενικά το ραντίζω στο φύλλωμα και τον κορμό πρώτα και μετά στο χώμα μπας και έσωνα κάτι, αλλά νομίζω ότι το 80+% των φύλλων ξεράθηκαν. Ήδη αφαίρεσα όσα κατάλαβα ότι ήταν εντελώς ξερά. Συνεχίζω για 2η μέρα το ράντισμα, αλλά δεν είδα καμία αλλαγή.

Τι μπορώ να κάνω πλέον;

Αν πρέπει να μεταφέρω το πρόβλημα μου σαν θέμα κάπου αλλού παρακαλώ πείτε μου. Συγνώμη, αλλά δεν έχω προλάβει να διαβάσω όλους τους κανόνες, γιατί γύρισα χθες.

Στέφανος, ο λίγο απογοητευμένος
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση