Το τρίλημμα μιας μεταφύτευσης

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Re: Το τρίλημμα μιας μεταφύτευσης

Δημοσίευση από Petros »

CaptainAmerica έγραψε:Στην συνάντηση του Μαρτίου 2011 κοιτάξτε πως ηταν το δεντράκι πριν 3 χρονια! http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... -2011.html
Τρελλάθηκα μόλις το είδα! Φοβερή αλλαγή!
Έχεις μάτι!!!! :)
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

Στην συνάντηση του Μαρτίου 2011 κοιτάξτε πως ηταν το δεντράκι πριν 3 χρονια! http://library.bonsaiforum.gr/index.php ... -2011.html
Τρελλάθηκα μόλις το είδα! Φοβερή αλλαγή!

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Εγω ψηφίζω το τρίτο
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Καραγιωργος Α
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Καραγιωργος Α »

Καλημέρα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img]Το πουλάς το μεγάλο (4) ποτ ? ?? ?
... Το πιο όμορφο !!!
Η εικόνα του σε παει αλλού - Ανετο σπίτι για το δέντρο σου και πιο παραμυθένιο !

Ps ...Παντός αν το πουλάς εδώ είμαι εγώ!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/39.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Ο Παναγιώτης μας έδειξε 3 pots και μας ρώτησε πιο απο τα 3 που εχει διαλέξει να βάλει το δέντρο του!

Υπάρχουν διάφορα θεματα για την επιλογη ποτ. Μερικά απο αυτα τα αναφέρει και ο Jean-Zac αλλά και στην βιβλιοθήκη μας εδω: http://library.bonsaiforum.gr/bonsaicar ... ments.html

Το θεμα όμως είναι να 'βοηθησουμε' τον Karesansui να διαλεξει ενα απο τα 3 ποτ. (π.χ αυτο που διαλεξα εγω για παραδειγμα είναι ενα κλικ μεγαλυτερο απο οσο θα ηθελα για να ειναι το 'ιδανικό')
Ιδανικά ποτς πολλά θα μπορούσαν να βρεθούν, όμως για διάφορους λόγους κάποιοι τα έχουν σε πλαστικές γλάστρες και δεν τα βάζουν ποτε σε ποτ! (η ζέστη, να μην είναι με το ποτιστήρι ολη μερα....κ.τ.λ)

Όμως ο Παναγιώτης αυτα τα 3 ποτ απο την συλλογή του θέλει να διαθέσει για το συγκεκριμένο δέντρο δεν πρεπει να τον "βοηθήσουμε" σε αυτο; :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην συζήτηση για την επιλογή του δοχείου και τα κριτήρια που πρέπει να ακολουθηθούν για την επιλογή ενός σωστού δοχείου γαι το λιγκούστρο μου!
Το Λιγκούστρο σίγουρα χρειάζεται ακόμα διαμόρφωση όπως σωστά το παρατήρησε ο Μέρλιν.
Η μορφή του, παρά τον αδρό και σκαλισμένο κορμό, παραπέμπει σε θηλυκό δέντρο με τις καμπύλες των κλαδιών όπως εύστοχα παρατήρησε η Ρία.
Η επιλογή μου θα ήταν επομένως ένα δοχείο ωοειδές, μήκους ίσου με τα 2/3 συν κάτι του ύψους του δέντρου, βαθύτερου του υπάρχοντος αναλογικά με το μέγεθος του κορμού, περίπου στα 8-10 cm. όπως προτείνατε πολύ σωστά όλοι!
Χρωματικά, θα επέλεγα ένα πάλ χρώμα που θα συμπλήρωνε το έντονο πράσινο που λιγκούστρου και θα αναδείκνυε τον κορμό σε χρωματική αντίθεση (ένα μελί ή ένα απαλό πράσινο) όπως έγραψε η Mαρία ( Madmax)
Ακόμα θα επέλεγα ένα δοχείο με πόδια, που θα ελάφρυναν λίγο τον επεξεργασμένο κορμό όπως έγραψε στο πολύ ωρσίο κείμενό του ο Γιάννης (JZ)
Απο ότι γίνεται κατανοητό κανένα απο τα τρία αυτά δοχεία δεν πληροί τις πιό πάνω προϋποθέσεις οπότε σαν κλασσικός Ζυγός μένω αναποφάσιστος!
Το λιγκούστρο θα συρματωθεί και θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες ούτως ώστε στην συνάντηση στις 23/2 να μεταφυτευθεί σε δοχείο προπαίδευσης, ένα ωοειδές kerastone ( φωτο #1 και #2 ) αρκετά βαθύ για την καλή ανάπτυξη των ριζών και την αντοχή του δέντρου σε περαιτέρω διαμόρφωση τα επόμενα 1-2 χρόνια!

