Νέο project-Πευκο
-
pinusmugo
- Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Νέο project-Πευκο
Μεταφυτευση θεωρειτε μια εργασια.
Συρματωμα θεωρειτε μια εργασια.
Βαρυ κλαδεμα θεωρειτε επισης μια εργασια.
Αυτες ειναι οι εργασιες που μπορεις να κανεις.Το ποια απο τις τρεις θα κανεις ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Αυτο που θα εκανα εγω ειναι ,ενα ελαφρυ κλαδεμα και συρματωμα(τον Νοεμβριο) για να του δωσω καποιο σχημα ΧΩΡΙΣ να αλλαξω την γλαστρα του καθολου.Θα το αφηνα για ενα χρονο και αναλογως την εξελιξη του θα προχωρουσα σε μεταφυτευση σε πιο ρηχη γλαστρα εννοειτε.
Συρματωμα θεωρειτε μια εργασια.
Βαρυ κλαδεμα θεωρειτε επισης μια εργασια.
Αυτες ειναι οι εργασιες που μπορεις να κανεις.Το ποια απο τις τρεις θα κανεις ειναι καθαρα δικη σου επιλογη.Αυτο που θα εκανα εγω ειναι ,ενα ελαφρυ κλαδεμα και συρματωμα(τον Νοεμβριο) για να του δωσω καποιο σχημα ΧΩΡΙΣ να αλλαξω την γλαστρα του καθολου.Θα το αφηνα για ενα χρονο και αναλογως την εξελιξη του θα προχωρουσα σε μεταφυτευση σε πιο ρηχη γλαστρα εννοειτε.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 422 times
- Been thanked: 364 times
Κάποιες φορες ίσως να ειναι καλύτερα να ψαχνουμε ενα δεντρο 2-3 χρόνια απο το να περιμένουμε ενα δέντρο να μας δώσει κατι στην πενταετία τουλάχιστον. Στην περίπτωση με το πεύκο σου, αν ηταν δικο μου θα το μετέφερα σε ενα καφάσι και θα προσπαθούσα βα το κρατήσω ζωντανό για τα επομενα 2-3 χρόνια χωρίς να του κάνω σχεδόν καμία εργασία.
Ενα bonsai καταρχάς ειναι ενα ζωντανό δεντρο για πολλά χρονια. Τα πεύκα είναι πολυ δύσκολα δεντρα και θέλουνε πολυ υπομονή. σε καθε περίπτωση κατι θα μαθεις απο αυτό.
Ενα bonsai καταρχάς ειναι ενα ζωντανό δεντρο για πολλά χρονια. Τα πεύκα είναι πολυ δύσκολα δεντρα και θέλουνε πολυ υπομονή. σε καθε περίπτωση κατι θα μαθεις απο αυτό.
-
iohokahey
- Masterpiece

θα προσπαθουσα να σου απαντησω σε οσα γνωριζω φυσικα,κ θα αφηνα τα πιο δυσκολα για τους εμπειροτερους,αλλα,κανε υπομονη καμια 15αρια μερουλες,οποτε θα πραγματοποιηθει κ η συναντηση κ θα σου λυσουν ολες τις αποριες τα παιδια κ με το παραπανω..μακαρι ολοι οι 'απο μακρια' να μασταν στην θεση σου κ καναμε 'ιδιαιτερα' μαθηματα..αυτα προς το παρον..
..When The Night Is Overcome
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
You May Rise To Find The Sun..
Γιώργος
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλή σου ημέρα!
Διάβασε την ανακοίνωση για το workshop Οκτωβρίου 2013.
Σε περιμένουμε με το δεντράκι σου!!
Διάβασε την ανακοίνωση για το workshop Οκτωβρίου 2013.
Σε περιμένουμε με το δεντράκι σου!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
christos1908
Topic author - Omono

