Επιλογη υλικου (πεύκο pinusmugo)
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Re: Επιλογη υλικου (πεύκο pinusmugo)
christos1908 έγραψε:Όταν λες μακριά;;; Περιοχή;;;Hfestion έγραψε:christos1908 έγραψε:Βασικά κανένα acer θα ήθελα αλλά δεν έχω ιδέα που θα βρώ...
Εχω βρει ενα τουμπανο, αλλα ζητανε 70€. Οταν θα περασω απο κει ξανά θα το βγάλω φωτογραφία γιστι είναι μακριά.
Που μένεις έχω και εγώ στο μυαλό μου ένα πολύ καλό!
-
christos1908
Topic author - Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Όταν λες μακριά;;; Περιοχή;;;Hfestion έγραψε:christos1908 έγραψε:Βασικά κανένα acer θα ήθελα αλλά δεν έχω ιδέα που θα βρώ...
Εχω βρει ενα τουμπανο, αλλα ζητανε 70€. Οταν θα περασω απο κει ξανά θα το βγάλω φωτογραφία γιστι είναι μακριά.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
christos1908 έγραψε:Βασικά κανένα acer θα ήθελα αλλά δεν έχω ιδέα που θα βρώ...
-
christos1908
Topic author - Omono

-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
-
christos1908
Topic author - Omono

Όχι δεν ήταν χοντρός ο κορμός του... Ίσιος και λεπτός ήταν με παρά πολλά μικρά κλαδιά...
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Και το πρώτο δε μου φαίνεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει μαραθεί σε αρκετά σημεία απ' ό,τι βλέπω. Αν είχαμε δει βέβαια τον κορμό του θα μπορούσαμε να σου πούμε με μεγαλύτερη ασφάλεια τη γνώμη μας. Πώς ήταν ο κορμός; είχε ενδιαφέρον; ήταν παχύς σε σχέση με το συνολικό μέγεθος του δέντρου;christos1908 έγραψε:Καταλαβα... Δεν ειχα σκοπο να παρω πευκο παλι, δεν ειχα σκοπο να παρω κατι γενικοτερα. Απλως μου αρεσει πλεον η βολτα στα φυτορια και οπως και να το κανεις πεφτει το ματι σε διαφορα. Γι'αυτο πρωτα απ'ολα ρωταω και δεν εδωσα καν το 10αρικο για το μικρο...
Φανταζομαι οτι με τις απισκεψεις που θα κανω, θα τροφοδοτω το θεμα με ερωτησεις που εχω γενικα πολλες...
Οποτε ουτε το πρωτο αξιζει για να ασχοληθουμε???
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
marios
- Imperial

- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 29 times
Βασικά το 2ο μακριά... 10 ευρώ δεν είναι μεγάλο ποσό αλλά γιατί να μην πάρεις έναν ωραίο γιουνίπερο με τα 10 ευρώ ή έναν ακόμα πιο ωραίο γιουνίπερο με 55 ευρώ! 
-
christos1908
Topic author - Omono

