Αγορά φυτού για αρχάριο (για δημιουργία μπονσάι (bonsai))

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Αγορά φυτού για αρχάριο (για δημιουργία μπονσάι (bonsai))

Δημοσίευση από pinusmugo »

Γεια σου και απο μενα φιλε,καλως ηρθες στην παρεα μας.

Η ελια ειναι μια πολυ καλη επιλογη αλλα και η ροδια ειναι.Αφου σου αρεσουν κιολας ακομα καλυτερα.
Καποια χαρακτηριστικα που θα πρεπει να εχει το δεντρο ειναι¨ οσον το μεγαλυτερο παχος κορμου δηλαδη οχι να ειναι λεπτος,να ειναι υγιης χωρις κιτρινα φυλλα και αλλα,να διαθετει κλαδια οσον το δυνατον πιο χαμηλα στον κορμο και να μην φευγουν σε μεγαλο υψος.
Αυτο που μπορεις να κανεις αν θελεις ειναι να ψαξεις σε φυτωρια και αν βρεις κατι που σου αρεσει να το φωτογραφησεις,να βαλεις τις φωτογραφιες στο θεμα Safari bonsai που δημιουργηθηκε προσφατα ειδικα για αυτον τον λογο και να σου πουμε εαν η αγορα αξιζει η θα πρεπει να ψαξεις για κατι αλλο,καλη επιτυχια!

ΠΡΟΣΟΧΗ Μην αναφερεις ΠΟΤΕ στα φυτωρια την απαγορευμενη λεξη μπονσαι αλλα πες οτι θες πχ να βαλεις μια γλαστρα στο μπαλκονι για λιγο πρασινο.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Re: Αγορά φυτού για αρχάριο

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

atsirtsis έγραψε:
CaptainAmerica έγραψε:
atsirtsis έγραψε:Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό το υπέροχο χόμπι θα ξεκινήσω με την πιο βασική ερώτηση. Τι φυτό θα πρέπει να αγοράσω κατάλληλο για αρχάριο και τι θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή του στο φυτώριο?

Ποια δέντρα σου αρέσουν;
Μου αρέσει η ελιά, ο ιβίσκος, ο κόκκινος πλάτανος, το ροζ αλμυρίκι, η βουκαμβίλια, ο κέδρος, η μανώλια, η ροδιά.
Αυτά θα χαρακτήριζα σαν αγαπημένα μου από τα οποία θα ήθελα αν γίνεται να δημιουργήσω ένα μπονσάι ή ενδεχομένως και δύο ταυτόχρονα.
Νομίζω οτι μια ελιά είναι καλή επιλογή. Τώρα πως θα πρέπει να βρεις την κατάλληλη ας απαντήσουν άλλοι...

Topic author
atsirtsis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Δημοσίευση από atsirtsis »

CaptainAmerica έγραψε:
atsirtsis έγραψε:Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό το υπέροχο χόμπι θα ξεκινήσω με την πιο βασική ερώτηση. Τι φυτό θα πρέπει να αγοράσω κατάλληλο για αρχάριο και τι θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή του στο φυτώριο?

Ποια δέντρα σου αρέσουν;
Μου αρέσει η ελιά, ο ιβίσκος, ο κόκκινος πλάτανος, το ροζ αλμυρίκι, η βουκαμβίλια, ο κέδρος, η μανώλια, η ροδιά.
Αυτά θα χαρακτήριζα σαν αγαπημένα μου από τα οποία θα ήθελα αν γίνεται να δημιουργήσω ένα μπονσάι ή ενδεχομένως και δύο ταυτόχρονα.
Άβαταρ μέλους

CaptainAmerica
Omono
Omono
Has thanked: 4 times
Been thanked: 8 times

Δημοσίευση από CaptainAmerica »

Ποια δέντρα σου αρέσουν;

Topic author
atsirtsis
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Been thanked: 0

Αγορά φυτού για αρχάριο (για δημιουργία μπονσάι (bonsai))

Δημοσίευση από atsirtsis »

Έχοντας αποφασίσει να ασχοληθώ κι εγώ με αυτό το υπέροχο χόμπι θα ξεκινήσω με την πιο βασική ερώτηση. Τι φυτό θα πρέπει να αγοράσω κατάλληλο για αρχάριο και τι θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή του στο φυτώριο?
Απάντηση