Αναγνώριση είδος δέντρου-bonsai
-
churu
Topic author - Mame

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 5 times
Re: Αναγνώριση είδος δέντρου-bonsai
Τρέλα λέμε με τις ονομασίες τους!!! Σ ευχαριστώ iohokahey. Σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο!!iohokahey έγραψε:ωραιο το πυξαρι σου φιλε..καλοστεριωτα,να τα προσεχεις και να τα αγαπας!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 23 Ιαν 2014, 23:51 --
Η διαφορά τους εναπόκεινται στο φύλλο γιατί το λουλουδάκι τους είναι σχεδόν ίδιο!
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
ωραιο το πυξαρι σου φιλε..καλοστεριωτα,να τα προσεχεις και να τα αγαπας!
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Μπερδεύτικα... Κοιταμε το buxus και εμφανιζεται η φτελιά!
Κοιτάμε το ανθάκι και είναι buxus... Τρελλα λεμε!!!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Ιαν 23, 2014 11:00 pm --
εαν ειναι σαν αυτο: [img]http://plantilus.com/plantdb/BuxuHarl/B ... leaves.jpg[/img] τοτε ειναι το buxus harlandii
και ακολουθα πιστά / ευλαβικά τις οδηγίες του Karesansui!!! 
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Ιαν 23, 2014 11:00 pm --
εαν ειναι σαν αυτο: [img]http://plantilus.com/plantdb/BuxuHarl/B ... leaves.jpg[/img] τοτε ειναι το buxus harlandii
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
...Αν δε μοιάζουν με αυτό τότε είναι σίγουρα πυξάρι είδος Harlandii (και όχι communis)
[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/541/o829.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 23 Ιαν 2014, 22:53 --
Θαρρώ, δεν διαβάζετε προσεκτικά...σας παραπέμπω στην πρώτη μου απάντηση...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
[img]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/541/o829.jpg[/img]
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 23 Ιαν 2014, 22:53 --
Θαρρώ, δεν διαβάζετε προσεκτικά...σας παραπέμπω στην πρώτη μου απάντηση...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/65.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
churu
Topic author - Mame

Λοιπόν μάλλον είναι Buxus sempervirens ) buxus communisHarris έγραψε:χιχι αυτο λέω.... Δεν ειναι πυξαρι αλλα μυρτιά!churu έγραψε:Η φτελιά μου δεν έχει ανθάκια όπως το πυξάρι αλλά ΄για δες τηνHarris έγραψε:Καλησπέρα φίλε,
νομίζω οτι ειναι μυρτιά (myrtus communis) μπορεις να βγαλεις φωτογραφια τα ανθακια του;Τα ανθακια βγαλε μια φωτογραφια.
για να βοηθησω μοιάζουν με αυτο εδω;
[ Εικόνα ] Αν ναι τοτε ειναι μυρτια.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Ιαν 23, 2014 10:31 pm --
ή με αυτο εδω; [ Εικόνα ]
αν ναι τοτε ειναι buxus (Buxus sempervirens ) buxus communis
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
χιχι αυτο λέω.... Δεν ειναι πυξαρι αλλα μυρτιά!churu έγραψε:Η φτελιά μου δεν έχει ανθάκια όπως το πυξάρι αλλά ΄για δες τηνHarris έγραψε:Καλησπέρα φίλε,
νομίζω οτι ειναι μυρτιά (myrtus communis) μπορεις να βγαλεις φωτογραφια τα ανθακια του;
για να βοηθησω μοιάζουν με αυτο εδω;
[img]http://davisla.files.wordpress.com/2011 ... flower.jpg[/img] Αν ναι τοτε ειναι μυρτια.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Ιαν 23, 2014 10:31 pm --
ή με αυτο εδω; [img]https://www.salisbury.edu/arboretum/SUA ... SeFL01.jpg[/img]
αν ναι τοτε ειναι buxus (Buxus sempervirens ) buxus communis
-
churu
Topic author - Mame

Η φτελιά μου δεν έχει ανθάκια όπως το πυξάρι αλλά ΄για δες τηνHarris έγραψε:Καλησπέρα φίλε,
νομίζω οτι ειναι μυρτιά (myrtus communis) μπορεις να βγαλεις φωτογραφια τα ανθακια του;
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 23 Ιαν 2014, 22:22 --
Σ ευχαριστώ stathis.stathis έγραψε:Ωραίο το δέντρο σου!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Καλησπέρα φίλε,
-
karesansui
- Συντονιστής

Ακριβώς! Την ίδια συμπεριφορά και στα δύο.
Η φτελιά στην Αττική είναι ημιφυλλοβόλο, χάνει δηλαδή ένα κάποιο ποσοστό των φύλλων της, όχι όλα.
Η φτελιά στην Αττική είναι ημιφυλλοβόλο, χάνει δηλαδή ένα κάποιο ποσοστό των φύλλων της, όχι όλα.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
churu
Topic author - Mame

