Αλλαγή γλάστρας

Ερωτήσεις σχετικά με τα δέντρα σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Re: Αλλαγή γλάστρας

Δημοσίευση από karesansui »

Καλώς όρισες Αναστασία στο bonsaiforum!
Σιγά-σιγά θα αποκτήσεις τις γνώσεις και τα εφόδια που χρειάζεσαι για να μπορείς να συντηρείς και να δημιουργήσεις τα δικά σου μπονσάι.
pinusmugo έγραψε: Πληροφοριακα < οι φτελιες στην Ελλαδα απειληθηκαν ολες με μια ασθενεια-μυκητα(μου διαφευγει τωρα η ονομασια του-της)και θεωρειται ειδος προς εξαφανιση,ετσι τεινει να γινει τουλαχιστον.Οι μονες φτελιες που σωζονται σημερα και ειναι αρκετα ηλικιωμενες βρισκονται σε Εκκλησιες και διαφορες μονες...
Η πανδημία αυτή που χτυπάει τις φτελιές σε Ευρώπη και Αμερική λέγεται "ασθένεια της ολλανδικής φτελιάς", οφείλεται σε ασκομύκητα και περιγράφηκε για πρώτη φορά πριν απο 100 περίπου χρόνια απο ολλανδούς βοτανολόγους.

Οι μόνες άθικτες ακόμα, ίσως παραμένουν οι φτελιές μπονσάι...
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

Topic author
Αναστασία
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από Αναστασία »

Ναι όντως είμαι λίγο μακριά, αλλιώς δεν θα το σκεφτόμουνα, θα συμμετείχα σίγουρα στην αυριανή συνάντηση!!
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καλώς ήρθες Αναστασία! Μην ξαναλέμε όλοι τα ίδια, ακολουθώντας τις συμβουλές των παιδιών δε θα το γνωρίζεις το δεντράκι σου σε λίγο καιρό!

υγ
Harris έγραψε:
bravo! :)

Αυριο εχουμε την συναντηση Μαιου εαν θες φερε και το δεντρο σου μαζι.
Η Αλεξάνδρεια Ημαθίας μάλλον είναι κομματάκι μακριά... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/10.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 193 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

[yt][/yt]
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Αναστασία έγραψε:Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας! Θα εφαρμόσω όλες τις συμβουλές και θα ανεβάσω καινούρια φωτογραφία της φτελιάς μου!!
bravo! :)

Αυριο εχουμε την συναντηση Μαιου εαν θες φερε και το δεντρο σου μαζι.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Αναστασία
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σας! Θα εφαρμόσω όλες τις συμβουλές και θα ανεβάσω καινούρια φωτογραφία της φτελιάς μου!!
Άβαταρ μέλους

Nikolas6997
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Nikolas6997 »

Καλώς όρισες Αναστασία στην παρέα μας.. Κανονικά 2 χρόνια και περί πλέον ο χρόνος του φυτωρίου υποδεικνύουν ότι χρειάζεται μεταφύτευση.. αλλά ρίξε και μια ματιά από κάτω αν βγήκαν ρίζες από τις τρύπες αποστράγγισης.. Κλάδεψε όλα τα χαμόκλαδα που υπάρχουν στα κλαδιά που έχουν ξεραθεί.. Στην επόμενη συνάντηση να την φέρεις μαζί σου δια να σε βοηθήσουν τα παιδιά στην γενική διαμόρφωση της....... και να μυρίζει bonsai..
Nikolas6997Εικόνα

Εικόνα

Πάμε μια βόλτα στα βουνά,
που κελαηδούνε μόνο τα πουλιά.....

katerina oikonomou
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από katerina oikonomou »

Θέλει κλάδεμα και να προσέχεις το νερό... Πρέπει να το ποτίζεις οταν το χώμα στεγνώνει και οχι κάποιες φορές την εβδομάδα.
Θα βάζεις το δάχτυλο σου στο χώμα 2εκ και εαν είναι υγρό δεν ποτίζεις.

Καλώς ήρθες!
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Καλημερα και καλως ηρθες στην παρεα μας Αναστασια ...

Το δεντρακι σου ειναι μια ομορφη φτελια,ετσι ονομαζεται.Ειναι αρκετα ανθεκτικα φυτα και μπορεις να αρχισεις την λιπανση σου.Εαν βρισκεται σε εσωτερικο χωρο προτεινω την μετακομιση της σε εξωτερικο,εαν δεν το εβαλες μεσα για να το φωτογραφισεις.

Σηκωσε το δοχειο και κοιταξε απο κατω.Αν δεις ριζες να προεξεχουν απο τις τρυπες αποστραγγισης τοτε ειναι ενα καλο σημαδι οτι το δεντρακι χρειαζεται μεταφυτευση.

Πληροφοριακα < οι φτελιες στην Ελλαδα απειληθηκαν ολες με μια ασθενεια-μυκητα(μου διαφευγει τωρα η ονομασια του-της)και θεωρειται ειδος προς εξαφανιση,ετσι τεινει να γινει τουλαχιστον.Οι μονες φτελιες που σωζονται σημερα και ειναι αρκετα ηλικιωμενες βρισκονται σε Εκκλησιες και διαφορες μονες...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Topic author
Αναστασία
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Σας επισυνάπτω το μπονσάι μου καθώς δεν γνωρίζω την ακριβή ονομασία του ( ο ιδιοκτήτης του φυτώριου δεν γνώριζε). Τι μπορώ να κάνω για να ζωντανέψει περισσότερο;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Αναστασία έγραψε:Καλησπέρα,

Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα μπονσάι και θέλω να του αλλάξω γλάστρα γιατί το βλέπω να εξασθενεί και δεν βγάζει τόσα πολλά φύλλα. Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής και αν ναι τι γλαστράκι πρέπει να επιλέξω; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο λίπασμα ή κάποιο ειδικό χώμα για την φροντίδα του.

Ευχαριστώ!

Καλως ηρθες,
πες μας τι ειδος δεντρου είναι; Μπορεις να ανεβασεις μια φωτογραφια του; Μπορεις να βαλεις λιπασμα αλλα καλο ειναι να ξερουμε τι δεντρο ειναι και σε τι χωμα βρισκεται. Εαν κανεις μεταφυτευση δεν λιπαινεις εαν δεν περασουν 6 εβδομαδες περιπου.

αυτα για αρχη! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
Αναστασία
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Αλλαγή γλάστρας

Καλησπέρα,

Έχω εδώ και 2 χρόνια ένα μπονσάι και θέλω να του αλλάξω γλάστρα γιατί το βλέπω να εξασθενεί και δεν βγάζει τόσα πολλά φύλλα. Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής και αν ναι τι γλαστράκι πρέπει να επιλέξω; Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο λίπασμα ή κάποιο ειδικό χώμα για την φροντίδα του.

Ευχαριστώ!
Απάντηση