Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος
-
gate1908
Topic author - Omono

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Re: Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος
Αυτό το ς στο δεντράκι που έχω δεν μπορώ να το κάνω?Θέλω να πάρει μια κλίση στα μεγαλύτερα κλαδιά που έχει πετάξει.Π.χ στο ένα απο τα μεγάλα κλαδιά να συνεχιστεί ο κορμός του.Θα μπορέσω κάποια στιγμή να το κάνω?
το ειδος που εχεις διαλεξει δε χρειαζεται συρματωμα κατα τη γνωμη μου, ενα κλαδεματακι μονο οταν γινεται χαμος -απο φυλλα-
το συρματωμα το κανουμε για να δωσουμε κλιση στα κλαδια ή τον κορμο ενος δεντρου, (το λεγομενο S που λεμε στον κορμο του δεντρου, εχει διαμορφωθει απο συρματωμα)
για παραδειγμα:
http://www.bonsaiboy.com/catalog/media/a1016.jpg
το συρματωμα το κανουμε για να δωσουμε κλιση στα κλαδια ή τον κορμο ενος δεντρου, (το λεγομενο S που λεμε στον κορμο του δεντρου, εχει διαμορφωθει απο συρματωμα)
για παραδειγμα:
http://www.bonsaiboy.com/catalog/media/a1016.jpg
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
-
gate1908
Topic author - Omono

