Juniperus Atlantic
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Re: Juniperus Atlantic
Οταν αυτο το δεντρο μου το εδειξε live ο Γιαννης με την γλαστρα κανονικα... Ειπα ενα ωραιο δεντρο.
Οταν μου εβαλε το κουτακι και το εγειρε το δεντρο τοτε καταλαβα τι ειχε στο μυαλο του και ενθουσιαστικα! Καταλαβα εκεινη την στιγμη αυτα που μου ελεγε πριν 2 χρονια, οτι το δεντρο θα το γυρνας απο ολες τις μεριες και γωνιες για να βρεις το καλυτερο αποτελεσμα!
Καλο ειναι αυτα που γραφεις Φιλιπ να τα σχεδιασεις στο paint με κοκκινο για να εχουμε καλυτερη αποψη.
Οταν μου εβαλε το κουτακι και το εγειρε το δεντρο τοτε καταλαβα τι ειχε στο μυαλο του και ενθουσιαστικα! Καταλαβα εκεινη την στιγμη αυτα που μου ελεγε πριν 2 χρονια, οτι το δεντρο θα το γυρνας απο ολες τις μεριες και γωνιες για να βρεις το καλυτερο αποτελεσμα!
Καλο ειναι αυτα που γραφεις Φιλιπ να τα σχεδιασεις στο paint με κοκκινο για να εχουμε καλυτερη αποψη.
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Καταπληκτικη δουλεια Γιαννη. Θα μου επιτρεψεις να εξηγησω γιατι αυτο το δεντρο δειχνει πολυ ωραιο. Εχουν εφαρμοστει αρκετοι κανονες αισθητικης
Θυμιζω το σχεδιο που ειχα προτεινει στον Γιαννη. Να ισσοροπισει η κορυφη με τον κορμο κ να δωθει στο φυλλωμα το σκαλινο σχημα.
[img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... 20288a.jpg[/img]
Ο Γιαννης δουλευοντας πετυχε κ άλλους ποιο δυσκολους ''κανονες'' αισθητικης. Καταφερε να δημιουργησει δυο ανισα ''κενα'' υψηλης αισθητικης( Το πρασινο κενο ειναι 3πλασιο του πορτακαλι δηλαδη ειναι το 1/3). Εαν αυτα τα ''κενα '' ηταν ισα τοτε το αισθητικο αποτελεσμα θα ηταν ''νεκρο''. Αυτα τα κενα δινουν την ''χαρη'' ενος ζωντανου δεντρου. Τα ροζ κενα μας δινουν την αισθηση του βάθους. Ετσι βλεπουμε με τα ματια μας ενα καταπληκτικο αποτελεσμα.
[img]http://i592.photobucket.com/albums/tt3/ ... c20008.jpg[/img]
Γιαννη σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Been thanked: 291 times
Για κάποια απρόβλεπτη κατάσταση δεν μπόρεσα να ακολουθήσω την παρέα στα φυτώρια, και έτσι αποφάσισα να συνεχίσω για λίγο την εργασία πάνω στον juniperus, προωθώντας το σχέδιο διαμόρφωσης. Η αριστερή πλευρά είχε πάρει το σχήμα της και έμενε τώρα η δεξιά πλευρά και η κορυφή.. Παραμένω στην άποψή μου να μην λυγίσει άλλο ο κορμός και διαμορφώνω το φύλλωμα σε επίπεδα τα οποία βέβαια θα δείξουν την μορφή τους σε ένα χρόνο περίπου μετά την ανθοφορία τους και το σχετικό κορφολόγημα. Όπως είπαμε μένει το πότ για να υπάρχει η πλήρης εικόνα του φυτού και αυτό θα γίνει σε 1 ή 2 χρόνια ,ανάλογα με την ανάπτυξη του φυλλώματος Το jin στην μέση του κορμού παραμένει προς στιγμήν καθότι είναι σημείο στήριξης ορισμένων συρμάτων για το χαμήλωμα-λύγισμα κάποιων κλαδιών. Σε δεύτερο χρόνο θα γίνει μία δοκιμή αλλαγής της γωνίας του (με ζέσταμα) και εάν δεν ανταποκρίνεται στην γενική εικόνα θα μειωθεί αναλόγως.. Η διαφορά από την αρχική μορφή-εικόνα που είχα παραθέσει είναι αισθητή . Τα μεταβατικά στάδια είναι ακολουθία της καλής ανάπτυξης και της υγείας του φυτού ,αλλά και της δικιάς μας σταδιακής ωρίμανσης φτάνοντας έτσι στο επιθυμητό σημείο. Παραθέτω 3 φωτογραφίες με την τελευταία εξέλιξη του juniperus από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αναμονή μέχρι να μεγαλώσει το φύλλωμα για νεότερες.
