το ενυδρειο μου,μια μικρη λιμνη tanganyika

Εδώ γράφουμε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τα μπονσάι
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

tsantos
Omono
Omono
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: το ενυδρειο μου,μια μικρη λιμνη tanganyika

Δημοσίευση από tsantos »

sailor247 πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!!!και τα multi φοβερα ψαρακια,αν εχεις γεννες θελω οπωσδηποτε!!!
Tο νερο της Tanganyika ειναι αλκαλικο με μεγαλη ανθρακικη σκληροτητα κ ph που ξεπερναει το 9,για οξυφυλλα δεν κανει!και επειδη ριχνεις λιγο αλατι στο νερο δεν κανει κ για πολλα αλλα φυτα-δεντρα!αν ηταν το ενυδρειο σου Αμαζονιου θα εκανε για πολυ περισσοτερα φυτα,οι γαρδενιες θα το λατρευαν!!!
Σιγουρα ομως το νερο της Tanganyika κανει για κουκουναριες,πευκα,ακακιες,αλμυρικια κ αλλα φυτα που αντεχουν την αλμυροτητα (αν κ λιγη) κ το υψηλο ph!!!

Ria το νερο απ τα χελωνακια μην το ριξεις στα φυτα γιατι εχει πολυ αμμωνια κ θα στα καψει!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

sailor247 έγραψε:το βρηκα.ακουαπονια.δειτε το αρθρο
http://astoiko.eu/index.php?option=com_ ... Itemid=109
Πολύ ενδιαφέρον! Εμείς έχουμε ενυδρείο με χελωνάκια, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό στα φυτά - δεν το έχουμε ρισκάρει ποτέ!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
sailor247
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από sailor247 »

το βρηκα.ακουαπονια.δειτε το αρθρο
http://astoiko.eu/index.php?option=com_ ... Itemid=109

Topic author
sailor247
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

RiaDr έγραψε:μια σταλιά ζωούλες...

Αυτό για το πότισμα με το νερό του ενυδρείου το είχα ακούσει και παλιότερα. Το έχετε δοκιμάσει;
εγω παντως το νερο που βγαζω κατα την αλλαγη νερου στα ενυδρεια μου το ριχνω στα λουλουδια που εχουμε στο μπαλκονι και τωρα και στην καρμονα μου.Στα μονα που δεν ριχνω νερο ενυδρειου ειναι στα φυτα που ειναι για φαγητο(δεντρολιβανο,μαιντανο,δυοσμο κτλ)επειδη χρησιμοποιω λιπασματα για τα φυτα του ενυδρειου.Ολα τα λουλουδια παντως ειναι υγιεστατα και πιστευω βοηθαει πολυ το νερο του ενυδρειου.εξαλου υπαρχει και μια μεθοδος υδροπονιας που βασιζεται σε νερο απο ενυδρειο.αν την βρω θα την ανεβασω
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

μια σταλιά ζωούλες...

Αυτό για το πότισμα με το νερό του ενυδρείου το είχα ακούσει και παλιότερα. Το έχετε δοκιμάσει;

saolin
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από saolin »

Πολυ ωραίο! Εχω και εγω ένα! Δεν είναι θεματικό όμως!

Το νερό του στις αλλαγές είναι και καλό για το πότισμα των δέντρων μας!

Topic author
sailor247
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

RiaDr έγραψε:Πολύ ωραίο! Τα ψαράκια είναι τόσο μικρά όσο φαίνονται;;;;;;; Τι γλυκούλια...
Απο το πρωτο ειδος(multifasciatus) τα αρσενικα φθανουν μεχρι 5 cm και τα θυληκα εως 2,5 cm αλλα εχουν απιστευτο τσαμπουκα.Τα αλλα φθανουν εως 9 cm αλλα ειναι πολυ πιο δειλα.
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece

Δημοσίευση από RiaDr »

