Acer Palmatum Ιαπωνίας (σπόρους μπονσάι)
-
kostasd87
- Σπορόφυτο

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
- Επικοινωνία:
Re: Acer Palmatum Ιαπωνίας
Παρακαλώ αν γίνεται στείλτε μου και εμένα pm με τα καταστήματα Acer! Ευχαριστώ.
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Απλά ρωτάω γιατί δεν έχουμε και χειμώνα βαρύ τώρα για να έχει πλήρη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και να χρειάζεται να κρατάει θερμόκρασία. Οπότε ίσως για αυτό το λόγο 1-2 ανοιγματάκια για να γίνεται λίγο ρεύμα στο εσωτερικό.
Κάπου διάβασα ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στα θερμοκήπια ανοίγουν τις πόρτες για να αερίζεται μέσα. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει. Εγώ προς το παρόν το έχω τοποθετήσει κάτω από τη τέντα στο μπαλκόνι και σε μερικές μέρες θα βγάλω το θερμοκήπιο σε μέρος που να το βλέπει για λίγες ώρες και ήλιος. Πιστεύετε ότι είναι καλή κίνηση;
Κάπου διάβασα ότι τους καλοκαιρινούς μήνες στα θερμοκήπια ανοίγουν τις πόρτες για να αερίζεται μέσα. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει. Εγώ προς το παρόν το έχω τοποθετήσει κάτω από τη τέντα στο μπαλκόνι και σε μερικές μέρες θα βγάλω το θερμοκήπιο σε μέρος που να το βλέπει για λίγες ώρες και ήλιος. Πιστεύετε ότι είναι καλή κίνηση;
Skywalker έγραψε:Λοιπόν, χτες απογευματάκι τα έβαλα στο νέο τους σπίτι και από χτες που τα χαζεύω κάνουν κίνηση σιγά σιγά όσα έχουν ήδη βγει. Αρχίζουν και ξεδιπλώνουν τα φύλλα τους! Τρομερό! Τα έχω κλειστά με το καπάκι πάνω στο οποίο έχουν ήδη μαζευτεί υδρατμοί. Να του κάνω ένα άνοιγμα για να μπαίνει φρέσκος αέρας ή να το αφήσω έτσι;
Νομίζω οτι αυτός είναι ο σκοπός του.
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Λοιπόν, χτες απογευματάκι τα έβαλα στο νέο τους σπίτι και από χτες που τα χαζεύω κάνουν κίνηση σιγά σιγά όσα έχουν ήδη βγει. Αρχίζουν και ξεδιπλώνουν τα φύλλα τους! Τρομερό! Τα έχω κλειστά με το καπάκι πάνω στο οποίο έχουν ήδη μαζευτεί υδρατμοί. Να του κάνω ένα άνοιγμα για να μπαίνει φρέσκος αέρας ή να το αφήσω έτσι;
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Καλησπερίζω την παρέα! Σήμερα έβγαλα τους σπόρους από τα σακουλάκια με τον περλίτη. Μερικά είχαν ήδη φυτρώσει! Ήδη φυτεύτηκαν όλα σε ένα "θερμοκήπιάκι" του 1,5-2 ευρώ αγορασμένο από τα Jumbo.
Παραθέτω φωτογραφίες. Όπου έχω καρφώσει ξυλάκια, δίπλα υπάρχει και σπόρος.
Το διάφανο καπάκι δεν έχει κάποιο άνοιγμα για να μπαίνει αέρας. Να κάνω ένα και αν ναι πόσο μεγάλο να είναι;
Παραθέτω φωτογραφίες. Όπου έχω καρφώσει ξυλάκια, δίπλα υπάρχει και σπόρος.
Το διάφανο καπάκι δεν έχει κάποιο άνοιγμα για να μπαίνει αέρας. Να κάνω ένα και αν ναι πόσο μεγάλο να είναι;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Kαλημέρα αcer σπόρους έχει μόνο ή και δεντράκια ?Έχω και γω στο ψυγείο σπόρους acer palmatum αλλά τυλιγμένους σε πετσέτα,αγορασμένους απο Ελλάδα μόλις 4E,φρέσκους (γιακαράντα και παυλώνια φύτρωσαν ήδη) αν θέλεις στείλε μου και το δικό σου πωλητή...
Δεν εισαι μια σταγονα στον ωκεανο...
εισαι ολοκληρος ο ωκεανος σε μια σταγονα ~RUMI~ नमस्ते
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Γιώτα καλημέρα -τέτοια ώρα [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/eusa/shifty.gif[/img] πλεόν- αν θες να σου πω, στείλε μου με μήνυμα.
Εγώ πήρα μέσω ebay από ένα πωλητή 5+5 σπόρους ήρθαν 6+6 τους έβαλα ανά 4 σε 3 ποτήρια με νερό για 2 μέρες και πήγαν στον πάτο των ποτηριών και οι 12 στο διάστημα αυτό. Άρα αν έχω διαβάσει καλά αυτό σημαίνει ότι είναι όλοι ζωντανοί. Το έλεγε και ο πωλητής πάντως ότι στέλνει μόνο φρέσκους σπόρους.
Πλέον είναι όλοι σε σακουλάκια με νωπό πέρλίτη στο ψυγείο παρέα με τα λαχανικά. Αγορά και και αποστολή ήταν κάπου στα 7 ή 8 ευρώ και έφτασαν μέσα σε 8 μέρες και του πέτυχε μια Κυριακή καθώς και η αργία της 25ης Μαρτίου.
Γενικά όποιος θέλει να του πω πωλητή για να κάνει αγορές ας μου στείλει μήνυμα.
Εγώ πήρα μέσω ebay από ένα πωλητή 5+5 σπόρους ήρθαν 6+6 τους έβαλα ανά 4 σε 3 ποτήρια με νερό για 2 μέρες και πήγαν στον πάτο των ποτηριών και οι 12 στο διάστημα αυτό. Άρα αν έχω διαβάσει καλά αυτό σημαίνει ότι είναι όλοι ζωντανοί. Το έλεγε και ο πωλητής πάντως ότι στέλνει μόνο φρέσκους σπόρους.
Πλέον είναι όλοι σε σακουλάκια με νωπό πέρλίτη στο ψυγείο παρέα με τα λαχανικά. Αγορά και και αποστολή ήταν κάπου στα 7 ή 8 ευρώ και έφτασαν μέσα σε 8 μέρες και του πέτυχε μια Κυριακή καθώς και η αργία της 25ης Μαρτίου.
Γενικά όποιος θέλει να του πω πωλητή για να κάνει αγορές ας μου στείλει μήνυμα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Antonis Rizopoulos
- Shohin