Ναι Αλεξάνδρα το ξέρω ότι δεν είμαι στην καλύτερη φάση,κάθε μέρα διαβάζω και προσπαθώ εδώ και μια εβδομάδα να κατανοήσω έννοιες ακόμα αλλά και να δω με ποιον τρόπο γίνονται τα σχήματα.Για τα μικρά φύλλα π.χ το είχα διαβάσει πως γίνεται,για το συρμάτωμα διάβασα πως γίνεται αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί το κάνουμε.Θα το ψάξω σήμερα να επιστρέψω με ερωτήσεις...My Nellie έγραψε:Καλώς όρισες στην παρέα μας!Εάν αφιερώσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις τα άρθρα που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Bonsaiclub.gr θα μάθεις τις βασικές έννοιες, τις κυριώτερες εργασίες και άλλες πληροφορίες πολύ χρήσιμες και απαραίτητες για όποιον ξεκινά κι αποφασίζει να ασχοληθεί με το bonsai.gate1908 έγραψε:Ωραία θα το αφήσω στο μπαλκόνι αν είναι.Όπως το βλέπετε έχετε να μου προτείνετε κάτι για κλάδεμα η κάτι άλλο?Όσον αφορά στο συρμάτωμα τι κερδίζουμε με αυτό?Άν θέλω ας πούμε τον κορμό να τον κάνω να πάρει αριστερή κλίση ή δεξιά πως μπορώ να το κάνω?
Το συγκεκριμένο είδος φυτού που διάλεξες, το διαμορφώνουν σχεδόν αποκλειστικά σαν σκούπα ή "broom". Δεν προσφέρεται για κάτι διαφορετικό, κατά την άποψή μου.... Οπότε, μπορείς να κρατήσεις αυτό το σχήμα που ήδη έχει και να πειραματισθείς με κλάδεμα και αποφύλλωση (στις κατάλληλες εποχές γι' αυτές τις εργασίες, εννοείται!) στην ικανότητά σου να διατηρήσεις το στυλ και να επιτύχεις πυκνώτερη διακλάδωση και μικρότερο μέγεθος φύλλων (την λεγόμενη μικροφυλλία, δηλ.). Είναι όμορφο στύλ, μη το υποτιμάς!
Χρειάζεσαι αρκετή μελέτη, πρέπει να το γνωρίζεις αυτό.
Εμείς εδώ θα είμασθε να σου απαντούμε και να σε κατευθύνουμε, αλλά θα σου ήταν χρήσιμο να προμηθευθείς και ένα βιβλίο που να περιγράφει όλη την σειρά εργασιών της διαμόρφωσης ενός bonsai.
Όπως επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι η πρακτική εφαρμογή δεν συγκρίνεται με το να έχεις διαβάσει και να έχεις κατανοήσει κάτι. Εάν δεν το εφαρμόσεις και στην πράξη, πάντα θα αμφιβάλεις για το "πώς"....
Καλώς όρισες στην παρέα μας!
Το συγκεκριμένο είδος φυτού που διάλεξες, το διαμορφώνουν σχεδόν αποκλειστικά σαν σκούπα ή "broom". Δεν προσφέρεται για κάτι διαφορετικό, κατά την άποψή μου.... Οπότε, μπορείς να κρατήσεις αυτό το σχήμα που ήδη έχει και να πειραματισθείς με κλάδεμα και αποφύλλωση (στις κατάλληλες εποχές γι' αυτές τις εργασίες, εννοείται!) στην ικανότητά σου να διατηρήσεις το στυλ και να επιτύχεις πυκνώτερη διακλάδωση και μικρότερο μέγεθος φύλλων (την λεγόμενη μικροφυλλία, δηλ.). Είναι όμορφο στύλ, μη το υποτιμάς!
Εμείς εδώ θα είμασθε να σου απαντούμε και να σε κατευθύνουμε, αλλά θα σου ήταν χρήσιμο να προμηθευθείς και ένα βιβλίο που να περιγράφει όλη την σειρά εργασιών της διαμόρφωσης ενός bonsai.
Όπως επίσης θα πρέπει να ξέρεις ότι η πρακτική εφαρμογή δεν συγκρίνεται με το να έχεις διαβάσει και να έχεις κατανοήσει κάτι. Εάν δεν το εφαρμόσεις και στην πράξη, πάντα θα αμφιβάλεις για το "πώς"....
Εάν αφιερώσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις τα άρθρα που είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα του Bonsaiclub.gr θα μάθεις τις βασικές έννοιες, τις κυριώτερες εργασίες και άλλες πληροφορίες πολύ χρήσιμες και απαραίτητες για όποιον ξεκινά κι αποφασίζει να ασχοληθεί με το bonsai.gate1908 έγραψε:Ωραία θα το αφήσω στο μπαλκόνι αν είναι.Όπως το βλέπετε έχετε να μου προτείνετε κάτι για κλάδεμα η κάτι άλλο?Όσον αφορά στο συρμάτωμα τι κερδίζουμε με αυτό?Άν θέλω ας πούμε τον κορμό να τον κάνω να πάρει αριστερή κλίση ή δεξιά πως μπορώ να το κάνω?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Βγαλε αυτο το αλουμινοχαρτο στο κατω μερος... Δες οπως σου ειπε και ο Hombre εαν εχει τρυπες η γλαστρα που ειναι το δεντρο (πολυ βασικο γιατι αλλιως σαπιζουν οι ριζες οχι τοσο απο το νερο που παραμένει αλλά και απο τον αερισμο του χωματος σαν συνέπεια και οι ριζες... Δημιουργουνται βακτήρια που σκοτωνουν / πνίγουν τις ριζες...)
Καλο ειναι να το αφησεις το χωμα ΕΑΝ ειναι νοπο λιγο να ξεραθεί... Για να αεριστουν οι ριζες απο το συνεχόμενο ποτισμα που του εχουν κανει ολο αυτο τον καιρο.
Τωρα για συρμάτωμα βρες μια φωτογραφια στο ιντερνετ και δείξε μας να σου πουμε εαν μπορει να γινει ετσι.... (προσπαθησε να βρεις παρόμοιο δεντρο εαν ειναι δυνατον....)
Καλο ειναι να το αφησεις το χωμα ΕΑΝ ειναι νοπο λιγο να ξεραθεί... Για να αεριστουν οι ριζες απο το συνεχόμενο ποτισμα που του εχουν κανει ολο αυτο τον καιρο.
Τωρα για συρμάτωμα βρες μια φωτογραφια στο ιντερνετ και δείξε μας να σου πουμε εαν μπορει να γινει ετσι.... (προσπαθησε να βρεις παρόμοιο δεντρο εαν ειναι δυνατον....)
-
gate1908
Topic author - Omono

Ωραία θα το αφήσω στο μπαλκόνι αν είναι.Όπως το βλέπετε έχετε να μου προτείνετε κάτι για κλάδεμα η κάτι άλλο?Όσον αφορά στο συρμάτωμα τι κερδίζουμε με αυτό?Άν θέλω ας πούμε τον κορμό να τον κάνω να πάρει αριστερή κλίση ή δεξιά πως μπορώ να το κάνω?
Αν βλεπω καλα και δεν νομιζω να κανω λαθος μαλον το δεντρο σου ηταν σε πιο μικρη γλαστρα και αφου πλεον οι ριζες την ειχαν καλυψει πληρως απλα το πηραν οπως ηταν και το βαλανε σε μια πιο μεγαλη.
Και παλι προσοχη στο ποτισμα και κρατα το εξω .
Και παλι προσοχη στο ποτισμα και κρατα το εξω .

-
gate1908
Topic author - Omono

Re: Nέο μπονζαι και εντελώς αρχάριος
τι εννοείς? δεν διαμορφώνετε?δηλαδή απλά θα το ποτίζω και ότι γίνει?δεν μπορώ να του δώσω κλίση ή να το κάνω να φαίνεται σαν να γέρνει ή τίποτα τέτοιο γενικά?Harris έγραψε:Το δέντρο σου έτσι οπως το βλέπω δείχνει μια χαρά.
Μην το ποτίζεις παρα πολυ. (το ειδος αυτου του δεντρου σε συνδιασμό με το χώμα που εχει κραταει αρκετο νερο και το Ginseng δεν χρειάζεται πολυ πότισμα ειδικα τωρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρος. Καλύτερα να μην το ποτίσεις εαν δεν χρειαζεται παρα να το παρα-ποτίσεις)
Είναι πάντως γερό δέντρο για τα Ελληνικα δεδομένα. Και εαν εισαι στην Αθήνα μπορεις να ερθεις μαζι μας σε καποια εξόρμηση να αγορασεις το δικο σου δεντρο και να το κανεις μπονσαι!(π.χ να το συρματώσεις, να το κλαδεψεις και να το διαμορφώσεις με το δικο σου γουστο! Κάτι που με αυτο το δεντρο που εχεις δεν γινονται καποια απο τα παραπανω.)
Εαν θες γράψε και 2 λογια για σενα εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 193 times
- Επικοινωνία:
Το δέντρο σου έτσι οπως το βλέπω δείχνει μια χαρά.
Μην το ποτίζεις παρα πολυ. (το ειδος αυτου του δεντρου σε συνδιασμό με το χώμα που εχει κραταει αρκετο νερο και το Ginseng δεν χρειάζεται πολυ πότισμα ειδικα τωρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρος. Καλύτερα να μην το ποτίσεις εαν δεν χρειαζεται παρα να το παρα-ποτίσεις)
Είναι πάντως γερό δέντρο για τα Ελληνικα δεδομένα. Και εαν εισαι στην Αθήνα μπορεις να ερθεις μαζι μας σε καποια εξόρμηση να αγορασεις το δικο σου δεντρο και να το κανεις μπονσαι!
(π.χ να το συρματώσεις, να το κλαδεψεις και να το διαμορφώσεις με το δικο σου γουστο! Κάτι που με αυτο το δεντρο που εχεις δεν γινονται καποια απο τα παραπανω.)
Εαν θες γράψε και 2 λογια για σενα εδω: http://www.bonsaiclub.gr/forum/viewforum.php?f=42

Είναι πάντως γερό δέντρο για τα Ελληνικα δεδομένα. Και εαν εισαι στην Αθήνα μπορεις να ερθεις μαζι μας σε καποια εξόρμηση να αγορασεις το δικο σου δεντρο και να το κανεις μπονσαι!
-
gate1908
Topic author - Omono

