Olea Europaea

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Re: Olea Europaea

Δημοσίευση από Hfestion »

Paulos έγραψε:
antonisxania έγραψε:Να τα πάλι.Ωραια η ελευθερη εκφραση ιδεων και σημαντικο πραγμα να μπορεις να λες αυτο που πιστευεις.Ετσι και εγω θα εκφραστω ελευθερα και θα πω αυτο που πιστευω.Παυλο πως μπορεις να κριτικαρεις με μια αοριστια το εργο καποιου που μαλιστα ειναι νεος.Εσυ τι εχεις δειξει ωστε να μπορεσουμε και εμεις φιλελευθερα παντα να σε κριτικαρουμε με την σειρα μας.Ξερεις ειναι το πιο ευκολο πραγμα να πετας μια ατακα οπως αυτη που πεταξες αοριστα για την εν λογω ελια.Εχω και εγω καμια πεντακοσαρια ετοιμες....θα χαρω πολυ ,μα παρα πολυ να δω καποιο δεντρο σου και ξια μου εμενα.
Βρε τι ειναι αυτα τα πραγματα;Θελεις να εντοπισεις κατι που σου φαινεται λαθος;Πες το.Τα γενικολογα μονο και μονο για να φανεις και να πεις και εσυ κατι ειναι εντελως περιττα και δεν προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο ΚΑΚΙΑ.
[justify][/justify]
Συγνώμη αλλά εσύ αυτό κατάλαβες, ότι τοείπα με κακία; Γιατί να μιλήσω με κακία στον Georg? Θα μου κλέψει το φαγητόμου; ή έχω να μοιράσω οικόπεδα; Τα μπονσαϊ και οσοι ασχολούνται με αυτό το χόμπιθέλω να πιστεύω ότι τα έχουν αποβάλει όλα αυτά.<o:p></o:p>[justify][/justify]
Σε παρακολουθώ γενικώς και σε άλλεςαπαντήσεις σου πρόσεξε το γιατί από κάτι απλά θέματα βλέπεις τελικά κάποιαπράγματα για τον άνθρωπο. Ψάξε τι σου φταίει και σκέφτεσαι έτσι. <o:p></o:p>[justify] <o:p></o:p>[/justify][justify][/justify]
Υ.Γ όσο για τα δέντρα μου που έχω φτιάξειπρέπει να τα δεις για πιο λόγο; για να με κρίνεις εάν είναι σωστά φτιαγμένα;και ποιος θα το κρίνει, εσύ; Εδώ δεν μας κρίνουν φίλοι του φόρουμ που έχουνχρόνια δέντρα. Δεν κατάλαβα τους προβληματισμούς σου.<o:p></o:p>[justify][/justify][justify]Ασχολήσου με τα δέντρα σου και κρίνε μόνοςσου τι πραγματικά να «κρατήσεις» από όλα αυτά που γράφονται και όταν θα έχεις τηνεμπειρία θα ξέρεις τι είναι το σωστό και τι λάθος. Τα μπονσαϊ δεν είναι συνταγήμαγειρικής εξαρτάτε από πολλές συνιστώσες. [ Εικόνα ]<o:p></o:p>[/justify][justify][/justify][justify]Φιλικά[/justify][justify]Παύλος.[/justify]

Σαν συντονιστης του φορουμ θελω να σας ανακοινωσω ότι αυτές οι δημοσιεύσεις δεν εχουν καμια σχεση με το θεμα αυτου του Topic.
Παρακαλω πολύ διαβαστε προσεκτικα τους κανονισμούς του Φορουμ.

(με αλλα λογια γινεται κουραστικο)
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Georg έγραψε:Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τον χρόνο που αφιερώσατε.
Μολονότι, αρχικά είχα στο μυαλό μου κάτι σαν το δεύτερο σχέδιο του Χάρη, βλέπω οτι υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προοπτικές.

