ΣΑΪΚΕΙ τοπίο σε μικρογραφία
-
florian
- Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Re: ΣΑΪΚΕΙ τοπίο σε μικρογραφία
deus x machina έγραψε:Kαλημερα σε ολους,
Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ευχαριστησω τον Χαρη για την δημιουργια του landscape στην συναντηση μας , τον Παναγιωτη που εβαλε τις βασεις για να γινει πραγματικοτητα [ και οταν λεω βασεις το εννοω κατα λεξη ] αλλα και τον florian για την τρφοδοτηση μας σε mosh απο το κοντινο magic mountain .
Florian , οσο αφορα την υγεια του ,παει μια χαρα .
Επειδη εχω πεισμωσει ομως θα φτιαξω και τα αλλα τρια δεντρακια του Παναγιωτη γιατι πιστευω οτι και αυτα εχουν μια ιδιαιτεροτητα.
[και ας μην εχει την ιδια αποψη ο Χαρης ].
Ελπιζω να μην λεω μεγαλες κουβεντες και το αποτελεσμα να με δικαιωσει....
Θα σου φέρω μια πλάκα στη συνάντηση του Ιανουαρίου. Δεν ειναι απο MM (magic mountain
-
deus x machina
- Omono

- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 66 times
Kαλημερα σε ολους,
Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να ευχαριστησω τον Χαρη για την δημιουργια του landscape στην συναντηση μας , τον Παναγιωτη που εβαλε τις βασεις για να γινει πραγματικοτητα [ και οταν λεω βασεις το εννοω κατα λεξη ] αλλα και τον florian για την τρφοδοτηση μας σε mosh απο το κοντινο magic mountain .
Επειδη εχω πεισμωσει ομως θα φτιαξω και τα αλλα τρια δεντρακια του Παναγιωτη γιατι πιστευω οτι και αυτα εχουν μια ιδιαιτεροτητα.
Nihil humanum mihi alienum est
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Πολύ ενδιαφέρον και εμπεριστατωμένο άρθρο Παναγιώτη, σ' ευχαριστούμε!
Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, να έχετε όμως υπόψη πως δεν μαθαίνονται όλα online, όσες φωτογραφίες και βίντεο κι αν υπάρχουν, χρειάζεται και πρακτική, η κλασική μέθοδος της δοκιμής και πλάνης..Petros έγραψε:Δύσκολο αλλά ωραίο άρθρο για την κατασκευή. Ακόμα χρειάζονται φωτογραφίες ή και βίντεο. Κάτι πρέπει να κάνετε γι'αυτό!!!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
+1 το έχουμε στο μυαλό μας !!!karesansui έγραψε:Θα εμπλουτιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με φωτογραφίες ενδεικτικές της κατασκευής...Petros έγραψε:Δύσκολο αλλά ωραίο άρθρο για την κατασκευή. Ακόμα χρειάζονται φωτογραφίες ή και βίντεο. Κάτι πρέπει να κάνετε γι'αυτό!!!
-
karesansui
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Θα εμπλουτιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με φωτογραφίες ενδεικτικές της κατασκευής...Petros έγραψε:Δύσκολο αλλά ωραίο άρθρο για την κατασκευή. Ακόμα χρειάζονται φωτογραφίες ή και βίντεο. Κάτι πρέπει να κάνετε γι'αυτό!!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
florian
- Omono

- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 10 times
Πολύ καλό και ενδιαφέρον άρθρο.
Το μόνο που έχω σαν απορροία είναι το πώς τα πάνε τα μικρά δεντράκια σε ρηχό υπόστρωμα και ζέστη (καλοκαίρι). Ήδη τα κουσαμόνο που φτιάξαμε το Νοέμβριο θέλουν το πολύ ανά τρείς μέρες πότισμα. Περιμένω πρίν θα φτιάξω το πρώτο δικο μου Σαϊκει (που θα ήθελα πολύ) πώς τα πάνε το καλοκαίρι οι δημηουργίες του Νικο, Μιχάλη και... σορι δεν τα πάω καλά με ονόματα Hfestion.