Merlin, danke fur deine Idee und Vorschlag fur eine weitere Styling der Liguster!
Das ist genau das, was die nachsten Tagen zu tun!! Jetzt, werde ich in einem Kerastone Pot umpflanzen und werde es noch einmal zu prasentieren.
Ich habe die ganze Zeit fur die Auswahl des richtigen Pot (Nachdem alle, ich bin eine Waage[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img])

[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/600/v3vn.jpg[/img]

[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/850/h66r.jpg[/img]

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 21:39 --

I agree with Merlin that the depth of the pot does not really matters as it is already planted in a shallow one and it is still thriving!
The only disadvantage of the plants being potted in shallow pots in Greece is that they need frequent watering especially in summer months but, I think we can cope with it using the proper irrigating system, more organic material in the mixture of the sustrate and protection from the afternoon Sun!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Zografos ziZanio
Mame
Mame

Δημοσίευση από Zografos ziZanio »

RiaDr έγραψε:Αναφανδόν υπέρ του 3ου.. Αρχικά μ' αρεσε το μελί περισσότερο, αλλά δείχνει πολύ μικρό για τις διαστάσεις του δέντρου στην...ομαδική φωτογραφία. Σίγουρα όχι το τετραγωνισμένο πάντως, το δέντρο σου έχει κίνηση, απαλές καμπύλες, θέλει κάτι γήινο και σε απαλές γραμμές για να αναδειχθεί.
+1

Ένα καφέ νομίζω θα ήταν το ιδανικό.
Άβαταρ μέλους

M_e_r_l_i_n
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από M_e_r_l_i_n »

The tree was standing but so far even in a small pot.
Did it hurt him?

the three alternatives it offers, as the smaller pot is glazed is even larger than the current pot.

I now do not understand the objection now in connection with the temperature, but I like to learn from you. The selection of pots did come from him?

Der Baum stand doch bis jetzt auch in einem kleinen Pot.
Hat es ihm geschadet?

die 3 Alternativen die er anbietet, da ist die kleinere Pot die glasiert ist sogar größer als der momentane Pot.

Ich verstehe jetzt nicht den Einwand jetzt im Zusammenhang mit der Temperatur, aber ich lerne gerne von Euch. Die Auswahl der Pots kam doch von ihm?

Το δέντρο στεκόταν αλλά μέχρι στιγμής, ακόμη και σε μια μικρή κατσαρόλα.
Μήπως να τον βλάψει;

οι τρεις εναλλακτικές λύσεις που προσφέρει, όπως το μικρότερο ποτ τζάμια είναι ακόμη μεγαλύτερη από την τρέχουσα κατσαρόλα.

Τώρα δεν καταλαβαίνω την ένσταση τώρα σε σχέση με τη θερμοκρασία, αλλά μου αρέσει να μαθαίνουν από εσάς. Η επιλογή των αγγείων δεν προέρχονται από αυτόν;
My Facebook Address:

https://www.facebook.com/uwe.zeiler.14
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Petros έγραψε:Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ζέστη και χρειάζομαστε λίγο πιο άνετα pot για τα δέντρα μας.
+1
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

M_e_r_l_i_n
Shohin
Shohin

Petros...Thanks for the note.

Petros....Ευχαριστώ για τη σημείωση.

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 07:53 --

My approach, which I would choose here would be the following.

I would put the tree in a large plastic bowl.

Plastic does not heat up as much as sound.

Advantage: Much substrate with peat mixed, because of the moisture

The Tree fertilize 2-3 years and can grow much.

In the period style the tree.

If he has the right maturity

repot in a great pot

Meine Vorgehensweise, die ich hier wählen würde wäre folgende.

Ich würde den Baum in eine große Plastik Schale setzen.

Plastik erwärmt sich nicht so stark wie Ton.

Vorteil: Viel Substrat mit Torf gemischt, wegen der feuchtigkeit

Den Baum 2-3 Jahre düngen und viel wachsen lassen.

In der Zeit den Baum gestalten.

Wenn er die richtige Reife hat

umtopfen in eine tollen Pot

Η προσέγγισή μου, η οποία θα επιλέξει εδώ, θα είναι η ακόλουθη.

Θα ήθελα να θέσω το δέντρο σε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ.

Πλαστικά δεν ζεσταθεί όσο ήχο.

Πλεονέκτημα: Μεγάλο υπόστρωμα αναμιγνύεται με τύρφη, λόγω της υγρασίας

Το δέντρο γονιμοποιήσουν 2-3 χρόνια και μπορεί να αυξηθεί πολύ.

Στο στυλ περίοδο το δέντρο.

