Μπονσάι ή σαρκοφάγο φυτό;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Μπονσάι ή σαρκοφάγο φυτό;

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:Ναι.. θελεις να βγαλω κι αλλες φωτο σε μαυρο μπακράουντ;

Καλυτερα σε λευκο και απελευθέρωσε όλα τα κλαδάκια του να φαίνονται όπως ωραια τα έχεις κανει με 'φελλο' και tire up σκοινακι λαστιχακια οτι βρεις προχειρα... Βγαλε μια μπρος και μια απο πισω.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Σάβ Μαρ 29, 2014 9:17 pm --

Μεταφέρθηκε εδω: http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=48&t=7065
για virtual Help
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Στέφανος Ν. »

Ναι.. θελεις να βγαλω κι αλλες φωτο σε μαυρο μπακράουντ;
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Για τέτοιες δουλειές το φοντο πισω πρεπει να ειναι ουδετερο... Δηλαδη ενα τοιχος λευκος για παράδειγμα.
Στην φωτογραφια που ανεβασα εκεινο στο κοκκινο δεν ειναι κλαδι που το εχεις πιασει με to tire-up ?

[img][/img]
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Harris έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε:
Harris έγραψε:Ατσαλόσυρμα είναι ή σίδερο; Είναι αρκετά σκληρό; (σκουριάζει)
Δεν σκουριάζει. Ατσάλι πρέπει να ειναι, δεν ειμαι σιγουρος. Εχει μέτρια σκληρότητα.. ουτε πολυ μαλακο, ουτε σκληρο!
οκ, πρέπει να διαχωρίσεις κάπως τα κλαδιά π.χ βάλε φελλούς ενδιαμεσα τους για να δουμε που είναι τα κλαδια του δέντρου σου. Για να προσπαθησουμε να δώσουμε με το σύρμα σου ενα σχημα πραγματικου δέντρου οπως είναι στην φυση και να σου αρεσει και εσενα περισσοτερο.
τι λες;

Οταν τελειωσεις δες και εσυ στην φωτογραφια σου να φαίνονται τα κλαδιά για να μπορεσουμε να σου πουμε με σχεδιο που να συρματώσεις.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Σάβ Μαρ 29, 2014 8:23 pm --

Διάβασε το άρθρο για το συρμάτωμα στην βιβλιοθηκη του bonsaiforum.gr εδω: http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... iring.html

και δες και το βιντεο του bonsaiforum.gr
Ειναι πολυ λεπτα τα κλαδια και δεν μπορω να τα διαχωρίσω, θα σπάσουν. Και δεν εχω φελλούς. Αυτό ηταν το καλυτερο που μπορουσα να κανω (επιασα ελαφρως τα δυο μεγαλα κλαδια με τα σφηχτιρακια, εβαλα στο αλλο μια μπαταρια, στο αλλο μια μπατονετα και ειναι και ενα ακομα στη μεση).

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 20:48 --

............

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 20:52 --

Τα κύκλωσα για να τα διακρίνεις καλύτερα
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:
Δεν σκουριάζει. Ατσάλι πρέπει να ειναι, δεν ειμαι σιγουρος. Εχει μέτρια σκληρότητα.. ουτε πολυ μαλακο, ουτε σκληρο!
οκ, πρέπει να διαχωρίσεις κάπως τα κλαδιά π.χ βάλε φελλούς ενδιαμεσα τους για να δουμε που είναι τα κλαδια του δέντρου σου. Για να προσπαθησουμε να δώσουμε με το σύρμα σου ενα σχημα πραγματικου δέντρου οπως είναι στην φυση και να σου αρεσει και εσενα περισσοτερο.
τι λες;

Οταν τελειωσεις δες και εσυ στην φωτογραφια σου να φαίνονται τα κλαδιά για να μπορεσουμε να σου πουμε με σχεδιο που να συρματώσεις.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Σάβ Μαρ 29, 2014 8:23 pm --

Διάβασε το άρθρο για το συρμάτωμα στην βιβλιοθηκη του bonsaiforum.gr εδω: http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... iring.html

και δες και το βιντεο του bonsaiforum.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ατσαλόσυρμα είναι ή σίδερο; Είναι αρκετά σκληρό; (σκουριάζει)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Harris έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε:Οριστε:
ΥΓ. Για το τριφύλλι που ρώτησα παραπάνω, ποια ειναι η γνωμη σου;

Γενικά το τριφυλλι βγάζει πάρα πολυ ριζα! Γεμίζει την γλαστρα με ρίζα για πλάκα και τραβάει ολα τα συστατικα του χωματος. Εσυ βεβαια εχεις πάρα πολυ χωρο βαλε του να γεμισει και βλέπουμε απο του χρόνου.

Βγάλε μια φωτογραφια με τα σύρματα που έχεις και διπλα τους ενα bic στυλο για να καταλαβουμε το μεγεθος.
Πολύ χώρο δεν το λες.. αλλααα.. ενταξει θα το δοκιμάσω (με σπορους βεβαια), απο Δευτερα. Οταν ξεκινησουν να "βγαινουν" θα ανεβασω φωτο.

Σπιτι βρηκα μονο αυτο, παρακατω. Ποιο χοντρο εχω στο εργοστασιο, θα παρω αυριο αν δεν κανει αυτο:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:Οριστε:

Γενικά το τριφυλλι βγάζει πάρα πολυ ριζα! Γεμίζει την γλαστρα με ρίζα για πλάκα και τραβάει ολα τα συστατικα του χωματος. Εσυ βεβαια εχεις πάρα πολυ χωρο βαλε του να γεμισει και βλέπουμε απο του χρόνου.

Βγάλε μια φωτογραφια με τα σύρματα που έχεις και διπλα τους ενα bic στυλο για να καταλαβουμε το μεγεθος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Οριστε:

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 20:01 --

Άλλα έχω και πιο λεπτο!
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:
Harris έγραψε:Μπορείς να βρείς σύρμα ή χοντρά καλώδια; Αν ναι τοτε ανεβασε φωτογραφια να τα δουμε τι εχεις.
Εδω, στο σπιτι, δεν εχω.. αλλα θα πεταχτω στο εργοστασιο αυριο το πρωι να παρω συρμα, χοντρό (εχω μπόλικο). Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να το δεσω.. δλδ. σε ποια μερη. Μπορείτε να με "κατευθύνετε", γιατι στανταρ θα κανω βλακεια;
ανεβασε φωτο με το συρμα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Harris έγραψε:Μπορείς να βρείς σύρμα ή χοντρά καλώδια; Αν ναι τοτε ανεβασε φωτογραφια να τα δουμε τι εχεις.
Εδω, στο σπιτι, δεν εχω.. αλλα θα πεταχτω στο εργοστασιο αυριο το πρωι να παρω συρμα, χοντρό (εχω μπόλικο). Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως να το δεσω.. δλδ. σε ποια μερη. Μπορείτε να με "κατευθύνετε", γιατι στανταρ θα κανω βλακεια;
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μπορείς να βρείς σύρμα ή χοντρά καλώδια; Αν ναι τοτε ανεβασε φωτογραφια να τα δουμε τι εχεις.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Οκ, έτοιμο το κλάδεψα. Θα ανεβασα φωτο, αλλα δεν προλαβαίνω γιατί με περιμένουν. Θα ανεβασω μια και καλη αυριο, ανανεωμένο. Καλό βράδυ και ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 11:50 --

Ορίστε και οι φώτο, μετα το κλάδεμα. Πρασινάδα δεν εβαλα ακομα, το μεσημερακι!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 16:59 --

Εβαλα και λιγο πρασινο επιπλεον. Απο Δευτερα σκεφτομαι να παρω σπορους για τριφύλλι. 14-15 μερες θα κανουν να βγουν. Τι λετε;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 29 Μαρ 2014, 17:03 --

Και αυτες...
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Επανέρχομαι επειδή άφησα αναπάντητο το ερώτημά σου για το κλάδεμμα...
Κλάδεψε-κούρεψε τα ακριανά κλαδιά, ότι είναι έξω απο την κόκκινη γραμμή δηλαδή, όπως στο σχήμα!

