Νέο zanthoxylum piperitum

Τεχνικές και φροντίδα σε ενα δέντρο για την δημιουργία μπονσάϊ
Απάντηση

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Νέο zanthoxylum piperitum

Δημοσίευση από Giannis »

Harris έγραψε: Πριν αγορασεις pot διαβασε αυτο το αρθρο! ΕΔΩ : http://www.bonsaiclub.gr/articles/choos ... onsai.html
Το έχω διαβάσει ήδη χάρη σε ευχαριστώ πολύ. Μίλησα με το κατάστημα που αγόρασα το Bonsai είναι γνωστό ίσως και να το ξέρετε και εσείς, εμπορέβετε αποκληστικά και μόνο Bonsai είναι κάτι σαν θερμοκήπιο Bonsai και για την υπόληπη ελάδα εκτός Ηρακλείου Κρήτης λητουργεί και σαν e-shop. Στέλνει φυτά Plots εργαλεία παντού. Όλα αυτά τα λέω για να επισημάνω πως ο ιδιοκτήτης ξέρει απο Bonsai δεν είναι ένα ανθωπολείο απλά που έφερε ένα. Μου είπε για άμεση ανάπτυξη μιας που θέλω να το μεγαλώσω αρκετά όπως εγώ θέλω σχηματικά να του πάρω ένα αρκετά μεγαλύτερο pot και να μην κόψω ρίζες μιας που ούτε η εποχή είναι κατάλληλη αλλά ούτε είναι αυτό που πρέπει εφόσων επιζητούμε την ανάπτηξη. Οπότε είναι ασφαλείς η μεταμφύτευση. Τώρα με την βοήθεια την δικιά σας και την δικιά του ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.
Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Έξω το έχω συνέχεια σε καλό μέρος να μην λιαζετε και προστατευμένο από τον αέρα... Το ξέρω για το κλαδεμα αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα μιας και σκευτομουν την μετεμφυτευση και δεν ήθελα να το ζορισω παραπάνω... Τώρα δεν ξέρω... Αν Θεωρείτε πως είναι καλό να μην κοψω τις ρίζες και να το ξαναβγαλω απο το χώμα την άνοιξη και να το κάνω τότε τις αφήνω όπως είναι και το κάνω τότε. Εσείς ξέρετε καλύτερα. :)
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:
Liz@ki έγραψε:γεια σου και καλως ηρθες!

ωραιο το δεντρακι σου!

Καταρχας θα ηθελαν να ξεχωρισουμε το εξης, οταν λεμε μεταφυτευση εννοουμε:
Να παρουμε το δεντρακι να το βγαλουμε απο το ποτ, να κοψουμε ριζα, να αλλαξουμε το χωμα και να το ξαναβαλουμε στο ποτ. Αυτη η διαδικασια συνηθως για τα περισσοτερα δεντρακια γινεται αρχες της Ανοιξης.

Εσυ ομως απο οτι καταλαβα θελεις:
Να αλλαξεις ποτ στο φυτο (να βαλεις μεγαλυτερο) και χωμα χωρις να πειραξεις τη ριζα...σωστα?

Αν δε πειραξεις την ριζα μπορεις να κανεις οτι θελεις στο δεντρακι..βαλε περισσοτερο χωμα ή πιο μεγαλη γλαστρα.

