χοντρές ρίζες+κεντρική ρίζα κόψιμο?
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 176 times
- Επικοινωνία:
Re: χοντρές ρίζες+κεντρική ρίζα κόψιμο?
Ξεχασα να γραψω οτι οταν κοβουμε την κεντρικη ριζα βαζουμε και ορμονη ριζοβολιας για να δημιουργησουμε μικρα ριζιδια απο την χοντρη ριζα. Ακομα μπορουμε να βαλουμε κατι σαν το ROOTGROW στο χωμα για να βοηθησουμε την δημιουργεια μυκοριζας (ειδικα στα πευκοειδη) και εαν θελουμε ριχνουμε κ λιγο μυκητοκτονο (στο χωμα) για να αποφυγουμε σαπισμα της ριζας....(προληψη)
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Αυτο που εχεις διαβασει ειναι σωστο γιατι το δεντρο μπορει να μην μπορεσει να συνελθει απο αυτο τον τραυματισμο και να πεθάνει.
Γι΄αυτο βαζεις χαλκινο συρμα στην ριζα που θες να κοψεις χωρις ετσι να σταματας τους χυμους του δεντρου.... Ομως με τον καιρο η ριζα θα μεγαλωσει και πνιγει απο το συρμα ομως θα εχει αναπτυξει νεες ριζες - ριζιδια και ετσι θα μπορεις να κοψεις την χοντρη ριζα. Ετσι και αλλιως αυτο θελουμε να πετυχουμε σε ενα μπονσαι μικρα ριζιδια και οχι χοντρες ριζες για να μπορουν να μπουν ευκολα στο ποτ. Αυτο βεβαια γινεται με υπομονη... δηλαδη μετα απο ενα χρονο τουλαχιστον.... θα κοψεις την κεντρικη ριζα (αναλογα και με το φυτο).

Γι΄αυτο βαζεις χαλκινο συρμα στην ριζα που θες να κοψεις χωρις ετσι να σταματας τους χυμους του δεντρου.... Ομως με τον καιρο η ριζα θα μεγαλωσει και πνιγει απο το συρμα ομως θα εχει αναπτυξει νεες ριζες - ριζιδια και ετσι θα μπορεις να κοψεις την χοντρη ριζα. Ετσι και αλλιως αυτο θελουμε να πετυχουμε σε ενα μπονσαι μικρα ριζιδια και οχι χοντρες ριζες για να μπορουν να μπουν ευκολα στο ποτ. Αυτο βεβαια γινεται με υπομονη... δηλαδη μετα απο ενα χρονο τουλαχιστον.... θα κοψεις την κεντρικη ριζα (αναλογα και με το φυτο).
-
Harris
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Εννοεις να τις πνίξεις τις ρίζες με το σύρμα?georgehh έγραψε:Έχω διαβάσει οτι οταν κάνουμε μεταφύτευση και βλέπουμε πολύ χοντρές ρίζες+κεντρική ρίζα, οτι είναι προτιμότερο για να μην σοκαριστεί και μας πεθάνει το δέντρο,να τις δένουμε με ένα χοντρό σύρμα ώστε να πετάξουν ριζίδια στη επόμενη μεταφύτευση, αφού δεν θα μπορούν να χοντρύνουν άλλο και έτσι τις κόβουμε με ασφάλεια ως εκεί που έχουν νέα ριζίδιαθα ήθελα να μου πουν οι ειδικοί αν έχω λάθος
Στα κωνοφόρα κόβουμε ελάχιστες ρίζες και όχι τις πιο χοντρές ,θέλει περισσότερο προσοχή η διαδικασία...
-
georgehh
Topic author - Shohin

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
χοντρές ρίζες+κεντρική ρίζα κόψιμο?
Έχω διαβάσει οτι οταν κάνουμε μεταφύτευση και βλέπουμε πολύ χοντρές ρίζες+κεντρική ρίζα, οτι είναι προτιμότερο για να μην σοκαριστεί και μας πεθάνει το δέντρο,να τις δένουμε με ένα χοντρό σύρμα ώστε να πετάξουν ριζίδια στη επόμενη μεταφύτευση, αφού δεν θα μπορούν να χοντρύνουν άλλο και έτσι τις κόβουμε με ασφάλεια ως εκεί που έχουν νέα ριζίδιαθα ήθελα να μου πουν οι ειδικοί αν έχω λάθος
Στα κωνοφόρα κόβουμε ελάχιστες ρίζες και όχι τις πιο χοντρές ,θέλει περισσότερο προσοχή η διαδικασία...