WORKSHOP BONSAIFORUM ΜΑΙΟΥ 2013 (Ελεύθερο)

Συναντήσεις εργασίας των μελών (workshops)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 111 times
Been thanked: 176 times
Επικοινωνία:

Re: WORKSHOP BONSAIFORUM ΜΑΙΟΥ 2013 (Ελεύθερο)

Δημοσίευση από Harris »

karesansui έγραψε:
pinusmugo έγραψε: ...βεβαια λογω μεγαλης αποστασης δεν μπορω να παρευρισκομαι κοντα σας,κατοπιν αυτου να μην μου πεφτει και ιδιαιτερος λογος,ευελπιστω ομως...

Γιώργο, η απόσταση που γράφεις μπορεί να μας στερεί την φυσική σου παρουσία, σε διαβεβαιώ όμως πως είσαι κοντά μας καθημερινά με τον δυνατότερο τρόπο!
Πολύ όμορφο και αληθινό αυτό που έγραψες Παναγιώτη!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Πολύ όμορφο και αληθινό αυτό που έγραψες Παναγιώτη!
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

pinusmugo έγραψε: ...βεβαια λογω μεγαλης αποστασης δεν μπορω να παρευρισκομαι κοντα σας,κατοπιν αυτου να μην μου πεφτει και ιδιαιτερος λογος,ευελπιστω ομως...

Γιώργο, η απόσταση που γράφεις μπορεί να μας στερεί την φυσική σου παρουσία, σε διαβεβαιώ όμως πως είσαι κοντά μας καθημερινά με τον δυνατότερο τρόπο!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

Συμφωνω και εγω με τον Παναγιωτη και το υφος της αναρτησης του,βεβαια λογω μεγαλης αποστασης δεν μπορω να παρευρισκομαι κοντα σας,κατοπιν αυτου να μην μου πεφτει και ιδιαιτερος λογος,ευελπιστω ομως.

Το ευρυτερο νοημα των συναντησεων πιστευω οτι δεν εχει καμια σχεση με τον τοπο διεξαγωγης.

Τα ατομα που συμμετεχουν και η φιλικη τους διαθεση δημιουργουν και την ατμοσφαιρα των εργαστηριων,οχι ο χωρος...
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Δουλειά έγινε σε πολλά δέντρα και μεταφυτευσεις και συρματωμα και κλάδεμα και καφε και ολα ειχε το workshop του Απριλιου! :)

Απο τις 10.00 (που ειχαμε παει εμεις) μεχρι 14.30 εγιναν ολα μια χαρα! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

[justify]Συμφωνώ με τα γραφόμενα του Παναγιώτη και επαυξάνω! Χώροι πάντα βρίσκονται, καλή διάθεση να υπάρχει. Το φόρουμ έχει ως μόνο σκοπό του να μοιραστούμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τα μπονσάι και να περάσουμε καλά κατά τη διάρκεια. Δεν είναι ούτε σύλλογος επαγγελματιών, ούτε σχολή, ούτε τίποτα ανάλογο. Παρέα φίλων είμαστε, που όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει.[/justify][justify]Εποικοδομητικό ήταν και το καφεδάκι προχτές με την ψιλοκουβεντούλα για δέντρα και τεχνικές και την απάντηση σε ορισμένες απορίες, κι ας μη βγάλαμε "μεροκάματο" δουλεύοντας στα δέντρα. Δε χρειάζεται και στο χόμπυ μας άγχος, αρκετό έχουμε στη δουλειά μας![/justify]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

[justify]Δράττομαι της ευκαιρίας με την δημοσίευση του Μάριου να αναφερθώ στο θέμα των εργαστηρίων (Workshop, ελληνιστί) του bonsaiforum![/justify][justify]Είναι πασιφανές, οτι τα εργαστήρια αυτά έχουν την έννοια της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών του forum πάνω στις τεχνικές του μπονσάι![/justify][justify]Εκτός απο αυτό, ίσης αξίας είναι και η συνάντηση αυτή καθαυτή των μελών για ανταλλαγή απόψεων, την μεταξύ τους γνωριμία, την σύσφιξη των σχέσεών τους, την συνεργασία, την ομαδικότητα, της δημιουργίας μιας φιλικής ατμόσφαιρας που θα διαχέεται και στο forum, με γνώμονα την αγάπη όλων μας για το χόμπυ αυτό![/justify][justify]Ο σκοπός των συναντήσεων λοιπόν, είναι η συμμετοχή όλο και περισσότερων μελών. Οι τελευταίες συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία σε πολλά νέα μέλη, τα οποία δίσταζαν ακόμα και να αναρτήσουν μια δημοσίευση στο forum να παρευρεθούν, να συνεργαστούν πάνω στην διαμόρφωση δέντρων, δικών τους ή νεοαγορασθέντων και να λύσουν αρκετές απορίες ή ερωτήματα που είχαν σχετικά με τα μπονσάι.[/justify][justify]Γνώμη μου είναι και συμφωνώ με τον Μάριο, πως οι συναντήσεις αυτές πρέπει να λαμβάνουν χώρα σε τοποθεσίες μέσα στον ευρύτερο έστω, αστικό χώρο της Αθήνας με εύκολη πρόσβαση απο τα ΜΜΜ και δή το μετρό ή το τράμ![/justify][justify]Η πλειονότητα των μέχρι τώρα συναντήσεων πραγματοποιήθησαν στον φιλόξενο χώρο των Φυτωρίων Τσακίρη στο Κρυονέρι όπου υπάρχει και η ευκαιρία της αγοράς νέων δέντρων όπως και εγένετο σχεδόν πάντα.[/justify][justify]Πλήν όμως, η μακρυνή απόσταση απο την Αθήνα και η απαραίτητη προϋπόθεση να διαθέτει κάποιος για να έλθει ως εκεί μέσον μετακίνησης, εμπόδισε πολλά απο τα μέλη του forum να πρευρεθούν έστω κι αν το ήθελαν.[/justify][justify]Κρίνω, κατά την γνώμη μου πάντοτε, πως δεν είναι σωστό να αναγκάζεις τα μέλη να μετακινούνται τόσο μακρυά ή να υποχρεώνονται σε τρίτους να τους μεταφέρουν.[/justify][justify]Να επαναλάβω πως δεν παραγνωρίζω την ευγενική προσφορά των Φυτωρίων Τσακίρη, ούτε την προσωπική συμβολή μελών τινών του forum για την γνωριμία μας με τον συγκεκριμένο χώρο αλλά, για το σκεπτικό το οποίο ανέφερα πιό πάνω, θα προτείνω οι συναντήσεις μας να γίνονται σε μέρος που να μπορεί το κάθε μέλος εύκολα να προσεγγίσει. Χώρος πάντα βρίσκεται! (Ενδεικτικά αναφέρω πως τα μέλη της λέσχης μπονσάι του Φοίνιξ της Αριζόνα (μιας πόλης ίδιου περίπου μεγέθους με την Αθήνα) συναντιώνται εβδομαδιαίως σε γκαράζ μελών εναλλάξ -αυτό το γνωρίζω απο πρώτο χέρι-)[/justify][justify]Ίσως τα γκαράζ της Αθήνας να μήν είναι σαν της Αριζόνα αλλά μέρη υπάρχουν και αυτό που μετράει εν τέλει είναι η καλή θέληση και η καθολική κατά το δυνατόν συμμετοχή, μιά υπόθεση δηλαδή, που πρέπει να προωθήσουν οι διαχειριστές του forum με την συμμετοχή όσων μελών θέλουν να προτείνουν ή να συνδράμουν σε αυτό!![/justify]
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake

manos_papadakis40
Omono
Omono
Been thanked: 0

Δημοσίευση από manos_papadakis40 »

Harris έγραψε:Μάνο καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία (διάβασε σχετικά εδώ: http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=41&t=4)

Όσο για τον Τσακίρη τα έχουμε συζητήσει δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια εκεί τα workshops...
Θα ξαναγίνει στον Τσακίρη κάποια στιγμή που θα αποφασιστεί από τους moderators του forum.
Συγνωμη για να καταλαβω .... μου λες ...οτι συζητησαμε μαζι οτι στα φυτωρια τσακιρη δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια εκεί τα workshops... ενω δεν εχει γινει κατι τετοιο?Εσυ δεν μου ειπες οτι ο τσακιρης ειναι σταθερη αξια για το φορουμ οσον αφορα τα σεμιναρια?Εγω τοτε τι καθομαι και κανονιζω ωστε να μην μας λειψει ο χωρος (τζαμπα-με ολες του τις ανεσεις )και με εκθετεις ετσι ?
Τι θα πω εγω στα νεα τα παιδια που με παιρνουν τηλεφωνο για ημερομηνιες των σεμιναριων?
Συγνωμη αλλα πρεπει να επικοινωνησουμε να συννενοηθουμε.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

marios έγραψε:Παιδιά κάπου κοντά και μέσα στην Αθήνα και εάν είναι και κοντά στο μετρό ακόμα καλύτερα!!!
Θα ξέρουμε μέχρι το τέλος της βδομάδας. :)

[img]http://i.imgur.com/n5bd0rV.png[/img]
Εικόνα

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Παιδιά κάπου κοντά και μέσα στην Αθήνα και εάν είναι και κοντά στο μετρό ακόμα καλύτερα!!!

manos_papadakis40
Omono
Omono

RiaDr έγραψε:
manos_papadakis40 έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΕΛΟΣ ...ΕΕΕ ΧΑΡΗ?
Όχι τέλος, αλλά έχει κι άλλα φυτώρια στην Αθήνα!

Για πες μου που εχει τετοια φυτωρια με μεγαλους χωρους Ρια μου κι ανεσεις να τα μαθω και εγω ?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Μάνο καταρχάς μην γράφεις με κεφαλαία (διάβασε σχετικά εδώ: http://www.bonsaiforum.gr/viewtopic.php?f=41&t=4)

Όσο για τον Τσακίρη τα έχουμε συζητήσει δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια εκεί τα workshops...
Θα ξαναγίνει στον Τσακίρη κάποια στιγμή που θα αποφασιστεί από τους moderators του forum.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

manos_papadakis40 έγραψε:ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΕΛΟΣ ...ΕΕΕ ΧΑΡΗ?
Όχι τέλος, αλλά έχει κι άλλα φυτώρια στην Αθήνα!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

manos_papadakis40
Omono
Omono

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΤΕΛΟΣ ...ΕΕΕ ΧΑΡΗ?
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

deus x machina έγραψε:Χαρη καλησπερα,
Πρωτα θελω να σε ρωτησω ,πως ειναι το χερι σου?
Ελπιζω καλα γιατι θα με φαει η Ρια.( ο Παναγιωτης δεν πιστευω να κοροιδευει τωρα ).
Κατα δευτερον , ξερουμε που θα γινει η επομενη συγκεντρωση?
Με το που ειδα την αναγγελια πορωθηκα ηδη.
Ναι καλα ειναι το χερι μου σ'ευχαριστω! :) Ανέβασε τον juniper που φτιαξαμε. Εκανες καμια άλλη αλλαγη; :)
Το σκεφτόμαστε για το που να γίνει η συνάντηση... Μαλλον προς Β.Προάστεια...
Εικόνα

deus x machina
Omono
Omono
Has thanked: 27 times
Been thanked: 64 times

Δημοσίευση από deus x machina »

Χαρη καλησπερα,
Πρωτα θελω να σε ρωτησω ,πως ειναι το χερι σου?
Ελπιζω καλα γιατι θα με φαει η Ρια.( ο Παναγιωτης δεν πιστευω να κοροιδευει τωρα ).
Κατα δευτερον , ξερουμε που θα γινει η επομενη συγκεντρωση?
Με το που ειδα την αναγγελια πορωθηκα ηδη.
Nihil humanum mihi alienum est
Άβαταρ μέλους

Topic author
dragonail
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Been thanked: 37 times
Επικοινωνία:

WORKSHOP BONSAIFORUM ΜΑΙΟΥ 2013 (Ελεύθερο)

Δημοσίευση από dragonail »

[justify]Σας προσκαλούμε το Σάββατο 18/5/2013, 10:30πμ στο φυτώριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός) για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη 2η Διεθνή Ημέρα Μαγείας των Φυτών (Fascination of Plants Day)![/justify][justify]
[/justify]
[justify] Η 2η Διεθνής Ημέρα Μαγείας των Φυτών θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επιστημών των Φυτών (European Plant Science Organisation-EPSO), [HIGHLIGHT=#NaNNaNNaN]μέλος του οποίου είναι και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
[img][/img]
[/justify][/HIGHLIGHT]
[center]
[HIGHLIGHT=#NaNNaNNaN]([/HIGHLIGHT][HIGHLIGHT=#NaNNaNNaN]http://fascinationofplantsday.org/greece.htm[/HIGHLIGHT][HIGHLIGHT=#NaNNaNNaN])[/HIGHLIGHT]

[/center][justify] Η εκδήλωση αυτή στοχεύει να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γοητευθούν από τα φυτά και να ενθουσιαστούν με τη σπουδαιότητα των επιστημών των φυτών για τη γεωργία, την αειφόρο παραγωγή τροφίμων, τα οπωροκηπευτικά, τη δασολογία και τα προϊόντα μη διατροφικής χρήσης, όπως το χαρτί, η ξυλεία, τα χημικά, η ενέργεια και τα φαρμακευτικά. Κεντρικό μήνυμα των εκδηλώσεων, επίσης, θα είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν τα φυτά στην προ­στασία του περιβάλλοντος.[/justify]
[justify]Οι διαχειριστές του bonsaiforum.gr, λοιπόν, έκριναν σκόπιμο η συνάντηση εργασίας του Μαΐου να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του θερμοκηπίου Καλλωπιστικών Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών την ίδια ημέρα του εορτασμού, το Σάββατο, 18 Μαΐου 2013.[/justify]
[justify]Με την κίνηση αυτή θεωρούμε πως όλοι εμείς οι λάτρεις των μπονσάι θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε μια διεθνή εκδήλωση βασισμένη στον υπέροχο κόσμο των φυτών και ειδικότερα στον τομέα της τέχνης με θέμα τα φυτά, της τέχνης των μπονσάι.[/justify]
[justify]Ακολουθεί χάρτης. Το Μετρό Ελαιώνας είναι δίπλα στην Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.[/justify]

[img]http://www.bonsaiforum.gr/images/general_images/aua.jpg[/img]
(Πατήστε επάνω στον χάρτη για μεγέθυνση)
Απάντηση