Οταν θελουμε να μεγαλωσει το δεντρακι μας ή το βαζουμε σε μεγαλη γλαστρα ή στο χωμα (βεβαια εχε υποψιν οτι δεν εχει καμια σχεση η αναπτυξη του φυτου οταν ειναι στη γη απο το να το εχουμε στη γλαστρα (οσο μεγαλη και να ναι!)
Το δεντρακι μεγαλωνει και στο μικρο ποτ, αλλα λιγο πιο αργα ..
Δεν υπαρχει λογος να κοψεις ριζα στο φυτο σου εφοσον θελεις να μεγαλωσει και να μπει και σε πιο μεγαλη γλαστρα..
αν το θελεις μπονσαι ομως σε αυτο το μικρο ποτ τοτε περιμενε μεχρι την ανοιξη να κανεις μια σωστη μεταφυτευση..
:dance:
:) Καλός σας βρήκα :) Βασικά εγώ για να μεγαλώσει λίγο ποιο γρήγωρα μπήκα στην διαδικασία μετα εμφανίστηκαν και αλλοι λόγοι όπως ότι δεν ξέρω τι χώμα έχει μέσα, έχω δει και ποιο ωραία pot κλπ. Εφόσον θα έμπενα στην διαδικασία είπα να κόψω και τις ρίζες λιγάκι ώστε να μην το ξανακάνω την άνοιξη. Να μην το ξαναταλεπορώ κιόλας, αν όμως είναι μεγάλο ρίσκο αυτήν την εποχή, το κάνω όπως το λές να είμαστε ποιο σίγουροι. Δεν θέλω να πάθει και κάτι το έχω ερωτευτεί :romance-heartsthree: ... Αν το pot είναι παααρα πολυ μεγαλύτερo εκτός απο αισθητηκής πλευράς μπορεί να δημιουργήσει άλλο πρόβλημα; Και τελικά τι αξίζει να κάνω; Να του κόψω και τις ρίζες ή να το αφήσω για την άνοιξη αυτό;; Σήμερα θα πάω να αγοράσω το pot και το Σάββατο το πιθανότερο θα κάνω την μεταμφύτευση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά :violence-duel: :)

Πριν αγορασεις pot διαβασε αυτο το αρθρο! ΕΔΩ : http://www.bonsaiclub.gr/articles/choos ... onsai.html
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

Giannis έγραψε: :) Καλός σας βρήκα :) Βασικά εγώ για να μεγαλώσει λίγο ποιο γρήγωρα μπήκα στην διαδικασία μετα εμφανίστηκαν και αλλοι λόγοι όπως ότι δεν ξέρω τι χώμα έχει μέσα, έχω δει και ποιο ωραία pot κλπ. Εφόσον θα έμπενα στην διαδικασία είπα να κόψω και τις ρίζες λιγάκι ώστε να μην το ξανακάνω την άνοιξη. Να μην το ξαναταλεπορώ κιόλας, αν όμως είναι μεγάλο ρίσκο αυτήν την εποχή, το κάνω όπως το λές να είμαστε ποιο σίγουροι. Δεν θέλω να πάθει και κάτι το έχω ερωτευτεί :romance-heartsthree: ... Αν το pot είναι παααρα πολυ μεγαλύτερo εκτός απο αισθητηκής πλευράς μπορεί να δημιουργήσει άλλο πρόβλημα; Και τελικά τι αξίζει να κάνω; Να του κόψω και τις ρίζες ή να το αφήσω για την άνοιξη αυτό;; Σήμερα θα πάω να αγοράσω το pot και το Σάββατο το πιθανότερο θα κάνω την μεταμφύτευση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά :violence-duel: :)
οσο μπορω να δω απο τις φωτογραφιες δεν βλεπω να θελει αμεσα μεταφυτευση..και κατα τη γνωμη μου δε χρειαζεται πιο μεγαλο ποτ, λιγο κλαδεμα χρειαζεται.., το εχεις εξω ή μεσα στο σπιτι?
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Liz@ki έγραψε:γεια σου και καλως ηρθες!

ωραιο το δεντρακι σου!

Να παρουμε το δεντρακι να το βγαλουμε απο το ποτ, να κοψουμε ριζα, να αλλαξουμε το χωμα και να το ξαναβαλουμε στο ποτ. Αυτη η διαδικασια συνηθως για τα περισσοτερα δεντρακια γινεται αρχες της Ανοιξης.

Να αλλαξεις ποτ στο φυτο (να βαλεις μεγαλυτερο) και χωμα χωρις να πειραξεις τη ριζα...σωστα?

Αν δε πειραξεις την ριζα μπορεις να κανεις οτι θελεις στο δεντρακι..βαλε περισσοτερο χωμα ή πιο μεγαλη γλαστρα.