Προχωρώ λοιπόν στην διαμόρφωση, βγάζω φωτογραφία για να έχω για το κάδρο και επανέρχομαι με update το 2024 [ Εικόνα ]

Ξεκίνα με αυτό που σ'αρεσει καλύτερα! :) Μην το σκέφτεσαι!! :) Σε 2-3 χρονια θα αρχίζει να έχει ενα πολυ ομορφο σχηματάκι με το νεο φυλλωμα. Αλλα θα εχεις ασχοληθει με τοσα αλλα (αν πραγματικα εχεις μεσα σου το μικροβιο) που δεν θα ξερεις ποσο γρηγορα περασαν αυτα τα χρονια! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Georg έγραψε:Προχωρώ λοιπόν στην διαμόρφωση, βγάζω φωτογραφία για να έχω για το κάδρο και επανέρχομαι με update το 2024 [ Εικόνα ]
επετρεψε μου να διαφωνησω μαζι σου. Περιμενουμε νεες φωτογραφιες στην πρωτη σου διαμορφωση και τις επομενες φθινοπωρο του 2014.
Σχεδόν κανενας μας δεν είναι επαγγελματιας. Περναμε ομορφα με τα δεντρα μας, μαθαινουμε από τα λαθοι μας και απο τα λαθοι των αλλων και γινόμαστε καλυτεροι

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img] περιμενουμε update[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

και οι δυο ειστε
[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/text/offtopic.gif[/img]

μην χαλατε το θεμα του georg,πιειτε καμια μπυρα στην συναντηση και βρειτε τα!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilies/obscene/drinkingcheers.gif[/img]
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

antonisxania έγραψε:Να τα πάλι.Ωραια η ελευθερη εκφραση ιδεων και σημαντικο πραγμα να μπορεις να λες αυτο που πιστευεις.Ετσι και εγω θα εκφραστω ελευθερα και θα πω αυτο που πιστευω.Παυλο πως μπορεις να κριτικαρεις με μια αοριστια το εργο καποιου που μαλιστα ειναι νεος.Εσυ τι εχεις δειξει ωστε να μπορεσουμε και εμεις φιλελευθερα παντα να σε κριτικαρουμε με την σειρα μας.Ξερεις ειναι το πιο ευκολο πραγμα να πετας μια ατακα οπως αυτη που πεταξες αοριστα για την εν λογω ελια.Εχω και εγω καμια πεντακοσαρια ετοιμες....θα χαρω πολυ ,μα παρα πολυ να δω καποιο δεντρο σου και ξια μου εμενα.
Βρε τι ειναι αυτα τα πραγματα;Θελεις να εντοπισεις κατι που σου φαινεται λαθος;Πες το.Τα γενικολογα μονο και μονο για να φανεις και να πεις και εσυ κατι ειναι εντελως περιττα και δεν προσφερουν ΤΙΠΟΤΑ παρα μονο ΚΑΚΙΑ.

[justify][/justify]
[COLOR=#NaNNaNNaN]Συγνώμη αλλά εσύ αυτό κατάλαβες, ότι τοείπα με κακία; Γιατί να μιλήσω με κακία στον Georg? Θα μου κλέψει το φαγητόμου; ή έχω να μοιράσω οικόπεδα; Τα μπονσαϊ και οσοι ασχολούνται με αυτό το χόμπιθέλω να πιστεύω ότι τα έχουν αποβάλει όλα αυτά.<o:p></o:p>[/COLOR]
[justify][/justify]
[COLOR=#NaNNaNNaN]Σε παρακολουθώ γενικώς και σε άλλεςαπαντήσεις σου πρόσεξε το γιατί από κάτι απλά θέματα βλέπεις τελικά κάποιαπράγματα για τον άνθρωπο. Ψάξε τι σου φταίει και σκέφτεσαι έτσι. <o:p></o:p>[/COLOR]
[justify][COLOR=#NaNNaNNaN] <o:p></o:p>[/COLOR][/justify]
[justify][/justify]
[COLOR=#NaNNaNNaN]Υ.Γ όσο για τα δέντρα μου που έχω φτιάξειπρέπει να τα δεις για πιο λόγο; για να με κρίνεις εάν είναι σωστά φτιαγμένα;και ποιος θα το κρίνει, εσύ; Εδώ δεν μας κρίνουν φίλοι του φόρουμ που έχουνχρόνια δέντρα. Δεν κατάλαβα τους προβληματισμούς σου.<o:p></o:p>[/COLOR]
[justify][/justify]
[justify][COLOR=#NaNNaNNaN]Ασχολήσου με τα δέντρα σου και κρίνε μόνοςσου τι πραγματικά να «κρατήσεις» από όλα αυτά που γράφονται και όταν θα έχεις τηνεμπειρία θα ξέρεις τι είναι το σωστό και τι λάθος. Τα μπονσαϊ δεν είναι συνταγήμαγειρικής εξαρτάτε από πολλές συνιστώσες. [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... flower.gif[/img]<o:p></o:p>[/COLOR][/justify]
[justify][/justify]
[justify][/justify]
[justify]Φιλικά[/justify]
[justify]Παύλος.[/justify]
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Topic author
Georg
Mame
Mame
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Georg »

Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τον χρόνο που αφιερώσατε.
Μολονότι, αρχικά είχα στο μυαλό μου κάτι σαν το δεύτερο σχέδιο του Χάρη, βλέπω οτι υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες προοπτικές.

