Νέο μέλος!
-
Acerbonsai
- Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Νέο μέλος!
Για να πάρεις μια ιδέα μπορείς να μελετήσεις [img]http://www.bonsai4me.co.uk/img/gallery_ ... 01_hvr.jpg[/img]Μενέλαος έγραψε:Καλώς ήλθες κι από εμένα! Μια ερώτηση μόνο παιδιά: Υπάρχουν κυπαρίσσια μπονζάι; Κι αν ναι, πώς είναι;...
Διάβασε το κείμενο http://www.bonsai4me.co.uk/bonsai4me_ga ... e_two.html
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
-
Acerbonsai
- Mame

-
Zografos ziZanio
- Mame

-
Paulos
- Imperial

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 10 times
-
florian
- Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Καλώς ήρθες και καλη διαμονή στο ωραίο μας φορουμ σου εύχομαι! Πριν συνεχίζεις με αγορές θα σου συμβούλευα να διαβάσεις πολυ στα παλιά άρθρα εδω και να έρχεσαι σε μια από τις συνδντησεις μας. Θα εξήκονομησεις χρόνο και χρήμα 
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Καλώς ήρθες! Ορεξάτος και με σχέδιο δράσης έτοιμο βλέπω, τι καλύτερο!
Φαντάζομαι πως για να καταλήξεις στα συγκεκριμένα δέντρα που αναφέρεις θα έχεις τους λόγους σου, εγώ μόνο επί της λογικής θα κάνω ένα σχόλιο: δεν ξεκινάμε συνήθως ψάχνοντας για δέντρο μπονσάι. Ψάχνουμε για δέντρο.
Πέραν του ότι στην Ελλάδα δεν έχεις πολλές επιλογές όσον αφορά τα μπονσάι (φέρνουν λίγα είδη γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά, δεν ξέρουν συνήθως από μπονσάι ούτε οι ίδιοι και τους χαλάνε στην πορεία ή δίνουν λάθος οδηγίες, βαφτίζουν ό,τι να 'ναι "μπονσάι" αρκεί να είναι σε ποτ) έτσι και σε πάρουν είδηση ότι ψάχνεις για μπονσάι οι τιμές γίνονται αυτόματα αστρονομικές.
Συνεπώς καλύτερα να ψάχνεις απλά για το είδος δέντρου που σου αρέσει και να το ξεκινήσεις απ' την αρχή, από προ-μπονσάι σε μπονσάι. Πέρα απ' τους πρακτικούς λόγους, άλλες επιλογές έχεις όταν το διαμορφώνεις όπως θέλεις εξ αρχής κι άλλη περηφάνια μετά για το δημιούργημά σου.
Και εννοείται πως σε όποιο στάδιο της διαδικασίας χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
υγ στη συνάντηση μπορείς να έρθεις και χωρίς δέντρο, είναι αλλιώς να βλέπεις κάποιες διαδικασίες από κοντά.
Φαντάζομαι πως για να καταλήξεις στα συγκεκριμένα δέντρα που αναφέρεις θα έχεις τους λόγους σου, εγώ μόνο επί της λογικής θα κάνω ένα σχόλιο: δεν ξεκινάμε συνήθως ψάχνοντας για δέντρο μπονσάι. Ψάχνουμε για δέντρο.
Πέραν του ότι στην Ελλάδα δεν έχεις πολλές επιλογές όσον αφορά τα μπονσάι (φέρνουν λίγα είδη γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά, δεν ξέρουν συνήθως από μπονσάι ούτε οι ίδιοι και τους χαλάνε στην πορεία ή δίνουν λάθος οδηγίες, βαφτίζουν ό,τι να 'ναι "μπονσάι" αρκεί να είναι σε ποτ) έτσι και σε πάρουν είδηση ότι ψάχνεις για μπονσάι οι τιμές γίνονται αυτόματα αστρονομικές.
Συνεπώς καλύτερα να ψάχνεις απλά για το είδος δέντρου που σου αρέσει και να το ξεκινήσεις απ' την αρχή, από προ-μπονσάι σε μπονσάι. Πέρα απ' τους πρακτικούς λόγους, άλλες επιλογές έχεις όταν το διαμορφώνεις όπως θέλεις εξ αρχής κι άλλη περηφάνια μετά για το δημιούργημά σου.
Και εννοείται πως σε όποιο στάδιο της διαδικασίας χρειαστείς βοήθεια, εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
υγ στη συνάντηση μπορείς να έρθεις και χωρίς δέντρο, είναι αλλιώς να βλέπεις κάποιες διαδικασίες από κοντά.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Acerbonsai
- Mame