Πολύ ωραίο! Τα ψαράκια είναι τόσο μικρά όσο φαίνονται;;;;;;; Τι γλυκούλια...
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Ωραίο είναι το χόμπυ με τα ψάρια! Σου χαρίζουν ηρεμία!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

sailor247 έγραψε:
Nikolas6997 έγραψε:Το είχα κάποτε και εγώ αυτό το χόμπι, αλλά τα βαρέθηκα διότι κάθε λίγο τα ψοφούσαν η πλάκωνε κάποια ασθένεια.. Είχα μάλιστα ένα ενυδρείο δικής μου κατασκευής με κρύσταλλο 10mm πάχος περί τα 500lt. χωρητικότητα. Τελικά το χάρισα και δεν ξανά ασχολήθηκα με τα ενυδρεία..
Θελει αρκετο διαβασμα για να πετυχεις τις καταλληλες συνθηκες για τα ψαρια.Οι περισσοτεροι την πατανε καθως ακουν τις συμβουλες των πετ-σοπαδων οι οποιοι κατα 90% ειναι ασχετοι με τα ψαρια.Ευτυχως εγω εχω γραφτει σε ενυδρειακο φορουμ και με σωστη καθοδηγηση εχω γλιτωσει τους θανατους και εχω και αρκετες αναπαραγωγες
Τότε που ασχολήθηκα ήταν το 1978, καταλαβαίνεις ότι ήταν ακόμη πρωτόγνωρο χόμπι και πολύ λίγοι γνωρίζανε αρκετά.. Δεν υπήρχε ακόμη το ίντερνετ, άρα ούτε φόρουμ δια πληροφόρηση σαν σήμερα.. Τα διάφορα λειτουργικά των ενυδρείων ελάχιστα στην αγορά, κατάλαβες υπό ποιες συνθήκες προσπαθούσαμε να τα κρατήσουμε εν ζωή.. Ο λόγος που την κατασκεύασα μόνος ήταν, ότι τα περισσότερα ενυδρεία που πουλούσαν ήταν πλαστικά 30Χ40Χ30 βάθος η στρογγυλά σαν γλόμποι, στο μέγεθος ποδοσφαιρικής μπάλας..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Topic author
sailor247
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Nikolas6997 έγραψε:Το είχα κάποτε και εγώ αυτό το χόμπι, αλλά τα βαρέθηκα διότι κάθε λίγο τα ψοφούσαν η πλάκωνε κάποια ασθένεια.. Είχα μάλιστα ένα ενυδρείο δικής μου κατασκευής με κρύσταλλο 10mm πάχος περί τα 500lt. χωρητικότητα. Τελικά το χάρισα και δεν ξανά ασχολήθηκα με τα ενυδρεία..
Θελει αρκετο διαβασμα για να πετυχεις τις καταλληλες συνθηκες για τα ψαρια.Οι περισσοτεροι την πατανε καθως ακουν τις συμβουλες των πετ-σοπαδων οι οποιοι κατα 90% ειναι ασχετοι με τα ψαρια.Ευτυχως εγω εχω γραφτει σε ενυδρειακο φορουμ και με σωστη καθοδηγηση εχω γλιτωσει τους θανατους και εχω και αρκετες αναπαραγωγες
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Το είχα κάποτε και εγώ αυτό το χόμπι, αλλά τα βαρέθηκα διότι κάθε λίγο τα ψοφούσαν η πλάκωνε κάποια ασθένεια.. Είχα μάλιστα ένα ενυδρείο δικής μου κατασκευής με κρύσταλλο 10mm πάχος περί τα 500lt. χωρητικότητα. Τελικά το χάρισα και δεν ξανά ασχολήθηκα με τα ενυδρεία..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

Topic author
sailor247
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

το ενυδρειο μου,μια μικρη λιμνη tanganyika

Ειπα να μοιραστω μαζι σας καποιες εικονες απο το αλλο μου χομπυ που ειναι τα ενυδρεια.Αυτο ειναι το μικροτερο απο τα δυο ενυδρεια μου και οι κατοικοι του ειναι 10 ενηλικα neolamprologus multifasciatus [sr]http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fi ... ciatus.htm[/sr] ,ενα μωρο τους και 4 julidochromis ornatus [sr]http://www.seriouslyfish.com/species/ju ... s-ornatus/[/sr] .Και τα δυο αυτα ειδη ειναι ενδημικα της λιμνης tanganyika γι'αυτο και η διακοσμηση ειναι αναλογη(πετρες,κοχυλια,αμμος,φυτα valisneria)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Απάντηση