Πρώτη προσπάθεια - Πυξάρι

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: Πρώτη προσπάθεια - Πυξάρι

Δημοσίευση από Harris »

Γι'αυτο το δέντρο μετα την 'επεμβαση' του Hfestion υπάρχει μια επιπλέον ιδέα... :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
spasias
Mame
Mame
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από spasias »

Hfestion έγραψε:[ Εικόνα ]θα το φερεις την Κυριακη?[ Εικόνα ]
Αν καταφέρω να έρθω θα το φορτώσω στο αυτοκίνητο και αυτό.
Μακάρι να προλάβουμε να τα κάνουμε όλα.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Παιδιά έχετε δίκιο και εγώ με ένα πυξάρι του Θείου μου και μεταφύτευση και αυστηρό κλάδεμα (το παρακλάδεψα είναι η αλήθεια) και τα πηγαίνει μια χαρά. Περιμένω νέα φύλλα!!!
Όπως έγραψε και ο hfestion ξεκίνα να του δώσει ένα σχήμα!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

spasias έγραψε:Καλημέρα. Το μάθημα το πήρα. Δυστυχώς εκτός από υπομονή έχω και επιμονή (που με οδήγησε εδώ). Επό εδώ και πέρα θα το σκέφτομαι πιο πολύ και θα περιμένω τους ειδικούς.
Σχετικά με το φυτό το αφίρεσα όλο από τη γλάστρα (το τράβηξα) και βγήκε μια συμπαγής μπάλα όλο ρίζα τιποτα άλλο. στη συνέχεια έβαλα στον πάτο χώμα και χαλίκι περίπου 5 cm και τοποθέτησα πάλι την μπάλα μέσα η οποία εξέιχε 2 cm από το χείλος του δοχείου. Στη συνέχεια με ξυλάκι έσκαψα για να βρώ τον κορμό αλλά τρβούσα μόνο ρίζα. Τέλος έριξα υγρή λάσπη στο σκάψιμο για να καλύψω ότι έιχα σκαλίσει επιφανειακά.
Κάνεις δεν γεννήθηκε ειδικός, όλοι από τα λαθοι μας μάθαμε και όσοι ειναι ανοικτομυαλοι συνεχίζουν και μαθαινουν.
Τα πας μια χαρά,
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

To δέντρο σου δεν θα πάθει κάτι απλά πρέπει να του ξεκινήσεις να του δώσεις ενα σχήμα. :)
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time

Δημοσίευση από gate1908 »

Μια χαρα θα τα πας!!!

Topic author
spasias
Mame
Mame

Δημοσίευση από spasias »

Καλημέρα. Το μάθημα το πήρα. Δυστυχώς εκτός από υπομονή έχω και επιμονή (που με οδήγησε εδώ). Επό εδώ και πέρα θα το σκέφτομαι πιο πολύ και θα περιμένω τους ειδικούς.
Σχετικά με το φυτό το αφίρεσα όλο από τη γλάστρα (το τράβηξα) και βγήκε μια συμπαγής μπάλα όλο ρίζα τιποτα άλλο. στη συνέχεια έβαλα στον πάτο χώμα και χαλίκι περίπου 5 cm και τοποθέτησα πάλι την μπάλα μέσα η οποία εξέιχε 2 cm από το χείλος του δοχείου. Στη συνέχεια με ξυλάκι έσκαψα για να βρώ τον κορμό αλλά τρβούσα μόνο ρίζα. Τέλος έριξα υγρή λάσπη στο σκάψιμο για να καλύψω ότι έιχα σκαλίσει επιφανειακά.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

