Buxus για virtual help

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Buxus για virtual help

Δημοσίευση από karesansui »

Στέφανε, με το τριφυλλάκι σε βλέπω να κάνεις σύντομα μεταφύτευση στο πυξαράκι σου για να απαλλαγείς απο αυτό [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Να έχεις τον νου σου πάντως, γιατί εμάς σε κάποια ποτ που είχε βγει τριφύλλι αποδείχθηκε πως έπνιγαν το φυτό. Οι ρίζες τους είχαν απλωθεί σε πλάτος και βάθος περισσότερο απ' του ίδιου του δέντρου!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Στέφανος Ν. »

To ξερω μου είπαν κι αλλοι. Αλλα δεν μασαω, θα το αντιμετωπίσω :P
I'm a Weirdo!

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Χαμός θα γίνει με το τριφύλλι!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Ναι, όντως. Θα πω πως ειναι για γλαστρα αν βρω κατι καλο. Αν και εχω βαλει στο ματι την Ελια. Αρα, αναγκαστικά θα πρεπει να ξαναπαω στο φυτώριο απο βδομαδα να δω αν έφερε..! Γινονται εξαιρετικά μπονσάι οι άτιμες!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 06 Απρ 2014, 08:38 --

Καλημέρα στην παρέα. Ορίστε κι ενα Up-date μετα απο λίγο καιρό. Όπως βλέπετε το τριφυλλάκι έχει αρχίσει να εμφανίζεται. Σιγά σιγά θα πυκνόσει, θα καλυφθούν τα κενά και θα "μεγαλώσει". Το πυξάρι μου είναι υγιέστατο και όσο πάει και αναπτύσσεται. Κάποια κλοναρια εχουν ηδη μεγαλωσει κι αλλο, τα φυλλα πύκνωσαν και σε μια 'βδομαδουλα θα φαίνεται πανέμορφο μαζί με το τριφυλλάκι του. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I'm a Weirdo!

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Στέφανος Ν. έγραψε:Φωτογραφία δεν εβγαλα.. Αλλα ηταν πανω απο ενα μετρο. Και ο κορμος ηταν "γυμνός" απο τον πατο μεχρι μισι μετρο πανω. Μετα αρχιζε το φυλλωμα!

Hfestion, χθες που λες περασα απο το σπιτι ενος φίλου μου και ειδα στην εξώπορτα της πολυκατοικιας του δυο γλαστράκια. Ενα μπουξους και ενα γουνιπερο. Και τα δυο κλαδεμένα με χοντρό και ωραίο κορμο. Τελειες προοπτικές για μπονσάι. Που θελω να καταλήξω.. αν ψαξω λιγο καλα (θειους, θειες, συγγενεις κλπ.), ολο και καποιος θα εχει κατι καλο. Δεν ειναι αναγκη να τρεχω στο φυτωριο καθε μερα (Που εν τελη, δεν εχει και πολλα αξιόλογα με προοπτικες μπονσαι)..

Σωστό! Σημασία έχει να θέλουν να σου τα δώσουν! Βέβαια μην τους πεις ότι τα θες για μπονσάι. Δεν θα καταλάβουν και θα σε πρήξουν! Έχω απο δική μου θεία τέτοια θέματα!
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Φωτογραφία δεν εβγαλα.. Αλλα ηταν πανω απο ενα μετρο. Και ο κορμος ηταν "γυμνός" απο τον πατο μεχρι μισι μετρο πανω. Μετα αρχιζε το φυλλωμα!

Hfestion, χθες που λες περασα απο το σπιτι ενος φίλου μου και ειδα στην εξώπορτα της πολυκατοικιας του δυο γλαστράκια. Ενα μπουξους και ενα γουνιπερο. Και τα δυο κλαδεμένα με χοντρό και ωραίο κορμο. Τελειες προοπτικές για μπονσάι. Που θελω να καταλήξω.. αν ψαξω λιγο καλα (θειους, θειες, συγγενεις κλπ.), ολο και καποιος θα εχει κατι καλο. Δεν ειναι αναγκη να τρεχω στο φυτωριο καθε μερα (Που εν τελη, δεν εχει και πολλα αξιόλογα με προοπτικες μπονσαι)..
I'm a Weirdo!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Μπραβο! Έκανες πολύ καλή δουλειά! Πριν πας στο φυτώριο που έλεγες, κανε και καμιά βόλτα σε καμία αυλή, σε κανένα μπαλκόνι. Μπορεί να υπάρχει κάτι ξεχασμένο. Εγώ ετσι βρήκα ενα γιασεμί
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:
iohokahey έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε:Σημερα θα παω στο φυτώριο να ρωτήσω για Ελιές. Αν βρω καμια γέρικη καλή την τσέπωσα..[ Εικόνα ]
κοιταξε!!
απο δω και περα εισαι εμπειροτερος κατα 1 δεντρο παραπανω απο πριν..
αρα οι επιλογες σου στο εξης πρεπει να ναι αναλογες!! [ Εικόνα ]
Όντως, αυτό αληθεύει. Πηγα, αλλα δεν ειχε ελιες. Ειχε, βασικα, αλλα του ειχαν μείνει μονο ΜΕΓΑΛΕΣ και δεν ειχαν καθολου καλες προοπτικές για μπονσάι. Είπε θα φέρει απο 'βδομαδα. Θα ξαναπαω την αλλη Πεμπτη να ρωτησω..[ Εικόνα ]