Προχωρώ λοιπόν στην διαμόρφωση, βγάζω φωτογραφία για να έχω για το κάδρο και επανέρχομαι με update το 2024 [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/icon_razz.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Εύγε! ...Ο δάσκαλος πάλι έδωσε λύση ![img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]

Ps Αν θυμάμαι καλά Αυτήν την φωτογραφια στην κορνίζα -
..ήταν Κάπου στα 14Χρονια Πριν-
... ήσουν Καπετάνιος σε καραβι κοντά στην Ιαπωνία ??? [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Κάνω μία μικρή μεγέθυνση-ανάλυση στην ελιά και βλέπω ότι έχει 2 βασικά κλαδιά, κάτι δηλαδή σαν σφεντόνα. Τι μπορώ να φτιάξω με αυτά ?? Κόβω το αριστερό και ρίχνω όλο το βάρος στο δεξιό κλαδί και με ελεγχόμενα κλαδέματα και ανάλογο συρμάτωμα προσπαθώ να φτιάξω καινούριο σχήμα, νέα κλαδιά και παρακλάδια. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να κρατήσω και τα δύο κλαδιά οπότε πάλι με την ίδια τακτική θα δημιουργήσω κλαδιά και μορφή. Ο κορμός μετά από την επαναλαμβανόμενη ακολουθία της ανεξέλεγκτης βλάστησης και του δραστικού κλαδέματος θα αρχίσει να μεγαλώνει σε πάχος και μετά από πολλά χρόνια θα πάρει την μορφή που βλέπουμε στο τελευταίο βίρτουαλ.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Με κάνατε και γέλασα. Να 'στε καλά!!!
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Δεν βλέπω σχέδια και προτάσεις από τους υπόλοιπους.
Άντε παιδιά ας κάνουμε μία προσπάθεια όποια και να είναι αυτή.
Εγώ ετοιμάζω το δικό μου σχέδιο. Είμαι στα σοβατίσματα και βαψίματα.
(και έχω να πάω και στην παρέλαση !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... olling.gif[/img])
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής

Georg έγραψε:Για να εξηγούμαι, συμφωνώ και εγώ ότι η συγκεκριμμένη ελίτσα δεν είναι υλικό που θα μπορέσει να δώσει κάτι στο άμεσο μέλλον.Το παρόν topic το άνοιξα μετά από παρότρυνση του Χάρη, ο οποίος ίσως έχει κάποια ιδέα την οποία θέλει να αποδόσει σε virtual και θα ήθελα να την δω.
Το αρχικό topic το άνοιξα μήπως και μπορέσει κάποιος πιο έμπειρος να δει κάτι στο δέντρο το οποίο έγω δεν μπόρεσα να δω.
.

Ο περισσοτερος κοσμος νομιζει ότι αγοράζοντας ένα δεντρο από ένα φυτωριο με 10-30-50ευρω και κανοντας του μια διαμωρφωση 1,2,3 ωρων εχει εφτιαξε bonsai. Στην πραγματικοτητα δεν είναι ετσι, ακομα και τα δεντρα που καλλιεργουνται με σκοπο
να γινουν μια μερα bonsai και κοστιζουν μια περιουσια χρειαζονται συνεχομενες εργασιες και χρονια....

υ.γ. : να εχεις στο μυαλο σου ότι οι ελιες είναι ποιο στρογγυλεμένες σε σχεση με τα πευκα η τους γουνιπερους που κανουν γωνιες

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 25 Μαρ 2014, 08:59 --
Paulos έγραψε:Μην περιμένεις και πολλά με αυτό το δέντρο!!! Αν κοιτάς 15 χρόνια κάτι γίνεται!!!! :)
Ισως και να εχεις και δίκιο, βοηθησε όμως τον φίλο μας στο νεο ξεκίνημα του στο τι δρομο θα διαλέξει.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 25 Μαρ 2014, 09:06 --
Ξεφύγαμε, το θέμα μας ειναι η ελιτσα του φίλου μας.
"Πολεμιστής του κήπου,,

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Georg έγραψε:Για να εξηγούμαι, συμφωνώ και εγώ ότι η συγκεκριμμένη ελίτσα δεν είναι υλικό που θα μπορέσει να δώσει κάτι στο άμεσο μέλλον.
Το παρόν topic το άνοιξα μετά από παρότρυνση του Χάρη, ο οποίος ίσως έχει κάποια ιδέα την οποία θέλει να αποδόσει σε virtual και θα ήθελα να την δω.
Το αρχικό topic το άνοιξα μήπως και μπορέσει κάποιος πιο έμπειρος να δει κάτι στο δέντρο το οποίο έγω δεν μπόρεσα να δω.