P.S. Τα σφουγγαράκια τα έκρυψα !!

.
P.S. Τα σφουγγαράκια τα έκρυψα !!
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Κατανοώ απολύτως την άποψη του Γιάννη!
Διότι κι εγώ βρίσκομαι στην ομάδα εκείνη που υποστηρίζει την αναπαράσταση (κατά το δυνατόν, βεβαίως) της φυσικής εικόνας του δένδρου. Όχι την αντιγραφή της φύσης, αλλά την αναπαράσταση.
Διότι κι εγώ βρίσκομαι στην ομάδα εκείνη που υποστηρίζει την αναπαράσταση (κατά το δυνατόν, βεβαίως) της φυσικής εικόνας του δένδρου. Όχι την αντιγραφή της φύσης, αλλά την αναπαράσταση.
-
manos_papadakis40
- Omono

Συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλωστε την γνωμη μου ειπα καλοπροαιρετα φυσικα ,θα ηθελα κι εγω να βρεθουμε καποια στιγμη απο κοντα να αλλαξουμε αποψεις πανω σε αυτο που αγαπαμε τοσο πολυ καλε μου φιλε.Τωρα οσο για την εξελιξη του φυτου αυτου δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ειναι σε καλα χερια κι θα παει ακομα καλυτερα γιατι εσυ οπως κι εγω μετα απο πολλα χρονια εμπειριας πανω στα μπονσαι στο μονο που θα μπορουσαμε να συμφωνησουμε πιο πολυ ειναι σε μια κι μονο λεξη Υ-ΠΟ-ΜΟ-ΝΗ σωστα? να σαι καλα φιλε...
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Μάνο (έχουμε χαθεί αλλά θα συναντηθούμε κάποια στιγμή) σε ευχαριστώ για την άποψή σου, αλλά σκεπτόμουνα ότι δεν πρέπει να λυγίσει άλλο. Βέβαια το 'χτένισμα' και γενικά η 'περιποίηση μαλλιών' δέν έχει τελειώσει, αλλά μόλις τώρα άρχισε. Το τελικό φινίρισμα με ένα μικρότερο (ίσως στρογγυλό ) πότ θα ολοκληρώσουν την εικόνα. Εχω κάνει αρκετά σκίτσα και δοκιμές στον υπολογιστή πάνω στην φωτογραφία και γι'αυτό κατέλειξα σε αυτήν την μορφή. Με ενα παραπάνω λύγισμα μπορεί να έδειχνε πιό όμορφο, αλλά δέν θα του έδινε και την φυσικότητα ώς δένδρο που βλέπουμε στήν φύση.Και μία φυσικότητα πρέπει να τήν έχει ένα μπονσάι, διαφορετικά θα πέφτουμε πάντα στις καλλιτεχνικές δημιουργίες Κινέζικης προέλευσης.( δέν έχω τίποτα με αυτόν τον λαό). Η φυσικότητα του μπονσάι είναι μεταξύ των άλλων ένα βασικό στοιχείο που εξετάζει πάντα η κάθε επιτροπή διαγωνισμού και ίσως όλοι μας (και εγώ) πρέπει κάποια στιγμή να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να προδιορίσουμε και να δώσουμε στα φυτά μας μία μορφή όσον το δυνατόν πιό κοντά στα επιτεύματα της Μητέρας φύσης.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
manos_papadakis40
- Omono

ΝΑ ΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΟ ΘΕΛΕΙΦΙΛΕ JEAN-JAC.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΥΓΙΖΕΙ Ο ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΥΠΑΝΥ ΞΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΑΝΑ 5CM ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΙΟΝΙ ΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΛΥΓΙΣΜΑ.ΜΕΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΡΑΦΙΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΥΡΜΑΤΑ 5ΜΕ 6 ΜΜ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΚΙ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΑΤΕΙΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΨΙΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ.ΔΕΝΕΙΣ ΚΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΡΥΦΗ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΩ
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
-
PanosBonsai
- Omono

- Been thanked: 2 times
Υπέροχο δέντρο με υπέροχη γραμμή! Με βοήθησε σε μια δική μου δημιουργία και άλλαξα το στύλ του δέντρου μου.
Ευχαριστώ jean-zac
Ευχαριστώ jean-zac
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Μου αρέσει αυτή η συμμετοχή και η εκδήλωση των απόψεων.Αυτό σημαίνει 'ομάδα', 'οικογένεια', 'επιτυχία' στον σκοπό που έχει το φόρουμ.Αντε να ετοιμαζόμαστε για την 'επιδρομή' στα φυτώρια. Και εκεί θα γίνει η ίδια συζήτηση αναφορικά με την μελλοντική μορφή του κάθε φυτού πρίν το αγοράσουμε.Ετσι θα μάθουμε .Και όπως είπε κάποτε και ο Φιλίπ ας αφήσουμε για λίγο τα PC και ας ζήσουμε την πραγματικότητα .
Και εγώ συμφωνώ ότι είναι υπέροχο και να φανταστείτε στην αρχή είχα την εντύπωση πως είναι κατεβασμένο και όχι πως ανήκει στον Jean zac έμεινα άφωνος. Φυσικά λέω την άποψη μου σαν αρχάριος χωρίς να ξέρω πολλά πράγματα
Συγχαρητήρια πάντως πολύ καλή δουλειά 
Φιλικά Γιάννης...
Να πω και εγώ μία γνώμη? νομίζω οτι δεν μπορεί και δεν έχει τόσο περιθώριο για άλλα πειράματα,το δεντράκι έχει πάρει φοβερή φόρμα εγώ αν το είχα θα κλάδευα λίγο το δεξιά μέρος και θα άφηνα το αριστερά να μεγαλώσει λίγο παραπάνω,είναι απο τα καλύτερα σχήματα που έχω δει,ίσως μου φαίνεται κιόλας γιατί είμαι πολύ αρχάριος,και ένα super pot να δείξει περισσότερο και θα είναι ΤΕΛΕΙΟ
Το θέμα το είχα διαβάσει από χθές όταν είχε μόνον μία απάντηση, αλλά αφού δεν τα καταφέρνω με το photoshop πώς να σας δείξω τι βλέπω εγώ για το μέλλον του....?
Να προσπαθήσω να σας τα πω με λόγια, αλλά ίσως δεν θα μπορέσω να εκφρασθώ με ακρίβεια.... Εν πάση περιπτώσει, ας προσπαθήσω, αφού ο Γιάννης θέλει τις γνώμες των άπειρων.
Έχω λοιπόν μπροστά μου την φωτογραφία του δένδρου έτσι όπως την δειχνεί ο Χάρης και βάσει αυτής η δική μου οπτική (η οποία δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των προηγουμένων μελών) είναι:
α) το κάτω αριστερό τμήμα του φυλλώματος να αναπτυχθεί περισσότερο, να χαμηλώσει λίγο παραπάνω και να επεκταθεί λίγο ακόμη αριστερώτερα.
β) από το υπόλοιπο επάνω τμήμα, λέω να αφαιρεθούν ένα ή δύο κλαδιά (ώστε να δημιουργηθεί περισσότερο negative space)*, τα υπόλοιπα να αναπτυχθούν ώστε ν' αποκτήσουν ένα συμπαγές φύλλωμα και να σχηματίσουν ένα άλλο επίπεδο.
γ) όσο για το μεσαίο κλαδί....
εάν μπορεί με συρμάτωμα και λύγισμα να έρθει πιο κοντά στο κάτω κλαδί ή να αφαιρεθεί....
Από την φωτογραφία, δεν μπορώ να διακρίνω καλά και δεν είμαι σίγουρη πώς ακριβώς είναι στην πραγματικότητα.
ΥΓ: * Γιάννη, πρέπει να συμπληρώσεις το Λεξικό Όρων Νο. 2!!!
