Ανθισμενη αζαλεα (azalea karenko)

Παρουσιάσεις Μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Ανθισμενη αζαλεα (azalea karenko)

Δημοσίευση από Hombre »

M4r0k1nos έγραψε:πολύ όμορφη γλάστρα! χειροποίητη να φανταστώ ε?

Ναι , η γλαστρα ειναι χειροποιητη , μια απο τις πολλες .
Ορεξη να εχεις και μπορει ο καθενας να τα καταφερει, δεν ειναι κατι το δυσκολο.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... flower.gif[/img]
Εικόνα

manos_papadakis40
Omono
Omono

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Μπραβο Λαζαρε πιστευω πως δεν θα εχει προβλημα η αζαλεα .
Υπεροχη η γλαστρα καλη συνεχεια φιλε.
Άβαταρ μέλους

M4r0k1nos
Imperial
Imperial
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από M4r0k1nos »

πολύ όμορφη γλάστρα! χειροποίητη να φανταστώ ε?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Πηρε κ αυτην τον δρομο της μετα την επιτυχη μεταφυτευση............Αν θυμηθουμε που την ειχαν φυτεψει [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... prised.gif[/img]

[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... /bravo.gif[/img]
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Τελικα μετα απο μεγαλη καθηστερηση φωτογραφιες απο την σημερινη εικονα του δεντρου.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

My Nellie έγραψε:Λάζαρε, γειά και χαρά! :)
Πώς είναι η αζαλέα σου? Περιμένουμε για Άνοιξη, έτσι δεν είναι? Δεν έχει αλλάξει κάτι?

Λάζαρε, εμένα από κάποια χρονική στιγμή το καλοκαίρι (το γράφω αναλυτικότερα στο θέμα της δικής μου αζαλέας) γίνονταν καφέ οι άκρες των φύλλων κι ύστερα έπεφταν.
Είπα θα είναι από την υπερβολική ζέστη.... Αλλά αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα, δυστυχώς. Ενώ παράλληλα βγάζει και νέα φυλλαράκια! Δείχνει υγιές το φυτό, αλλά αυτό το κακό συνεχίζεται αμείωτο. :(
Έχει καμμιά ιδέα σε τι μπορεί να οφείλεται?
Να σημειώσεις ότι την λιπαίνω κανονικά χωρίς διακοπή, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα, ανά 15-20 ημέρες.

Η μεταφυτευση τελικα εγινε , προς το παρον το δεντρακι δειχνη να ανταποκρινεται μια χαρα παρα τους φοβους μου μια και δεν ηταν σε ιδιαιτερα καλη κατασταση λογω της μη σωστης φροντιδας για ενα διαστημα . Δυστηχως δεν καταφερα να την μεταφυτευσω στο ποτ που ειχα στο μυαλο μου αλλα σε ενα μεγαλυτερο αλλα ρπος το παρον το βασικο ειναι η υγεια του δεντρου.
Μεσα στις επομενς μερες θα προσπαθησω να ανεβασω φωτο με περισσοτερες λεπτομεριες.[img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 116 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Λάζαρε, ρίξε μια ματιά και σε αυτή την σελίδα ( αν δεν την έχεις ήδη επισκεφθεί) : Satsuki Azalea Society UK, στο section των άρθρων διάβασε τα δύο πρώτα. Σχετικά με το κλάδεμα είναι και περιγράφει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.
Πολυ καλο το site Αλεξανδρα... Ειναι καιρος για σωστα κλαδεματα! :)
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Λάζαρε, ρίξε μια ματιά και σε αυτή την σελίδα ( αν δεν την έχεις ήδη επισκεφθεί) : Satsuki Azalea Society UK, στο section των άρθρων διάβασε τα δύο πρώτα. Σχετικά με το κλάδεμα είναι και περιγράφει δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα.
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Τελικα σημερα βρηκα τον χρονο και εκανα κλαδεμα στην αζαλεα μου , ακολουθουν φωτο πριν και μετα.

πριν
[img]http://i940.photobucket.com/albums/ad24 ... zalea2.jpg[/img]
[img]http://i940.photobucket.com/albums/ad24 ... zalea1.jpg[/img]

μετα
[img]http://i940.photobucket.com/albums/ad24 ... zalea4.jpg[/img]
[img]http://i940.photobucket.com/albums/ad24 ... zalea3.jpg[/img]

Η μεταφυτεση θα περιμενη μεχρι την ανοιξη ;)
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Αγαπητοί μου φίλοι, τις φωτογραφίες τις ανέβασα εδώ Azalea Rhodhodendron.
Να μη κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας στο thread του Λάζαρου! :obscene-drinkingbuddies:

Ευχαριστώ!

