Εμφάνιση μούχλας σε moss
-
iohokahey
Topic author - Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Εμφάνιση μούχλας σε moss
τα πεταξα ηδη..η θεραπεια κριθηκε επιτυχης!!χεχε..
ουδεν κακον αμιγες καλου,ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι..οποτε δεν πειραζει,αυριο κιολας θα μαζεψω και θα αναπληρωσω τα κενα που δημιουργηθηκαν..
ευχαριστω karesansui..
ο κυριος nasusiro tokasoni να περασει να παραλαβει τα βρυα του παρακαλω..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] !!
ουδεν κακον αμιγες καλου,ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι..οποτε δεν πειραζει,αυριο κιολας θα μαζεψω και θα αναπληρωσω τα κενα που δημιουργηθηκαν..
ευχαριστω karesansui..
ο κυριος nasusiro tokasoni να περασει να παραλαβει τα βρυα του παρακαλω..[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img][img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] !!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Λογικά η μούχλα αυτή δεν έχει να κάνει με το δέντρο σου. Είναι μια επιμόλυνση απο σπόρους μούχλας των βρύων και μόνο.
Σωστή η παρατήρησή σου για να τα βρύα, μιας και υπάρχουν πάνω απο 10.000 είδη βρύων. Τα βρύα των πεζοδρομίων, ταρατσών, κεραμοσκεπών κλπ. είναι άλλο είδος απο αυτό των δέντρων...Όλα όμως χρειάζονται νερό, υγρασία, αέρα και φώς για να τραφούν, πολλαπλασιαστούν και φωτοσυνθέσουν (ζήσουν) μιας και δεν έχουν ρίζες σαν τα υπόλοιπα φυτά.
Ίσως για κάποιο λόγο, αναπτύχθηκε μούχλα στο δικό σου (ομολογώ πως το έχω δεί μόνο σε terraria- τις γυάλες με τα φυτά-), πιθανά λόγω έλλειψης επαρκούς για τα βρύα αερισμού ή τυχαίας επιμόλυνσης, όπως έγραψα πιο πάνω, απο άγνωστη(;) εστία μούχλας!
Σωστή η παρατήρησή σου για να τα βρύα, μιας και υπάρχουν πάνω απο 10.000 είδη βρύων. Τα βρύα των πεζοδρομίων, ταρατσών, κεραμοσκεπών κλπ. είναι άλλο είδος απο αυτό των δέντρων...Όλα όμως χρειάζονται νερό, υγρασία, αέρα και φώς για να τραφούν, πολλαπλασιαστούν και φωτοσυνθέσουν (ζήσουν) μιας και δεν έχουν ρίζες σαν τα υπόλοιπα φυτά.
Ίσως για κάποιο λόγο, αναπτύχθηκε μούχλα στο δικό σου (ομολογώ πως το έχω δεί μόνο σε terraria- τις γυάλες με τα φυτά-), πιθανά λόγω έλλειψης επαρκούς για τα βρύα αερισμού ή τυχαίας επιμόλυνσης, όπως έγραψα πιο πάνω, απο άγνωστη(;) εστία μούχλας!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
iohokahey

