Το πευκάκι

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι πώς θα μπορούσε το φυτό μας να διαμορφωθεί και πώς θα μπορεί να είναι έπειτα από μερικά χρόνια. (Jean-Zac)
Απάντηση

Topic author
churu
Mame
Mame
Has thanked: 5 times
Been thanked: 5 times

Re: Το πευκάκι

Δημοσίευση από churu »

Hfestion έγραψε:Ωραιο και με πολλές προοπτικές. Σε αυτο που θα πρέπει να δώσεις βάση είναι στο να κρατήσεις ζωντανό, τα πευκα δεν συγχωρούν λαθοι. Δεν μας είπες, εχει προηγηθεί μεταφύτευση φέτος? Αν ναι θα πρέπει να το αφήσεις ησυχο για ενα χρόνο και μετα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι για διαμόρφωση. Αν ήταν δικο μου, θα εβγαζα το moss. Υπάρχει περίπτωση να κραταει περισσοτερη υγρασία απ όσο χρειάζεται και μολις μπει η άνοιξης να ξεκινήσουν προβληματα οπως μύκητες. Καλη συνέχεια και χρειαστείς ρωτα μας
Μεταφύτευση δεν έγινε, απλά το μετέφερα όπως ήταν σε άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη.Από τις παραπάνω εκδοχές του jean-zac μου αρέσει η 2η αλλά για πάμε να δούμε κι άλλες φωτογραφίες μήπως και προκύψει και καμιά άλλη ιδέα διαμόρφωσης του.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 422 times
Been thanked: 364 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Ωραιο και με πολλές προοπτικές. Σε αυτο που θα πρέπει να δώσεις βάση είναι στο να κρατήσεις ζωντανό, τα πευκα δεν συγχωρούν λαθοι. Δεν μας είπες, εχει προηγηθεί μεταφύτευση φέτος? Αν ναι θα πρέπει να το αφήσεις ησυχο για ενα χρόνο και μετα να ξεκινήσεις να σκέφτεσαι για διαμόρφωση. Αν ήταν δικο μου, θα εβγαζα το moss. Υπάρχει περίπτωση να κραταει περισσοτερη υγρασία απ όσο χρειάζεται και μολις μπει η άνοιξης να ξεκινήσουν προβληματα οπως μύκητες. Καλη συνέχεια και χρειαστείς ρωτα μας
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από stathis »

Ο Jean-zac έχει δίκιο!!! Μπράβο! Τώρα απο τα virtual θα διάλεγα το πρώτο που μπορεί να γίνει σε άμεσο σχετικά χρόνο.
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Η αγορά έγινε, το δώρο έφτασε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!!! Τι κάνουμε ?????
Βοήθεια λοιπόν από όλους εμάς ώστε να δώσουμε μία συμπαθητική μορφή στο πευκάκι. Παρατηρούμε το μέγεθος από τις βελόνες, την διάταξη των κλαδιών στην μέση του κορμού που έχουν ένα σχηματισμό σαν τις ρόδες από κάρο, το κλαδί χαμηλά στον κορμό και σκεφτόμαστε εάν θα κρατήσουμε όλο το δενδράκι, εάν θα κόψουμε κάποια κλαδιά, εάν θα μειώσουμε το ύψος του και σε ποιο σημείο και το τελευταίο εάν θα ξεκινήσουμε σχεδόν από την αρχή κρατώντας μόνο το κλαδί χαμηλά στον κορμό. Προβληματισμοί λοιπόν και διασκεδάζοντας λίγο το θέμα θα έλεγα ότι εδώ ταιριάζει το γνωστό …. τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (Σάκης Ρουβάς) αλλά και τα …δύσκολα φεγγάρια (Μαζωνάκης). [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]

Πάμε για κάποια virtual σχέδια ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει.
Στην πρώτη εκδοχή κρατάω την κορυφή και το κάτω δεξιό κλαδί και με συρμάτωμα δίνω κάποια κίνηση στον κορμό και κλαδιά.
Στην δεύτερη εκδοχή κόβω το επάνω τμήμα του κορμού (από την κεντρική διακλάδωση και επάνω), δημιουργώ κορυφή με ένα από τα κλαδιά (του πρώην κεντρικού τμήματος) και το κάτω δεξιό κλαδί με συρμάτωμα το διαμορφώνω ώστε να ακολουθήσει το σχέδιο της νέας μορφής.
Για την τρίτη εκδοχή κρατώντας και διαμορφώνοντας μόνο το κάτω δεξιό κλαδί θα το δούμε αργότερα.

P.S. Τα σχέδια έγιναν σύμφωνα με τις παρεχόμενες φωτογραφίες και είναι σύμφωνα με προσωπική άποψη. Πιθανόν σε νεώτερες φωτογραφίες και από άλλη γωνία τα σχέδια να είναι διαφορετικά.

