juniper αρχάρια διαμόρφωση αρχική
-
manos_papadakis40
- Omono

- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: juniper αρχάρια διαμόρφωση αρχική
θα συμφωνησω με τα λεγομενα του γιαννη αλλα θα επισημανω κατι που το εχουμε περασει σχεδον ολοι.επηρεαζομαστε απο το ειδος του φυτου (γιουνιπερος πικεα κ.α.)κι στην αρχη το παιρνουμε χωρις να κοιταζουμε ορισμενα χαρακτηριστικα που θα μας οδηγησουν στο να κανουμε ενα μπονσαι.κι για να μην παρεξηγηθω το εκανα κι εγω στην αρχη αρα βαζω κι τον εαυτο μου μεσα.ομως τωρα οι γνωσεις που εχουμε τα βιβλια το ιντερνετ βοηθουν στο να επιλεξουμε το καταλληλο φυτο αρα ο φιλος μας σωστα κινηται για αρχη κι στην πορεια η επιλογη του θα ειναι πιο σωστη. οποτε βημα βημα θα μαθουν ολοι οι νεοι στο χωρο γιατι τα ιδια καναμε κι εμεις.προχωρα φιλε μου κι εμεις βοηθαμε,καλη τυχη στο φυτο σου. 
καλη προσπαθεια Γιωργο..αναμενουμε την εξελιξη..
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Σε ευχαριστώ, Γιώργο!
Είναι σημαντικό να μη δημιουργούνται παρανοήσεις. Μόνον έτσι θα προχωρήσουμε παρακάτω. Κι αναφέρομαι στο όνειρο να δημιουργηθεί μία οργανωμένη λέσχη φίλων bonsai.
Είναι σημαντικό να μη δημιουργούνται παρανοήσεις. Μόνον έτσι θα προχωρήσουμε παρακάτω. Κι αναφέρομαι στο όνειρο να δημιουργηθεί μία οργανωμένη λέσχη φίλων bonsai.
-
georgehh
Topic author - Shohin

Μy nellie το καταλαβαίνω δεν υπάρχει παντογνώστης και άσχετος η πολύξερος όλοι βάζουμε ένα λιθαράκι άλλωστε δεν είναι και εύκολη η τέχνη να λες τι γνώμη σου, οτι θες, και οτι νομίζεις μία οικογένεια είμαστε
Γιώργο, τα ίδια λάθη έχω κάνει κι εγώ.
Κι ό,τι έγραψα δεν το έγραψα παριστάνοντας τον έμπειρο και τον γνώστη, αλλά σκέφθηκα ότι όταν λέμε πως "έχουν γίνει κάποια λάθη", καλό θα είναι να τα επισημαίνουμε ώστε να τα μαθαίνει, να τα κατανοεί και να τα αποφεύγει στο μέλλον εκείνος που τα κάνει.
Εγώ τουλάχιστον, αυτό θα ήθελα. Να μου υποδεικνύουν όσοι έχουν την εμπειρία
και νιώθω υποχρεωμένη όταν το κάνουν. Γιατί πώς αλλιώς θα μάθω?
Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το στυλ. Είναι τόσο λιτό αλλά και μεγαλοπρεπές, κατά την γνώμη μου....
Όμως, κύτταξε κι αυτή την φωτογραφία κάποιων μεγάλων και υψηλών δένδρων. Είναι κέδροι της Αλάσκας. (Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να κάνω resize)
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:Os64 ... 09-112.jpg[/img]
Βλέπεις, επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας δένδρα, έχουν τα λιγοστά σε σχέση με το ύψος τους κλαδιά πολύ ψηλά. Κι η κορυφή τους είναι ξερή, πιθανώτατα λόγω κάποιου κεραυνού.
Ίσως, σου δώσει αυτή η φωτογραφία μιά διαφορετική ιδέα για το δένδρο σου.
Κι ό,τι έγραψα δεν το έγραψα παριστάνοντας τον έμπειρο και τον γνώστη, αλλά σκέφθηκα ότι όταν λέμε πως "έχουν γίνει κάποια λάθη", καλό θα είναι να τα επισημαίνουμε ώστε να τα μαθαίνει, να τα κατανοεί και να τα αποφεύγει στο μέλλον εκείνος που τα κάνει.
Εγώ τουλάχιστον, αυτό θα ήθελα. Να μου υποδεικνύουν όσοι έχουν την εμπειρία
Εννοείς το bunjin ή αλλιώς literati, αν καταλαβαίνω σωστά?georgehh έγραψε: ... ...είχε πολλές επιλογές το δεντράκι αλλά του έδωσα αυτή τη διαμόρφωση γιατι μαρέσει το στυλάκι αυτό
Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το στυλ. Είναι τόσο λιτό αλλά και μεγαλοπρεπές, κατά την γνώμη μου....
Όμως, κύτταξε κι αυτή την φωτογραφία κάποιων μεγάλων και υψηλών δένδρων. Είναι κέδροι της Αλάσκας. (Δυστυχώς δεν έχω χρόνο να κάνω resize)
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:Os64 ... 09-112.jpg[/img]
Βλέπεις, επειδή είναι πολύ μεγάλης ηλικίας δένδρα, έχουν τα λιγοστά σε σχέση με το ύψος τους κλαδιά πολύ ψηλά. Κι η κορυφή τους είναι ξερή, πιθανώτατα λόγω κάποιου κεραυνού.
Ίσως, σου δώσει αυτή η φωτογραφία μιά διαφορετική ιδέα για το δένδρο σου.
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Να θυμάσαι ότι πριν κόψουμε ένα κλαδί το σκεφτόμαστε 10 φορές. Και όταν έχουμε αποφασίσει και είμαστε έτοιμοι να το κόψουμε το ξανασκεφτόμαστε άλλες 10. Και αυτό γιατί ποτέ δεν θα ξαναέχουμε ένα τέτοιο κλαδί. Μερικές φορές όμως αφήνουμε κάποια κλαδιά επίτηδες να μεγαλώσουν , έστω και αν χαλάνε την γενική εικόνα μόνο και μόνο για να δώσουμε όγκο (να μεγαλώσουν-χοντρύνουν) ο κορμός και κάποιες ρίζες. Αυτά τα κλαδιά είναι προτετελεσμένο ότι θα θυσιαστούν –κοπούν κάποια στιγμή, αλλά έδωσαν αυτό που θέλαμε. Όταν βλέπουμε ένα φυτό στο φυτώριο ο εγκέφαλός μας πρέπει να επεξεργάζεται γρήγορα την εικόνα που έχει μπροστά του και να βρίσκει την μελλοντική μορφή που θα μπορούσαμε να δώσουμε, διαφορετικά το αφήνει και προχωράει στο επόμενο μέχρι να βρει αυτό που τον ικανοποιεί βάσει των εμπειριών και των γνώσεών του. Η έκφραση ‘είναι ωραίο θα το αγοράσω’ χωρίς όμως να μπορούμε να δούμε το μέλλον του ελλείψει εμπειριών και αυτοσυγκράτησης μας οδηγούν στην αγορά μεν ,αλλά στην φύτευση αυτού στον κήπο μας τελικά. Έτσι θα αποκτήσουμε ένα όμορφο κήπο , αλλά και μία φτωχή συλλογή από μπονσάι. Είχα πει ότι μπορούμε να δούμε 200 φυτά και στο τέλος να μην αγοράσουμε κανένα. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε έστω και αν κοστίζει 10-20 euro πιο ακριβά. Τρία μέτρια φυτά μπορεί να έχουν την ίδια αξία με ένα καλό και με μέλλον φυτό και η έκφραση ‘λίγα και καλά’ θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο. Άλλωστε λίγο-πολύ όλοι μας ένα μπαλκόνι ή μία βεράντα έχουμε. Τι να πρωτοβάλουμε εκεί. Άρα τι θα επιλέξουμε την επόμενη φορά ?? Και όπως λέω συχνά, η επιλογή και το λάθος είναι πάντα δικό μας .!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
georgehh
Topic author - Shohin

