Νέο project-Πευκο

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση

Topic author
christos1908
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Νέο project-Πευκο

Δημοσίευση από christos1908 »

Καταρχάς να πω ότι τις εργασίες που περιγράφω στην αρχή θα της κάνω σε βάθος χρόνου. Δεν εννοούσα να πλακωθώ να κόβω να βάζω σύρματα να μεταφυτεύσω σε 1-2 ώρες. Για αρχή το μόνο που θα κάνω είναι η αλλαγή γλάστρας και τέλος. Αυτο πρεπει να γινει τωρα σωστα;;;;;

Απο κει και πέρα αυτά θέλω να συζητήσουμε, ποτέ θα κάνουμε τι, με ποια σειρά και ποις είναι ο καλύτερος τρόπος...
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Ωραίο δεντράκι, καλώς το δέχτηκες! Όταν έρθει ο καιρός για περαιτέρω εργασίες θα πρότεινα να μη βιαστείς να κόψεις τα χαμηλά κλαδιά. Το σχέδιο που έχεις κατα νου απαιτεί χαμηλή διακλάδωση, οπότε να επιλέξεις προσεκτικά τι θα κόψεις, μάλλον μόνο τα ψηλά θα πείραζα. Έχεις πάντως καιρό να το σκεφτείς..

καλή δουλεια!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από pinusmugo »

Γεια σου και απο μενα,καλα κανεις και προσπαθεις με αυτο το ειδος.Ακολουθησε(αν θελεις να κανεις οπως και δηποτε κατι τωρα)τις οδηγιες του Παναγιωτη,αν και εχω την αποψη οτι οποιαδηποτε εργασια πανω του τωρα,ειναι ριψοκυνδινη.Για συρματα ουτε καν θα το σκεφτομουνα αυτο το καιρο.Αν και πολλοι παρερμηνευουν τα λεγομενα μας δεν εχουμε σκοπο να απογοητευσουμε αλλα να προλαβουμε καταστασεις μη αναστρεψιμες
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

Topic author
christos1908
Omono
Omono

gate1908 έγραψε:Έχεις ασχοληθεί ποτε με αλλα Μπονσαι; Τα πεύκα για αρχή ειναι πολυ δύσκολα και γενικα δεν έχεις να 'παίξεις' μαζι του... Το αφήνεις και το κοιτάς για μήνες και χρονια....
Έχω ασχοληθεί, αλλά όχι με Πευκο. Είναι το πρώτο μου. Ξέρω ότι έχει αργή εξέλιξη, απλώς πρέπει να το ξεκινήσω. Γλαστράκι θα αλλάξω άμεσα και θα του περάσω μερικά σύρματα για διαμόρφωση. Μετά θα μπει στη θέση του δίπλα στα άλλα και θα πάρει το δρόμο του...
Άβαταρ μέλους

gate1908
Omono
Omono
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Δημοσίευση από gate1908 »

Έχεις ασχοληθεί ποτε με αλλα Μπονσαι; Τα πεύκα για αρχή ειναι πολυ δύσκολα και γενικα δεν έχεις να 'παίξεις' μαζι του... Το αφήνεις και το κοιτάς για μήνες και χρονια....

Topic author
christos1908
Omono
Omono

marios έγραψε:Καλη επιλογή! Μπράβο απο που το ψώνισες; :)
Σε ένα φυτώριο το βρήκα ψηλό πεταμένο σε μια άκρη... Για άλλο λόγο μπήκα και το είδα και το πήρα...

Αυτόματη Συγχώνευση Δημοσίευσης -- 17 Σεπ 2013, 00:03 --

Θα έβλεπα την εξέλιξη του κάπως έτσι...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Καλη επιλογή! Μπράβο απο που το ψώνισες; :)

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Harris έγραψε:Δείχνει υγιέστατο. Ακολούθησε τα λεγόμενα του karesansui. Έχεις σκεφτεί κάποιοσχήμα;
Οχι ακόμα αλλά σκέφτομαι να τι ακολουθήσω όπως είναι. Δηλαδή, κα κόψω τα χαμηλά κλαδια, ελαφρύ κυμματισμό στον κορμό όπως παει κάτω και πιο ψηλά και καθάρισμα στα αλλά κλαδια και κλήση στις βελόνες προς τα πάνω. Θα βρω φωτό πως το φαντάζομαι και θα τη βάλω. Φυσικά θέλω και γνώμες πάνω στο σχήμα...
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δείχνει υγιέστατο. Ακολούθησε τα λεγόμενα του karesansui. Έχεις σκεφτεί κάποιο σχήμα;
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

καλησπέρα Χρήστο κα καλορρίζικο το πευκάκι σου...( είδος pinus pinea ή μάλλον pinus halepensis- κοινώς χαλέπειος πεύκη που ευδοκιμεί στην Ελλάδα)
Απ ότι διακρίνεται στις φωτογραφίες έχει πολύ καλή διακλάδωση και μάλιστα χαμηλά στον κορμό που είναι μεγάλο προτέρημα για την μελλοντική του διαμόρφωση.

Αυτό που έχεις να κάνεις αυτήν την εποχή είναι να το τοποθετήσεις σε μεγαλύτερη γλάστρα χωρίς να σπάσεις την μπάλλα χώματος. Δηλαδή, το βγάζεις απο το πλαστικό όπως είναι χαλαρώνεις με το χέρι σου λίγο το συμπαγές χώμα γύρω απο την ρίζα και το βάζεις σε μεγαλύτερο δοχείο και συμπληρώνεις με χώμα! Παράλληλα, καθαρίζεις τις ξερές βελόνες με τα χέρια σου.
Αυτά είναι τα μόνα που μπορέις να κάνεις τώρα...
Απο Νοέμβριο τα ξαναλέμε...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

Topic author
christos1908
Omono
Omono

Νέο project-Πευκο

[HIGHLIGHT=#NaNffff]Παιδιά σήμερα αγόρασα ένα Πευκάκι και θα ξεκινήσω το πρώτο μου project απο το μηδέν. Οπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το δεντράκι είναι τελείως απεριποιητο, με νεκρές- ξερές βελόνες και σε πλαστικό γλαστράκι. Έχω ένα ποτ και χώμα και σύρμα (χοντρό για τον κορμό και πιο λεπτό για τα κλαδια). Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε όλο το project καθώς είναι το πρώτο μου. Απο που να ξεκινήσω (προφανώς να το βάλω σε γλάστρα ή ποτ);;;;;[/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#NaNffff]
[/HIGHLIGHT]
[HIGHLIGHT=#NaNffff]Βάζω και τις φωτό[/HIGHLIGHT]
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση