Μπονσάι ή σαρκοφάγο φυτό;

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Μπονσάι ή σαρκοφάγο φυτό;

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Εδώ είναι το α) που σου γράφει ο φίλος μας! :)
http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... onsai.html
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Στέφανος Ν. »

stathis έγραψε:Μια ματιά στην βιβλιοθήκη έριξες; Πρόλαβες να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο; Εμένα με βοήθησε πολύ http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... hoice.html
Το είχα ήδη διαβάσει!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 21:02 --
stathis έγραψε:Δυστηχώς φίλε μου το χώμα ετσι σκέτο είναι λάθος.
Τι εννοείς; Τι αλλο επρεπε να κανω;
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Δυστηχώς φίλε μου το χώμα ετσι σκέτο είναι λάθος.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Ωρίστε και οι τελευταίες φώτο:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Μια ματιά στην βιβλιοθήκη έριξες; Πρόλαβες να διαβάσεις το παρακάτω άρθρο; Εμένα με βοήθησε πολύ http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... hoice.html
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

......

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 20:47 --

Δεν καταλαβα το α) και το δ). Χωμα εβαλα... δεν θυμαμαι πως το λενε μου το πρότεινε αυτός. Ειχε ανοιχτό τσουβαλι και για να μην αγορασω ολοκληρω (επειδη χρειαζομουν πολυ λιγοτερο απο 10 κιλα) μου εβαλε απο αυτο. Πως θα το κλαδεψω;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

α) Γιατι δεν περίμενες;
β) Τι χωμα έβαλες;
γ) Θελει κλάδεμα! :)
δ) Μα σε ζαρντινιέρα;

Ολα θα πάνε καλά έχεις δρόμο μπροστά σου! Αλλά σημασία έχει οτι το παλεύεις!!! :)
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

marios έγραψε:Καλησπέρα φίλε,
Μπουκαμβιλια, σχινος, λιγουστρο, μπουξους κ.α
Ευχαριστώ Μάριε. Μονο το πρωτο δεν μου αρεσε, τα αλλα ειναι πολυ ωραια. Θα προσθεσω την Ελια και φτελιά σε αυτά και θα τα δω απο κοντα στο φυτώριο, για να διαλέξω! Θα ανεβασω φωτο οταν το παρω!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 20:34 --

Τελικά, κατέληξα σε "Μπούξους". Πανέμορφο, έπαθα πλάκα. Το εβγαλα απο το γλαστράκι που ηταν εξαρχής. Αφερεσα ολο το παλιό χωμα, ξέπλυνα τις ρίζες, ωστε να φυγει και απο εκει το χωμα και μετα τις κλάδεψα (όπως μου ειπε ο [συμπαθέστατος] τύπος στο φυτώριο). Πήρα αυτό το "ειδικό" χώμα για φυτα (το ειχε σε 10κιλα τσουβαλια), το εβαλα στο "pot" που θα δείτε παρακάτω και έπειτα έβαλα και το φυτό (κατω απ' το χωμα εβαλα χαλίκι). Στην παλια γλαστρα ειχε σκώληκες, αλλα αφου αλλαξα και χωμα, δεν αφησα ουτε εναν ειναι "καθαρό" πλεον. Το ψέκασα με νερό για να το "ξεπλύνω" απ' το χωμα, εβαλα 2 διακοσμητικές πετρούλες και κάτι "χορταράκια" που είχε απο πρίν στην δικιά του γλάστρα και... βουαλά!

ΥΓ. Μου ειπε να το κλαδέψω και "πανω". Δηλαδή να κλαδέψω τα 2/3 του. Να το κάνω, ήταν σωστή η συμβουλή του;

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 20:42 --

.....
I'm a Weirdo!