Acer Palmatum τι; ποιο είδος;Γιωτα έγραψε:Καλημέρα θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις την ιστοσελίδα που είχες αγοράσει acer palmatum?
Ευχαριστωωωώ
ψάξε σε αυτό το λινκ [sr]link[/sr]
Καλημέρα θα σου ήταν εύκολο να μου στείλεις την ιστοσελίδα που είχες αγοράσει acer palmatum?
Ευχαριστωωωώ
Ευχαριστωωωώ
Δεν εισαι μια σταγονα στον ωκεανο...
-
mariaoz
- Omono

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Σου έστειλα π.μ έχω αγοράσει και είναι μια χαρά.Skywalker έγραψε:Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και Captain ευχαριστώ για την πληροφορία. Μήπως γνωρίζει κανεις ιστοσελίδες καταστημάτων που πουλάνε μπονσάι από εξωτερικό αλλά να είναι και είναι δοκιμασμένα; (πχ το φυτό έφτασε εντάξει, γρήγορα και δεν υπήρξε πρόβλημα στην συναλλαγή); Αν μπορεί κάποιος να παραθέσει μερικά καταστήματα θα βοηθούσε πολύ. Όχι τίποτα αλλά να τους έχουμε και στα υπόψη αν κάτι δεν βρίσκουμε εδώ.
Εγώ που είχα ψάξει έτσι λίγο χτες βρήκα μερικούς αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα. [ Εικόνα ]
Μήπως επίσης κανείς γνωρίζει κανένα φυτώριο στην περιοχή του Πειραιά που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και τους σκοπούς μας;
Μυκητοκτόνο πρέπει να πάρω κάποιο συγκεκριμένο όταν έρθει η ώρα ή όποιο να 'ναι;
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και Captain ευχαριστώ για την πληροφορία. Μήπως γνωρίζει κανεις ιστοσελίδες καταστημάτων που πουλάνε μπονσάι από εξωτερικό αλλά να είναι και είναι δοκιμασμένα; (πχ το φυτό έφτασε εντάξει, γρήγορα και δεν υπήρξε πρόβλημα στην συναλλαγή); Αν μπορεί κάποιος να παραθέσει μερικά καταστήματα θα βοηθούσε πολύ. Όχι τίποτα αλλά να τους έχουμε και στα υπόψη αν κάτι δεν βρίσκουμε εδώ.
Εγώ που είχα ψάξει έτσι λίγο χτες βρήκα μερικούς αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα. [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/an ... gblack.gif[/img]
Μήπως επίσης κανείς γνωρίζει κανένα φυτώριο στην περιοχή του Πειραιά που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και τους σκοπούς μας;
Μυκητοκτόνο πρέπει να πάρω κάποιο συγκεκριμένο όταν έρθει η ώρα ή όποιο να 'ναι;
Εγώ που είχα ψάξει έτσι λίγο χτες βρήκα μερικούς αλλά δεν στέλνουν Ελλάδα. [img]http://bonsaiforum.gr/images/smilies/an ... gblack.gif[/img]
-
CaptainAmerica
- Omono