Ερώτηση.
Τι θα συμβεί εάν ΄΄ξεχάσω΄΄ το πευκάκι για 15 + χρόνια στην ίδια γλάστρα ???
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Topic author
churu
Mame
Mame

Δημοσίευση από churu »

iohokahey έγραψε:
churu έγραψε:
Harris έγραψε:Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Σας ευχαριστώ παιδιά....φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο....το πευκάκι το έβαλα σε μια άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη και δεν κρατούσε το νερό ποτίσματος, χωρίς να το πειράξω καθόλου στην ρίζα-ες που ήταν πολλές και έβαλα στην επιφάνεια ζωντανό σφάγνο για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχω κάνει.
Ερώτηση - Αυτή την εποχή μπορώ να το λιπάνω για ενδυνάμωση?
Για τις 19 του μηνός δεν μπορώ να υποσχεθώ γιατί έχω γενέθλια και ίσως το πρόγραμμα ημέρας να είναι λίγο πιεσμένο. Το γεγονός ότι είναι νωρίς μου δίνω ελπίδες!!!
οχι,οχι φιλε..δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να λιπανεις τωρα..καλυτερα προς την ανοιξη..
Ρώτησα επειδή όταν έκανα την μεταφορά του από γλάστρα σε γλάστρα το χώμα του φαίνεται να είναι από το 1821 και μιας και δεν είναι περίοδος μεταφύτευσης είπα να το ενισχύσω λίγο μέχρι να το μεταφυτέψω. Αλλά αν είναι να μην βοηθηθεί και ενδεχομένως να το βλάψει μόνο νεράκι!
Άβαταρ μέλους

iohokahey
Masterpiece
Masterpiece
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από iohokahey »

churu έγραψε:
Σας ευχαριστώ παιδιά....φωτογραφίες θα ανεβάσω αύριο....το πευκάκι το έβαλα σε μια άλλη γλάστρα γιατί η 1η ήταν σπασμένη και δεν κρατούσε το νερό ποτίσματος, χωρίς να το πειράξω καθόλου στην ρίζα-ες που ήταν πολλές και έβαλα στην επιφάνεια ζωντανό σφάγνο για διακοσμητικούς λόγους. Αυτές είναι οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις που έχω κάνει.
Για τις 19 του μηνός δεν μπορώ να υποσχεθώ γιατί έχω γενέθλια και ίσως το πρόγραμμα ημέρας να είναι λίγο πιεσμένο. Το γεγονός ότι είναι νωρίς μου δίνω ελπίδες!!!
οχι,οχι φιλε..δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να λιπανεις τωρα..καλυτερα προς την ανοιξη..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..

Γιώργος

Topic author
churu
Mame
Mame

Δημοσίευση από churu »

Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

karesansui έγραψε:
Προσωπικά, περιμένω να δώ το πευκάκι σου ζωντανά στην συνάντηση της Κυριακής 19/1
Αν το επιτρέψει η δουλειά σου, πετάξου έστω για λίγο!
Απο την περιφερειακή Υμηττού είσαι σε 10' εκεί!!
+1
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Προσωπικά, περιμένω να δώ το πευκάκι σου ζωντανά στην συνάντηση της Κυριακής 19/1
Αν το επιτρέψει η δουλειά σου, πετάξου έστω για λίγο!
Απο την περιφερειακή Υμηττού είσαι σε 10' εκεί!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

+ 1.Μεχρι εδω καλα τα πηγες,το μονο που μενει ειναι το συρματωμα για να του δωσεις καποιο σχημα και χαρακτηρα.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μια χαρά περιμένουμε τις νεες φωτογραφίες.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
churu
Mame
Mame

Δημοσίευση από churu »

Παιδιά συγγνώμη που θα απαντήσω συνολικά και όχι επιμέρους γιατί κάτι κάνω λάθος με το quote...Τέλος πάντων, το δεντράκι Φιλίτσα δεν το αγόρασα αλλά μου το χάρισαν και εγώ απλά το περιποιήθηκα λιγάκι. stelios δεν έχω πάρει σύρματα ακόμα......αφού είμαι νέος στο άθλημα και δεν ξέρω πως να κάνω την αρχή να το συρματώσω? να το κουρέψω? να το αφήσω στην ίδια γλάστρα ακόμα....και άλλα πολλά αναπάντητα ερωτήματα που πρέπει να καλύψω για να φτάσω στην αγορά συρμάτων. Petros και marios θα βάλω κι άλλες φωτογραφίες για να με βοηθήσετε όσο μπορείτε για την διαμόρφωση του.

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Petros έγραψε: Έχεις βγάλει 4 φωτογραφίες όλες από την ίδια γωνία...
+1
Άβαταρ μέλους

Petros
Imperial
Imperial
Has thanked: 6 times
Been thanked: 19 times

Δημοσίευση από Petros »

Ωραίο το πεύκο σου... λογικά είναι pinus mugo. Μπορείς να ξεκινήσεις κάποια διαμόρφωση.
Έχεις βγάλει 4 φωτογραφίες όλες από την ίδια γωνία...
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Πρέπει να το συρματώσεις! Έχεις αγοράσει σύρματα;
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

Ωραίο το πευκάκι σου. Έτσι το αγόρασες;

Topic author
churu
Mame
Mame

Το πευκάκι

Δημοσίευση από churu »

Γειά χαρά σε όλη την παρέα! Ααα και καλή χρονιά να έχουμε.
Λοιπόν σε συνέχεια της γνωριμίας μας σας παραθέτω φωτογραφίες του υποψήφιου δέντρου για μπονσάι και με την απαραίτητη βοήθεια σας να αρχίσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την διαμόρφωση του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.....
Απάντηση