Επιτέλους βρέθηκε!!! (Acer)

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Re: Επιτέλους βρέθηκε!!! (Acer)

Δημοσίευση από Hfestion »

christos1908 έγραψε:
Hfestion έγραψε:.
Εγω τεινω προς κατι μεχρι 20ευρω και υπομονη (για το συγκεκριμένο ειδος)
Πάντως Δωρη με 15-25 δεν εχω βρει ούτε φύλλο acer. Τα φτηνότερα που εχω βρει ειναι στα 35-40, πάχος στύλο και ύψος 60-70cm. Γενικώς πανάκριβο είδος.
...θα βρουμε... αλλιος να τα εχουν να τα χεροντε στο ραφι τους
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

Topic author
christos1908
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από christos1908 »

Hfestion έγραψε:.
Πάντως Δωρη με 15-25 δεν εχω βρει ούτε φύλλο acer. Τα φτηνότερα που εχω βρει ειναι στα 35-40, πάχος στύλο και ύψος 60-70cm. Γενικώς πανάκριβο είδος.

MadMax
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από MadMax »

Παρότι τα 90€ φαίνονται πολλά, εγώ θα το έπαιρνα το πρώτο δέντρο. Μου φαίνεται καλή περίπτωση για twin trunk.
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Ο πυρετός του Acer ξαναχτυπά !!!!
Θύματα όλοι οι παθιασμένοι. !!!! Το θερμόμετρο δείχνει 90, 100,140
και μας έχει πιάσει κρύος ιδρώτας μόνο που ακούμε αυτά τα νούμερα.
Πονάω γιατρέ μου , τι να κάνω ????
Πάρε μία ελιά και θα σου περάσει !!!
Μα ελιά πήρα αλλά το κακό μεγάλωσε !!!!
Τότε πάρε δύο ελιές και μία σερίζα και ξαναέλα !!!!
Mήπωςνα πάρω τα βουνά (που λέει και ο Black George) και να βρώ την υγεία μου ???

Δεν πάμε καλάααα !!!!
Ωραία τα δένδρα, χάλια οι φωτογραφίες και αρχίζουμε τους υπολογισμούς.
Εάν το αγοράσω και κάνω 3 καταβολάδες και τις πουλήσω σε κάποιους άρρωστους
από το φόρουμ τότε πόσο θα μου έχει στοιχίσει ??????
Αφού διαθέτω τα 120 euro τότε δεν πάω και μία επίσκεψη στον παππού και την γιαγιά
μήπως και τσοντάρουν κανένα φράγκο να παραγγείλω ένα έτοιμο και να ησυχάσω????
Βρέ που έχω μπλέξει με αυτό το χόμπυ !!!! Μια χαρά ήμουνα πρίν !!! Πώς έμπλεξα έτσι ???

Γιωργάκη ξύπναααα !!!! Πρέπει να πάς στην δουλειάααα !!!
Πάλι ιδρωμένος είσαι ??? Εφιάλτες έχεις ????

Ευτυχώς ήταν ένα κακό όνειρο !!!!
Εγώ ρακέτες παίζω!!!!!