Το μόνο που έχω σαν απορροία είναι το πώς τα πάνε τα μικρά δεντράκια σε ρηχό υπόστρωμα και ζέστη (καλοκαίρι). Ήδη τα κουσαμόνο που φτιάξαμε το Νοέμβριο θέλουν το πολύ ανά τρείς μέρες πότισμα. Περιμένω πρίν θα φτιάξω το πρώτο δικο μου Σαϊκει (που θα ήθελα πολύ) πώς τα πάνε το καλοκαίρι οι δημηουργίες του Νικο, Μιχάλη και... σορι δεν τα πάω καλά με ονόματα Hfestion.
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
ωραιο!ευχαριστουμε παναγιωτη..πηγα μαζεψα σημερα κοκκινοχωμα για το τειχος του δικου μου saikei..δεν μπορω να βρω ομως διαφορετικα βρυα για ποικιλια..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Bravo Παναγιώτη!!! Ευχαριστούμε !!! Αντε να βάλουμε και την φαντασια μας να δουλέψει....
Θα ανοίξω και την νεα κατηγορία για SAIKEI που πρότεινε ο HFESTION !!!
Άρα οτι τοπία , δασάκια ή σχετικά θα τα γράφουμε εκει!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Δεκ 19, 2013 9:41 am --
Έτοιμο εδώ : http://bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=54
Θα ανοίξω και την νεα κατηγορία για SAIKEI που πρότεινε ο HFESTION !!!
Άρα οτι τοπία , δασάκια ή σχετικά θα τα γράφουμε εκει!
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- Πέμ Δεκ 19, 2013 9:41 am --
Έτοιμο εδώ : http://bonsaiforum.gr/viewforum.php?f=54
-
karesansui
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
ΣΑΪΚΕΙ τοπίο σε μικρογραφία
[justify]Η έντονη αστικοποίηση των τελευταίων δεκαετιών ελαχιστοποιεί ή και εξαλείφει τους τελευταίους θύλακες πρασίνου μέσα στον πολεοδομικό ιστό αλλά και γύρω απο αυτόν.
Ο κάτοικος των σύγχρονων μεγαλουπόλεων καταφεύγει στην φύση τα Σαββατοκύριακα ή για ένα μεγαλύτερο αλλά περιορισμένο χρονικό διάστημα όμως συνεχίζει να την αναζητά στην καθημερινότητά του.
Δεν έχουν φυσικά οι περισσότεροι την πολυτέλεια ενός κήπου ή ενός ταρατσόκηπου και το ερώτημα που ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι πως θα διατηρηθεί κάποια επαφή με την φύση μέσα στα περιορισμένα όρια του αστικού τοπίου.
[img]http://aidobonsai.files.wordpress.com/2 ... aikei.jpeg[/img]
Περισσότερα στην βιβλιοθήκη μας εδω: http://library.bonsaiforum.gr/bonsaiart/saikei-bonsai-landscape.html[/justify]
Ο κάτοικος των σύγχρονων μεγαλουπόλεων καταφεύγει στην φύση τα Σαββατοκύριακα ή για ένα μεγαλύτερο αλλά περιορισμένο χρονικό διάστημα όμως συνεχίζει να την αναζητά στην καθημερινότητά του.
Δεν έχουν φυσικά οι περισσότεροι την πολυτέλεια ενός κήπου ή ενός ταρατσόκηπου και το ερώτημα που ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι πως θα διατηρηθεί κάποια επαφή με την φύση μέσα στα περιορισμένα όρια του αστικού τοπίου.
[img]http://aidobonsai.files.wordpress.com/2 ... aikei.jpeg[/img]
Περισσότερα στην βιβλιοθήκη μας εδω: http://library.bonsaiforum.gr/bonsaiart/saikei-bonsai-landscape.html[/justify]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως