Bonsai στο Hong Kong

Θέματα που αφορούν τα Bonsai
Απάντηση

nancy
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Bonsai στο Hong Kong

Δημοσίευση από nancy »

fronimitis έγραψε:Χαίρομαι που σας άρεσαν οι φωτογραφίες. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ασχοληθώ με bonsai, δεν καταφέρνω καν να διατηρήσω απλά φυτά σε γλάστρες, είναι όλα κατσιασμένα ή πεθαίνουν. Εχει η μητερα μου ενα, αλλά δεν ξερει πολλά για φροντιδα/κλαδεμα/κλπ

χαχα karesansui! πως δημιούργησες το κιθαροbonsai; με καταβολάδα ή μπόλιασμα; :D :D

χαχα πολύ καλό! Εαν δεν το δοκιμάσεις δεν μάθεις ποτέ, είναι πολύ ωραίο το χόμπι μας!

Ευχαριστούμε πολύ για τις φωτογραφίες!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
fronimitis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από fronimitis »

Χαίρομαι που σας άρεσαν οι φωτογραφίες. Δεν νομίζω ότι μπορώ να ασχοληθώ με bonsai, δεν καταφέρνω καν να διατηρήσω απλά φυτά σε γλάστρες, είναι όλα κατσιασμένα ή πεθαίνουν. Εχει η μητερα μου ενα, αλλά δεν ξερει πολλά για φροντιδα/κλαδεμα/κλπ

χαχα karesansui! πως δημιούργησες το κιθαροbonsai; με καταβολάδα ή μπόλιασμα; :D :D
Άβαταρ μέλους

stelios
Imperial
Imperial
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Δημοσίευση από stelios »

Ifikratis έγραψε:Βγάζεις καταπληκτικές φωτογραφίες! Να είσαι καλα!!!
+1000
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από Ifikratis »

Βγάζεις καταπληκτικές φωτογραφίες! Να είσαι καλα!!!
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

Είσαι φοβερός που το μοιράστηκες μαζι μας!!! :)
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Ευχαριστούμε πολυ!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Harris έγραψε:Καλησπέρα Βασίλη,
ενα ταξίδι που πραγματικα το "ζηλεύει" / το ονειρεύεται κάθε 'bonsaistas'! Πίστεψε με Βασίλη ΟΛΟΙ εδώ μεσα που το είδαν και θα το δουν θα ήθελαν να είναι στην θέση σου να βλεπει την αγάπη του για το χόμπυ αυτο! Έβγαλες πάρα πολυ καλες φωτογραφίες με πλούσια χρώματα!

υ.γ Ο Βασίλης είναι φίλος μου που έχουμε τραγουδήσει και παίξει κιθάρα σε παραλίες και σε βουνά με πολύ καλη παρέα απο το επιτυχημένο http://forum.kithara.gr/ (είναι ο Administrator) :) (και τον ευχαριστώ για όλη αυτή την δουλεια που έχει κάνει και έχει δώσει πραγματικά στον κιθαροκόσμο και οχι μόνο)
Α! Μάλιστα!!! Τώρα ΟΛΑ εξηγούνται...

Πολύ καλός και άψογος ο συνδυασμός!!!

Μπονσάι μετ' εγχόρδων!!! (μεταξύ μας, πάντα υποστήριζα οτι το μπονσάι ανήκει στις καλές τέχνες )

Ιδέτε λοιπόν...

[img]http://img24.imageshack.us/img24/8120/kklq.jpg[/img]

και ακούστε εδώ:

Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

filitsa
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Δημοσίευση από filitsa »

mariaoz έγραψε:Καταπληκτικές. Ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας και ας μην έχεις σχέση με το χόμπι!

¨΄Εχεις απόλυτο δίκιο!!!
Άβαταρ μέλους

mariaoz
Omono
Omono
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από mariaoz »

Καταπληκτικές. Ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράστηκες μαζί μας και ας μην έχεις σχέση με το χόμπι!
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλησπέρα Βασίλη,
ενα ταξίδι που πραγματικα το "ζηλεύει" / το ονειρεύεται κάθε 'bonsaistas'! Πίστεψε με Βασίλη ΟΛΟΙ εδώ μεσα που το είδαν και θα το δουν θα ήθελαν να είναι στην θέση σου να βλεπει την αγάπη του για το χόμπυ αυτο! Έβγαλες πάρα πολυ καλες φωτογραφίες με πλούσια χρώματα!

υ.γ Ο Βασίλης είναι φίλος μου που έχουμε τραγουδήσει και παίξει κιθάρα σε παραλίες και σε βουνά με πολύ καλη παρέα απο το επιτυχημένο http://forum.kithara.gr/ (είναι ο Administrator) :) (και τον ευχαριστώ για όλη αυτή την δουλεια που έχει κάνει και έχει δώσει πραγματικά στον κιθαροκόσμο και οχι μόνο)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Σ' ευχαριστούμε που μας σκέφτηκες κι ας μην ασχολείσαι (προς το παρόν θέλω να πιστεύω) με την τέχνη των μπονσάι. Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες και μας ταξιδεύουν, νοητά προς το παρόν, προς Ανατολάς...

υγ φαντασιώνομαι ήδη πως με άφησαν σ' αυτό τον κήπο για μερικές μέρες μ' ένα ψαλίδι στο χέρι .... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Φοβερά δέντρα φοβερό και το ταξίδι!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ να είσαι πάντα καλά να μας "φτιάχνεις"!!!
Άβαταρ μέλους

Topic author
fronimitis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Και συνεχίζω τώρα με τις υπόλοιπες φωτογραφίες (γιατί περίμενα να εγκριθεί το αρχικό μήνυμα)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

stathis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από stathis »

ΦΟΒΕΡΑ δέντρα! τρελλάθηκα μα πόσο σε ζηλεύω!!! Φοβερός ο κήπος! Όλα φανταστικά!
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Ευχαριστούμε αγαπητέ fronimitis που μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις εικόνες απο το πρόσφατο ταξίδι σου!
Η ομορφιά ενός μπονσάι είναι πάντα προκλητική ακόμα και για έναν άσχετο, όπως αυτοπροσδιορίζεσαι!!
Μήπως λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσεις να ασχολείσαι με αυτά;
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
fronimitis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Bonsai στο Hong Kong

Ήμουν στο Hong Kong αυτόν τον Ιούλιο και βρέθηκα σε ένα κήπο με ένα μοναστήρι όπου είχε πολλά bonsai, και σκέφτηκα να τραβήξω φωτογραφίες για να κάνω μια μικρή παρουσίαση εδώ.

Ο κήπος είναι ο Nan Lian Garden και το μοναστήρι είναι το Chi Lin Nunnery, και βρίσκονται μέσα στην πόλη του Hong Kong. Ο κήπος είναι τέλειος για περπάτημα και χαλάρωση, τα πάντα εκεί μέσα είναι προσεγμένα στην εντέλεια (μονοπάτια, κτίσματα, φυτά, δέντρα). Υπάρχουν μερικά bonsai σε μια γωνιά του κήπου, και περισσότερα και μεγαλύτερα στην αυλή του μοναστηριού.

Δεν είμαι σχετικός με τα bonsai, δεν ξέρω κατά πόσο θεωρούνται εντυπωσιακά ή όχι, εμένα μου άρεσαν πάντως, και σας τα παρουσιάζω χωρίς πολλά σχόλια. Αν κάποιος θέλει να δει κάποια λεπτομέρεια σε μεγαλύτερη ανάλυση, να μου πει για να κόψω από τις αρχικές φωτογραφίες.
Απάντηση