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img] Καλώς τον. Θέλεις μπονσαι κυπαρισσι; Γιατί δεν το φτιάχνεις μόνος σου;xneo1 έγραψε:Καλημέρα και απο μένα.Με λένε Βαγγέλη και ηθελα εδώ και χρόνια να ασχοληθώ με τα Bonsai.
Τωρα ηρθε η ωρα αφου πλέον μένω μόνος και επειδη γενικά μου αρέσει να ασχολούμαι με κατασκευές
και ότι βελτιώνει την υπομονή μου, αποφάσισα να ξεκινήσω με μια κινέζικη φτελια που θα παραλάβω σε λίγες μέρες.
Στο μεσοδιάστημα έχω αρχίσει το διάβασμα τόσο στο forum το οποιο φαινέται να έχει πολύ πληροφορία όσο
και σε ξένα site.Όταν θα παραλάβω και το δεντράκι μετά απο κάποιο διάστημα θα ήθελα να έρθω σε κάποια
συνάντηση ώστε να μάθω περισσότερα απο εσάς την κοινότητα που είστε πιο εμπειροι.
Σκοπεύω να ασχοληθώ με 3-4 διαφορετικά είδη μετα την κινέζικη φτελιά.
Θα ήθελα μια ελιά,Κυπαρίσσι (Cypressus sempervirens),σφενδαμο (Acer buergerianum)
Κυρίως σε φυτώρια στα νοτια προάστια βρήκα φίκο και benzamin.
Αν ξέρετε κάποιο φυτώριο που να έχει bonsai κυπαρίσσι παρακαλώ απαντήστε.
Αλλιώς θα πάρω σπόρους και θα ξεκινήσω απο την αρχή(αφου βέβαια μάθω πέντε πράγματα με την φτελιά)
Καλή συνέχεια!
[ Εικόνα ]
-
xneo1
Topic author - Σπορόφυτο

Νέο μέλος!
Καλημέρα και απο μένα.Με λένε Βαγγέλη και ηθελα εδώ και χρόνια να ασχοληθώ με τα Bonsai.
Τωρα ηρθε η ωρα αφου πλέον μένω μόνος και επειδη γενικά μου αρέσει να ασχολούμαι με κατασκευές
και ότι βελτιώνει την υπομονή μου, αποφάσισα να ξεκινήσω με μια κινέζικη φτελια που θα παραλάβω σε λίγες μέρες.
Στο μεσοδιάστημα έχω αρχίσει το διάβασμα τόσο στο forum το οποιο φαινέται να έχει πολύ πληροφορία όσο
και σε ξένα site.Όταν θα παραλάβω και το δεντράκι μετά απο κάποιο διάστημα θα ήθελα να έρθω σε κάποια
συνάντηση ώστε να μάθω περισσότερα απο εσάς την κοινότητα που είστε πιο εμπειροι.
Θα ήθελα μια ελιά,Κυπαρίσσι (Cypressus sempervirens),σφενδαμο (Acer buergerianum)
Αλλιώς θα πάρω σπόρους και θα ξεκινήσω απο την αρχή(αφου βέβαια μάθω πέντε πράγματα με την φτελιά)
Καλή συνέχεια!
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/te ... oublue.gif[/img]
Καλή συνέχεια!
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/te ... oublue.gif[/img]