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλή επιτυχία με τους σπόρους σου!Skywalker έγραψε:...Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα όσον αφορά το χώμα, τι να χρησιμοποιήσω;Να βρω να αγοράσω και μυκητιοκτόνο για έξτρα προστασία των σπόρων μετά το φύτεμα;
Καλύτερα να προμηθευτείς απο ανάλογα καταστήματα ειδών κηπουρικής, φυτώρια κλπ τα ειδικά γλαστράκια για σπορεία με έτοιμο υπόστρωμα και οδηγίες χρήσης.
Μυκητοκτόνο θα χρησιμοποιήσεις μόλις φανούν τα πρώτα μικρά φυτά απο τους σπόρους σου!
και πάλι καλή επιτυχία [img]http://www.bonsaiforum.gr/images/smilie ... egreen.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
Skywalker
Topic author - Σπορόφυτο

Acer Palmatum Ιαπωνίας (σπόρους μπονσάι)
Καλησπέρα στην παρέα!
Με την τρέλα να έχει με κυριεύει όσον αφορά τα μπονσάι χτες αγόρασα 10 σπόρους του συγκεκριμένου φυτού με τα μικρά φύλλα - Japanese Maple Small Leaf
[img]http://i59.tinypic.com/15cdcpe.jpg[/img]
Ξέρω ότι το να μεγαλώνεις ένα δεντράκι από σπόρους είναι χρονοβόρο και με πολλές απαιτήσεις αλλά λέω να κάνω μια προσπάθεια. Ο λόγος που διάλεξα το συγκεκριμένο φυτό είναι καθαρά λόγοι αισθητικής. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι οι χρωματισμοί στα φύλλα του.
Τις επόμενες μέρες θα κοιτάξω να βρω και κανένα γλαστράκι που να μου αρέσει για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη τους όταν έρθει η ώρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα όσον αφορά το χώμα, τι να χρησιμοποιήσω;Να βρω να αγοράσω και μυκητιοκτόνο για έξτρα προστασία των σπόρων μετά το φύτεμα;
Με την τρέλα να έχει με κυριεύει όσον αφορά τα μπονσάι χτες αγόρασα 10 σπόρους του συγκεκριμένου φυτού με τα μικρά φύλλα - Japanese Maple Small Leaf
[img]http://i59.tinypic.com/15cdcpe.jpg[/img]
Ξέρω ότι το να μεγαλώνεις ένα δεντράκι από σπόρους είναι χρονοβόρο και με πολλές απαιτήσεις αλλά λέω να κάνω μια προσπάθεια. Ο λόγος που διάλεξα το συγκεκριμένο φυτό είναι καθαρά λόγοι αισθητικής. Αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι οι χρωματισμοί στα φύλλα του.
Τις επόμενες μέρες θα κοιτάξω να βρω και κανένα γλαστράκι που να μου αρέσει για να ξεκινήσουν την ανάπτυξη τους όταν έρθει η ώρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα όσον αφορά το χώμα, τι να χρησιμοποιήσω;Να βρω να αγοράσω και μυκητιοκτόνο για έξτρα προστασία των σπόρων μετά το φύτεμα;