Οταν θελουμε να μεγαλωσει το δεντρακι μας ή το βαζουμε σε μεγαλη γλαστρα ή στο χωμα (βεβαια εχε υποψιν οτι δεν εχει καμια σχεση η αναπτυξη του φυτου οταν ειναι στη γη απο το να το εχουμε στη γλαστρα (οσο μεγαλη και να ναι!)
Δεν υπαρχει λογος να κοψεις ριζα στο φυτο σου εφοσον θελεις να μεγαλωσει και να μπει και σε πιο μεγαλη γλαστρα..
αν το θελεις μπονσαι ομως σε αυτο το μικρο ποτ τοτε περιμενε μεχρι την ανοιξη να κανεις μια σωστη μεταφυτευση..
:) Καλός σας βρήκα :) Βασικά εγώ για να μεγαλώσει λίγο ποιο γρήγωρα μπήκα στην διαδικασία μετα εμφανίστηκαν και αλλοι λόγοι όπως ότι δεν ξέρω τι χώμα έχει μέσα, έχω δει και ποιο ωραία pot κλπ. Εφόσον θα έμπενα στην διαδικασία είπα να κόψω και τις ρίζες λιγάκι ώστε να μην το ξανακάνω την άνοιξη. Να μην το ξαναταλεπορώ κιόλας, αν όμως είναι μεγάλο ρίσκο αυτήν την εποχή, το κάνω όπως το λές να είμαστε ποιο σίγουροι. Δεν θέλω να πάθει και κάτι το έχω ερωτευτεί :romance-heartsthree: ... Αν το pot είναι παααρα πολυ μεγαλύτερo εκτός απο αισθητηκής πλευράς μπορεί να δημιουργήσει άλλο πρόβλημα; Και τελικά τι αξίζει να κάνω; Να του κόψω και τις ρίζες ή να το αφήσω για την άνοιξη αυτό;; Σήμερα θα πάω να αγοράσω το pot και το Σάββατο το πιθανότερο θα κάνω την μεταμφύτευση. Ελπίζω να πάνε όλα καλά :violence-duel: :)
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

γεια σου και καλως ηρθες!

ωραιο το δεντρακι σου!

«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Συνοπτικά:

1) Τι μέγεθος Pot;;; Το pot εαν σου αρεσει κανει δεν χρειαζεται να αλλαξεις.

2) Τι χόμα;;; Χώμα μπορείς να βαλεις akadama με τυρφη....

3) Πόσο κόβω ρίζες και ποιές;;; Αυτο τωρα θελει παραπανω διαβασμα....

4) Απαρέτητη η βάση στήρηξης;;; απαραίτητη

5) Ρίσκο;;; Παρα πολυ μικρο εαν το κανεις σωστα και σε σωστη εποχη
Μα γι αυτήν την εποχή λέω... Τα άλλα φαντάζομαι πως θα τα κάνω σωστά :) Θα ήθελα μεγαλύτερη γλάστρα να είναι ποιο άνετα να μεγαλώνει και ποιο γρήγωρα και να μην θέλει ξανά την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 2-3 χρόνια ας πούμε.
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:Ookk λοιπόν έλιωσα κυριολεκτικά στο διάβασμα και μετά απο μπόλικο λιώσιμο έχω να ροτήσω πολύ σιγκεκριμένα πράγμματα να μην σας πρίζω με γενικούρες σαν αυτές που γράφω απο πάνω. Λοιπόν οι ερωτήσεις μου είναι: Τι μέγεθος πιστεύετε ότι πρέπει να έχει το pot; Και δεν ροτάω απο αισθητηκής πλευράς ροτάω για να αποφύγουμε προβλήματα όπως διάβασα κάπου γενικά για φυτά ότι αν είναι πολύ μεγάλη η γλάστρα σαπίζουν οι ρίζες του φυτού εφόσον είναι πολύ μικρότερο (αν υσχίει κάτι τέτοιο και για τα bonsai ...) Tι χόμα ακριβώς να ζητήσω; Το δεντράκι είναι 9 χρονών και είναι σε σχέση με όλα όσα είχε μέσα το κατάστημα ίδιου είδους zanthoxylum piperitum (καμια 15αριά) Το ποιο ανεπτηγμένο απο όλα, φένοντε κ αρκετές ρίζες πάνω στο χώμα (λεπτές σαν ίνες), δεν ξέρω αν αυτό σημένει πως θέλει μεταμφύτευση. Πόσο πρέπει να κόψω τις ρίζες και ποιες ακριβώς;; Είναι απαρέτητο να φτιάξω και βάση στήρηξης όπως έδειχνε το Video που έχουμε εδώ στο Site? ... Επίσης αν υπολογίσουμε την εποχή που δεν ειναι και η καταληλότερη, την εμπειρία που δεν υπάρχει και την ηλικία του δεντρου τι ποσοστό ρίσκου περνουμε;; Επίσης να σημειώσω ότι απο όσο διάβασα το σιγκεκριμένο δεντράκι είναι φυλοβόλο και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην επιλογή της γλάστρας απλά το αναφέρω.
Συνοπτικά:

