ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Με τι ασχολείστε, άλλα hobbies ....
Απάντηση

jimis98
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Δημοσίευση από jimis98 »

My Nellie
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από My Nellie »

Γειά σου Δημήτρη!
Προτείνω να ανοίξεις ένα νέο θέμα για σένα, να μας πεις δυό λόγια, να σε καλωσορίσουν κι οι υπόλοιποι και να γίνει εκεί η συζήτηση.
Καλώς ήρθες!

jimis98
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο

Δημοσίευση από jimis98 »

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... egreen.gif[/img]
ΛΕΓΟΜΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΑ ΒΟΝΣΑΙ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑΕΡΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΑΔΑ ΜΕ ΧΩΜΑ; [img]http://www.bonsaiclub.gr/forum/el//imag ... e_wink.gif[/img]

My Nellie
Imperial
Imperial

Όχι Χάρη, δεν είναι στην αρχή του κλαδιού, δηλαδή δεν είναι κοντά στο σημείο που το κλαδί ξεκινάει από τον κορμό. Είναι πιο ψηλά.
Όπως είπε κι ο Πάνος είναι λίγο χονδρό το κλαδί, γιατί ήθελα (εάν βέβαια επιτύχει) να έχω ένα δένδρο με έναν αξιοπρεπή κορμό κι όχι κλαδάκι ;)
Μόλις πέσουν τα φύλλα, θα ανοίξω το πλαστικό να τις ελέγξω όλες τις αεροκαταβολάδες (ροδιά, τζανεριά και ιβίσκο).

Πάνο, σε δυό μήνες τις υπολογίζεις? :think:
Τις έχω ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

PanosBonsai
Omono
Omono
Been thanked: 2 times

Δημοσίευση από PanosBonsai »

Σε σωστό σημείο εχει γίνει αλλά θέλει πολύ χρόνο να γίνει δέντρο με νέα ριζίδια γιατί είναι αρκετά χοντρό.... Πιστεύω όμως οτι σε 2 μήνες απο σήμερα θα είναι έτοιμο. :clap:
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 117 times
Been thanked: 189 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Κάνουμε.... κατάληψη στο thread του Πάνου... :violence-duel:

Αυτή είναι Χάρη.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 00210a.jpg[/img]
Μόνο που στην συνέχεια το έχω καλύψει και με μαύρο νάϋλον, επειδή οι ρίζες αναπτύσσονται στο σκοτάδι.
Ανά διαστήματα τις ποτίζω όλες με σύριγγα.
Ειναι λιγο δυσκολο να καταλαβω απο αυτη την γωνια... Εχεις κανει την καταβολαδα σχεδον στην αρχη του κλαδιου?
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Κάνουμε.... κατάληψη στο thread του Πάνου... :violence-duel:

Αυτή είναι Χάρη.
[img]http://i290.photobucket.com/albums/ll27 ... 00210a.jpg[/img]
Μόνο που στην συνέχεια το έχω καλύψει και με μαύρο νάϋλον, επειδή οι ρίζες αναπτύσσονται στο σκοτάδι.
Ανά διαστήματα τις ποτίζω όλες με σύριγγα.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

My Nellie έγραψε:Ας σε καλωσορίσω κι εγώ στην επίσημη είσοδό σου στην παρέα μας! :)
Συμφωνώ ότι οι ροδιές είναι πολύ όμορφα δένδρα για bonsai.
Εγώ έχω κάνει μια αεροκαταβολάδα σε ροδιά, από τον Φεβρουάριο. Δεν την έχω ελέγξει μέχρι τώρα, αλλά τον επόμενο μήνα λέω να την ανοίξω για να δω πώς πήγε.
Εχει ο πατερας μου στο εξοχικο μια ροδια και σκεφτομαι και εγω να κανω μια εναερια καταβολαδα... :)

Αλεξανδρα βγαλε μια φωτογραφια να δω πως το εχεις.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

My Nellie
Imperial
Imperial

Ας σε καλωσορίσω κι εγώ στην επίσημη είσοδό σου στην παρέα μας! :)
Συμφωνώ ότι οι ροδιές είναι πολύ όμορφα δένδρα για bonsai.
Εγώ έχω κάνει μια αεροκαταβολάδα σε ροδιά, από τον Φεβρουάριο. Δεν την έχω ελέγξει μέχρι τώρα, αλλά τον επόμενο μήνα λέω να την ανοίξω για να δω πώς πήγε.
Άβαταρ μέλους

Liz@ki
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από Liz@ki »

PANOS BONSAILANDER έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Το φθινόπωρο όμως είναι η κατάλληλη εποχή για μεταφυτεύσεις??? διότι έχω κάνει κάποιες εξορμήσεις σε κοντινά φυτόρια και εχω εντοπίσει μια ροδιά κοντή μεν αλλα μεγάλης ηλικίας αφού ειχε και ροδια πάνω.Απλά θελει μεταφυτεύσεις.