ευχαριστω πολυ karesansui..!κατα 95% θα ακολουθησω την επιθετικη ''θεραπεια'',γιατι τωρα τον χειμωνα σε καθε βημα βρισκουμε και μος..οποτε η αντικατασταση του ειναι ευκολη και γρηγορη..
δυο ερωτησουλες ακομα..
1.υπαρχει περιπτωση να εχει προχωρησει και να κανει κακο στην ελια μου? και
2.ειχα την εντυπωση οτι το μος ζει με την υγρασια..ειναι ευτυχισμενο με αυτην!!μηπως καθε ''ειδος'' μος εχει και διαφορετικες αναγκες σε υγρασια τελικα?
γιατι το λεω αυτο..παρατηρησα οτι το μος που μαζευουμε απο ταρατσες και πεζοδρομια,ειναι ''αχορταγο'' οσον αφορα την υγρασια που χρειαζεται και οταν δεν την εχει, κιτρινιζει απ'ευθειας..
εν αντιθεσει με μος που παρατηρω στην φυση,που ειναι πιο ανθεκτικο στην ξηρασια και διατηρει το χρωμα του παρολο που το χωμα του ειναι τελειως ξερο..
..ολα αυτα τα λεω μετα απο παρατηρηση μηνων,σε μος συγκεκριμενων περιοχων,παρολο που δεν γνωριζω αν ειναι σωστα ή οχι,αρα μην τα εκλαβετε ως δεδομενα..
και το πιο τρελο..?το καλοκαιρι,αυτο το μος το οποιο τωρα μουχλιασε,το ειχα μια εβδομαδα μεσα σε νερο και οχι μονο δεν χαλουσε,αλλα αναπτυσσοταν κιολας με απιστευτους ρυθμους..
δυο ερωτησουλες ακομα..
1.υπαρχει περιπτωση να εχει προχωρησει και να κανει κακο στην ελια μου? και
2.ειχα την εντυπωση οτι το μος ζει με την υγρασια..ειναι ευτυχισμενο με αυτην!!μηπως καθε ''ειδος'' μος εχει και διαφορετικες αναγκες σε υγρασια τελικα?
γιατι το λεω αυτο..παρατηρησα οτι το μος που μαζευουμε απο ταρατσες και πεζοδρομια,ειναι ''αχορταγο'' οσον αφορα την υγρασια που χρειαζεται και οταν δεν την εχει, κιτρινιζει απ'ευθειας..
εν αντιθεσει με μος που παρατηρω στην φυση,που ειναι πιο ανθεκτικο στην ξηρασια και διατηρει το χρωμα του παρολο που το χωμα του ειναι τελειως ξερο..
..ολα αυτα τα λεω μετα απο παρατηρηση μηνων,σε μος συγκεκριμενων περιοχων,παρολο που δεν γνωριζω αν ειναι σωστα ή οχι,αρα μην τα εκλαβετε ως δεδομενα..
και το πιο τρελο..?το καλοκαιρι,αυτο το μος το οποιο τωρα μουχλιασε,το ειχα μια εβδομαδα μεσα σε νερο και οχι μονο δεν χαλουσε,αλλα αναπτυσσοταν κιολας με απιστευτους ρυθμους..
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
+1karesansui έγραψε:Διάγνωση: Είναι όντως μούχλα, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην φωτογραφία.
Πιθανά προήλθε απο διατήρηση της υγρασίας των βρύων σε υψηλά επίπεδα ή/και κακό αερισμό.
Θεραπεία: 1. Επιθετική: Το αφαιρείς και το πετάς και προσέχεις την επόμενη φορά τα σημεία που έγραψα πιό πάνω (υγρασία και αερισμό).
2. Συντηρητική: Το ποτίζεις με διάλυμμα οξυζενέ 3% σε νερό, σε αναλογία 50/50.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Διάγνωση: Είναι όντως μούχλα, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην φωτογραφία.
Πιθανά προήλθε απο διατήρηση της υγρασίας των βρύων σε υψηλά επίπεδα ή/και κακό αερισμό.
Θεραπεία: 1. Επιθετική: Το αφαιρείς και το πετάς και προσέχεις την επόμενη φορά τα σημεία που έγραψα πιό πάνω (υγρασία και αερισμό).
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
iohokahey

Re: ΣΟΣ Μαυρα , ψιλα μυγακια σε φυτα μου ΣΟΣ
την καλημερα μου σ'ολους..αυτο εννοουσα..αν φαινεται στην φωτο..
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 26 Ιαν 2014, 09:57 --
κανεις??[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/106.gif[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 26 Ιαν 2014, 09:57 --
κανεις??[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/106.gif[/img]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος
Γιώργος
-
iohokahey

ναι,αλλα το χω διασπαρτα στην γλαστρα,δεν ειναι ενιαιο κομματι μοςς για να επεκταθει η μουχλα,αν ειναι μουχλα..τεσπα,θα ανεβασω φωτο το βραδυ..Harris έγραψε:ναι ανέβασε... μπορει να ειναι μουχλα απο κατι που ειχε επανω στο μοςς και σαπισε.iohokahey έγραψε:να εκμεταλευτω και γω το θεμα και να κανω μια ερωτηση?σε μια ελια που εχω (οχι μπονσαι),εχω βαλει μοςς για ομορφια..τελευταια, διακρινω πανω στο μοςς κατι σαν ασπρο χνουδι..αν θελετε αυριο το βραδακι μπορω να βαλω φωτο..(ξερω δεν σας βοηθησα καθολου..)
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 24 Ιαν 2014, 10:30 --
υγ.θελετε να ανεβασω φωτο?
Γιώργος
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
ναι ανέβασε... μπορει να ειναι μουχλα απο κατι που ειχε επανω στο μοςς και σαπισε.iohokahey έγραψε:να εκμεταλευτω και γω το θεμα και να κανω μια ερωτηση?σε μια ελια που εχω (οχι μπονσαι),εχω βαλει μοςς για ομορφια..τελευταια, διακρινω πανω στο μοςς κατι σαν ασπρο χνουδι..αν θελετε αυριο το βραδακι μπορω να βαλω φωτο..(ξερω δεν σας βοηθησα καθολου..)
-
iohokahey

Εμφάνιση μούχλας σε moss
να εκμεταλευτω και γω το θεμα και να κανω μια ερωτηση?σε μια ελια που εχω (οχι μπονσαι),εχω βαλει μοςς για ομορφια..τελευταια, διακρινω πανω στο μοςς κατι σαν ασπρο χνουδι..αν θελετε αυριο το βραδακι μπορω να βαλω φωτο..(ξερω δεν σας βοηθησα καθολου..)
Γιώργος
Γιώργος