Σε ευχαριστώ πολύ!Κάτι άλλο για να ελέγξω τις ρίζες του πώς το κάνω;Πρέπει να το τραβήξω απο τον κορμό ή απλά με το δάχτυλο του χεριού?Και κάτι άλλο,είδα κάτι παράξενα σαν σαπισματάκια σε 3 φυλλαράκια του θα σου επισυνάψω φωτογραφίες να μου πεις.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φιλε μου καλησπερα και καλως ορισες
Το δεντρακι που εχεις ειναι φικος , εμεις μεταξυ μας λογω του σχηματος του κορμου το λεμε πατατα
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να ελεγξεις ειναι εαν η γλαστρα εχει τρυπες απο κατω ωστε να φευγει το νερο μετα το ποτισμα , δευτερον να κοιταξεις σε τι κατασταση ειναι το χωμα και εαν οι ριζες δεν εχουν μεγαλωσει τοσο πολυ ωστε πλεον να πιεζονται μεσα στην γλαστρα.
Σε αυτην την περιπτωση το δεντρο χρειαζεται μεταφυτευση που αυτην την εποχη αν και δεν ειναι η πλεον ενδεδειγμενη στο συγκεκριμενο δεντρακι μπορει να γινει.
Θα ηθελα να σου πω οτι εχεις κανει καλη αρχη αφου οπως γραφεις στο μηνυμα σου το πρωτο που εκανες ηταν να διαβασεις , οποτε βρισκεσαι σε καλο δρομο.
Οτιδηποτε χρειαστης μην διστασεις να ρωτησεις , επισης κατι που ξεχασα να σου γραψω παραπανω αυτην την εποχη και μεχρι να πιασουν τα αγρια κρυα κρατα το δεντρακι σου εξω σε σημειο με αρκετο ηλιο αλλα οχι απευθειας εκθεση στις ακτινες του , και προφυλαγμενο απο δυνατους ανεμους .
Αυτα ,,,,,,,,,,,,,, και παλι καλως ορισες
Υ.γ. Ποτισμα μονο αφου εχει στεγνωσει το χωμα , οχι πριν
Το δεντρακι που εχεις ειναι φικος , εμεις μεταξυ μας λογω του σχηματος του κορμου το λεμε πατατα
Το πρωτο πραγμα που πρεπει να ελεγξεις ειναι εαν η γλαστρα εχει τρυπες απο κατω ωστε να φευγει το νερο μετα το ποτισμα , δευτερον να κοιταξεις σε τι κατασταση ειναι το χωμα και εαν οι ριζες δεν εχουν μεγαλωσει τοσο πολυ ωστε πλεον να πιεζονται μεσα στην γλαστρα.
Σε αυτην την περιπτωση το δεντρο χρειαζεται μεταφυτευση που αυτην την εποχη αν και δεν ειναι η πλεον ενδεδειγμενη στο συγκεκριμενο δεντρακι μπορει να γινει.
Θα ηθελα να σου πω οτι εχεις κανει καλη αρχη αφου οπως γραφεις στο μηνυμα σου το πρωτο που εκανες ηταν να διαβασεις , οποτε βρισκεσαι σε καλο δρομο.
Οτιδηποτε χρειαστης μην διστασεις να ρωτησεις , επισης κατι που ξεχασα να σου γραψω παραπανω αυτην την εποχη και μεχρι να πιασουν τα αγρια κρυα κρατα το δεντρακι σου εξω σε σημειο με αρκετο ηλιο αλλα οχι απευθειας εκθεση στις ακτινες του , και προφυλαγμενο απο δυνατους ανεμους .
Αυτα ,,,,,,,,,,,,,, και παλι καλως ορισες
Υ.γ. Ποτισμα μονο αφου εχει στεγνωσει το χωμα , οχι πριν

-
gate1908
Topic author - Omono

Nέο μπονσαι και εντελώς αρχάριος
Γειά σας παιδιά.Είμαι νέο μέλος και νέος γενικότερα στο θέμα μπονσαι αλλα και γενικότερα στα φυτά.Διάβασα αρκετά πράγματα σχετικά με την φροντίδα των δέντρων το τι χρειάζονται και τα λοιπά.Αγόρασα έτσι ένα το οποίο η ανθοπώλης δεν μου είπε τι είδος είναι και θα ήθελα να μου πείτε εσείς ως πιο έμπειροι.Και κάτι ακόμα,το φυτό μου ποτίστηκε χθες το απόγευμα απο την ανθοπώλη αλλά το χώμα του ειναι ακόμα νωπό...τι να κάνω να μη το ποτίσω ακόμα??
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.