Ficus Ginseng κάπως έτσι για να μοιάζει με μπονσάι.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Re: Ficus Ginseng κάπως έτσι για να μοιάζει με μπονσάι.
Σαφώς γιατί σε ρίζα δεν γίνεται ούτε jin ούτε shari γι αυτό θέλω να δώ το εγχείρημά σου και το εννοώ χωρίς καμμιά διάθεση αστεϊσμού απο μεριά μου!iohokahey έγραψε:...αλλωστε shari κ ginseng ειναι δυο εννοιες που αντικρουονται,ετσι δεν ειναι?
Πιστεύω πως κάθε πρωτότυπη ιδέα, που αντιτίθεται ενδεχομένως σε κάποια στερεότυπα δεν είναι κατ' ανάγκην απευκταία!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
iohokahey
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
δεν ειναι τιποτα,θα το χαρακτηριζα παιδαριωδες,πηρα ενα εργαλειακι σαν-ντρεμελ και ηθελα να το δοκιμασω..ε,λεω ποιο ειναι το πειραματοφυτο μου?ο κατακαημενος φικος μου..επισης απο καιρο με ετρωγε το shari σαν ιδεα,αλλα δεν ειχα ουτε εργαλειο (για την πραγματοποιηση) αλλα ουτε υλικο(για να δουλεψω πανω του)..karesansui έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα...iohokahey έγραψε:Μπορει να ειναι ψευδο-μπονσαι οπως ονομαζεται συχνα,ομως πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει κ να πειραματιστει καποιος που θελει να ασχοληθει με αυτο το χομπι..Εγω προσφατα του κανα ενα υποτιθεμενο
Shari..πιο πολυ για πειραματισμο,οχι οτι εκανα κατι σημαντικο..
(Μήπως αν τολμούσα να ζητήσω να μας το δείξεις σε φωτογραφία το εγείρημά σου θα ελάμβανα θετική ανταπόκριση στο αίτημά μου απο μεριάς σου;)
παρολα αυτα,θα το βγαλω μια φωτο κ θα το ανεβασω..αρκει να μην γελασετε πολυ..(λιγο σας αφηνω)..χαχα..
αλλωστε shari κ ginseng ειναι δυο εννοιες που αντικρουονται,ετσι δεν ειναι?
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
Γιώργος
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Συμφωνώ απόλυτα...iohokahey έγραψε:Μπορει να ειναι ψευδο-μπονσαι οπως ονομαζεται συχνα,ομως πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει κ να πειραματιστει καποιος που θελει να ασχοληθει με αυτο το χομπι..Εγω προσφατα του κανα ενα υποτιθεμενο
(Μήπως αν τολμούσα να ζητήσω να μας το δείξεις σε φωτογραφία το εγείρημά σου θα ελάμβανα θετική ανταπόκριση στο αίτημά μου απο μεριάς σου;)
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
iohokahey
- Masterpiece

Μπορει να ειναι ψευδο-μπονσαι οπως ονομαζεται συχνα,ομως πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο για να ξεκινησει κ να πειραματιστει καποιος που θελει να ασχοληθει με αυτο το χομπι..Εγω προσφατα του κανα ενα υποτιθεμενο
Γιώργος
Γιώργος
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά στον Χάρη, εγώ δεν το ακούμπησα το συγκεκριμένο καθόλου, διόρθωνα γραπτά εκεί πιο πέρα!Hfestion έγραψε:είναι ένα παρεξηγημένο είδος για μπονσαι. Αν του βρεις την σωστή φόρμα γίνεται εκπληκτικό!!! Μπράβο! Έχετε κάνει καλή δουλειά. Το μόνο που με χαλάει οπτικό είναι το ποτ. Θα μου άρεσε το νεμπαρι να είχε μπει ποιο πολύ μέσα στο χώμα και ένα ποτ ποιο πλατι. Νομίζω ότι στρογγυλό θα του ταίριαζε περισότερο.RiaDr έγραψε:Ήταν μια απ αυτές τις φαινομενικά παράδοξες ιδέες που τελικα έχουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
Μπράβο παιδιά!!!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
είναι ένα παρεξηγημένο είδος για μπονσαι. Αν του βρεις την σωστή φόρμα γίνεται εκπληκτικό!!! Μπράβο! Έχετε κάνει καλή δουλειά. Το μόνο που με χαλάει οπτικό είναι το ποτ. Θα μου άρεσε το νεμπαρι να είχε μπει ποιο πολύ μέσα στο χώμα και ένα ποτ ποιο πλατι. Νομίζω ότι στρογγυλό θα του ταίριαζε περισότερο.RiaDr έγραψε:Ήταν μια απ αυτές τις φαινομενικά παράδοξες ιδέες που τελικα έχουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
Μπράβο παιδιά!!!
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Ήταν μια απ αυτές τις φαινομενικά παράδοξες ιδέες που τελικα έχουν ενδιαφέρον αποτέλεσμα!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
Harris
Topic author - Συντονιστής

- Has thanked: 116 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
iohokahey
- Masterpiece

ωραιο!αντε να δω κανεναν αλλον να ασχοληθει με τον φικο του..νομιζα πως ειμαι ο μονος που τον εχω παρει στα σοβαρα..χαχα!
Γιώργος
Γιώργος
-
Nikolas6997
- Imperial

- Been thanked: 0
Πολύ ωραίο Χάρη το έκανες από γουλί που ήταν και ακόμη θέλει δουλειά την άνοιξη.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/26.gif[/img]
Nikolas6997
Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....
-
Harris

- Επικοινωνία:
Petros έγραψε:Μάλλον ξέχασες να βάλεις την φώτο πως το έκανες ε;
Ναι έχεις δίκιο!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris

- Επικοινωνία:
Ficus Ginseng κάπως έτσι για να μοιάζει με μπονσάι.
Αυτο το δέντρο το εχω αγορασει απο την Θεσσαλονικη στο praktiker πριν 5-6 χρόνια. Στα 2 χρόνια το χάρισα σε μια φίλη μου και μετα απο ενα χρόνο μου το επέστρεψε χωρις κανένα φύλλο!!!
Για 1 χρόνο το άφησα στην ηρεμία του με λίπανση και ακριβώς μετα απο ένα χρόνο άρχιζε να γεμίζει με φυλλαράκια. Πέρυσι ή πρόπερσι του έκανα μια μεταφύτευση και το κλάδεψα πάρα πολυ λίγο.
Μετά απο 2 χρόνια έγινε όπως στην φώτο και αποφάσισα να του δώσω ενα σχηματάκι να μοιάζει το κακόμοιρο με 'μπονσάι' και όχι με 'πατάτα'.
Για 1 χρόνο το άφησα στην ηρεμία του με λίπανση και ακριβώς μετα απο ένα χρόνο άρχιζε να γεμίζει με φυλλαράκια. Πέρυσι ή πρόπερσι του έκανα μια μεταφύτευση και το κλάδεψα πάρα πολυ λίγο.
Μετά απο 2 χρόνια έγινε όπως στην φώτο και αποφάσισα να του δώσω ενα σχηματάκι να μοιάζει το κακόμοιρο με 'μπονσάι' και όχι με 'πατάτα'.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.