Να προσπαθήσω να σας τα πω με λόγια, αλλά ίσως δεν θα μπορέσω να εκφρασθώ με ακρίβεια.... Εν πάση περιπτώσει, ας προσπαθήσω, αφού ο Γιάννης θέλει τις γνώμες των άπειρων.
Έχω λοιπόν μπροστά μου την φωτογραφία του δένδρου έτσι όπως την δειχνεί ο Χάρης και βάσει αυτής η δική μου οπτική (η οποία δεν διαφέρει και πολύ από αυτή των προηγουμένων μελών) είναι:
α) το κάτω αριστερό τμήμα του φυλλώματος να αναπτυχθεί περισσότερο, να χαμηλώσει λίγο παραπάνω και να επεκταθεί λίγο ακόμη αριστερώτερα.
β) από το υπόλοιπο επάνω τμήμα, λέω να αφαιρεθούν ένα ή δύο κλαδιά (ώστε να δημιουργηθεί περισσότερο negative space)*, τα υπόλοιπα να αναπτυχθούν ώστε ν' αποκτήσουν ένα συμπαγές φύλλωμα και να σχηματίσουν ένα άλλο επίπεδο.
γ) όσο για το μεσαίο κλαδί....
ΥΓ: * Γιάννη, πρέπει να συμπληρώσεις το Λεξικό Όρων Νο. 2!!!
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Οχι άλλο λύγισμα.Είναι αρκετό αυτό.Απλά θα πρέπει να κατέβει το φύλλωμα στην δεξιά πλευρά.Περίμενα κάποιες γνώμες από τους νέους στον χώρο,αλλά ακόμη δεν εμφανίστηκε κανένας.Αυτοί θα πρέπει να εκδηλώσουν τις γνώμες και τις προτάσεις τους,αυτοί είναι οι άμμεσα εμπλεκόμενοι στο να προσδιορίσουν σωστά ή λάθος την μελλοντική μορφή ενός φυτού,αυτοί θα παρατηρούν την σταδιακή αύξηση της ικανότητάς τους να διαβλέπουν στον χρόνο την μετέπειτα μορφή κάθε αγοράς φυτού, αυτοί θα δώσουν και στα φυτά τους τον πρώτο σχηματισμό και θα χαμογελάσουν όταν δούν ότι είναι σε σωστό δρόμο.Με αυτή την κίνηση προσπάθησα να δώσω ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή τους στον χώρο των μπονσάι . Εικόνα, παρατήρηση, επεξεργασία ,εκτέλεση. Μάτι, εγκέφαλος, καρδιά, χέρι.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Πολυ σωστο αυτο που εγραψε ο Φιλιππος ναι θα του πηγαινε καλυτερα. Το ειχε αναφέρει και ο Γιαννης εχτες που μας τον εδειχνε... Νομιζω οτι το πρωτο σταδιο ειναι να γίνει η μεταφυτευση να δουμε πως θα παει και του χρονου η επομενη αλλαγη.

Γιαννη καταρχην πολυ ωραιος ο γιουνιπερος σου
Οσον αφορα την αλλαγη που σκεφτεσαι να κανεις , και εγω θα συμφωνησω με τον Φιλιπο με την διαφορα εαν υπαρχη δυνατοτητα να χαμηλωσεις λιγο το στεμμα λυγιζοντας τον κορμο .
Οσον αφορα την αλλαγη που σκεφτεσαι να κανεις , και εγω θα συμφωνησω με τον Φιλιπο με την διαφορα εαν υπαρχη δυνατοτητα να χαμηλωσεις λιγο το στεμμα λυγιζοντας τον κορμο .

-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Το δεντρο οταν ειναι στην κανονικη σταση της γλαστρας δεν σου δίνει αυτο το ομορφο σχήμα που εχει οταν ο Γιαννης μας το εδειξε γερμενο! Ειναι αυτο που θα πρεπει να αναπτυξουμε στην αγορα ενος δεντρου... Πρεπει να το γυρισουμε απο εδω απο εκει να βρουμε πως μπορει να αποδώσουμε το καλυτερο δυνατον την ομορφια του δεντρου!
Το δεντρο το εχω δει live... εχει φοβερο σχημα!