1) Τι μέγεθος Pot;;; Το pot εαν σου αρεσει κανει δεν χρειαζεται να αλλαξεις.

2) Τι χόμα;;; Χώμα μπορείς να βαλεις akadama με τυρφη....

3) Πόσο κόβω ρίζες και ποιές;;; Αυτο τωρα θελει παραπανω διαβασμα....

4) Απαρέτητη η βάση στήρηξης;;; απαραίτητη

5) Ρίσκο;;; Παρα πολυ μικρο εαν το κανεις σωστα και σε σωστη εποχη
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Ookk λοιπόν έλιωσα κυριολεκτικά στο διάβασμα και μετά απο μπόλικο λιώσιμο έχω να ροτήσω πολύ σιγκεκριμένα πράγμματα να μην σας πρίζω με γενικούρες σαν αυτές που γράφω απο πάνω. Λοιπόν οι ερωτήσεις μου είναι: Τι μέγεθος πιστεύετε ότι πρέπει να έχει το pot; Και δεν ροτάω απο αισθητηκής πλευράς ροτάω για να αποφύγουμε προβλήματα όπως διάβασα κάπου γενικά για φυτά ότι αν είναι πολύ μεγάλη η γλάστρα σαπίζουν οι ρίζες του φυτού εφόσον είναι πολύ μικρότερο (αν υσχίει κάτι τέτοιο και για τα bonsai ...) Tι χόμα ακριβώς να ζητήσω; Το δεντράκι είναι 9 χρονών και είναι σε σχέση με όλα όσα είχε μέσα το κατάστημα ίδιου είδους zanthoxylum piperitum (καμια 15αριά) Το ποιο ανεπτηγμένο απο όλα, φένοντε κ αρκετές ρίζες πάνω στο χώμα (λεπτές σαν ίνες), δεν ξέρω αν αυτό σημένει πως θέλει μεταμφύτευση. Πόσο πρέπει να κόψω τις ρίζες και ποιες ακριβώς;; Είναι απαρέτητο να φτιάξω και βάση στήρηξης όπως έδειχνε το Video που έχουμε εδώ στο Site? ... Επίσης αν υπολογίσουμε την εποχή που δεν ειναι και η καταληλότερη, την εμπειρία που δεν υπάρχει και την ηλικία του δεντρου τι ποσοστό ρίσκου περνουμε;; Επίσης να σημειώσω ότι απο όσο διάβασα το σιγκεκριμένο δεντράκι είναι φυλοβόλο και δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην επιλογή της γλάστρας απλά το αναφέρω.

Συνοπτικά:

1) Τι μέγεθος Pot;;;

2) Τι χόμα;;;

3) Πόσο κόβω ρίζες και ποιές;;;

4) Απαρέτητη η βάση στήρηξης;;;

5) Ρίσκο;;;

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου :) μετά την επιτυχή μεταμφύτευση δεν θα σας ζαλίζω τοσο :)
Φιλικά Γιάννης...