Ναι αυτό είναι το μόνο στο οποίο όλοι συμφωνούν!!! Μια εργασία κάθε φορά!!! Το θέμα όμως είναι ΠΟΤΕ να αλλάξω γλάστρα ( που ήδη έχω) χωρίς να πειράξω ρίζες;;;; Έχω χώμα και τυρφη (οργανικό) και ανόργανο αλλά σε τι αναλογίες;;; Σύρμα έχω χοντρό για τον κορμό, πιο λεπτό για τα κλαδιά και λεπτό για τα πολύ μικρά... Αλλά ποτέ μπορώ να συρματωσω και πως;;;Harris έγραψε:Διαλεξε να κανεις καθε χρονο μια εργασία. Δηλαδη εαν το μεταφυτεύσεις την σωστη εποχη θα πρεπει να περιμενεις 1-2 χρονια για να κανεις μια άλλη εργασία. Εαν θες να αλλαξεις σχημα στο δεντρο σου θες συρμα εχεις;
Και απ'οτι καταλαβαίνω το δεντράκι πρέπει να "κοντινει"... Το σχήμα που έδωσε ο φίλος πριν είναι όντως πολύ καλό για το Πευκάκι μου... Ποτέ όμως να το κόψω για να διασφάλισω την υγεία του;;;
Αυτό έχω χάσει, το ποτέ πρέπει να γίνει η πρώτη εργασία και ποια πρέπει να είναι αυτή;;;
[HIGHLIGHT=#NaNffff]
[/HIGHLIGHT]Harris έγραψε: Εαν μενεις Αθηνα σε περιμενουμε στις 20/10 στο φυτωριο.
[HIGHLIGHT=#NaNffff]
[/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#NaNffff]Αθήνα μένω... Το φυτώριο που ακριβώς βρίσκεται;;; Θα χαρώ να τα πούμε και απο κοντά...
[/HIGHLIGHT]
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Διαλεξε να κανεις καθε χρονο μια εργασία. Δηλαδη εαν το μεταφυτεύσεις την σωστη εποχη θα πρεπει να περιμενεις 1-2 χρονια για να κανεις μια άλλη εργασία. Εαν θες να αλλαξεις σχημα στο δεντρο σου θες συρμα εχεις;
Αυτο που πρεπει να κανεις για αρχη και να το αφησεις στην ησυχια του ειναι μεταφυτευση σε λίγο μεγαλύτερη γλαστρα χωρις να πειράξεις ρίζα.
Εαν μενεις Αθηνα σε περιμενουμε στις 20/10 στο φυτωριο.
Αυτο που πρεπει να κανεις για αρχη και να το αφησεις στην ησυχια του ειναι μεταφυτευση σε λίγο μεγαλύτερη γλαστρα χωρις να πειράξεις ρίζα.
Εαν μενεις Αθηνα σε περιμενουμε στις 20/10 στο φυτωριο.
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Το ημερολόγιο των εργασιών ανά μήνα ετοιμάζεται !!!!
Μέχρι τότε διάβασε αλλά και απόλαυσε τα βίντεο στην βιβλιοθήκη του φόρουμ.
Σίγουρα θα μάθεις κάτι παραπάνω.
.
Μέχρι τότε διάβασε αλλά και απόλαυσε τα βίντεο στην βιβλιοθήκη του φόρουμ.
Σίγουρα θα μάθεις κάτι παραπάνω.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
christos1908
Topic author - Omono