My Nellie
Imperial
Imperial

Σας υπερευχαριστώ και τους δύο!!!
Με σκλαβώνετε με την προθυμία σας βρε παιδιά.... :)
Αύριο θα προσπαθήσω να την σηκώσω από το pot να ελέγξω τις ρίζες και επίσης να φωτογραφίσω τα φύλλα για να δούμε μήπως καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.

:greetings-wavingblue:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

..............Εχω διαφορετικη αποψη. :hand: :hand:

Λοιπον.....οταν τα φυλλα καφετιζουν στις ακρες και ξερενονται σημαινει ανεπαρκης τροφοδοτηση νερου στις ριζες. Αυτο μπορει να οφειλεται στην κακη ποιοτητα του χωματος ή στο να εχουν μεγαλωσει πολυ οι ριζες κ να πιεζονται στο ποτ. ;)

Τωρα εαν τα φυλλα εχουν κ λιγο μαυρο χρωμα μεσα στο καφε ή παρουσιαζεται κ στην περιφερεια του φυλλου .............τοτε ειναι μυκητας :doh:

...............Λοιπον Αλεξανδρα περιμενουμε φωτο των φυλλων :romance-heartsthree:
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Πώς είναι η αζαλέα σου? Περιμένουμε για Άνοιξη, έτσι δεν είναι? Δεν έχει αλλάξει κάτι?

Λάζαρε, εμένα από κάποια χρονική στιγμή το καλοκαίρι (το γράφω αναλυτικότερα στο θέμα της δικής μου αζαλέας) γίνονταν καφέ οι άκρες των φύλλων κι ύστερα έπεφταν.
Είπα θα είναι από την υπερβολική ζέστη.... Αλλά αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα, δυστυχώς. Ενώ παράλληλα βγάζει και νέα φυλλαράκια! Δείχνει υγιές το φυτό, αλλά αυτό το κακό συνεχίζεται αμείωτο. :(
Να σημειώσεις ότι την λιπαίνω κανονικά χωρίς διακοπή, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα, ανά 15-20 ημέρες.
Αλεξανδρα καλημερα ;)
Η αζαλεα μου παη μια χαρα εχει φουντωσει πολυ και οπου να'ναι θα την κλαδεψω ( μπορει και σημερα ) , η μεταφυτευση βεβαια θα γινει την ανοιξη οπως σου ειχα γραψει και παλιοτερα .
Τωρα οσον αφορα την δικη σου να ξερεις οτι η αζαλεα ριχνει σταδιακα αρκετα φυλλα ειναι κατι φυσιολογικο , κιρινιζουν και σταδιακα πεφτουν ανανεωνοντας το φυλλωμα.
Επειδη γραφεις ομως οτι γινονται καφε μπορει να συμβαινει και κατι αλλο, θα σου ελεγα να βγαλεις προσεκτικα ολη την ριζικη μπαλα απο το ποτ για να δεις σε τι κατασταση βρισκεται , αν υπαρχουν δειγματα σαπισματος της ριζας να περιορισεις το ποτισμα και να σταματησεις την λιπανση και αφου στο μεταξυ θα εχεις αφαιρεση ολα τα φυλλα με καφε ακρη ωστε να δεις αν θα εχεις καποια προοδο στο προβλημα .
Ευχομαι τα καλυτερα στην αζαλεα σου :greetings-wavingblue:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

χ

2 θεματα ειναι. 1ο ή την ποτίζεις πολυ και δεν προλαβαινει να αναπνεύσει και λογο χωματος το δεντρο (μαλλον αυτο ειναι...) Να αφήνεις να ξερενετε λιγο το χωμα αναμεσα στα ποτισματα.
και το 2ο ειναι να εχει μύκητα!
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Λάζαρε, γειά και χαρά! :)

Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Τα πραγματα ειναι αρκετα πιο περιπλοκα απο οτι εγραψα εν συντομια .
Υπαρχουν και αλλες παραμετροι που εμενα τουλαχιστον ετσι οπως μου τα εξηγησαν οι ανθρωποι πειστικα .
Οπως εγραψες και εσυ σε εμας ναι μεν ανθησαν ανοιξη , αλλα εμενα τουλαχιστον εχει ακομη επανω ανθακια και ηδη το θερμομετρο λεει 30 βαθμους , οποτε .....................
Εν παση περιπτωση μπορεις αν θελεις να δοκιμασεις , εγω παντως θα περιμενω .
Και κατι βασικο , οποιοδηποτε δεντρο ανθοφορει, στο τελος της ανθοφοριας ειναι εξαντλημενο !!!!!!!!!!!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Hombre έγραψε:Λοιπον τελικα υστερα απο πολυ διαβασμα και συζητηση με ανθρωπους που ειναι πιο εμπειροι και συγουρα πιο γνωστες του αντικειμενου τεινω να αναβαλω την μεταφυτευση για του χρονου την ανοιξη .
Οσο και αν το αψαξα σχετικα με τον πετροβαμβακα τελικα δεν υπαρχει τροπος να απαλαγω απο αυτον παρα μονο πολυ προσεκτικο και επιλεκτικο κοψιμο λεπτων στρωσεων χωρις σε καμια περιπτωση να βλαψουμε τις κυριως ριζες .
Επισης εφοσον η αζαλεα εχει συνηθησει σε καποιο ειδος χωματος η δραστικη αλλαγη του εχει βλαβερες συνεπειες στο δεντρο , οποτε πολυ προσεκτικες και οχι δραστικες αλλαγες καθε ειδους .
Αυτα προς το παρον. :think:

Οπου και εαν διαβασα λεει οτι πρεπει να γινει μεταφύτευση την Άνοιξη μετα την άνθιση των λουλουδιών... Βεβαια εμας άνθισε τον Μαιο (ανοιξη δηλαδη... αλλα τα λουλουδια επεσαν (ιουνιο) καλοκαιρι....
Θα σου πω και κατι εχω διαβάσει οτι ειναι καλυτερο να κανεις μεταφυτευση την περιοδο που υπάρχει ζέστη (οχι καυσωνας) παρα παγετός... Δηλαδή κάναμε σε μια Serissa με τον Φιλιππο την Άνοιξη (που ηταν και το σωστο) αλλα έτυχε τις επόμενες μερες να πέσει στους +5 βαθμούς ενω οταν την κάναμε είχε 15-20! Και το δέντρο τώρα άρχισε να τα πέρνει επάνω του.

Θα επιχειρήσω τουλάχιστον σε 1-2 Αζαλέες μου να κάνω μεταφύτευση... Πότε λετε? Κυριακή! :) Τι λες Αλεξάνδρα-Λάζαρε-Φίλιππε???
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Hombre
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Hombre »

Λοιπον τελικα υστερα απο πολυ διαβασμα και συζητηση με ανθρωπους που ειναι πιο εμπειροι και συγουρα πιο γνωστες του αντικειμενου τεινω να αναβαλω την μεταφυτευση για του χρονου την ανοιξη .
Οσο και αν το αψαξα σχετικα με τον πετροβαμβακα τελικα δεν υπαρχει τροπος να απαλαγω απο αυτον παρα μονο πολυ προσεκτικο και επιλεκτικο κοψιμο λεπτων στρωσεων χωρις σε καμια περιπτωση να βλαψουμε τις κυριως ριζες .
Επισης εφοσον η αζαλεα εχει συνηθησει σε καποιο ειδος χωματος η δραστικη αλλαγη του εχει βλαβερες συνεπειες στο δεντρο , οποτε πολυ προσεκτικες και οχι δραστικες αλλαγες καθε ειδους .
Αυτα προς το παρον. :think:
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Hombre έγραψε: ... ... Θα σου ελεγα λοιπον να περιμενεις πρωτα πως θα παη η δικη μου μεταφυτευση , αν τωρα βιαζεσαι δεν υπαρχη κανενα προβλημα , απλα ρισκαρεις :pray:
Καμμία βιασύνη από μέρους μου!
Εφ' όσον εσείς που ξέρετε, νομίζετε πως μπορούμε να το αφήσουμε και για αργότερα, εγώ δεν έχω αντίρρηση καμμία!
Πάντως, Λάζαρε, όπου κι αν διάβασα για την μεταφύτευση όλοι έλεγαν ότι είναι πολύ ευαίσθητη η αζαλέα σ' αυτή την διαδικασία.... Τι θα κάνουμε?
Να σε ευχαριστήσουμε κιόλας, Λάζαρε, που συγκεντρώνεις πληροφορίες από τις οποίες θα επωφεληθούμε όλοι μας!
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

:auto-dirtbike: Μυριζομαι συναντηση :dance: :dance:
Απάντηση