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Hombre έγραψε:Γιαννη πρωτα απο ολα καλως ορισες :text-welcomewave:
Το δεντρακι που εχεις παρει για αρχη ειναι μια χαρα , αυτο που πρεπει να σε απασχολει βασικα αυτην την στιγμη ειναι αν το δεντρακι σου εχει το καταλληλο υποστρωμα και αν επισης η γλαστρα μεσα στην οποια ειναι εχει τρυπες ωστε να μην κραταη περισσοτερο νερο απο οσο χρειαζεται .
Αφου τσεκαρεις αυτο μπορεις χωρις κανενα προβλημα να πιασεις με το ενα χερι το δεντρακι και με το αλλο κρατωντας την γλαστρα να το βγαλεις απο μεσα ωστε να διαπιστωσεις σε τι κατασταση βρισκεται το ριζικο συστημα , εφοσον οι ριζες δεν ασφυκτυουν μεσα στην γλαστρα προς το παρον το αφηνεις ως εχει και περιμενεις την ανοιξη για μεταφυτευση.
Μετα απο ολα αυτα θα προμηθευτεις ενα ισοροπημενο λιπασμα 10-10-10 η 20-20-20 και θα αρχησεις να λιπαινεις το δεντρο σου ανα 15 μερες μεχρι να πιασουν τα πρωτα κρυα , α και κατι αλλο βασικο μην κρατας το δεντρακι σου μεσα στο σπιτι , βρες ενα χωρο στο μπαλκονι σου προφυλαγμενο απο ανεμους και απευθειας εκθεση σε ηλιακο φως και βαλτο εκει.

Οτιδηποτε αλλο χρειαζεσαι εδω ειμαστε .
Καλός σε βρήκα Hombre και σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Κοίταξε το γλαστράκι έχει τρύπες ήταν απο τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα. Το χώμα μοιάζει με όλα τα άλλα δεν έχω καμία ιδέα τι χόμα είναι και τι χόμα είναι καλό :( Σε περίπτωση μεταμφυτευσης τι χόμα προτείνεις να ζητήσω για το σιγκεκριμένο φυτό; Όσον αφορά τις ρίζες λογικά θα είναι αρκετά απλωμένες γιατι να σου πώ την αλήθεια οπου και να ακουμπήσω το χόμα βλέπω απο κάτω μικρές ίνες απο ρίζες, σαν να έχουν βγεί αρκετές προς τα πάνω :S . Σε περίπτωση που το βγάλω και το ξαναβάλω έχει διαφορά αν θα το βάλω σε καινούργια γλάστρα ή το αφήσω στην παλιά; Δηλαδή θέλω να πω αν το βγάλω και το ξαναβάλω σαν μεταμφύτευση δεν θα είναι;; :doh: Το λίπασμα που μου είπες φαντάζομαι θα είναι εύκολο να το βρώ... Όσον αφορά το χώρο βρίσκετε ακριβώς στο μέρος που περιέγραψες. Είναι στο μπαλκόνι προστατεύμενο και απο τον ήλιο καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και απο τον αέρα :)
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Γιαννη πρωτα απο ολα καλως ορισες :text-welcomewave:
Το δεντρακι που εχεις παρει για αρχη ειναι μια χαρα , αυτο που πρεπει να σε απασχολει βασικα αυτην την στιγμη ειναι αν το δεντρακι σου εχει το καταλληλο υποστρωμα και αν επισης η γλαστρα μεσα στην οποια ειναι εχει τρυπες ωστε να μην κραταη περισσοτερο νερο απο οσο χρειαζεται .
Αφου τσεκαρεις αυτο μπορεις χωρις κανενα προβλημα να πιασεις με το ενα χερι το δεντρακι και με το αλλο κρατωντας την γλαστρα να το βγαλεις απο μεσα ωστε να διαπιστωσεις σε τι κατασταση βρισκεται το ριζικο συστημα , εφοσον οι ριζες δεν ασφυκτυουν μεσα στην γλαστρα προς το παρον το αφηνεις ως εχει και περιμενεις την ανοιξη για μεταφυτευση.
Μετα απο ολα αυτα θα προμηθευτεις ενα ισοροπημενο λιπασμα 10-10-10 η 20-20-20 και θα αρχησεις να λιπαινεις το δεντρο σου ανα 15 μερες μεχρι να πιασουν τα πρωτα κρυα , α και κατι αλλο βασικο μην κρατας το δεντρακι σου μεσα στο σπιτι , βρες ενα χωρο στο μπαλκονι σου προφυλαγμενο απο ανεμους και απευθειας εκθεση σε ηλιακο φως και βαλτο εκει.

