Βασικά... καλησπέρα σας!
-
Georg
- Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Βασικά... καλησπέρα σας!
Αέρας και Ξάνθη; Αν δεν μου το έλεγες δεν θα το πίστευα οτι φυσάει αέρας στην Ξάνθη [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
Χαιρετίσματα στην πόλη που έφαγα πάνω από μια δεκαετία και μου κρυφο-λείπει αν και δεν το παραδέχομαι.
Καλως ήρθες!
Χαιρετίσματα στην πόλη που έφαγα πάνω από μια δεκαετία και μου κρυφο-λείπει αν και δεν το παραδέχομαι.
Καλως ήρθες!
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Αναφέρομαι στα υποτροπικά φυτά σε απάντηση του ερωτήματος του mayloiohokahey έγραψε:παναγιωτη θες να μου εξηγησεις σε παρακαλω τι εννοεις με το '' Αν φυσικά οι συνθήκες είναι κατάλληλες τότε σαφώς και αναπτύσσονται μια χαρά σε εσωτερικό χώρο και μερικές φορές καλύτερα απο τον εξωτερικό!''
οταν βρεις χρονο..ευχαριστω..[ Εικόνα ]
Αν πληρούνται οι συνθήκες που θα εξασφαλίσουμε στο δέντρο, υγρασία, φώς, αερισμό, θερμοκρασία τότε σαφώς και το υποτροπικό φυτό θα αναπτυχθεί καλύτερα σε εσωτερικό χώρο (όρα τα θερμοκηπιακά φυτά...)
Το καλύτερα, σημαίνει πως στον εξωτερικό χώρο δεν εξασφαλίζονται πάντα οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξή τους έστω και αν η χώρα μας είναι μεσογειακή, σίγουρα όμως δεν είναι τροπική!! Παράδειγμα το φυτό γαρδένια στην Ελλάδα: σε άλλες περιοχές ευδοκιμεί σε κλειστούς χώρους (με τις κατάληλες προϋποθέσεις φυσικά) σε άλλες σε εξωτερικούς...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
maylo
Topic author - Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ πολύ κ.Παναγιώτη (ελπίζω να το λέω σωστά)!
κ.Χάρη βασικά το θέλω μέσα το χειμώνα, επειδή το σπίτι μου είναι γωνιακό, με κατεύθυνση Βόρεια και Ανατολική και είναι μπροστά σε πάρκο. Οπότε η βεράντα είναι πολύ ανοιχτή και πολύ συχνά φυσάει με ανέμους πολύ δυνατούς (μου έχει πάρει μέχρι και τραπέζι ο αέρας [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/10.gif[/img]). Επιπλέον για να το βλέπω....
Διαφορετικά θα μπορούσα να το έχω σε μία ντουλάπα (για το χειμώνα) που έχω στην βεράντα, η οποία θα λειτουργεί ως θερμοκήπιο, αφού είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη!
@Hfestion καλώς σας βρήκα! Ξέρω πως η ελιά είναι "εγγύηση" (αν και απ' οτι διάβασα σε κάποιο topic θα πρέπει να είναι αγριελιά που έχει μικρά φύλλα, για να τηρούνται οι αναλογίες) παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι αργή στην ανάπτυξή της, σε σχέση με άλλα δέντρα.
Όπως και να χει, αύριο θα κάνω μια βόλτα από τα φυτώρια, να δω τι παίζει, θα ζητήσω τη γνώμη σας και προχωράω
κ.Χάρη βασικά το θέλω μέσα το χειμώνα, επειδή το σπίτι μου είναι γωνιακό, με κατεύθυνση Βόρεια και Ανατολική και είναι μπροστά σε πάρκο. Οπότε η βεράντα είναι πολύ ανοιχτή και πολύ συχνά φυσάει με ανέμους πολύ δυνατούς (μου έχει πάρει μέχρι και τραπέζι ο αέρας [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/10.gif[/img]). Επιπλέον για να το βλέπω....
Διαφορετικά θα μπορούσα να το έχω σε μία ντουλάπα (για το χειμώνα) που έχω στην βεράντα, η οποία θα λειτουργεί ως θερμοκήπιο, αφού είναι εξ ολοκλήρου γυάλινη!
@Hfestion καλώς σας βρήκα! Ξέρω πως η ελιά είναι "εγγύηση" (αν και απ' οτι διάβασα σε κάποιο topic θα πρέπει να είναι αγριελιά που έχει μικρά φύλλα, για να τηρούνται οι αναλογίες) παρόλα αυτά νομίζω ότι είναι αργή στην ανάπτυξή της, σε σχέση με άλλα δέντρα.