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Hfestion έγραψε:Σε ενδιαφέρει οτ είδος acer? Η ψάχνεις για ενα acer που θα σου δώσει στο μέλλον ενα bonsai. Θεωρώ οτι όλα αυτά τα δέντρα ειναι μεγαλωμενα για κήπο και όχι για bonsai. Αυτο που ψάχνουμε η προσωπικά εγω ψάχνω ειναι για κατι μεγάλο που έσπασε, κατι που άργησε να ξυπνήσει, κατι για όλους τους άλλους ασχημο στραβομεγαλομενο αλλα για τα μάτια μας όμορφο. Η γνωμη μου είναι οτι είτε δώσεις 90ευρω για εναν πολυ χοντρό κορμο, ίσιο που δεν θα εχει κάποια ιαίτερη κίνηση , κοψεις το δεντρο στους 50 πόντους και φτιάξεις κλαδια απο την αρχή, , είτε δωσεις 20-30ευρω για έναν ποιο λεπτό που θα μπορεί να διορθωθεί και να δώσεις εμφαδη στην παχυνση του ,,, θα σου παει μια η άλλη. (3, 4) χρονια το λιγότερο. (Μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο είδος)
Όλη την εβδομάδα ψάχνω κι εγώ για acer και απο την μια τα έχουν πολύ ακριβά και δεν τα κατεβάζουν (δικαίωμα τους), απο την άλλη μπορεί κάποια να εχουν χοντρόυς κορμος, αλλά είναι πολλοι ψιλοι και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Αν μιλάμε γιατί πευκο η γιουνιπερο που είναι πολύ αργής ανάπτυξης, τότε ψάχνεις για κορμο
Ψάχνω για ένα δέντρο που θα μου δώσει ένα καλό bonsai. Ξεκάθαρα. Η επιλογή ειναι δύσκολη και κυρίως οταν μιλάμε για τέτοια χρήματα,τουλάχιστον για μένα ειναι αρκετά. Μέχρι σήμερα δεν εχω διαθέσει ποτέ πάνω απο 15€ για δέντρο.
Με βάση και το project που θελω να ξεκινήσω με την καλλιέργεια στο έδαφος προσανατολίζομαι σε δέντρα χαμηλού κόστους που θα εξελιχθούν σε αξιόλογα bonsai με το χρόνο.
Απο κει και πέρα τα δυο αυτά τα θεώρησα πολυ αξιόλογα αν και ακριβά και γι'αυτό ζητάω και γνώμες. Αν έκαναν μέχρι ένα 50αρικο θα είχα πάρει σίγουρα κάποιο απ' τα δύο. Τώρα το σκέφτομαι και το ξανά σκέφτομαι και περιμένω και τις δικές σας γνώμες για το αν αξίζει να "ξεφύγω" τόσο οικονομικά.
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Hfestion έγραψε:Σε ενδιαφέρει οτ είδος acer? Η ψάχνεις για ενα acer που θα σου δώσει στο μέλλον ενα bonsai. Θεωρώ οτι όλα αυτά τα δέντρα ειναι μεγαλωμενα για κήπο και όχι για bonsai. Αυτο που ψάχνουμε η προσωπικά εγω ψάχνω ειναι για κατι μεγάλο που έσπασε, κατι που άργησε να ξυπνήσει, κατι για όλους τους άλλους ασχημο στραβομεγαλομενο αλλα για τα μάτια μας όμορφο. Η γνωμη μου είναι οτι είτε δώσεις 90ευρω για εναν πολυ χοντρό κορμο, ίσιο που δεν θα εχει κάποια ιαίτερη κίνηση , κοψεις το δεντρο στους 50 πόντους και φτιάξεις κλαδια απο την αρχή, , είτε δωσεις 20-30ευρω για έναν ποιο λεπτό που θα μπορεί να διορθωθεί και να δώσεις εμφαδη στην παχυνση του ,,, θα σου παει μια η άλλη. (3, 4) χρονια το λιγότερο. (Μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο είδος)
Όλη την εβδομάδα ψάχνω κι εγώ για acer και απο την μια τα έχουν πολύ ακριβά και δεν τα κατεβάζουν (δικαίωμα τους), απο την άλλη μπορεί κάποια να εχουν χοντρόυς κορμος, αλλά είναι πολλοι ψιλοι και χωρίς ιδιαίτερη κίνηση.

Αν μιλάμε γιατί πευκο η γιουνιπερο που είναι πολύ αργής ανάπτυξης, τότε ψάχνεις για κορμο
...Και απο την άλλη ούτε έτοιμο bonsai θα το βρεις !!!
...Αν ψάχνεις για κατι σε Χοντρό κορμό δεν περιμένεις χρόνια ,η σκας χρήμα η,Περνεις τα βουνά !!![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
Νομίζω ότι καλό ειναι να βάζουμε καμία φορά και το χέρι Βαθειά στην τσέπη σαν μάθημα Αυτογνωσίας ...
..ΓΙΑΤΙ Τους περισσοτερους θα ενοχλούσε
.. αν τους πέθαινε ένα Καλοπληρωμένο δενρο παρα ένα δέντρο απο το Βουνό...[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... dtimer.gif[/img]

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Σε ενδιαφέρει οτ είδος acer? Η ψάχνεις για ενα acer που θα σου δώσει στο μέλλον ενα bonsai. Θεωρώ οτι όλα αυτά τα δέντρα ειναι μεγαλωμενα για κήπο και όχι για bonsai. Αυτο που ψάχνουμε η προσωπικά εγω ψάχνω ειναι για κατι μεγάλο που έσπασε, κατι που άργησε να ξυπνήσει, κατι για όλους τους άλλους ασχημο στραβομεγαλομενο αλλα για τα μάτια μας όμορφο. Η γνωμη μου είναι οτι είτε δώσεις 90ευρω για εναν πολυ χοντρό κορμο, ίσιο που δεν θα εχει κάποια ιαίτερη κίνηση , κοψεις το δεντρο στους 50 πόντους και φτιάξεις κλαδια απο την αρχή, , είτε δωσεις 20-30ευρω για έναν ποιο λεπτό που θα μπορεί να διορθωθεί και να δώσεις εμφαδη στην παχυνση του ,,, θα σου παει μια η άλλη. (3, 4) χρονια το λιγότερο. (Μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο είδος)

"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Ωραίο το τελευταίο !