Οταν λες μεγάλες πολύ ψηλες; Βγάλε καμια φωτογραφια να δουμε...
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

iohokahey έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε:Σημερα θα παω στο φυτώριο να ρωτήσω για Ελιές. Αν βρω καμια γέρικη καλή την τσέπωσα..[ Εικόνα ]
κοιταξε!!
αρα οι επιλογες σου στο εξης πρεπει να ναι αναλογες!! [ Εικόνα ]
Όντως, αυτό αληθεύει. Πηγα, αλλα δεν ειχε ελιες. Ειχε, βασικα, αλλα του ειχαν μείνει μονο ΜΕΓΑΛΕΣ και δεν ειχαν καθολου καλες προοπτικές για μπονσάι. Είπε θα φέρει απο 'βδομαδα. Θα ξαναπαω την αλλη Πεμπτη να ρωτησω..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... cheers.gif[/img]
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Σωστός ο Iohohakey!!! :)
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

κοιταξε!!
αρα οι επιλογες σου στο εξης πρεπει να ναι αναλογες!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Σημερα θα παω στο φυτώριο να ρωτήσω για Ελιές. Αν βρω καμια γέρικη καλή την τσέπωσα..[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... dtimer.gif[/img]
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Στέφανος Ν. έγραψε:Σαν δευτερο σκέφτομαι Ελια. Μεγαλης ηλικίας με χοντρό και ωραίο κορμο, και επειτα το κλαδευω!
Οι ελιές είναι πάντα μια καλή επιλογή, ειδικά αν βρεις κάποια με "γερασμένο" κορμό! Προσοχή μόνο πριν ξεκινήσει το κλάδεμα, γιατί μετά συνήθως είναι αργά! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Σαν δευτερο σκέφτομαι Ελια. Μεγαλης ηλικίας με χοντρό και ωραίο κορμο, και επειτα το κλαδευω!
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Zografos ziZanio
Mame
Mame

Δημοσίευση από Zografos ziZanio »

Νομίζω οτι σαν δεύτερο δέντρο σου θα ήταν καλό να βρείς Juniper γιουνίπερο Άρκευθος με πυκνό φύλλωμα.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλή δουλειά με το συρμάτωμα, όντως. Αυτό που προσπαθούσαν πάντως να σου πουν οι προλαλήσαντες είναι πως η τέχνη των μπονσάι βασίζεται πρώτα απ' όλα στην υπομονή, γι' αυτό τον λόγο όλοι έχουμε αρκετά δέντρα, όταν έχουμε όρεξη για εργασίες να μην μπαίνουμε στον πειρασμό να ταλαιπωρούμε το ίδιο δέντρο συνέχεια. Θα πρότεινα λοιπόν να μελετήσεις λίγο παραπάνω για τα μπονσάι και στο επόμενο δέντρο σου (που σίγουρα θα έρθει σύντομα) να κάνεις πιο αργά βήματα, ώστε να διασφαλίσεις και το αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως την επιβίωση και μακροημέρευση του δέντρου σου.

Όσον αφορά την επιλογή ενός δέντρου από φυτώριο, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ούτε εγώ είμαι υπέρ των έτοιμων. Ρίξε μια ματιά και στα στοιχεία που προσέχουμε όταν ψάχνουμε για δέντρο (http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... hoice.html ) και προσπάθησε στο μέλλον να επιλέγεις κάπως πιο μεγάλα σε ηλικία δέντρα, άρα με πιο χοντρό κορμό, ώστε να γλιτώσεις μερικά χρόνια αναμονής! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Βοήθησε, βοήθησε. Χωρίς αυτό, αν ειχα μονο τις εικονες, δεν θα εκανα και πολυ καλη δουλεια. Ειναι βοηθητικό, σύντομο και αποτελεσματικό! Good job [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/bravo.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 31 Μαρ 2014, 13:47 --

Σήμερα προστέθηκαν και οι σπόροι για τριφυλλάκι. Κομπλε. Τους εριξα απο πανω (τους πασπατεψα κλπ.) και συμπλήρωσα απο πανω χώμα (απο μια αλλη γλαστρούλα). Σε 14-15 μερες πιστευω θα εχει βγει!
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Την αληθεια εγραψα.

οχι το βιντεο τραβουσα συρμάτωνε ο Karesansui. Απλα θελουμε να δουμε εαν βοηθαει σαν βιντεο αλλιώς να τραβηξουμε καποιο αλλο.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Harris έγραψε:Δεν εχεις προβλημα με αυτα τα φυλλα.
Πότισμα βασικό να διαβάσεις στην βιβλιοθηκη μας.
Τα συρματα λογικα ετσι οπως τα ειδα είναι καλα δεν θα εχεις προβλημα.

Δεν μου ειπες σε βοηθησε το αρθρο και το βιντεο για το συρματωμα;
Ναι το έγραψα παραπάνω, αλλα το εβαλε σε "συγχώνευση", γι αυτο μαλλον δεν το ειδες ;)
I'm a Weirdo!
Απάντηση