Bougainvillea glabra
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 117 times
- Been thanked: 189 times
- Επικοινωνία:
Re: Bougainvillea glabra
Κτήνος το δέντρο! Βέβαια δεν μπορώ να το καταλάβω απο τις φωτογραφίες θέλω επαφή 3ου τύπου τουλάχιστον! 
Υ.Γ
Ο ιδιοκτήτης σε εβαλε να πληρωσεις για τον εσκαφεα-μαστορα-οδηγο;
Υ.Γ
Ο ιδιοκτήτης σε εβαλε να πληρωσεις για τον εσκαφεα-μαστορα-οδηγο;
-
Philip
- Masterpiece

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Bougainvillea glabra
Πω πω θηριο Γιαννη
Σου χρωσταει πολλα .........για την επιβιωση της
Πολυ ωραια διαμορφωση........
Πραγματι οπως αναφερεις κ ποιο πανω το δεντρο εχει αναγκη απο την αναπτυξη καλου ριζικου συστηματος. Πιστευω σιγα σιγα κ με υπομονη να τα καταφερεις......
Για ποιο γρηγορα αποτελεσματα.....σου προτεινω καποιο οξινο υποστρωμα. Εγω εχω εκπλαγει με καποιες που φυτευσα στο εξοχικο μου χρησιμοποιοντας ελαφροπετρα κ πασπαρα (ασβεστουχο χωμα που εχουμε στο νησι). Σε 5 μηνες ηταν αλλα δεντρα.
Σου χρωσταει πολλα .........για την επιβιωση της
Πολυ ωραια διαμορφωση........
Πραγματι οπως αναφερεις κ ποιο πανω το δεντρο εχει αναγκη απο την αναπτυξη καλου ριζικου συστηματος. Πιστευω σιγα σιγα κ με υπομονη να τα καταφερεις......
Για ποιο γρηγορα αποτελεσματα.....σου προτεινω καποιο οξινο υποστρωμα. Εγω εχω εκπλαγει με καποιες που φυτευσα στο εξοχικο μου χρησιμοποιοντας ελαφροπετρα κ πασπαρα (ασβεστουχο χωμα που εχουμε στο νησι). Σε 5 μηνες ηταν αλλα δεντρα.
-
Jean-Zac
Topic author - V.I.P

- Has thanked: 0
- Been thanked: 291 times
Bougainvillea glabra
Όλα αρχίσανε από μια μοκατοικία που γκρεμίσανε για να φτιάξουν πολυκατοικία. Στον κήπο ήτανε και η βουκαμβίλια την οποία και ζήτησα από την ιδιοκτήτρια. Βέβαια για να την βγάλω χρειάστηκα την βοήθεια του χειριστή του εκσκαφέα γιατί τόσα χρόνια (40 + σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια) οι ρίζες ήταν βαθειά και δεν θα έκανα τίποτα με αξίνα και φτυάρι. Δυστυχώς φωτογραφίες με το ‘’τέρας’’ μέχρι να το βάλω σε κάποια γλάστρα (τρόπος του λέγειν) δεν έχω, απλά οι πρώτες φωτό που παραθέτω είναι 2 χρόνια μετά σε μία μικρότερη πλαστική γλάστρα η οποία προήλθε από την κοπή της μεγάλης που την φιλοξενούσε .. Σε αυτά τα χρόνια προσπάθησα να δημιουργήσω νέες ρίζες και την άφησα να αναπτυχθεί σχεδόν ανεξέλεγκτα. Έμεινε στην δεύτερη γλάστρα περίπου άλλα 2 χρόνια μέχρι η παγωνιά να την χτυπήσει και να αρχίσω ξανά σχεδόν από την αρχή. Πέρυσι έγινε νέα μεταφύτευση και συνεχίζω την προσπάθεια σιγά-σιγά να σχηματίσω νέα κλαδιά και να παίρνει σταδιακά μορφή. Κάποια στιγμή άρχισα να σκαλίζω τον κορμό της για να της δώσω άλλη όψη ,αλλά το άφησα στην μέση για τους γνωστούς λόγους (βλέπε λεπιδόπτερα !!).Βέβαια συμβάλει και το τρίπτυχο … κουράστηκα, βαρέθηκα, μεγάλωσα. Τον Ιούλιο έκοψα μία γλάστρα κάθετα και έβαλα το μισό κομμάτι στην πλάτη της με χώμα για να την βοηθήσω να βγάλει νέες ρίζες λίγο πιο ψηλά και να τροφοδοτείται καλύτερα. Έχει αρκετή δουλειά ακόμη μπροστά της και το θέμα είναι να έχω χρόνο και κέφι εγώ. Πρός το παρών όμως όταν έχει κέφια αυτή μου κάνει τα γνωστά μωβ-κόκκινα λουλούδια της.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.