Μια γρηγορη διαμορφωση και εφικτη πανω απο ολα χωρις να πρέπει να περασουν 15 χρονια οπως έγραψε ο Παυλος είναι το παρακάτω.

[img][/img]

Αν σ'αρεσει οπως το εχεις κανει μεταφύτευση θα πρεπει να το κλαδεψεις ετσι ωστε να βγει ενα τετοιο σχημα.
μια ιδεα.

[img][/img]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Georg
Mame
Mame

Δημοσίευση από Georg »

Για να εξηγούμαι, συμφωνώ και εγώ ότι η συγκεκριμμένη ελίτσα δεν είναι υλικό που θα μπορέσει να δώσει κάτι στο άμεσο μέλλον.
Το παρόν topic το άνοιξα μετά από παρότρυνση του Χάρη, ο οποίος ίσως έχει κάποια ιδέα την οποία θέλει να αποδόσει σε virtual και θα ήθελα να την δω.
Άβαταρ μέλους

antonisxania
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από antonisxania »

Δημοκρατικος ειμαι και εγω.....Απλα οι δημοκρατικες μου αποψεις δεν μειωνουν την δουλεια του αλλου ουτε τον αποθαρρυνω λεγοντας του να μην περιμενει και πολλα απο τον κοπο του...Ετσι;
Αμες δε γεσομεθα πολλω καρονες
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P

Ηρεμίαααααααα !!!!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... dtimer.gif[/img]
Είμαστε δημοκρατικοί άνθρωποι σε ένα δημοκρατικό κράτος με ελευθερία σκέψης και έκφρασης. Υπάρχει κανένας που ξεκίνησε με ένα καλό δένδρο??? Εγώ πάντως όχι. Εάν σας περιγράψω με τι άρχισα σίγουρα πολλοί θα γελάσουν. Απλά κοιτώντας πίσω στην διαδρομή μας και στα λάθη μας δίνουμε κάποια συμβουλή βοήθειας, τρόπον τινά, στους νεώτερους για τις επιλογές τους.Όπως και να το κάνουμε κάθε φυτό θέλει τα χρόνια του για να μεγαλώσει και να διαμορφωθεί.
Ας κάνει λοιπόν ο καθένας μας τά σχέδιά του και τις προτάσεις του για την ελιά του φίλου μας. !!!
Άβαταρ μέλους

antonisxania
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από antonisxania »

Να τα πάλι.Ωραια η ελευθερη εκφραση ιδεων και σημαντικο πραγμα να μπορεις να λες αυτο που πιστευεις.Ετσι και εγω θα εκφραστω ελευθερα και θα πω αυτο που πιστευω.Παυλο πως μπορεις να κριτικαρεις με μια αοριστια το εργο καποιου που μαλιστα ειναι νεος.Εσυ τι εχεις δειξει ωστε να μπορεσουμε και εμεις φιλελευθερα παντα να σε κριτικαρουμε με την σειρα μας.Ξερεις ειναι το πιο ευκολο πραγμα να πετας μια ατακα οπως αυτη που πεταξες αοριστα για την εν λογω ελια.Εχω και εγω καμια πεντακοσαρια ετοιμες....θα χαρω πολυ ,μα παρα πολυ να δω καποιο δεντρο σου και ξια μου εμενα.
Αμες δε γεσομεθα πολλω καρονες
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Μην περιμένεις και πολλά με αυτό το δέντρο!!! Αν κοιτάς 15 χρόνια κάτι γίνεται!!!! :)
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Topic author
Georg
Mame
Mame

Olea Europaea

Δημοσίευση από Georg »

Σε συνέχεια του θέματος:

http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php ... 491#p39491

ανεβάζω τις φωτογραφίες από το δέντρο και εδώ για όποιον έχει την διάθεση να κάνει virtual σχέδιο.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
2014-3-23 Olea Europaea A RSZ.jpg
2014-3-23 Olea Europaea B RSZ.jpg
Απάντηση