spasias έγραψε:Καλησπέρα, δεν είχα δει τις απαντήσεις σας και ήδη είχα ξεκινήσει τα κοψίματα (τελικά βιάστηκα). Επίσης έβγαλα το φυτό από τη γλάστρα και το μόνο που είδα είναι ρίζα ούτε λίγο χώμα. προσπάθησα να το σκάψω λίγο (ουσιαστικά να βρω κορμό κάτω από τη ρίζα). Δεν το πολυέσκαψα για να μη το χαλάσω (είπα να μην βιαστώ ξανά).
Τέλος πρόσθεσα λίγο χώμα στο πάτο της γλάστρας και στη συνέχεια έφτιαξα λασπόνερο από χώμα του κήπου και το έχυσα από πάνω για να περάσει ανάμεσα στη ρίζα. Ελπίζω μόνο να μην το πέθανα.
Η "ζημιά" δεν είναι μεγάλη όσον αφορά το κόψιμο των κλαδιών, το σκάψιμο της ρίζας όμως καλό είναι να το αποφεύγεις, ταλαιπωρείς το δέντρο. Μια και καλή θα την πειράξεις όταν θα το μεταφυτεύσεις. Έκοψες και ρίζα; πώς χώρεσε χώμα στον πάτο της γλάστρας...;

Να σου δώσω και μια συμβουλή ως αρχάριου: περιμένοντας ν' ακούσεις τις προτάσεις και τη γνώμη των υπόλοιπων μελών, μόνο κέρδος θα έχεις και δε βάζεις τους άλλους στη διαδικασία ν' ασχοληθούν μ' ένα δέντρο τα δεδομένα του οποίου έχουν στο μεταξύ αλλάξει! Η υπομονή είναι βασική αρετή αν θες ν' ασχοληθείς με την τέχνη των μπονσάι...
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

spasias έγραψε:Έψαχνα στο δίκτυο για multiple trunks και έπεσα πάνω στην παρακάτω εικόνα. Η δομή πιστέυω μοιάζει αρκετά με τη δική μου. Τωρά εάν θα μπορέσω να τα λυγίσω τόσο πολύ δεν ξέρω. Τι λέτε μπορέι να υλοποιηθεί κάτι ανάλογο ή έιναι άπιαστο όνειρο [ Εικόνα ]?

Δεν γίνεται στο μπούξους θα σπάσουν τα κλαδιά σου.

κάτι τέτοιο σκέψου

[img]http://peterteabonsai.files.wordpress.c ... how-16.jpg[/img]

ή

[img]http://www.gsbf-bonsai.org/kusamura/Pho ... Show/9.gif[/img]

Topic author
spasias
Mame
Mame

Δημοσίευση από spasias »

Έψαχνα στο δίκτυο για multiple trunks και έπεσα πάνω στην παρακάτω εικόνα. Η δομή πιστέυω μοιάζει αρκετά με τη δική μου. Τωρά εάν θα μπορέσω να τα λυγίσω τόσο πολύ δεν ξέρω. Τι λέτε μπορέι να υλοποιηθεί κάτι ανάλογο ή έιναι άπιαστο όνειρο [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/la ... olling.gif[/img]?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλό είναι να βγάζεις φωτογραφίες χωρις φλας, γιατι κάνει σκιές. Καλό είναι να περιμένεις απαντήσεις, δεν εκανες κάτι κακό αλλά δεν έκανες και κάτι ουσιώδες. :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
spasias
Mame
Mame

Δημοσίευση από spasias »

Καλησπέρα, δεν είχα δει τις απαντήσεις σας και ήδη είχα ξεκινήσει τα κοψίματα (τελικά βιάστηκα). Επίσης έβγαλα το φυτό από τη γλάστρα και το μόνο που είδα είναι ρίζα ούτε λίγο χώμα. προσπάθησα να το σκάψω λίγο (ουσιαστικά να βρω κορμό κάτω από τη ρίζα). Δεν το πολυέσκαψα για να μη το χαλάσω (είπα να μην βιαστώ ξανά).
Τέλος πρόσθεσα λίγο χώμα στο πάτο της γλάστρας και στη συνέχεια έφτιαξα λασπόνερο από χώμα του κήπου και το έχυσα από πάνω για να περάσει ανάμεσα στη ρίζα. Ελπίζω μόνο να μην το πέθανα.
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140319_181431_zpse8935e5f.jpg[/img]
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140319_181420_zps7d2202d4.jpg[/img]
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140319_181406_zpsec96ef05.jpg[/img]
[img]http://i741.photobucket.com/albums/xx55/spasias/20140319_181336_zps5766eb6c.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