Ροδια βγαζει η ροδιά και σε μικρη ηλικια... Δηλαδη 1-2 χρονων βγάζει ρόδια. Σημασια εχει να σου αρεσει εσενα! Αγορασε την βαλτην σε ενα μερος που θα σου αρεσει, βγαλε μερικες φωτογραφιες και σε 1-2 μηνες κανεις και την μεταφυτευση και κλαδεμα. (Θα κανεις για αρχη μια διαμορφωση).

Ποσο χοντρο κορμο εχει; (διαμετρο) Σε τι γλαστρα ειναι τωρα; (ποσα cm)

Αν εχεις και την δυνατοτητα να την βγαλεις φωτογραφια και να την βαλεις πριν την αγορασεις θα ηταν καλο.
«Παλιά, οι άνθρωποι μελετούσαν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Σήμερα, μελετούν για να εντυπωσιάσουν τους άλλους.» Κομφούκιος
Άβαταρ μέλους

Topic author
PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

Δημοσίευση από PANOS BONSAILANDER »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Το φθινόπωρο όμως είναι η κατάλληλη εποχή για μεταφυτεύσεις??? διότι έχω κάνει κάποιες εξορμήσεις σε κοντινά φυτόρια και εχω εντοπίσει μια ροδιά κοντή μεν αλλα μεγάλης ηλικίας αφού ειχε και ροδια πάνω.Απλά θελει μεταφυτεύσεις.
Άβαταρ μέλους

thanasis2561
Omono
Omono

Δημοσίευση από thanasis2561 »

Γεια σου Πάνο !!! Πάρε απο φυτώριο ελίτσες και πειραματίσου ... Εγώ προσωπικά τις έχω "ξεσκίσει" 2 που έχω και δεν παθαίνουνε τιποτα..Βέβαια τις λυπήθηκα και σταμάτησα λίγο να παρουν μια ανάσα ;)
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Καλώς ήλθες !!!! (επιτέλους έκανες επίσημη εμφάνιση)
Αν η Λάρισα έχει καλά φυτώρια σε 3 ώρες είμαστε εκεί !!!!

. :text-welcomewave: :greetings-wavegreen:
Άβαταρ μέλους

Philip
Masterpiece
Masterpiece

Δημοσίευση από Philip »

Καλως ηρθες Πανο :text-welcomewave:

Οτι χρειαστεις θα ειναι χαρα μας να σε βοηθησουμε. Πρεπει να ξεκινησεις απο τωρα την αναζητησει του υλικου σου ωστε να εισαι ετοιμος για την ανοιξη.
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

Καλησπέρα Πάνο και καλώς ήρθες (επίσημα). Δεν χρειαζεται να περιμενεις την Ανοιξη για να κανεις ολες τις διαδικασιες που χρειαζεται για να ξεκινησεις. Μπορεις να παρεις απο ενα φυτωριο ενα δεντρο κατάλληλο (εαν εχεις διαβασει και τα σχετικα αρθρα γι'αυτο) και να δωσεις τις πρωτες πινελιες πριν την Ανοιξη.
Να παρακολουθεις γιατι εμεις εδω στην Αθηνα θα κανουμε συναντησεις και θα ανεβαζουμε βιντεο και φωτογραφιες απο διαφορες εργασιες επανω σε δεντρα που θα ξεκινησουν να γινουν προ-μπονσαι.

:text-welcomewave: και παλι! :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

Topic author
PANOS BONSAILANDER
Mame
Mame

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Δημοσίευση από PANOS BONSAILANDER »

Kαλησπέρα και από εμένα.Ηρθε η ώρα να συστηθώ στο forum καθώς τοσο καιρό δεν το είχα κάνει.Λοιπόν λέγομαι Παναγιώτης κατοικώ στη Λάρισα και δεν εχω καποιο φυτό που να σκοπεύω να κανω μπονσάι.Απλά μπηκα σ'αυτό το site για να μάθω καποιες τεχνικές ωστε να μπορέσω να αναπαράγω τα φυτα που θέλω.Οταν μπήκα ομως ηταν Ιούνιος οπότε δεν μπόρεσα να αναπαράγω μιας και ήταν ακατάλληλη εποχή.Ετσι περιμένω την Ανοιξη ωστε να προμηθευώ τα φυτά τα απαραίτητα εργαλεία και να ξεκινήσω την αναπαραγωγή.Ωστόσο θα αγοράσω και φυτά οπως ροδιες .Μου αρέσουν πολύ τα μπονσάι ενω επίσης μου αρέσουν οι ελιές οι ροδίες οι μυρτιές οι ροδακινιές τα πευκα και πολλα άλλα.
Ελπίζω να σας κατατόπισα λιγο ως προς τον χαρακτήρα μου και τα γούστα μου.
Ευχαριστώ.
Απάντηση