Εκανα καποιες μικροεπεμβασεις στην φωτο για να φανει αυτο το ομορφο σχημα καλυτερα! 
[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... uniper.jpg[/img]
Το δεντρο το εχω δει live... εχει φοβερο σχημα!
[img]http://i779.photobucket.com/albums/yy76 ... uniper.jpg[/img]
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Το ντεκόρ της φωτογραφίας είναι για γέλια (ήταν μία βραδιά με ελικόπτερα ,φυτά καί προγράμματα PC). Aλλά σκοπός των φωτό ήταν η έκφραση των απόψεων του καθ'ενός για μία νέα μορφή του φυτού.Η επέμβαση βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και έχουν φύγει κάποια κλαδιά και έγινε ένα μικρό συρμάτωμα για να φανεί χοντρικά η μελλοντική εικόνα.Είναι σαφές ότι έχει αρκετή δουλειά ακόμη και πολλές διορθώσεις στην παλαιά του εικόνα. Η εμπλοκή όσον το δυνατόν περισσοτέρων ατόμων , εκφράζοντας ο καθένας την αποψή του και τα σχεδιά του (όποια και να είναι αυτά) θα αυξήσει την φαντασία μας αλλά και την διορατικότητά μας ώστε όταν πρόκειται να επιλέξουμε ένα φυτό να έχουμε μία δυνατότητα (μικρή ή μεγάλη) να προιδεάσουμε το μέλλον του.Με λίγα λόγια ένα μικρό ''ζέσταμα'' για όλους μας εν όψει των νέων αγορών φυτών για τον διαγωνισμό
-
Philip
- Masterpiece

Γιαννη εγω καπως ετσι θα το σκεφτομουνα......
Πηρα αυτην την φωτο για τι οι άλλες δεν με βοηθανε. Ειναι ποιο καθαρη απο σφουγκαρακια , πιατακια κ.α
Νομιζω την κωνικοτητα την εχεις κανει κ εσυ στις νεες φωτο που εχεις ? Θα μετεφερα κ το κεντρο του δεντρου προς την αρχη του κορμου.....ωστε να σηκωθει το δεντρο .
Εαν εκανα καποια jin θα τα εκανα μεσα στο τριγωνο του φυλλώματος ή σε καποια άκρη του φυλλώματος .Αυτο που φαινεται στο κοιλο του κορμου χαμηλα θα το καταργουσα γιατι μου σταματαει την δυναμικη του δεντρου η θα το κοντενα αρκετα !!!!
Αυτα .....
Πηρα αυτην την φωτο για τι οι άλλες δεν με βοηθανε. Ειναι ποιο καθαρη απο σφουγκαρακια , πιατακια κ.α
Νομιζω την κωνικοτητα την εχεις κανει κ εσυ στις νεες φωτο που εχεις ? Θα μετεφερα κ το κεντρο του δεντρου προς την αρχη του κορμου.....ωστε να σηκωθει το δεντρο .
Εαν εκανα καποια jin θα τα εκανα μεσα στο τριγωνο του φυλλώματος ή σε καποια άκρη του φυλλώματος .Αυτο που φαινεται στο κοιλο του κορμου χαμηλα θα το καταργουσα γιατι μου σταματαει την δυναμικη του δεντρου η θα το κοντενα αρκετα !!!!
Αυτα .....
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

Juniperus Atlantic
Σκέφτηκα ότι ήλθε η στιγμή να γίνει μία αλλαγή στην μορφή του juniperus.
Σας παραθέτω την μορφή που είχε και την νέα που σκέπτομαι.Ευπρόσδεκτες κάθε
είδους παρατηρήσεις και ιδέες.Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι προσπαθούμε να μάθουμε.
Γι'αυτό χωρίς ντροπή ο καθένας την γνώμη του. (μοιάζει σαν διαγώνισμα
)
.
Σας παραθέτω την μορφή που είχε και την νέα που σκέπτομαι.Ευπρόσδεκτες κάθε
είδους παρατηρήσεις και ιδέες.Κανένας δεν είναι τέλειος και όλοι προσπαθούμε να μάθουμε.
Γι'αυτό χωρίς ντροπή ο καθένας την γνώμη του. (μοιάζει σαν διαγώνισμα
.