Όπως και να χει, αύριο θα κάνω μια βόλτα από τα φυτώρια, να δω τι παίζει, θα ζητήσω τη γνώμη σας και προχωράω
Δημήτρης
[HR]"Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το σωστά"
-
iohokahey
- Masterpiece

- Been thanked: 1 time
παναγιωτη θες να μου εξηγησεις σε παρακαλω τι εννοεις με το '' Αν φυσικά οι συνθήκες είναι κατάλληλες τότε σαφώς και αναπτύσσονται μια χαρά σε εσωτερικό χώρο και μερικές φορές καλύτερα απο τον εξωτερικό!''
οταν βρεις χρονο..ευχαριστω..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/thankyoublue.gif[/img]
οταν βρεις χρονο..ευχαριστω..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/thankyoublue.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Καλός ήρθες κι απο μενα στην παρέα μας. Μια ωραία λύση για δεντρο είναι η ελιά. Ανθεκτική, αντέχει σε όλα τα κλίματα και συνχωρει λαθοι. Οτι κι αν αγοράσεις κοίταξε να σου αρεσει! Περιμένουμε φωτο
-
karesansui
- Συντονιστής

Ναι, με μικρές εξαιρέσεις που είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας!!maylo έγραψε:...δηλαδή οποιοδήποτε δέντρο, αν υπάρχουν οι κατάληλες προοπτικές, μπορεί να γίνει bonsai και να κρατήσει και το φύλλωμά του σε μικρό μέγεθος?
Τα φυτά "εσωτερικού" χώρου αναπτύσσονται σε εσωτερικό χώρο μόνο στις χώρες που δεν πληρούν τις συνθήκες που ευδοκιμούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Έτσι στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης τα υποτροπικά φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν εκτός, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις και ορισμένες εποχές του χρόνου. Αν φυσικά οι συνθήκες είναι κατάλληλες τότε σαφώς και αναπτύσσονται μια χαρά σε εσωτερικό χώρο και μερικές φορές καλύτερα απο τον εξωτερικό!maylo έγραψε: Κάτι επιπλέον, διάβασα ότι τα bonsai πρέπει να μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι σε εσωτερικό χώρο, παρόλα αυτά, στην βιβλιοθήκη, διάβασα πως κάποια δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν και σε εσωτερικό χώρο όπως ο φίκος ginseng. Ισχύει όντως (;) και θα έχει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης όπως αν ήταν έξω?
Δέντρο μπορείς να αγοράσεις όποτεδήποτε θέλεις. Η καταλληλότητα έγκειται στις δικές σου δυνατότητες, τον χρόνο που μπορείς να διαθέσεις και να αφιερώσεις! Πάντως μην το κάνεις μέσα στην εξεταστική... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/lol.gif[/img]maylo έγραψε: Και κάτι τελευταίο, είναι σωστή εποχή για να αγοράσω ένα δέντρο ή όχι?
Αυτό είναι επιθυμητό...maylo έγραψε:Συγγνώμη που ρωτάω πολλά, αλλά είναι ο ενθουσιασμός....!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Οταν λεμε μεσα εννοουμε μακρια απο καλοριφερ και να έχει φως (διπλα στο παραθυρο) χωρις να το χτυπαει ο ηλιος. Επίσης προσοχη στο ποτισμα!maylo έγραψε:Σας ευχαριστώ, αν και το έχω είδη διαβάσει, δηλαδή οποιοδήποτε δέντρο, αν υπάρχουν οι κατάληλες προοπτικές, μπορεί να γίνει bonsai και να κρατήσει και το φύλλωμά του σε μικρό μέγεθος?
Κάτι επιπλέον, διάβασα ότι τα bonsai πρέπει να μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι σε εσωτερικό χώρο, παρόλα αυτά, στην βιβλιοθήκη, διάβασα πως κάποια δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν και σε εσωτερικό χώρο όπως ο φίκος ginseng. Ισχύει όντως (;) και θα έχει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης όπως αν ήταν έξω?
Και κάτι τελευταίο, είναι σωστή εποχή για να αγοράσω ένα δέντρο ή όχι?
Συγγνώμη που ρωτάω πολλά, αλλά είναι ο ενθουσιασμός....!!!
Εαν ωραιο δεντρο για μεσα στο σπιτι... (το καλοκαιρι εξω σε σκιερο μερος) είναι ficus Retusa που μοιαζει με δεντρο και δεν ειναι σαν το ginseng (πατατα).
Γιατι το θες μεσα στο σπιτι?