RiaDr έγραψε:Ο "μάγος" των virtual JZ σου έκανε μια πρόχειρη πρόταση, θα πρέπει όμως να δούμε λίγο καλύτερα τον κορμό και τη διακλάδωση για να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Μην κόβεις τίποτα προς το παρόν - μπορείς βέβαια να το χαμηλώσεις ΛΙΓΟ - και να θυμάσαι πως πάντα μπορείς να κόψεις κι άλλο αν δε σ' αρέσει το αποτέλεσμα, δύσκολα όμως θα ξαναφέρεις πίσω το κλαδί που βιάστηκες να κόψεις.. [ Εικόνα ]

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο δέντρο σου, ώστε κοιτάζοντάς το να αρχίσεις να φαντάζεσαι πώς θα σ' άρεσε να γίνει.
Συμφωνώ με την RiaDr.
Βγάλε φωτογραφία από το ύψος του χώματος (κόψε την γλάστρα να φανεί καλύτερα) και πίσω να είναι τοίχος.(λευκός)
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Ο "μάγος" των virtual JZ σου έκανε μια πρόχειρη πρόταση, θα πρέπει όμως να δούμε λίγο καλύτερα τον κορμό και τη διακλάδωση για να υπάρξουν πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Μην κόβεις τίποτα προς το παρόν - μπορείς βέβαια να το χαμηλώσεις ΛΙΓΟ - και να θυμάσαι πως πάντα μπορείς να κόψεις κι άλλο αν δε σ' αρέσει το αποτέλεσμα, δύσκολα όμως θα ξαναφέρεις πίσω το κλαδί που βιάστηκες να κόψεις.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... histle.gif[/img]

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο δέντρο σου, ώστε κοιτάζοντάς το να αρχίσεις να φαντάζεσαι πώς θα σ' άρεσε να γίνει.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Οι φωτογραφίες δεν είναι ότι καλύτερο για να καταλάβουμε το
φυτό αλλά γίνεται μία προσπάθεια για κάποιο σχέδιο. Η επιλογή
ενός δραστικού κλαδέματος με σκοπό την μελλοντική γενική
αναδιαμόρφωση θα είναι απόφαση του ιδιοκτήτη.
.
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Σκαψε 10 ποντους ακομα να δουμε τον κορμο!Μην κοψεις κατι ακομα!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Μπορούμε να έχουμε περισσότερες φωτογραφίες από ποιο χαμηλά (στο πάνω μέρος της γλαστρας), από όλες τις πλευρές και με ουδέτερο φόντο?
Δεν μπορώ να καταλάβω 100% το δεντρο σου.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

G1908
Omono
Omono
Been thanked: 9 times

Δημοσίευση από G1908 »

Αν θα κρατούσες έναν κορμό πιο θα ήθελες να είναι αυτός;

Topic author
spasias
Mame
Mame

Πρώτη προσπάθεια - Πυξάρι

Δημοσίευση από spasias »

Καλημέρα και από εμένα. Αυτό είναι το πυξάρι μου. Δεν έχω κάνει κάτι ακόμα εκτός από το να κλαδέψω μικρά κλαδεματάκια στον κάτω μέρος του κορμού. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να καολουθήσω για να μη το χαλάσω? Είναι κατάλληλη στιγμή για κλαδέμα?Το σχήμα του όπως φαίνεται έιναι κολλημένοι κορμοί.
Απλά κλάδευω όπως μου κάθεται καλά στο μάτι ή πρέπει να κάνω κάτι συγκεκριμένο μη κόψω κάτι και χαλάσει? Γενικά για το πυξάρι ως μπονσάι που μπορώ να μάθω περισσότερα? Στη βιβλιοθήκη έχει πολύ γενικά πράγματα ανοιχτά για να ενημερωθώ σχετικά.
Απάντηση