[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/69/d3o1.jpg[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

karesansui έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ. Θα χρειαστώ λίπασμα;
Μετά απο ένα μήνα θα αρχίσεις να το λιπαίνεις χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε υγρό λίπασμα γενικής χρήσης ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ1. Ποσες φορές την ημερα το ποτίζω και τι δοσολογία;
Ποτίζεις μόλις στεγνώσεις το χώμα (όχι ξεραθεί) Την εποχή αυτή του χρόνου και στο μέρος που μένεις υπολογίζω πως πρέπει να είναι κάθε 3 μέρες περίπου-2 Χ εβδομάδα δηλαδή.
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ2. Υπάρχει πρόβλημα αν το εχω μεσα στο σπιτι (σε θεση που να το βλεπει ο ηλιος, βεβαια);
Ναι. Τα πυξάρια μεγαλώνουν στον Ήλιο, τον αέρα, και την ατμοσφαιρική υγρασία, όχι μέσα στο σπίτι όσο και καλό φωτισμό να έχει!!
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ4. Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω τριφύλλια, χορταράκια απο δάσος, πάρκο κλπ.; (Για να φαίνεται ωραίο [small landscape])
Κανένα!! Θα δείξει πολύ ωραίο...να το κάνεις και να μας το ανεβάσεις να το δούμε!
Ευχαριστώ και πάλι. ΠΟΛΥ χρησιμες και βοηθητικές οι συμβουλές σου. Αν ειναι βγαζω το φυτό στην βεραντα αφου δεν ειναι καταλληλο για εσωτερικό χώρο. Με τι δοσολογία θα το ποτίζω όμως;

Και κατι ακομα.. τι κανω αν εμφανιστούν "ζουζούνια" (π.χ. σκώληνες), με τον καιρό; Υπαρχει καποιου είδους εντομοαπωθητικό;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 22:06 --

ΥΓ. Αυριο παω για "συλλογή" πρασινάδας απο το δάσος. Θα κανω photo-update οταν ειναι έτοιμο [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 22:06 --

ΥΓ. Αυριο παω για "συλλογή" πρασινάδας απο το δάσος. Θα κανω photo-update οταν ειναι έτοιμο [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img]
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ. Θα χρειαστώ λίπασμα;
Μετά απο ένα μήνα θα αρχίσεις να το λιπαίνεις χρησιμοποιώντας ένα οποιοδήποτε υγρό λίπασμα γενικής χρήσης ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ1. Ποσες φορές την ημερα το ποτίζω και τι δοσολογία;
Ποτίζεις μόλις στεγνώσεις το χώμα (όχι ξεραθεί) Την εποχή αυτή του χρόνου και στο μέρος που μένεις υπολογίζω πως πρέπει να είναι κάθε 3 μέρες περίπου-2 Χ εβδομάδα δηλαδή.
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ2. Υπάρχει πρόβλημα αν το εχω μεσα στο σπιτι (σε θεση που να το βλεπει ο ηλιος, βεβαια);
Ναι. Τα πυξάρια μεγαλώνουν στον Ήλιο, τον αέρα, και την ατμοσφαιρική υγρασία, όχι μέσα στο σπίτι όσο και καλό φωτισμό να έχει!!
Στέφανος Ν. έγραψε: ΥΓ4. Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω τριφύλλια, χορταράκια απο δάσος, πάρκο κλπ.; (Για να φαίνεται ωραίο [small landscape])
Κανένα!! Θα δείξει πολύ ωραίο...να το κάνεις και να μας το ανεβάσεις να το δούμε!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

karesansui έγραψε:Καλησπέρα...!
Πολλές πληροφορίες απανωτές για έναν εντελώς αρχάριο που ξεκινάει να ασχολείται με τα μπονσάι μόλις το τελευταίο 24ωρο!
Είναι συνάμμα και το πιό καθοριστικό χρονικό διάστημα που είτε θα προχωρήσεις είτε θα τα παρατήσεις τελείως...
Είναι και το νεαρόν της ηλικίας... [ Εικόνα ]