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Καλησπέρα φίλε,
Μπουκαμβιλια, σχινος, λιγουστρο, μπουξους κ.α
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Οντως η φυση εδω ειναι αλλο πράγμα. Εννοείται πως θα πέσει διάβασμα. Οσο για την Ελια που ανεφερες (το εγραψα παραπανω αλλα το πηρε ως edit και μπορει να μην το πρεσεξες):

"Ωραία και η Ελιά, αλλα μ'αρεσει σε μεγαλη ηλικία που ο κορμός "μπλέκεται" και ειναι ωραίος. Οταν ειναι μικρή έχει "απλό" / ίσιο κορμό, τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά παρ' ολα αυτάα ειναι καλή επιλογή μ'αρέσει. Τι αλλα εχετε να μου προτείνετε; Θα γραψω σε μια λιστα τις ονομασιες και θα τα δω ενα-ενα στο φυτωριο. Θα διαλεξω εκει."
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:Τελικά βρήκα Φυτώριο, εδώ μέσα στην πόλη. Θα πάω το απογευματάκι να ρωτήσω!
Σουπερ. Σε ζηλεύω εχεις φοβερη φυση εκει!!! Μπορεις να κανεις απιστευτα δέντρα !!! Αρκει να διαβασεις για να μαθεις τι πρεπει να κοιτας!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Τελικά βρήκα Φυτώριο, εδώ μέσα στην πόλη. Θα πάω το απογευματάκι να ρωτήσω!

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 16:45 --
Harris έγραψε:
Στέφανος Ν. έγραψε:Χαίρομαι! :D Αρχικά θα πρέπει να αποκτήσω το "δεντράκι" μου. Το θεμα, ομως, ειναι οτι κατοικώ στα Γρεβενά και ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να βρω κατι τετοιο εδω. Αρα υπάρχει μονο η παραγγελία (απο site ή κατι τετοιο, δεν ξερω) ή αγγελίες μελών για πώληση/ χάρισμα. Αλλα σε οτι site και να ψαξω τα bonsai κανουν τουλαχιστον 50-60 ευρω. Δεν υπαρχει φθηνοτερη λυση;

Δυσκολο να βρεις φτελιά που να μην ειναι σε ποτ (αυτη για παράδειγμα που ειδες στο τοπιο δεν ηταν σε ποτ αλλα σε απλη γλαστρα).
Μπορείς να φτιαξεις τοπιο ομως με μια ελιτσα τι λες;;;; [ Εικόνα ]

Ωραία και η Ελιά, αλλα μ'αρεσει σε μεγαλη ηλικία που ο κορμός "μπλέκεται" και ειναι ωραίος. Οταν ειναι μικρή έχει "απλό" / ίσιο κορμό, τίποτα το ιδιαίτερο. Αλλά παρ' ολα αυτάα ειναι καλή επιλογή μ'αρέσει. Τι αλλα εχετε να μου προτείνετε; Θα γραψω σε μια λιστα τις ονομασιες και θα τα δω ενα-ενα στο φυτωριο. Θα διαλεξω εκει.
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Στέφανος Ν. έγραψε:Χαίρομαι! :D Αρχικά θα πρέπει να αποκτήσω το "δεντράκι" μου. Το θεμα, ομως, ειναι οτι κατοικώ στα Γρεβενά και ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να βρω κατι τετοιο εδω. Αρα υπάρχει μονο η παραγγελία (απο site ή κατι τετοιο, δεν ξερω) ή αγγελίες μελών για πώληση/ χάρισμα. Αλλα σε οτι site και να ψαξω τα bonsai κανουν τουλαχιστον 50-60 ευρω. Δεν υπαρχει φθηνοτερη λυση;

Δυσκολο να βρεις φτελιά που να μην ειναι σε ποτ (αυτη για παράδειγμα που ειδες στο τοπιο δεν ηταν σε ποτ αλλα σε απλη γλαστρα).
Μπορείς να φτιαξεις τοπιο ομως με μια ελιτσα τι λες;;;; [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

RiaDr έγραψε:Επειδή απ' ό,τι είδα σ' άρεσε το τοπίο μας, μπορείς να ψάξεις σε κοντινά σου φυτώρια για φτελιές. Καλού κακού μην αναφέρεις τη λέξη "μπονσάι", έχουν μια τάση οι τιμές να αυξάνονται στο άκουσμά της....

