Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Re: Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς όρισες Μενέλαε και χρόνια πολλά! Όρεξη να υπάρχει και η πείρα έρχεται με τον καιρό. Ξεκίνα να διαβάζεις ό,τι βλέπεις πως σ' ενδιαφέρει από τα "ανοιχτά" άρθρα της βιβλιοθήκης μας και περιμένουμε αποριές!

Είμαι επίσης πολύ περίεργη να δω εκείνο το 30 ετών πευκάκι με τον τερατώδη κορμό!

υγ όχι τίποτα άλλο, αλλά νομίζω πως "μπονΖΖΖΖΖΖΖΖαι" στα ιαπωνικά είναι πολεμική ιαχή - διορθώστε με αν κάνω λάθος... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/lol.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλημέρα Μενέλαε...
Καλοσώρισες στο φόρουμ!
( η σωστή προφορά της λέξης, όπως έγραψε ο Χάρης, είναι μπόν-σάι, όπως προφέρονται ταυτόχρονα οι δύο χαρακτήρες στα ιαπωνικά => μπόν= κεραμικό δοχείο/δίσκος και σάι=δέντρο! Αν διαβάσεις τα ανοιχτά άρθρα της βιβλιοθήκης θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα εισαγωγικά για την τέχνη αυτή)
Διακρίνω πως διαθέτεις πέρα απο την αγάπη σου για τα δέντρα, θέληση να μάθεις και να ασχοληθείς (;) με την τέχνη αυτή! Δεν θα ευλογήσω τα γένια μας επισημαίνοντας πως γράφτηκες στο κατάλληλο φόρουμ, αυτό θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα μόνος σου, αλλά θα σου γράψω τούτο: η παρέα του φόρουμ είναι μεγάλη, είμαστε όλοι ερασιτέχνες και πάντα πρόθυμοι να προσφέρουμε τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει ο καθένας κατακτήσει μέσα απο την διαδρομή του στην τέχνη αυτή σε όποιον/-α το ζητήσει!
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... smilie.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Ευχαριστώ για την υποδοχή! Βλέπεις Harris, ούτε το όνομά τους δεν ξέρω να προφέρω! (Γιατί όμως; Αφού γράφεται με ένα s, δε θα έπρεπε να είναι μπονζάι;) Μένω Μέγαρα, έχω μεγάλο χωράφι όπου πάλι ακολουθώ την πεπατημένη (βάζω δασικά κυρίως δέντρα, αλλά όχι πια σε μικρά γλαστράκια αλλά στο έδφος). Όσο ήμουν στο νοίκι στον Κορυδαλλό είχα καταφέρει και 'θέριεψα" σε μικροσκοπικά -ειδικά φτιαγμένα γι'αυτόν τον σκοπό- βαρελάκια δέντρα όπως πεύκο, κυπαρίσσι, κέδρους ντεοντάρα και λιβάνου, πλατάνι, τούγιες κτλ. Από αυτά στην μετακόμιση σπίτι μου στα Μέγαρα μου έζησαν μόνο το πεύκο και μια τούγια, τα υπόλοιπα μάλλον χάλασαν εξαιτίας τους νερού (γεώτρηση) και της αλλαγής περιβάλλοντος ίσως. Το πευκάκι μου είναι 30 χρονών και συνεχίζει να είναι μια σταλιά, με τερατώδη σε πάχος κορμό, όμως ποτέ κανένα από τα δέντρα μου δε τα έλεγες μπονσάι! Και όσες φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω αυτοσχέδια μπονσάι (όπς π.χ. πουρνάρι, πυράκανθο κτλ.), το μόνο που κατάφερα ήταν να τα ξεράνω...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Χρόνια πολλά και καλά!
[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/te ... mewave.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

[img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/welcomesmilie.gif[/img]

Καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Μια μικρή διόρθωση δεν λέγεται μπονζάι αλλά μπονσάι :) Αρκετοί το κάνουν λάθος.

Μένεις Αθήνα; Όταν εννοείς δασικά; Εξήγησε μας :) :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Μενέλαος
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Δημοσίευση από Μενέλαος »

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μόλις γράφτηκα στο Φόρουμ, δε γνωρίζω και πολλά για τα καθεαυτό μπονζάι, ελπίζω όμως να μάθω παρακολουθώντας σας! Έχω ασχοληθεί πολύ στο παρελθόν με δασικά κυρίως δέντρα που τα μεγάλωνα σε μικροσκοπικές γλάστρες, αλλά από μπονζάι - που τα λατρεύω - τίποτε...
Τι κάνετε μωρέ; ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΩΜΑ!!!
Απάντηση