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Harris έγραψε:Κάνε υπομονή! 2-3 εβδομάδες! :)
Καλά ψάχνω ένα χρόνο τώρα. Δε θα βιαστώ για 15 μερες[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
Δε μου είπες όμως, το δεύτερο πως σου φαίνεται;;;

Νικόλα σ'ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον. Θα σου πω για ότι χρειαστει...

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 04 Απρ 2014, 22:01 --

Βάζω και μια ακόμα μήπως βοηθήσει...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Κάνε υπομονή! 2-3 εβδομάδες! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

nikolas2014
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από nikolas2014 »

Βρηκα αυτά σήμερα και σε θυμήθηκα φίλε!Ότι πληροφορία θές πές μου!Όλα ήταν στα 2,5 μέτρα με τιμές 110 έως 160 με απόδειξη!κορμός στους 5-6 πόντους..

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Βγαίνουν απο τον κορμό ΜΟΝΟ σε αυτό το σημείο που βλέπεις. Πιο πάνω ειναι μόνο κόκκινο. Ο κορμός του ειναι παραπάνω απο διπλάσιος. Η διακλάδωση του πως σου φαίνεται;;;
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

christos1908 έγραψε:Και 5€ φτηνότερο...
Ισχύει... Έχει κάτι πράσινο κίτρινα φύλλα αλλά ειναι μόνο στον κορμό αυτά που βλέπεις.
Δηλαδη αυτα τα πορτοκαλο-πραασινα είναι απο τον κορμο του δέντρου; Αν ναι τοτε ειναι μπολιασμένο το atropurpureum επάνω σε orange dream.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Απρ 04, 2014 7:27 pm --

Δηλαδη σου βγαίνει στα 85ευρώ. Αλλα με κορμό σχεδον διπλασιο απο το πρωτο ε;
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Και 5€ φτηνότερο...
Ισχύει... Έχει κάτι πράσινο κίτρινα φύλλα αλλά ειναι μόνο στον κορμό αυτά που βλέπεις.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στην ιδια τιμή αυτο το νεο με τον τουμπανο κορμό; Καλυτερο απο το πρωτο. Τιμη ομως;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Παρ Απρ 04, 2014 7:19 pm --

Το σημερινο πρέπει να έχει και σποροφυτα απο orange dream τα βλεπεις μεσα στην γλαστρα κατι πορτοκαλο-πρασινα;;;
Εικόνα

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Photos update....
Βρήκα και άλλο ένα, αλλού, με τούμπανο κορμό (σαν κουτάκι αναψυκτικού) αλλά πείτε μου τη γνώμη σας για τη διακλάδωση.

@Harris: χρειάζεται σίγουρα υπομονή. Εμένα επειδή μ'αρεσουν πολυ τα acer ψάχνω απο πέρσι και ακόμη δεν εχω πάρει. Αυτό πάντως ειναι το καλύτερο που εχω δει. Ο κορμός του εκει ειναι στα 5cm.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Εμένα δεν μου φαίνεται να είναι ούτε καν 5cm. Γενικά δεν "βλέπω" κάτι το ιδιαίτερο για 90-120 ευρώ.
Εγω... δεν θα το αγόραζα. Όχι οτι δεν είναι όμορφο... απλά δεν μου κάνει αυτό το "κατι". Δηλαδη δεν μου δικαιολογεί τα 90 ευρώ. (γι' αυτο που το θέλουμε).
Απο την άλλη τα acer πετάνε σαν τρελά... αλλα τα 90 με κολλάνε και δεν πιστεύω οτι είναι 5cm.... Φυσικά εγω βλεπω μια φωτογραφία.

Σε 3 εβδομάδες μπορεί να υπάρχουν καλά acer... κάντε υπομονή!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Είχαμε βρει αντίστοιχου ύψους με λεπτότερο κορμό 120 ευρώ.. Δε βρίσκεις εύκολα τέτοιο πάχος κορμού στα acer, πόσο μάλλον να έχει και χαμηλή διακλάδωση!

Από εκεί και πέρα, ο καθένας την τσέπη του την έχει χωριστά, ό,τι κρίνεις κάνε... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Γιωτα
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Γιωτα »

Κουκλί φαίνεται!αν μένεις Αθήνα κ θέλεις,στείλε π.μ να σου πω που βρήκα 2 τέτοια με 45Ε να κάνεις τη σύγκριση σου και ν'αποφασίσεις...
Δεν εισαι μια σταγονα στον ωκεανο...
εισαι ολοκληρος ο ωκεανος σε μια σταγονα ~RUMI~ नमस्ते

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Θα συμφωνήσω με ΟΛΟΥΣ! Κάνε όμως αυτό που λέει η καρδιά σου. Για να το σκέφτεσαι σημαίνει ότι δεν σου έχει κάνει το κλίκ.
Απάντηση