Οτιδηποτε αλλο χρειαζεσαι εδω ειμαστε .
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Ευχαριστώ πολυ ελπίζω να πανε όλα καλά :)) όντως έχω πελαγωσει :p είναι που πριν χρόνια είχα μια αποτυχημενη προσπάθεια αλλά τότε δεν θυμαμε να είχα βρει forum και στα ανθοπωλεια όπως ξέρετε επικρατει χάος :p περιμένω και αλλες συμβουλές για την μετεμφυτευση όσο διαβάζω :)) σας ευχαριστώ ολους πολύ... :)
Φιλικά Γιάννης...

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Γιάννη, καλώς ήρθες κατ' αρχήν!
Σε καταλαβαίνω που είσαι έτσι πελαγωμένος, αλλά μην ανησυχείς, τα πράγματα είναι αρκετά απλούστερα απ' ότι στην αρχή φαίνονται.
Μερικά άρθρα για βασικές εργασίες, αλλά και για διάφορες τεχνικές ή ακόμη και είδη φυτών και τις απαιτήσεις στην καλλιέργειά τους μπορείς να διαβάσεις και στο site του bonsaiclub.gr
Αλλά επίσης κι εδώ Bonsai4Me όπως και εδώ Evergreen Gardenworks θα διαβάσεις αξιόπιστες πληροφορίες. Διότι μην ξεχνάμε πως ο,τιδήποτε διαβάζουμε σερφάροντας στο διαδίκτυο δεν σημαίνει πως είναι και σωστό.

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Μπορεις να το βγαλεις απο το ποτ να ανοιξεις πολυ λιγο τις ριζες για να παρουν αερα και να την βαλεις στην γη ή σε πιο μεγαλη γλαστρα.
Μπορεις να βαλεις και χοντρο συρμα στο κατω μερος του κορμου λιγο πριν ξεκινησουν οι ριζες.

Περιμενε ομως να σου απαντησουν και αλλοι επι του θεματος.
Οταν λες να ανοίξω τις ρίζες;; Είναι εύκολο αυτο για κάποιον αρχάριο σαν εμένα η θα τονκαταστρεψω;;; Υπάρχει κάπου κάποιο άρθρο η κάτι να διαβάσω να καταλάβω ακριβώς;; Θα το βάλω σε μεγαλύτερο pot μιας και δεν έχω κήπο για να το φυτεψω στην Γη... Σε κάτι site που διάβαζα κυρίως στα αγγλικά δηλαδή είδα και έλεγε για λυπανση το χειμονα ανά 4 εβδομάδες το καλοκαίρι ανά 2 με υγρό λυπασμα διαλιμενο σε νερό κλπ... Υσχιει κατι τέτοιο;;;; Συγνώμη για τον κατεγησμο ερωτήσεων αλλά έχω αγχωθει αρκετά :(
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:Όχι δεν έχω αλλα Bonsai μόνο αυτό έχω... Παλιότερα πήρα ένα αλλά λόγω του ότι υπήρχε ελειπεις ενημέρωση δυστηχως το έχασα :( ξέρω πως δεν είναι και οι κατεληλοτερη εποχή για μετεμφυτευση αλλά μου είπαν πως επειδή θα μπει σε μεγαλύτερη γλάστρα θα νιώσει καλύτερα δυνατοτερο κλπ οπότε μπορώ... Λες να διακυνδινευσει;;; Όχι δεν μένω Αθηνα μένω Ηρακλειο Κρήτης... Για τι διαδικασία ακριβώς μιλάς;; Αν δεν σου είναι κόπος να μου εξηγήσεις 2 πραγμματα :) ευχαριστώ πολύ για το εώς τώρα ενδιαφέρον...
Μπορεις να το βγαλεις απο το ποτ να ανοιξεις πολυ λιγο τις ριζες για να παρουν αερα και να την βαλεις στην γη ή σε πιο μεγαλη γλαστρα.
Μπορεις να βαλεις και χοντρο συρμα στο κατω μερος του κορμου λιγο πριν ξεκινησουν οι ριζες.