Αν έχει το δικαίωμα ωριμότητα

repot σε μια μεγάλη κατσαρόλα
My Facebook Address:

Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Στην Ελλάδα έχουμε πολύ ζέστη και χρειάζομαστε λίγο πιο άνετα pot για τα δέντρα μας.
Άβαταρ μέλους

M_e_r_l_i_n
Shohin
Shohin

Here is a virtual,

the outer branches have set something down and put a pot under

Greetings Merlin
VirtualMerlin1.jpg

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 07:18 --

if I had to choose between your three pots, I would definitely take the glazed pot

Greetings Merlin

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 07:19 --

the others are too big

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 07:26 --

what I forgot to say .....

beautiful tree with a great future.

2-3 years and you have a fabulous bonsai

was ich vergessen habe zu sagen.....

wunderschöner Baum mit toller Zukunft.

2-3 Jahre und du hast einen sagenhaften Bonsai

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 11 Φεβ 2014, 07:35 --

There are a few points to your tree that I would change.

I am now not gnaw on it, because it really goes to the pot here.

If you want to know but, tell me

Merlin
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
My Facebook Address:

Άβαταρ μέλους

katerina
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από katerina »

Εμένα μου αρέσει το πορτοκαλί. Γιατί μου πηγαίνει στο μάτι!
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

karesansui έγραψε: Εσείς, ποιό θα προτιμούσατε για το συγκεκριμένο λιγκούστρο;

Θα ήταν δυνατόν να αιτιολογήσετε το σκεπτικό σας; !

Πρακτική βοήθεια για την επιλογή του βασικού σχήματος του δοχείου (pot)

Ορθογώνια δοχεία. Είναι κατάλληλα για τα κωνοφόρα και τα φυλλοβόλα δέντρα με μεγάλη κωνικότητα, με ευρεία βάση , ένα βαρύ Nebari (εξωτερικές ρίζες ) . Τα ορθογώνια δοχεία χρησιμοποιούνται για ΄΄αρσενικά΄΄ δέντρα για να προσθέσετε μια αίσθηση δύναμης στην μορφή του δέντρου.
Οβάλ δοχεία. Είναι κατάλληλα για να αντικατοπτρίζουν την θηλυκότητα των φυλλοβόλων δένδρων , είναι επίσης κατάλληλα για το στυλ που περιλαμβάνει ομάδες δένδρων όπως τα δάση . Οι καμπύλες του δοχείου μπορούν επίσης να μετριάσουν την αρρενωπότητα ενός δέντρου .
Στρογγυλά δοχεία.Είναι κατάλληλα για κωνοφόρα ή φυλλοβόλα δένδρα και είναι θηλυκά. Για δένδρα ψηλά, σε ευθεία γραμμή ή με καμπύλες με μειωμένη κωνικότητα, τα στρογγυλά δοχεία πρέπει να έχουν μικρό βάθος (ρηχά).
Τα πόδια του δοχείου. Ο κύριος σκοπός των ποδιών σε ένα δοχείο μπονσάι είναι να καταστεί δυνατή η καλή αποστράγγιση και ο αερισμός του, αλλά τα πόδια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αλλάξετε την εμφάνιση των δοχείων. Τα πόδια μπορεί να είναι λεπτά και διακοσμητικά ή χοντρά και ανθεκτικά. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν (αλλάξουν) το τελικό αποτέλεσμα. (τα μεγάλα χοντρά πόδια προσθέτουν δύναμη και design και τα μικρά και λεπτά θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα)

Χρώμα του δοχείου (pot) για Bonsai .

Μετά την επιλογή για το σχήμα του δοχείου, θα πρέπει να σκεφτούμε για το χρώμα και το υλικό .
Κάθε δέντρο είναι μοναδικό . Το χρώμα του δοχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει ένα χαρακτηριστικό της σύνθεσης. Το χρώμα μπορεί να είναι αυτό του φλοιού, όπως π.χ. ένα βάζο σμαλτωμένο κόκκινο ή καφέ για άρκευθο (juniperus) Μπορεί να είναι ένα χρώμα όπως τα φύλλα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Σε οπωροφόρα δέντρα ή σε δένδρα για ανθοφορία,το χρώμα του δοχείου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει το χρώμα των λουλουδιών ή των φρούτων. Μερικές φορές οι αντιθέσεις των χρωμάτων μπορεί να λειτουργήσουν πολύ καλά , για παράδειγμα , τα κόκκινα φύλλα ενός δέντρου με ένα μπλε δοχείο. Το χρώμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει την ενέργεια του δέντρου. Ζεστά χρώματα ,όπως καφέ , κόκκινο, πορτοκαλί και κίτρινο παρέχουν μια αίσθηση ζεστασιάς και σταθερότητας στο δέντρο , ενώ τα δροσερά χρώματα όπως το μπλε και τα πράσινα είναι σε θέση να εξισορροπήσουν τη συνολική σύνθεση . Χρώματα ζεστά και ψυχρά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να έχουμε μία αντίθεση με το μέγεθος ενός μπονσάι. Ζεστά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μικρά μπονσάι για να τονίσουν το χρώμα τους , ενώ τα ψυχρά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετριάσουν την φωτεινότητα του φυλλώματος.