Καταλαβα... Δεν ειχα σκοπο να παρω πευκο παλι, δεν ειχα σκοπο να παρω κατι γενικοτερα. Απλως μου αρεσει πλεον η βολτα στα φυτορια και οπως και να το κανεις πεφτει το ματι σε διαφορα. Γι'αυτο πρωτα απ'ολα ρωταω και δεν εδωσα καν το 10αρικο για το μικρο...
Φανταζομαι οτι με τις απισκεψεις που θα κανω, θα τροφοδοτω το θεμα με ερωτησεις που εχω γενικα πολλες...
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Αυτό σημαίνει ότι εσωτερικά δεν το βλέπει ο ήλιος με αποτέλεσμα να μηνchristos1908 έγραψε:45€... Είναι τρομερά πυκνό... Με το ζόρι μπόρεσα να παραμερίσω τα κλαδιά και να τραβήξω ότι τράβηξα.
έχει ανάπτυξη βλαστών. Τότε όμως έχουμε μεγάλα μεσοδιαστήματα από
κορμό έως φύλλωμα και αυτό θα πρέπει να λυθεί με ένα καλό ΄΄κούρεμα΄΄
σαν αρχή, μετά ένα καλό συρμάτωμα σε όλα τα κλαδιά καθώς και ΄΄σπάσιμο΄΄
των ματιών στις άκρες ώστε να ερεθίσουμε την ανάπτυξη πιο πίσω στα κλαδιά.
Βασικό στην επιλογή είναι ο κορμός, η θέση του καθώς και η διάταξη των κλαδιών.
Διαφορετικά τα χρήματα στην τσέπη και επίσκεψη σε άλλο φυτώριο.
Ίσως να βρείς κάποιο άλλο φυτό και όχι απαραίτητα pinus.
-
christos1908
Topic author - Omono

Hfestion έγραψε:Μακριά απο το δεύτερο. Το πρώτο πόσο κάνει?
45€... Είναι τρομερά πυκνό... Με το ζόρι μπόρεσα να παραμερίσω τα κλαδιά και να τραβήξω ότι τράβηξα.
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
-
christos1908
Topic author - Omono

Το φοβιθηκα κι εγω... Τι ακριβως δε σου αρεσε και δε θα το αγοραζες??? Με ενδιαφρει να ακουω τα κριτηρια επιλογης υλικου απο πιο εμπειρους στο θεμα...Harris έγραψε:το 2ο εχει προβλημα και δεν ξερω εαν ειναι απο την ζέστη ή εαν εχει μύκητες... Όμως και σε καλη κατασταση να ηταν εγω δεν θα το αγόραζα....
Για το πρωτο???
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
το 2ο εχει προβλημα και δεν ξερω εαν ειναι απο την ζέστη ή εαν εχει μύκητες... Όμως και σε καλη κατασταση να ηταν εγω δεν θα το αγόραζα....
-
christos1908
Topic author - Omono

Re: Επιλογη υλικου
Και το δευτερο... Αυτο θα το ειχα παρει αλλα με φοβησε το χρωμα στις βελονες και ηθελα τη γνωμησας εκτος απο τις προοπτικες του και για την υγεια του...Κυριως για την υγεια του σε πρωτη φαση...Ενδεικτικα αυτο το βρηκα 10€!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Re: Επιλογη υλικου
Πολύ ωραίο δέντρο για pinusmugo. Βεβαια δεν μπορω να δω τον κορμο του τοσο καλα... Τι μεγεθος εχει και σε τι τιμη είναι;
Οσο για το οτι μπαινεις και κοιτας τα δεντρα στα φυτωρια ειναι η τρελλα που εχουμε ολοι μας... δεν περνάει ευκολα!!!
Οσο για το οτι μπαινεις και κοιτας τα δεντρα στα φυτωρια ειναι η τρελλα που εχουμε ολοι μας... δεν περνάει ευκολα!!!
-
christos1908
Topic author - Omono

Επιλογη υλικου (πεύκο pinusmugo)
Σημερα ετυχε και περασα απο ενα μεγαλο φυτοριο και απο τοτε που αρχισα να ασχολουμε με τα bonsai (κατι μηνες δηλαδη) εχω αποκτησει τη συνηθεια να μπαινω και μεσα οταν βρισκομαι σε τετοια μερη...[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
Βρηκα λοιπον σημερα δυο πευκακια και θα ηθελα τη γνωμη σας για να τα αγορασω η οχι... Οι τιμες τους ηταν πολυ χαμηλες...
Βρηκα λοιπον σημερα δυο πευκακια και θα ηθελα τη γνωμη σας για να τα αγορασω η οχι... Οι τιμες τους ηταν πολυ χαμηλες...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Harris την 12 Οκτ 2013, 15:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.