Βεβαίως και έχουν γίνει λάθη παιδιά,αυτό σημαίνει οτι πρέπει να είμαι πιο υπομονετικός,και να μην αφαιρώ κλαδιά πριν σκεφτώ πολύ
[img]http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... uniper.jpg[/img]
έτσι ήταν πριν σίγουρα κάποιος πιο έμπειρος θα το είχε κάνει πολύ καλύτερα,είχε πολλές επιλογές το δεντράκι αλλά του έδωσα αυτή τη διαμόρφωση γιατι μαρέσει το στυλάκι αυτό
http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... uniper.jpg
[img]http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... uniper.jpg[/img]
έτσι ήταν πριν σίγουρα κάποιος πιο έμπειρος θα το είχε κάνει πολύ καλύτερα,είχε πολλές επιλογές το δεντράκι αλλά του έδωσα αυτή τη διαμόρφωση γιατι μαρέσει το στυλάκι αυτό
http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... uniper.jpg
Γιώργο, το δένδρο ήταν έτσι εξ αρχής ή έχεις αφαιρέσει κάποια κλαδιά του?
Εάν συμβαίνει το δεύτερο, μήπως έχεις κάποια φωτογραφία του όπως ήταν πριν τις δικές σου εργασίες, έτσι ώστε να σου επισημάνουμε τα λάθη που έχουν γίνει?
Δηλαδή για παράδειγμα, εάν είχε κι άλλα κλαδιά χαμηλά και τα έχεις αφαιρέσει, ήταν λάθος γιατί έχεις το πρώτο σου κλαδί πολύ ψηλά κι υπάρχει μεγάλο κενό.
Ύστερα, εάν τα κύρια κλαδιά είχαν άλλα μικρότερα κλαδάκια που ξεκινούσαν κοντά στον κορμό και τα έχεις αφαιρέσει, ήταν λάθος, διότι και πάλι έχεις περιορίσει το φύλλωμα στην άκρη του κλαδιού μόνον, ενώ πάντα το επιθυμητό είναι να έχουμε βλάστηση στα κλαδιά κοντά στον κορμό.
Ανέβασε μια φωτογραφία του γιουνίπερου όπως ήταν όταν τον αγόρασες, αν έχεις βέβαια....
Εάν συμβαίνει το δεύτερο, μήπως έχεις κάποια φωτογραφία του όπως ήταν πριν τις δικές σου εργασίες, έτσι ώστε να σου επισημάνουμε τα λάθη που έχουν γίνει?
Δηλαδή για παράδειγμα, εάν είχε κι άλλα κλαδιά χαμηλά και τα έχεις αφαιρέσει, ήταν λάθος γιατί έχεις το πρώτο σου κλαδί πολύ ψηλά κι υπάρχει μεγάλο κενό.
Ύστερα, εάν τα κύρια κλαδιά είχαν άλλα μικρότερα κλαδάκια που ξεκινούσαν κοντά στον κορμό και τα έχεις αφαιρέσει, ήταν λάθος, διότι και πάλι έχεις περιορίσει το φύλλωμα στην άκρη του κλαδιού μόνον, ενώ πάντα το επιθυμητό είναι να έχουμε βλάστηση στα κλαδιά κοντά στον κορμό.
Ανέβασε μια φωτογραφία του γιουνίπερου όπως ήταν όταν τον αγόρασες, αν έχεις βέβαια....
-
Philip
- Masterpiece

Γιωργο ....η δουλεια σου ειναι καλυτερη απο τις άλλες. Οσο πας κ προοδευεις
Βγαλε το συρμα ομως για κανενα μηνα ....κ συρματωνεις απο τελη οκτ.
Βγαλε το συρμα ομως για κανενα μηνα ....κ συρματωνεις απο τελη οκτ.
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Ενταξει τοτε γιατι εαν το γδαρεις γυρο γυρο μετα θα ηταν dead wood ολο το δεντρο!georgehh έγραψε:Όχι δεν έχω γδάρει γύρω γύρω εννοείται δεν ξανακάνω λάθος
Εχεις κατι μικρολαθακια στο πως το συρματωσες ετσι οπως το βλεπω αλλα ειναι καλο για να κανεις μια αρχη.
Στην συναντηση που θα κανουμε με σχεση το συρματωμα μπορεις να ερθεις να το κανουμε παρεα!
Αυτο που σου λεει ο Γιαννης εχει δικιο αλλα ολοι εχουμε περασει απο αυτο το σταδιο... (και εγω το περναω ακομα!
-
Jean-Zac
- V.I.P

- Been thanked: 291 times
Πρίν από καιρό είχα βάλει κάποιες εικόνες
http://bonsaiclub.gr/forum/viewtopic.php?f=44&t=153
Δέν ξέρω αν μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά ας τις έχεις υπ' όψιν σου.Πάντως όχι βιαστικές επιλογές και όχι βιαστικές κινήσεις. Μπορεί να δούμε 200 φυτά αλλά να μην επιλέξουμε-αγοράσουμε κανένα. Η ικανότητα της σωστής επιλογής αυξάνεται από τα προηγούμενα λάθη μας και την σταδιακή εμπειρία ένεκα αυτών (των λαθών μας)
http://bonsaiclub.gr/forum/viewtopic.php?f=44&t=153
Δέν ξέρω αν μπορούν να σε βοηθήσουν, αλλά ας τις έχεις υπ' όψιν σου.Πάντως όχι βιαστικές επιλογές και όχι βιαστικές κινήσεις. Μπορεί να δούμε 200 φυτά αλλά να μην επιλέξουμε-αγοράσουμε κανένα. Η ικανότητα της σωστής επιλογής αυξάνεται από τα προηγούμενα λάθη μας και την σταδιακή εμπειρία ένεκα αυτών (των λαθών μας)
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Στο κατω μερος εχεις γδαρει γυρο γυρο?georgehh έγραψε:[img]http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... ascade.jpg[/img]
Ξέρω οτι δεν είναι ωραίο αλλά οκ μια πρώτη προσπάθεια
-
georgehh
Topic author - Shohin

juniper αρχάρια διαμόρφωση αρχική
[img]http://i57.photobucket.com/albums/g229/ ... ascade.jpg[/img]