Περιμενε ομως να σου απαντησουν και αλλοι επι του θεματος.
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

Όχι δεν έχω αλλα Bonsai μόνο αυτό έχω... Παλιότερα πήρα ένα αλλά λόγω του ότι υπήρχε ελειπεις ενημέρωση δυστηχως το έχασα :( ξέρω πως δεν είναι και οι κατεληλοτερη εποχή για μετεμφυτευση αλλά μου είπαν πως επειδή θα μπει σε μεγαλύτερη γλάστρα θα νιώσει καλύτερα δυνατοτερο κλπ οπότε μπορώ... Λες να διακυνδινευσει;;; Όχι δεν μένω Αθηνα μένω Ηρακλειο Κρήτης... Για τι διαδικασία ακριβώς μιλάς;; Αν δεν σου είναι κόπος να μου εξηγήσεις 2 πραγμματα :) ευχαριστώ πολύ για το εώς τώρα ενδιαφέρον...
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε::) Αυτό είναι το Bonsai μου, θα ήθελα και να ψηλώσει και να χοντρίνει ο κορμός και να έχει ποιο πικνή βλάστηση. Γενικά μου αρέσουν τα μεγάλα Bonsai ... Μου είπαν να το βάλω σε μια μεγαλύτερη γλάστρα για να γίνουν όλα αυτά. Υπάρχει κάποια σιμβουλή για το τι να προσέξω στο μέγεθος της γλάστρας;; Καλως σας βρήκα :clap:
Αυτη την εποχη δεν ειναι για να μεταφυτεύσεις το δεντρο σου. Υπαρχει διαδικασια για να παχύνει ο κορμος του δεντρου σου. Μενεις Αθηνα; Εχεις και αλλα μπονσαι;
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από Giannis »

:) Αυτό είναι το Bonsai μου, θα ήθελα και να ψηλώσει και να χοντρίνει ο κορμός και να έχει ποιο πικνή βλάστηση. Γενικά μου αρέσουν τα μεγάλα Bonsai ... Μου είπαν να το βάλω σε μια μεγαλύτερη γλάστρα για να γίνουν όλα αυτά. Υπάρχει κάποια σιμβουλή για το τι να προσέξω στο μέγεθος της γλάστρας;; Καλως σας βρήκα :clap:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλικά Γιάννης...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Giannis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα... Είμαι κάτοχος ενώς zanthoxylum piperitum bonsai αλλά αρκετά άπειρος. Όταν πήρα το bonsai ρώτησα αν μπορώ να το κάνω μεγαλύτερο και μου είπαν ότι για να μεγαλώσει γρήγωρα χριάζετε μια πολύ μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι αλήθεια αυτό ή θα δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στο Bonsai ?? :violence-torch:

Καλως ηρθες στην παρεα. Μπορεις εαν θες να μας βαλεις μια φωτο του δεντρου σου?
Οταν εννοεις να το μεγαλωσεις δηλαδη τι να κανεις να γινει πιο μεγαλο? ή να παχύνει ο κορμος?

Εαν θες γραψε μερικα λογια για σενα εδω! :) http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42

:text-welcomewave:
Εικόνα

Topic author
Giannis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Νέο zanthoxylum piperitum

Δημοσίευση από Giannis »

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα... Είμαι κάτοχος ενώς zanthoxylum piperitum bonsai αλλά αρκετά άπειρος. Όταν πήρα το bonsai ρώτησα αν μπορώ να το κάνω μεγαλύτερο και μου είπαν ότι για να μεγαλώσει γρήγωρα χριάζετε μια πολύ μεγαλύτερη γλάστρα. Είναι αλήθεια αυτό ή θα δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα στο Bonsai ?? :violence-torch:
Φιλικά Γιάννης...
Απάντηση