Πρακτικός οδηγός για την επιλογή του χρώματος του δοχείου.

Πράσινο. Acer, Fagus (οξιά)
Καφέ. Acer , Ulmus (φτελιά), Fagus (οξιά), Δρύς , Larix , Crataegus,
Μεσαίο Καφέ. Ulmus(φτελιά), Acer .
Σκούρο καφέ και παραλλαγές στο κόκκινο : Pinus , Juniperus , Cotoneaster , Larix
και άλλα κωνοφόρα , αζαλέες .
Σκούρο πράσινο : Acer , αζαλέες , Ulmus Cinese, κυδωνίαστρα .
Μπλέ. Αζαλέες , Malus, Acer και είδη για ανθοφορία.

deus x machina
Omono
Omono
Has thanked: 31 times
Been thanked: 66 times

Δημοσίευση από deus x machina »

Παναγιωτη καλησπερα,

και εγω θα συμφωνησω με την Ρια .Η ολη μορφη του δεντρου σου καθως και το γεματο φυλλωμα του μου δινει την αισθηση οτι θα βρει τον χωρο του στο λιγο πιο βαθυ στρογγυλο pot σου.
Οι γωνιες του παραλληλογραμου pot μου φαινονται πολυ αγριες , επιθετικες για το δεντρο σου.Αλλα περι κολοκυθοπιτας ......

ΥΓ. αφου εκανες την Μαρια να γραψει στο forum .....m
Nihil humanum mihi alienum est
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

RiaDr έγραψε:Αναφανδόν υπέρ του 3ου.. Αρχικά μ' αρεσε το μελί περισσότερο, αλλά δείχνει πολύ μικρό για τις διαστάσεις του δέντρου στην...ομαδική φωτογραφία. Σίγουρα όχι το τετραγωνισμένο πάντως, το δέντρο σου έχει κίνηση, απαλές καμπύλες, θέλει κάτι γήινο και σε απαλές γραμμές για να αναδειχθεί.

+1
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Αναφανδόν υπέρ του 3ου.. Αρχικά μ' αρεσε το μελί περισσότερο, αλλά δείχνει πολύ μικρό για τις διαστάσεις του δέντρου στην...ομαδική φωτογραφία. Σίγουρα όχι το τετραγωνισμένο πάντως, το δέντρο σου έχει κίνηση, απαλές καμπύλες, θέλει κάτι γήινο και σε απαλές γραμμές για να αναδειχθεί.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Captain Phillips
Mame
Mame

Δημοσίευση από Captain Phillips »

Θα μου άρεσε στην πορτοκαλί. Δεν ξέρω μάλλον του ταιριάζει πολύ.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Θα έλεγα το δεξί στρογγυλό πότ. (Ωοειδές, τερακότα, καφέ φυσικό, διαστάσεις 23x20x10)
Μου αρεσει πολύ και ειναι και βαθύ για να παίρνει αρκετό χώμα-νερό μιας και τα λιγούστρα το αγαπάνε το νερό. :)

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Δευτ Φεβ 10, 2014 12:47 pm --

και ενα virtual. [img][/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

Την καλησπερα μου!
Παναγιωτη το τριτο ποτ δεν φαινεται..
Λοιπον,περνωντας κανα πενταλεπτο κοιτωτας τις φωτο,καταλαβαινω οτι και τα τρια ποτ ειναι πανεμορφα και ταιριαζουν με το λιγουστρο σου!
Δια της αφαιρετικης Ιδιοτητας,διαλεγω να σου προτεινω το τριτο ποτ,ωοειδες,για εναν και μονο λογο..
Οτι εχει μεγαλη ανοιχτη επιφανεια και θα τονιζει ιδιαιτερα τον πολυ ομορφο κορμο του δεντρου σου..
Στην θεση σου μετα την μεταφυτευση δεν θα βαζα ουτε μος,ουτε βραχακι..το δεντρακι στηριζεται μονο του..
Υγ.στην αρχη ειχα αποφασισει το πρωτο ποτ,αλλα λογω των προαναφερθεντων αλλαξα κλιση..
Καλη ευκολια σου ευχομαι οτι και αν αποφασισεις..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος
Απάντηση