τα φωτα σας παρακαλω

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Re: τα φωτα σας παρακαλω

Δημοσίευση από Harris »

Δυσκολο να επιβιώσουν τα πεύκα τετοια εποχη που τα ξήλωσες αλλα στο ευχομαι να τα πανε μια χαρα.

Οσο για το κλαδεμα ασε 3-4 φυλλα σε καθε κλαδι! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από romeos35 »

My Nellie έγραψε:Να σε καλωσορίσω στην παρέα μας κι εγώ! :)
romeos35 έγραψε: ... ... (ηδη εχω μαζεψει απο το βουνο μερκα δεντρακια που ελπιζω να αντεξουν.. αγριελιες και πευκα..)
τελος παντων αυτο που με ενδιαφερει αμεσα ειναι τι θα κανω με το φυτο της φωτογραφιας μιας και ειναι δωρο της γυναικας μου και των τριων παιδιων μου και δεν θελω να στεναχωρηθουν αν παθει κατι..
[img]http://img689.imageshack.us[/img]
Για τις αγριελιές νομίζω ότι δεν θα διαψευσθούν οι ελπίδες σου. Για τα πεύκα όμως.... εαν οι ελπίδες σου επιβεβαιωθούν θα είναι έκπληξη..., αν λάβεις δε υπ' όψιν ότι είσαι και άπειρος ακόμη... Ποιά εποχή τα "σήκωσες"?
Όσο για τον φίκο-πατάτα, είναι ανθεκτικό είδος και νομίζω ότι θα καταφέρεις να τον διατηρήσεις ζωντανό, ώστε να μη στενοχωρηθεί κάποιος από την όμορφη οικογένειά σας! :)
Εγώ θα σε συμβούλευα να βγάλεις το πλαστικό γλαστράκι μέσα από το κεραμικό (το διακοσμητικό δηλαδή), διότι το πιθανώτερο είναι όσο νερό στραγγίζει από τις τρύπες της πλαστικής γλάστρας να στέκεται μέσα στην κεραμική, με αποτέλεσμα οι ρίζες να βρίσκονται σχεδόν συνεχώς μέσα στην υγρασία. Έλεγξέ το να βεβαιωθείς ότι δεν συμβαίνει αυτό που σου περιέγραψα, αλλιώς το φυτό θα σαπίσει.
Όσο ο καιρός είναι ακόμη σχετικά ζεστός μπορεί να μείνει έξω σε μέρος προφυλαγμένο από δυνατό αέρα. Τον χειμώνα μπορείς να το μεταφέρεις μέσα δίπλα σε φωτεινό παράθυρο.
Ό,τι άλλο χρειασθείς εδώ είμασθε να βοηθήσουμε. Παράλληλα όμως το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις, να διαβάζεις, να διαβάζεις :)
τα πευκακια τα σηκωσα πριν καμια δεκαρια μερες οσο για το ποτισμα της πατατας το προσεχω πολυ και δεν εχει νερο στο διακοσμητικο ποτ.. μονο μια απορια δεν μου λυθηκε τελειως.. τι κλαδεμα να του κανω και σε τι εκταση??

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Να σε καλωσορίσω στην παρέα μας κι εγώ! :)
romeos35 έγραψε: ... ... (ηδη εχω μαζεψει απο το βουνο μερκα δεντρακια που ελπιζω να αντεξουν.. αγριελιες και πευκα..)
τελος παντων αυτο που με ενδιαφερει αμεσα ειναι τι θα κανω με το φυτο της φωτογραφιας μιας και ειναι δωρο της γυναικας μου και των τριων παιδιων μου και δεν θελω να στεναχωρηθουν αν παθει κατι..
Για τις αγριελιές νομίζω ότι δεν θα διαψευσθούν οι ελπίδες σου. Για τα πεύκα όμως.... εαν οι ελπίδες σου επιβεβαιωθούν θα είναι έκπληξη..., αν λάβεις δε υπ' όψιν ότι είσαι και άπειρος ακόμη... Ποιά εποχή τα "σήκωσες"?
Όσο για τον φίκο-πατάτα, είναι ανθεκτικό είδος και νομίζω ότι θα καταφέρεις να τον διατηρήσεις ζωντανό, ώστε να μη στενοχωρηθεί κάποιος από την όμορφη οικογένειά σας! :)
Εγώ θα σε συμβούλευα να βγάλεις το πλαστικό γλαστράκι μέσα από το κεραμικό (το διακοσμητικό δηλαδή), διότι το πιθανώτερο είναι όσο νερό στραγγίζει από τις τρύπες της πλαστικής γλάστρας να στέκεται μέσα στην κεραμική, με αποτέλεσμα οι ρίζες να βρίσκονται σχεδόν συνεχώς μέσα στην υγρασία. Έλεγξέ το να βεβαιωθείς ότι δεν συμβαίνει αυτό που σου περιέγραψα, αλλιώς το φυτό θα σαπίσει.
Όσο ο καιρός είναι ακόμη σχετικά ζεστός μπορεί να μείνει έξω σε μέρος προφυλαγμένο από δυνατό αέρα. Τον χειμώνα μπορείς να το μεταφέρεις μέσα δίπλα σε φωτεινό παράθυρο.
Ό,τι άλλο χρειασθείς εδώ είμασθε να βοηθήσουμε. Παράλληλα όμως το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις, να διαβάζεις, να διαβάζεις :)
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

romeos35 έγραψε:
Harris έγραψε:Καλως ηρθες! Οπως σου εγραψε και η Λιζα ειναι απο τα πιο γερα δεντρα! Ομως! Τρυπα εχει το γλαστρακι για να φευγει το νερο? Αν οχι τοτε θα σαπισει καποια στιγμη το δεντρο. Δεν θελει πολυ ποτισμα και μπορεις να το κλαδεψεις λιγακι εα θεσ για να εχει πιο ομορφο σχημα!