Συνοψίζω:
α) Το πυξαράκι σου είναι πάρα πολύ ωραίο! Ακολούθησες πολύ σωστά τις οδηγίες του φυτωριούχου στο κλάδεμμα των ριζών.
β) Η επιλογή του δοχείου, της γλάστρας ή της μικρής ζαρτινιέρας δεν έχει καμμιά σημασία για το στάδιο του φυτού που βρίκεται τώρα!
γ) Το κλάδεμμα είναι καθοριστικό για την μελλοντική του διαμόρφωση σε μπονσάι...(θα επανέλθω αργότερα αν θες πάνω σε αυτό το θέμα)
δ) Το χώμα είναι απ' ότι βλέπω μια χαρά για την καλύτερη ανάπτυξή του, μιας και τα πυξάρια είναι πολύ αργής ανάπτυξης

Κοντολογίς, έχεις ένα πολύ όμορφο δεντράκι και μπράβο σου για την όμορφη και θαρραλέα προσπάθεια...

Ό,τι άλλο επιμέρους θέλεις, να ρωτάς....
Χίλια ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ακουλούθησα ότι οδηγίες και πληροφορίες εχω διαβάσει/μάθει μεχρ τωρα, πιστά. Η Ζαρτινιέρα είναι κάτι "προσωρινό" μέχρι να μεγαλωσει το φυτό. Απο 'κει και περα θα μπει σε ενα πήλινο pot.. ΜΟΥΡΛΙΑ :p . Θελω μερικες πληροφοριες για το πως να κλαδέψω το φυτό, μιας και οπως ειπες ειμαι τελειως αρχάριος. Ο φυτωριούχος μου ειπε πως ο αυτό ειναι το "καλυτερο" χωμα για το "σταδιο ζωής" που βρίσκεται αυτό το φυτό, μιας και (όπως πολυ καλα ειπες) ειναι αργης αναπτυξης. Ελπίζω να τα καταφέρω, στο μακρύ "ταξίδι" μου για την τελειοποίησή του σε ενα πανέμορφο pro-bonsai (και έπειτα bonsai).

ΥΓ. Θα χρειαστώ λίπασμα;
ΥΓ1. Ποσες φορές την ημερα το ποτίζω και τι δοσολογία;
ΥΓ2. Υπάρχει πρόβλημα αν το εχω μεσα στο σπιτι (σε θεση που να το βλεπει ο ηλιος, βεβαια);
ΥΓ4. Θα υπάρξει πρόβλημα αν βάλω τριφύλλια, χορταράκια απο δάσος, πάρκο κλπ.; (Για να φαίνεται ωραίο [small landscape])

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 21:36 --

Ωρίστε και 2 φωτο απ'το χωμα:
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής

Καλησπέρα...!
Πολλές πληροφορίες απανωτές για έναν εντελώς αρχάριο που ξεκινάει να ασχολείται με τα μπονσάι μόλις το τελευταίο 24ωρο!
Είναι συνάμμα και το πιό καθοριστικό χρονικό διάστημα που είτε θα προχωρήσεις είτε θα τα παρατήσεις τελείως...
Είναι και το νεαρόν της ηλικίας... [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... e_wink.gif[/img]

Συνοψίζω:
α) Το πυξαράκι σου είναι πάρα πολύ ωραίο! Ακολούθησες πολύ σωστά τις οδηγίες του φυτωριούχου στο κλάδεμμα των ριζών.
β) Η επιλογή του δοχείου, της γλάστρας ή της μικρής ζαρτινιέρας δεν έχει καμμιά σημασία για το στάδιο του φυτού που βρίκεται τώρα!
γ) Το κλάδεμμα είναι καθοριστικό για την μελλοντική του διαμόρφωση σε μπονσάι...(θα επανέλθω αργότερα αν θες πάνω σε αυτό το θέμα)
δ) Το χώμα είναι απ' ότι βλέπω μια χαρά για την καλύτερη ανάπτυξή του, μιας και τα πυξάρια είναι πολύ αργής ανάπτυξης

Κοντολογίς, έχεις ένα πολύ όμορφο δεντράκι και μπράβο σου για την όμορφη και θαρραλέα προσπάθεια...

Ό,τι άλλο επιμέρους θέλεις, να ρωτάς....
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Βασικά δεν είναι "σκετο" χωμα. Απο μονο του (μεσα) εχει κατι "ασπρα" πετραδακια και κομμάτια απο φλοιό δέντρου. Μήπως είναι καλο;
I'm a Weirdo!
Απάντηση