-
maylo
Topic author - Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ, αν και το έχω είδη διαβάσει, δηλαδή οποιοδήποτε δέντρο, αν υπάρχουν οι κατάληλες προοπτικές, μπορεί να γίνει bonsai και να κρατήσει και το φύλλωμά του σε μικρό μέγεθος?
Κάτι επιπλέον, διάβασα ότι τα bonsai πρέπει να μεγαλώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι σε εσωτερικό χώρο, παρόλα αυτά, στην βιβλιοθήκη, διάβασα πως κάποια δέντρα μπορούν να αναπτυχθούν και σε εσωτερικό χώρο όπως ο φίκος ginseng. Ισχύει όντως (;) και θα έχει τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης όπως αν ήταν έξω?
Δημήτρης
-
karesansui
- Συντονιστής

Διάβασε εδώ: http://library.bonsaiforum.gr/index.php/faq.htmlmaylo έγραψε:...
Θέλω να ρωτήσω αρκετά πράγματα, αλλά ας ξεκινήσω από το βασικότερο: όταν θα πάω να αγοράσω φυτό, μπορώ να πάρω οποιοδήποτε μικρό φυτό (εννοείτε από αυτά που γίνονται bonsai) και με τον τρόπο που θα το χειριστώ θα γίνει bonsai κάποια στιγμή? Το ρωτάω αυτό γιατί η βασική απορία προκύπτει από το μέγεθος των φύλλων, υπάρχει τεχνική που τα κρατάει σε μικρό μέγεθος ή είναι εξ αρχής ο σπόρος που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία bonsai?
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
maylo
Topic author - Σπορόφυτο

Καλησπέρα σας και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!
Όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης, είναι όντως ένα πρόβλημα, όχι τόσο για τις 15-18 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα (μπορώ να πω στον διαχειριστή της πολυκατοικίας να το/τα ποτίζει) όσο για το 2μηνο του καλοκαιριού, που θα πρέπει αναγκαστηκά να υπάρξει μετακίνηση και όντως το κλίμα της Λάρισας είναι πολύ κακό, ειδικά το καλοκαίρι.
Στην βιβλιοθήκη έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα, απλώς είναι αρκετά στα οποία δεν έχω πρόσβαση ακόμη.
Όσον αφορά τις σπουδές είμαι στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης.
Θέλω να ρωτήσω αρκετά πράγματα, αλλά ας ξεκινήσω από το βασικότερο: όταν θα πάω να αγοράσω φυτό, μπορώ να πάρω οποιοδήποτε μικρό φυτό (εννοείτε από αυτά που γίνονται bonsai) και με τον τρόπο που θα το χειριστώ θα γίνει bonsai κάποια στιγμή? Το ρωτάω αυτό γιατί η βασική απορία προκύπτει από το μέγεθος των φύλλων, υπάρχει τεχνική που τα κρατάει σε μικρό μέγεθος ή είναι εξ αρχής ο σπόρος που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία bonsai?
Όσον αφορά το θέμα της μετακίνησης, είναι όντως ένα πρόβλημα, όχι τόσο για τις 15-18 μέρες Χριστούγεννα και Πάσχα (μπορώ να πω στον διαχειριστή της πολυκατοικίας να το/τα ποτίζει) όσο για το 2μηνο του καλοκαιριού, που θα πρέπει αναγκαστηκά να υπάρξει μετακίνηση και όντως το κλίμα της Λάρισας είναι πολύ κακό, ειδικά το καλοκαίρι.
Στην βιβλιοθήκη έχω διαβάσει τα περισσότερα άρθρα, απλώς είναι αρκετά στα οποία δεν έχω πρόσβαση ακόμη.
Όσον αφορά τις σπουδές είμαι στο τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης.
Δημήτρης
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Τι σπουδάζεις Δημήτρη;maylo έγραψε:Γεια σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Με λένε Δημήτρη, είμαι από τη Λάρισα και σπουδάζω στην Ξάνθη.
Τις τελευταίες μέρες ψάχνω συνεχώς πληροφορίες για τα bonsai, με αφορμή μία αναφορά που είδα σε περιοδικό κηπουρικής.
Έχω διαβάσει κάποια βασικά πράγματα, αλλά όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκαν και αρκετές απορίες.
Σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω ένα-δύο δεντράκια για αρχή, να δω πως θα πάει, γι' αυτό και θα κάνω μια βόλτα αύριο από τα φυτώρια που έχει εδώ για να ρίξω μια ματιά.
Το μόνο που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ο ficus ginseng στα praktiker και θα ήθελα να δω και κάτι διαφορετικό.