Αναλυτικότατος φίλε μου!!!! Σ ευχαριστώ για τον χρόνο της απάντησης σου. Το γεγονός ότι είναι θερμοκηπίου να φανταστώ ότι και στη φτελιά θα πρέπει να της συμπεριφερθώ με τον ίδιο τρόπο που μου περιγράφεις? Δηλαδή να την έχω και αυτή μέσα προς το παρόν? Σημείωση ότι και τα δύο φυτά ήταν σε εσωτερικό ράφι εντός του καταστήματος. Η φτελιά δε είναι καταπράσινη και απορώ με αυτό γιατί από ότι έχω διαβάσει εδώ τώρα τα ρίχνει τα φύλλα της έτσι δεν είναι? Να υποθέσω ότι είναι ακόμα πράσινη λόγω θερμοκρασίας εντός του καταστήματος?karesansui έγραψε:Είναι φυτό πολύ ανθεκτικό αν και οχι τόσο στο κρύο σαν το κοινό πυξάρι αλλά, στον ελλαδικό χώρο ευδοκιμεί μια χαρά! Στην Βόρεια Ευρώπη το καλλιεργούνε μέσα τον Χειμώνα. Το συγκεκριμένο που έχεις, επειδή προέρχεται απο θερμοκήπιο μην το βγάλεις έξω τώρα. Θα το βγάλεις τον Μάρτιο και θα το αφήσεις πλέον έξω συνέχεια. Θα το μετατρέψεις σε εξωτερικού χώρου δηλαδή!
Για τώρα, ένα φωτεινός χώρος καλά αεριζόμενος είναι μια χαρά. Αντέχει και σε χαμηλό φωτισμό μόλις 800 lux αλλά, κράτα το σε κανονικό φωτισμό καλύτερα.
Απο λίπανση την άνοιξη με υγρό λίπασμα και μεταφύτευση μόλις ρίξει τα ανθάκια του.
Υπόστρωμα κοινό, ανόργανο ή μίγμα με οργανικό. Δεν αγαπά τα οξύφιλα εδάφη αλλά τα αλκαλικά πιο πολύ.
Το κλαδεύεις την διάρκεια της ανάπτυξης, Άνοιξη έως Φθινόπωρο όπως εσύ θέλεις.
Συρμάτωμα με προσοχή και κυρίως όταν τα βλαστάρια του είναι φρέσκα γιατί όταν σκληραίνουν σπάζουν εύκολα...
Αυτά τα ...ολίγα![ Εικόνα ]
-
karesansui
- Συντονιστής

Είναι φυτό πολύ ανθεκτικό αν και οχι τόσο στο κρύο σαν το κοινό πυξάρι αλλά, στον ελλαδικό χώρο ευδοκιμεί μια χαρά! Στην Βόρεια Ευρώπη το καλλιεργούνε μέσα τον Χειμώνα. Το συγκεκριμένο που έχεις, επειδή προέρχεται απο θερμοκήπιο μην το βγάλεις έξω τώρα. Θα το βγάλεις τον Μάρτιο και θα το αφήσεις πλέον έξω συνέχεια. Θα το μετατρέψεις σε εξωτερικού χώρου δηλαδή!
Για τώρα, ένα φωτεινός χώρος καλά αεριζόμενος είναι μια χαρά. Αντέχει και σε χαμηλό φωτισμό μόλις 800 lux αλλά, κράτα το σε κανονικό φωτισμό καλύτερα.
Απο λίπανση την άνοιξη με υγρό λίπασμα και μεταφύτευση μόλις ρίξει τα ανθάκια του.
Υπόστρωμα κοινό, ανόργανο ή μίγμα με οργανικό. Δεν αγαπά τα οξύφιλα εδάφη αλλά τα αλκαλικά πιο πολύ.
Συρμάτωμα με προσοχή και κυρίως όταν τα βλαστάρια του είναι φρέσκα γιατί όταν σκληραίνουν σπάζουν εύκολα...
Αυτά τα ...ολίγα![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]
Αυτά τα ...ολίγα![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/69.gif[/img]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
churu
Topic author - Mame

Σ Ευχαριστώ για την πληροφορία σου kerasansui. Ξέρεις μήπως σχετικά για την περιποίηση της? Είναι παρόμοια με το κοινό μας πυξάρι?karesansui έγραψε:Είναι πυξάρι, η κινέζικη μικρόφυλλη ποκιλία, buxus harlandii.
Μυρίζουν και τα ανθάκια του αν και κάπως ...βαρειά η μυρωδιά!
Καλορρίζικα!!
-
karesansui
- Συντονιστής

Είναι πυξάρι, η κινέζικη μικρόφυλλη ποκιλία, buxus harlandii.
Καλορρίζικα!!
Καλορρίζικα!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
churu
Topic author - Mame

Αναγνώριση είδος δέντρου-bonsai
Γειά σας και πάλι! Θέλω την βοήθεια σας στην αναγνώριση ενός από τα δύο φυτά που αγόρασα σήμερα. Το ένα είναι μια φτελίτσα και το 2ο άγνωστο Χ που ούτε το φυτώριο που ΄το πούλαγε δεν ήξερε τι είναι!!!