Ψάχνεις για κάποια φτελίτσα που να σ' αρέσει και με την κατάλληλη φροντίδα και βοήθεια μπορεί να εξελιχθεί σε ένα αξιόλογο προ-μπονσάι αρχικά και μπονσάι αργότερα, με το πέρασμα του χρόνου. Ούτε παραγγελίες απ' το εξωτερικό, ούτε πολλά χρήματα είναι απαραίτητα. [ Εικόνα ]
Οι φτελιες μου αρεσαν πολυ, οντως. Θα κοιτάξω μήπως βρώ κατι μες την πόλη, αλλιώς θα πάω πρός Κοζάνη, όλο και κατι θε εχει. Θα πω πως το θελω απλά, για γλάστρα (αν ρωτήσει). Τι τιμή έχει περίπου; Γνωρίζετε, πάνω-κάτω;
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Επειδή απ' ό,τι είδα σ' άρεσε το τοπίο μας, μπορείς να ψάξεις σε κοντινά σου φυτώρια για φτελιές. Καλού κακού μην αναφέρεις τη λέξη "μπονσάι", έχουν μια τάση οι τιμές να αυξάνονται στο άκουσμά της....

Ψάχνεις για κάποια φτελίτσα που να σ' αρέσει και με την κατάλληλη φροντίδα και βοήθεια μπορεί να εξελιχθεί σε ένα αξιόλογο προ-μπονσάι αρχικά και μπονσάι αργότερα, με το πέρασμα του χρόνου. Ούτε παραγγελίες απ' το εξωτερικό, ούτε πολλά χρήματα είναι απαραίτητα. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... _smile.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Χαίρομαι! :D Αρχικά θα πρέπει να αποκτήσω το "δεντράκι" μου. Το θεμα, ομως, ειναι οτι κατοικώ στα Γρεβενά και ειναι ΠΟΛΥ δυσκολο να βρω κατι τετοιο εδω. Αρα υπάρχει μονο η παραγγελία (απο site ή κατι τετοιο, δεν ξερω) ή αγγελίες μελών για πώληση/ χάρισμα. Αλλα σε οτι site και να ψαξω τα bonsai κανουν τουλαχιστον 50-60 ευρω. Δεν υπαρχει φθηνοτερη λυση;
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μπορείς! Θα σε βοηθήσουμε! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Ααα... κοιτα, να σου πω την αληθεια μου αρεσει πολυ η ιδεα του Saikei (Landscpae - Τοπιο σε μικρογραφία). Αλλα για να γινει κατι τετοιο θέλει πολύ δουλειά και εμπειρία. Τώρα για αρχή έλεγα να παρω κάτι απο φυτώριο (ή αγγελία) να το βάλω σε ενα μεγαλούτσικο pot και θα το διαμορφώσω εγώ απο 'κει και πέρα (χαλίκια, γρασίδι, τριαντάφυλλα, πετρούλες, κλοναράκια κλπ.).

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 28 Μαρ 2014, 15:44 --

Να κάνω κάτι τέτοιο για παράδειγμα: http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=54&t=6793
I'm a Weirdo!
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Στέφανος Ν. έγραψε:Προτιμώ έτοιμο. Δεν έχω πολύ εμπειρία ώστε να ξεκινήσω απο σπόρους!
Δεν μιλάω απο σπόρους. Αλλά με ένα φυτό από το φυτώριο και να κάνεις εσύ την διαμόρφωση. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Στέφανος Ν.
Mame
Mame

Προτιμώ έτοιμο. Δεν έχω πολύ εμπειρία ώστε να ξεκινήσω απο σπόρους!
I'm a Weirdo!
Απάντηση