Moses
-
gcop33
Topic author - Mame

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Moses
Πήγα σήμερα μέσα στην βροχή με το μηχανάκι στον Κανελόπουλο στο Μενίδι... ο τύπος εκτός του ότι για το 16λιτρό σακί και 500γραμμάρια 2.0μμ σύρμα μου πήρε 35 ευρώ, μου χάρισε και μια σακούλα με σφαγνό γιατί, όπως είπε, πήγα μέσα στην βροχή... βέβαια κοίταξα γενικά τιμές και είδα παράδειγμα Maple σε γλάστρα, ΟΧΙ μπονσάι, και το είχε 70 ευρώ... μου έπεσαν τα αφτιά!
Κατα τα άλλα είναι συμπαθέστατος και εξυπηρετικότατος
Κατα τα άλλα είναι συμπαθέστατος και εξυπηρετικότατος
-
gcop33
Topic author - Mame

ο τύπος μου χάρισε μια σακούλα, και σκεφτόμουν ίσως να το βάλω στο πευκάκι μου που έχει πρόβλημα...
όπως λέτε το χρησιμοποιούν πολύ για τις εναέριες καταβολάδες.
το συγκεκριμένο όμως, όπως είδα και σε άσχετες συζητήσεις είναι moss το οποίο καταλήγει μετά από καιρό έτσι! το κανονικό moss είναι πράγματι το διακοσμητικό... είναι της ιδίας οικογενείας. Τέσπα δεν στέκομαι στην λεπτομέρεια.
Μια και το είπαμε, διακοσμητικό moss που βρίσκουμε; μου είπαν σε ανθοπωλεία... ισχύει
όπως λέτε το χρησιμοποιούν πολύ για τις εναέριες καταβολάδες.
το συγκεκριμένο όμως, όπως είδα και σε άσχετες συζητήσεις είναι moss το οποίο καταλήγει μετά από καιρό έτσι! το κανονικό moss είναι πράγματι το διακοσμητικό... είναι της ιδίας οικογενείας. Τέσπα δεν στέκομαι στην λεπτομέρεια.
Μια και το είπαμε, διακοσμητικό moss που βρίσκουμε; μου είπαν σε ανθοπωλεία... ισχύει
-
Philip
- Masterpiece

Γιωργο χρησιμοποιειται ευρεος στο χομπυ μας.
Κυριως ομως για καταβολαδα ή οταν θελουμε να παραγουμε ριζιδια μετα απο καποιο προβλημα στο δεντρο μας.
Δεν μπορεις ομως να αναθρεψεις δεντρο σε αυτο. Π.χ δεν μπορεις να μεγαλωσεις ενα πευκο εναν γιουνιπερο , κραταει πολυ νερο
Κυριως ομως για καταβολαδα ή οταν θελουμε να παραγουμε ριζιδια μετα απο καποιο προβλημα στο δεντρο μας.
Δεν μπορεις ομως να αναθρεψεις δεντρο σε αυτο. Π.χ δεν μπορεις να μεγαλωσεις ενα πευκο εναν γιουνιπερο , κραταει πολυ νερο
Λίζα, αυτός μιλάει για το σφάγνο όχι για moss που διακοσμούν την επιφάνεια του χώματος.
Το σφάγνο είναι είδος λειχήνας/βρύων οι οποίες όταν αποσυντίθενται δημιουργούν την τύρφη.
Υπάρχουν τυρφώνες στην Β. Ελλάδα και είναι προστατευόμενες περιοχές.
Γιώργο, κάνε αναζήτηση για sphagnum και θα διαβάσεις πολύ χρήσιμα πράγματα.
Το σφάγνο το χρησιμοποιούμε στις αεροκαταβολάδες επίσης. Εάν δεν κάνω λάθος, το βάρος του νερού που μπορεί να απορροφήσει είναι το τριπλάσιο του δικού του βάρους... (αλλά ίσως να μη θυμάμαι σωστά)
Το σφάγνο είναι είδος λειχήνας/βρύων οι οποίες όταν αποσυντίθενται δημιουργούν την τύρφη.
Υπάρχουν τυρφώνες στην Β. Ελλάδα και είναι προστατευόμενες περιοχές.
Γιώργο, κάνε αναζήτηση για sphagnum και θα διαβάσεις πολύ χρήσιμα πράγματα.
Το σφάγνο το χρησιμοποιούμε στις αεροκαταβολάδες επίσης. Εάν δεν κάνω λάθος, το βάρος του νερού που μπορεί να απορροφήσει είναι το τριπλάσιο του δικού του βάρους... (αλλά ίσως να μη θυμάμαι σωστά)
αυτο που αναφερεις ειναι η λεγόμενη μος (mosses)ή βρύα που ποτε δε βαζουμε σκετη με τα δεντρακια αλλα πανω απο το χωμα (μοιαζει με γρασιδακι), την βαζουμε για καλλωπιστικούς λόγους αλλα και για το οτι κραταει υγρασια στο χώμα. Σκετη δεν εχω ακουσει να τη βαζει κανενας..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
gcop33
Topic author - Mame

Moses
λοιπόν. έβλεπα κάτι βιντεάκια στο Γιου Τιουμπ με έναν, που έλεγε ότι έχει έναν νέο ιδιαίτερο κανόνα για τα bonsai. Ο τύπος δεν χρησιμοποιεί καθόλου χώμα!!! ούτε άμμο, ούτε τίποτα! μόνο αυτό (Moses: the genus sphagnum)!!!
Τι παίζει με αυτό; είναι όντως καλύτερο; το έχει δοκιμάσει κανείς μας; Κοστίζει;
δείτε λίγο το βιντεάκι του
[youtube][/youtube]
Τι παίζει με αυτό; είναι όντως καλύτερο; το έχει δοκιμάσει κανείς μας; Κοστίζει;
δείτε λίγο το βιντεάκι του
[youtube][/youtube]