Επιπλέον είδα κάποιες φωτογραφίες από bonsai και έχω "πάθει ζημιά" με το είδος acer palmatum atropurpureum το οποίο είδα και στα video "The Bonsai Art of Japan" που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη.
Πολλά έγραψα για πρώτο post, ακόμη περισσότερα θέλω να γράψω και να ρωτήσω!
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Είναι εύκολο να βρεις τετοιο δέντρο. Acer atropurpureum και στην περιοχή που σπουδάζεις δεν θα εχεις προβλημα. Τωρα με την Λάρισα θα έχεις προβλημα γιατι έχει πολυ ζέστην το καλοκαίρι και ζεστο αέρα.
Εδω ειμαστε μας ρωτας ο,τι θες.
-
karesansui
- Συντονιστής

Καλοσώρισες Δημήτρη στο φόρουμ! Καλό Μήνα και καλές σπουδές να έχεις!
Το φόρουμ διαθέτει μια ενημερωτική βιβλιοθήκη στα ανοιχτά άρθρα της οποίας μπορείς να ανατρέξεις για μια σφαιρική γνώση για τα μπονσάι!
Να ασχοληθείς με τα μπονσάι φοιτών στην Ξάνθη και με μόνιμη κατοικία στην Λάρισσα λίγο δύσκολο το βλέπω! Πού θα αφήνεις τα μπονσάι σου όταν επιστρέφεις σπίτι σου? Να τα παίρνεις μαζί σου;...απίθανο! Θέλουν φροντίδα πολύ, καθημερινά, το καταλαβαίνεις αυτό!
Γι αυτό, θα πρότεινα να αγοράσεις ένα(1) μόνο δεντράκι* για έχεις και να το περιποιείσαι σαν ...κατοικίδιο, να μεταφέρεται εύκολα και σιγά-σιγά με τα χρόνια, αν παραμείνει η αγάπη σου για την τέχνη αυτή συνεχίζεις πιό ενεργά με τα μπονσάι!
* αναφορικά με την αγορά μπορείς να μας ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Αν βρείς κάτι το ενδιαφέρον, πρίν το αγοράσεις, ανέβασέ το μας σε φωτό να σε συμβουλέψουμε! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Το φόρουμ διαθέτει μια ενημερωτική βιβλιοθήκη στα ανοιχτά άρθρα της οποίας μπορείς να ανατρέξεις για μια σφαιρική γνώση για τα μπονσάι!
Να ασχοληθείς με τα μπονσάι φοιτών στην Ξάνθη και με μόνιμη κατοικία στην Λάρισσα λίγο δύσκολο το βλέπω! Πού θα αφήνεις τα μπονσάι σου όταν επιστρέφεις σπίτι σου? Να τα παίρνεις μαζί σου;...απίθανο! Θέλουν φροντίδα πολύ, καθημερινά, το καταλαβαίνεις αυτό!
Γι αυτό, θα πρότεινα να αγοράσεις ένα(1) μόνο δεντράκι* για έχεις και να το περιποιείσαι σαν ...κατοικίδιο, να μεταφέρεται εύκολα και σιγά-σιγά με τα χρόνια, αν παραμείνει η αγάπη σου για την τέχνη αυτή συνεχίζεις πιό ενεργά με τα μπονσάι!
* αναφορικά με την αγορά μπορείς να μας ρωτήσεις ό,τι θέλεις. Αν βρείς κάτι το ενδιαφέρον, πρίν το αγοράσεις, ανέβασέ το μας σε φωτό να σε συμβουλέψουμε! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... mewave.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
maylo
Topic author - Σπορόφυτο

Βασικά... καλησπέρα σας!
Γεια σε όλους και Χρόνια Πολλά!
Τις τελευταίες μέρες ψάχνω συνεχώς πληροφορίες για τα bonsai, με αφορμή μία αναφορά που είδα σε περιοδικό κηπουρικής.
Έχω διαβάσει κάποια βασικά πράγματα, αλλά όπως είναι φυσικό, δημιουργήθηκαν και αρκετές απορίες.
Σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω ένα-δύο δεντράκια για αρχή, να δω πως θα πάει, γι' αυτό και θα κάνω μια βόλτα αύριο από τα φυτώρια που έχει εδώ για να ρίξω μια ματιά.
Το μόνο που έχω δει μέχρι στιγμής είναι ο ficus ginseng στα praktiker και θα ήθελα να δω και κάτι διαφορετικό.
Επιπλέον είδα κάποιες φωτογραφίες από bonsai και έχω "πάθει ζημιά" με το είδος acer palmatum atropurpureum το οποίο είδα και στα video "The Bonsai Art of Japan" που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη.
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Καλώς σας βρήκα λοιπόν!
Δημήτρης