Πολύ ωραίο σχέδιο πραγματικά!!! Και είναι κοντά στο σχήμα του δέντρου μου, εκτός απο τις δύο μεγάλες γωνίες του κορμού... Το θέμα όμως είναι απο που να ξεκινήσω... Δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για το τι πρέπει να κάνω και δε ποια περίοδο... Μπορούμε να συνοψίσουμε τις εργασίες ανά περίοδο και να το ξεκινήσουμε σωστά;;;;
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Θα πρότεινα το φυτό να το φυτέψεις στον κήπο ή στην φύση.
Ίσως έτσι να προσφέρεις λίγο ακόμη πράσινο που το έχουμε ανάγκη.
Σύμφωνα με την πρόταση του Παναγιώτη κάνω κάποια σχέδια, αλλά θα
χρειαστούν αρκετά χρόνια και με αμφίβολο αποτέλεσμα.
.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Οκτ 2013, 05:40 --
Το κορίτσι ΔΕΝ πάει μαζί με το φυτό !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
.
Ίσως έτσι να προσφέρεις λίγο ακόμη πράσινο που το έχουμε ανάγκη.
Σύμφωνα με την πρόταση του Παναγιώτη κάνω κάποια σχέδια, αλλά θα
χρειαστούν αρκετά χρόνια και με αμφίβολο αποτέλεσμα.
.
Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 05 Οκτ 2013, 05:40 --
Το κορίτσι ΔΕΝ πάει μαζί με το φυτό !! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
christos1908
Topic author - Omono

Ναι αλήθεια είναι... Αλλά στη συνέχεια το αλλάξαμε κι αυτό....pinusmugo έγραψε:.Μεταφυτευση στο πευκο μπορει να γινει στα μεσα Ιουλιου οσο και να ακουγεται περιεργο
Αν μπορούσες να συνοψίσεις, και να μου πεις κι εσύ τη γνώμη σου θα με βοηθούσε αρκετά γιατί το έχω χάσει το τι πρέπει και τι δν πρέπει να κάνω! Για να φτιάξουμε μια κοινή πορεία και να το πάμε σωστά απο την αρχή...
-
karesansui
- Συντονιστής

Δεν αναφέρεται κάπου στις συζητήσεις να κάνεις μεταφύτευση στο δεντράκι την Άνοιξη (που μπορείς βέβαι να το κάνεις άνετα και τότε), ούτε να συρματώσεις τώρα.christos1908 έγραψε:Όχι δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα. Είναι στο πλαστικό γλαστράκι (αυτό το συμπέρασμα έβγαλα απο τη συζήτηση, να μην αλλάξω γλάστρα μέχρι την άνοιξη) και απλώς το ποτίζω όταν στεγνώνει το χώμα. Έλεγα να περάσω σύρμα στον κορμό και τίποτε άλλο (πάλι μέσω της κουβέντας που κάνουμε). Δεν ασχολούμε παρά 6-7 μήνες με το αντικείμενο οπότε ρωτάω πολλά ακόμα...
Αν διάβασα σωστά κι εσύ ο ίδιος αποδέχτηκες να το μεταφυτεύσεις!
σου θυμίζω:
Αν θέλεις, το ξαναπάμε απο την αρχή το θέμα με το πευκάκι σου! Είναι κρίμα να το ταλαιπωρήσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και να απαγοητευτείς στην συνέχεια...christos1908 έγραψε:για αρχή το μόνο που θα κάνω είναι η αλλαγή της γλάστρας και τέλος. Αυτο πρεπει να γινει τωρα σωστα;;;;;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
christos1908
Topic author - Omono

Όχι δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα. Είναι στο πλαστικό γλαστράκι (αυτό το συμπέρασμα έβγαλα απο τη συζήτηση, να μην αλλάξω γλάστρα μέχρι την άνοιξη) και απλώς το ποτίζω όταν στεγνώνει το χώμα. Έλεγα να περάσω σύρμα στον κορμό και τίποτε άλλο (πάλι μέσω της κουβέντας που κάνουμε). Δεν ασχολούμε παρά 6-7 μήνες με το αντικείμενο οπότε ρωτάω πολλά ακόμα...
-
karesansui
- Συντονιστής

Βιάζεσαι πολύ Christos1908!christos1908 έγραψε:Τι να προσέξω στο συγκεκριμένο δεντράκι;;;
Θα ξεκινήσω με τον κορμό μόνο αλλά δε θέλω να χάλασε τα πολλά κλαδια που έχει...
1ον) Του έχεις αλλάξει γλάστρα ή είναι ακόμα στην πλαστική;
2ον) Στην φάση που βρίσκεται δεν θέλει κανένα συρμάτωμα ακόμα...
3ον) Εκείνο που θα μπορέσεις να κάνεις για εφέτο τον Νοέμβριο περίπου, είναι να κόψεις το δέντρο στο 1/3 του ύψους του, δηλαδή εκεί που ευθειάζεται ο κορμός, προς την κορυφή. Αυτό και μόνο..
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
Σπεύδε βραδέως
-
christos1908
Topic author - Omono