Εαν θες και μενεις Αθηνα μπορεις να φερεις καποιο απο τα δεντρα σου... π.χ μια αγριελια και να την ξεκινησεις για μπονσαι.

Γραψε μερικα λογια για σενα εδω εαν θες σε αυτο το topic : http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
το γλαστρακι ειναι διακοσμητικο και δεν εχει τρυπες.. το φυτο ειναι σε πλαστικο γλαστρακι(με τρυπες) το οποιο μπαινει μεσα στο αλλο.. μενω αρκετα μακρυα(χαλκιδικη) για να ερθω σε καποια συναντηση αν και θα το ηθελα..
οσο για το κλαδεμα πρεπει να το αραιωσω για να αεριζεται? μεταφυτευση την ανοιξη? λιπασμα?

Λιπανση μπορεις να βρεις ενα βιολογικο υγρο απο φυκια και να ριχνεις 1 φορα καθε 2 - 3 βδομαδες. :)
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Harris έγραψε:Καλως ηρθες! Οπως σου εγραψε και η Λιζα ειναι απο τα πιο γερα δεντρα! Ομως! Τρυπα εχει το γλαστρακι για να φευγει το νερο? Αν οχι τοτε θα σαπισει καποια στιγμη το δεντρο. Δεν θελει πολυ ποτισμα και μπορεις να το κλαδεψεις λιγακι εα θεσ για να εχει πιο ομορφο σχημα!

Εαν θες και μενεις Αθηνα μπορεις να φερεις καποιο απο τα δεντρα σου... π.χ μια αγριελια και να την ξεκινησεις για μπονσαι.

Γραψε μερικα λογια για σενα εδω εαν θες σε αυτο το topic : http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
το γλαστρακι ειναι διακοσμητικο και δεν εχει τρυπες.. το φυτο ειναι σε πλαστικο γλαστρακι(με τρυπες) το οποιο μπαινει μεσα στο αλλο.. μενω αρκετα μακρυα(χαλκιδικη) για να ερθω σε καποια συναντηση αν και θα το ηθελα..
οσο για το κλαδεμα πρεπει να το αραιωσω για να αεριζεται? μεταφυτευση την ανοιξη? λιπασμα?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλως ηρθες! Οπως σου εγραψε και η Λιζα ειναι απο τα πιο γερα δεντρα! Ομως! Τρυπα εχει το γλαστρακι για να φευγει το νερο? Αν οχι τοτε θα σαπισει καποια στιγμη το δεντρο. Δεν θελει πολυ ποτισμα και μπορεις να το κλαδεψεις λιγακι εα θεσ για να εχει πιο ομορφο σχημα!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

γεια σου!

το δεντρακι σου ειναι φικος, πολυ ανθεκτικο, και μεσα αλλα και εξω απο το σπιτι,
δε τα θεωρουμε μπονσαι αυτα τα δεντρακια, αλλα ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησεις να μπαινεις στη διαδικασια φροντιδας ενος μικρου φυτου μιας και ειναι απο τα ευκολοτερα και ανθεκτικοτερα φυτα..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

κι αλλη "στραβη" ανακαλυψα..(τετοια ωρα τετοια λογια).. το thread ηταν απο τον gate1908 με τιτλο "Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος "..
αντε σας ζαλισα με τις μακακιες μου... καλυτερα να παω για υπνο σε 4 ωριτσες θα με ξυπνησουν τα πιτσιρικια..

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

παιδια συγχωρεστε με για την απροσεξια μου αλλα υπαρχει thread πριν απο το δικο μου απο τον χρηστη My Nellie που σχεδον με καλυπτει.. παρολα αυτα θα ηθελα καποιεσ γνωμες για το πως να χειριστω κι εγω το "λουλουδι μου"..

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας..(ειναι κι αυτη η πληγη στον κορμο..)
[img]http://img96.imageshack.us/img96/1497/0 ... 00x600.jpg[/img]
[img]http://img80.imageshack.us/img80/3894/0 ... 00x600.jpg[/img]
[img]http://img691.imageshack.us/img691/4859 ... 00x600.jpg[/img]
[img]http://img46.imageshack.us/img46/4235/0 ... 00x600.jpg[/img]

Topic author
romeos35
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

τα φωτα σας παρακαλω

καλημερα σας και συγχαρητηρια για το φορουμ και την υπομονη ολων σας..
πριν ενα μηνα περιπου μου εκαναν δωρο ενα το εικονιζομενο φυτο υο οποιο απο οτι γραφει στην ετικετα ειναι ficus ging seng..
ειμαι παντελως ασχετος αλλα!!..
αν αρχισω να ασχολουμαι με κατι που μου αρεσει πορωνομαι πολυ ασχημα και απο οτι φενεται αυτη η ασχολια μου αρεσει πολυ.. (ηδη εχω μαζεψει απο το βουνο μερκα δεντρακια που ελπιζω να αντεξουν.. αγριελιες και πευκα..)
Απάντηση