Τι να προσέξω στο συγκεκριμένο δεντράκι;;;
Θα ξεκινήσω με τον κορμό μόνο αλλά δε θέλω να χάλασε τα πολλά κλαδια που έχει...
-
christos1908
Topic author - Omono

Παιδιά δεδομένου ότι ο καιρός κρυωνει, να προχωρήσω με κανένα σύρμα ή όχι ακόμα;;;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος christos1908 την 04 Οκτ 2013, 15:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
pinusmugo
- Imperial

Ναι ειναι κλασσικη περιπτωση αυτη με το χωμα απο τα φυτωρια.Οι ριζες τωρα βρισκονται σε μια κατασταση "αποθηκευσης" θρεπτικων συστατικων δηλ αποθηκευουν και ξαναδιοχετευουν το δεντρο την ανοιξη παλι,δεν μεγαλωνουν ουτε αναπτυσσονται για να εχεις προβληματα απο αυτο.Αυτο που θα πρεπει να κανεις σαν πρωτη εργασια ειναι η μεταφυτευση του σε καλυτερο φυσικα υποστρωμα.
Με μια οδοντογλυφιδα μπορεις να κανεις μερικες τρυπουλες 2 εκ για να περναει σιγα σιγα το νερακι και να αεριζεται το χωμα πιο καλα!
Με μια οδοντογλυφιδα μπορεις να κανεις μερικες τρυπουλες 2 εκ για να περναει σιγα σιγα το νερακι και να αεριζεται το χωμα πιο καλα!
-
christos1908
Topic author - Omono

Το θέμα είναι ότι το χώμα στο πλαστικό γλαστράκι έχει πετρώσει και δεν τραβάει νερό με τίποτα. Γίνεται απλώς λίμνη και μένει εκεί το γερό. Και επίσης το χώμα που έχει μείνει μέσα είναι 2-3 δάχτυλα... Είναι καλό να μείνει έτσι;;;;pinusmugo έγραψε:Ωραια μετα δικο μου το λαθος.Το να αλλαξεις το χωμα δεν εχει κανενα νοημα και ισως και στην διαδικασια αθελα σου να τραυματισεις το πευκακι.
-
pinusmugo
- Imperial

Ωραια μετα δικο μου το λαθος.Το να αλλαξεις το χωμα δεν εχει κανενα νοημα και ισως και στην διαδικασια αθελα σου να τραυματισεις το πευκακι.Το μυστικο αν θελεις στα πευκα ειναι τα σταδιακα βηματα δηλαδη μια μια εργασια.Ας πουμε θελεις να κλαδεψεις για να δωσεις καποιο σχημα,θα πρεπει να κανεις μονο αυτην την εργασια τον Δεκεμβριο και τιποτα αλλο χωρις να προχωρησεις σε αντικατασταση του χωματος.Μεταφυτευση στο πευκο μπορει να γινει στα μεσα Ιουλιου οσο και να ακουγεται περιεργο κατι τετοιο.
Γενικα δεν ειναι μονο αργης αναπτυξης δεντρα αλλα απαιτουν και χρονο για τις εργασιες που θα γινουν.Τον πρωτο χρονο κλαδεμα η συρματωμα και τον δευτερο χρονο η επομενη εργασια,ειναι ενας ασφαλες τροπος για την υγεια του.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
Γενικα δεν ειναι μονο αργης αναπτυξης δεντρα αλλα απαιτουν και χρονο για τις εργασιες που θα γινουν.Τον πρωτο χρονο κλαδεμα η συρματωμα και τον δευτερο χρονο η επομενη εργασια,ειναι ενας ασφαλες τροπος για την υγεια του.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]