portulacaria afra...ελπιζω δηλαδη..

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Re: portulacaria afra...ελπιζω δηλαδη..

Δημοσίευση από Harris »

marios έγραψε:Θα ήθελα να δω και τις νεες φωτογραφίες ! :)
+1
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Δημοσίευση από konstantinos132 »

θα τις περσω..οχι τωρα γιατι καθυστερησα στο πι σι και επρεπε να παω στο γιατρο...ευχαριατω τα λεμε αυριο το αογευμα η σημερα το απογευμα...thans my friend....

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

Θα ήθελα να δω και τις νεες φωτογραφίες ! :)

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

οχι ενταξει παιδια...εκανα την αρχη ομως οπως σας ειπα στα μισα ξεχασα το σχεδιο αλλα δουλεια κανεις και ετσι...στην τελικη το κλαδευεις μπροστα στο πισ σι lol.... ολα ok thanks ria-pinus..
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Καταλαβαίνω τη δυσκολία που προκαλούν κάποιες απαγορεύσεις, όμως είναι για την προστασία όλων μας. Pinus γιατί δεν του στέλνεις το σχέδιο μέσω Pm ή mail;

Σε περίπτωση που δε γίνεται στέλνω μια εναλλακτική ιδέα σε Pm. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

εχω κανει την πρωτη διαμορφωση και δεν ξερω τι να κανω?πως να τα συνεχισω?ειναι πολλα και σκεφτομαι οτι αν αρχιζω να ανεβαζω και ζηταω σχεδια κτλ θα σας κουρασω πολυ...θα το κανω σιγα σιγα...ευχαριστω φιλε pinus

Δεν κουραζεις κανεναν φιλε μου με το να ζητας συμβουλες ή σχεδια . . .

Υ.Γ.
αυτο που θα σου πω δεν θα σου αρεσει ειχα αγορασει 5 pinus mugo 8,5 euro το ενα και τα ξερανα ΟΛΑ....μολις το πειραζα σε 10 μερες αρχιζε να δειχνει οτι τα τιναζε....lol[/quote]

Ολοι μας το εχουμε κανει ,η κατι τετοιο ή κατι αναλογο ,ειναι μεσα στα πλαισια της τεχνης,οποιος σου πει το αντιθετο απλα λεει ψεμματα....keep walking there is no end at all my friend....
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

ευχαριστω κ παλι για το ενδιαφερον....αυτο που λες ειναι πιστευω καλο στα σχεδια θα ηταν ωραιο να μπορεις να κατεβασεις ...βεβαια παντα ακολοουθουμε τοθς κανονες του φορουμ οποτε και να μην γινετε δεν υπαρχει καποιο θεμα...απλα θεωρησα πως στο κλαδεμα αν ειχα τη φωτο στο κινητο μ θα με βοηθουσε,,,απο μνημη παντως γιοκ...lol..εχω παντως πολλα δεντακια ποτ εχω κανει την πρωτη διαμορφωση και δεν ξερω τι να κανω?πως να τα συνεχισω?ειναι πολλα και σκεφτομαι οτι αν αρχιζω να ανεβαζω και ζηταω σχεδια κτλ θα σας κουρασω πολυ...θα το κανω σιγα σιγα...ευχαριστω φιλε pinus
Υ.Γ.
αυτο που θα σου πω δεν θα σου αρεσει ειχα αγορασει 5 pinus mugo 8,5 euro το ενα και τα ξερανα ΟΛΑ....μολις το πειραζα σε 10 μερες αρχιζε να δειχνει οτι τα τιναζε....lol
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

πως θα μπορουσα να περασω τη φωτο με το σεδιο στο κινητο?βασικα πως να την κατεβασω?εχω αυτο το δικαιωμα?γινετε?γιατι το δεξι κλικ δεν κανει τιποτα...[/quote]

Να σαι καλα φιλε Κωνσταντινε ,παρακαλω πολυ αλοιμονο ,χαρα μου να βοηθαω...

Χαρη οντως δεν μπορουμε να κανουμε copy-paste,σε μερικα το καταλαβαινω και συμφωνω,μηπως γινεται μια εξαιρεση στις φωτο(για σχεδια)και στην συνδεση?οταν ζηταει τον κωδικο?

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

pinusmugo έγραψε:Καλησπερα Κωνσταντινε και απο μενα,εχεις κανει μια αξιολογη προσπαθεια...

Θα σου κανω μια προταση για το τι βλεπω σε αυτο το δεντρακι και ποια ηταν η πρωτη σκεψη μολις το ειδα.Βεβαια ενα σχεδιο μπορει να υλοποιηθει ή σε αμεσο χρονο ή σε μελλοντα ή οταν τα τρισεγγονα μας θα χαιρονται τους κοπους μας [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]

Ενα συχνο φαινομενο στα μπονσαι οταν εχουμε να κανουμε με 2 κορμους αλλα ενα δεντρο ειναι αυτο της σφεντονας(που αναφερθηκε και απο την Ρια)σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι και αυτο το θεμα οπως και πολλα αλλα θα πρεπει πρωτα απο ολα να ικανοποιει τον ιδιοκτητη του εκαστοτε δεντρου,επομενως ειναι και αποφαση του το τι θα επιλεξει τελικως να κανει.Ενα αλλο θεμα ειναι η κωνικοτητα του φυλλωματος,αν παρατηρησουμε στο νετ εικονες με δεντρα που εχουν 2 κορμους θα διαπιστωσουμε οτι το φυλλωμα του ενος(κορμου)τεινει να καλυψει του αλλου και τα δυο μαζι σχηματιζουν ενα "τριγωνο"και μας δινεται η ψευδαισθηση σαν θεατες οτι προκειτε για ενα δεντρο εννιαιο που ειναι και η λεξη κλειδι στην ολη υποθεση.Ενδιαμεσως των κορμων δεν αναπτυσσονται κλαδια αφηνοντας το σημειο κενο και δημιουργωντας ετσι ενα εικονικο βαθος στην ολη εικονα-συνθεση και επικυρωνοντας ετσι και την λογικη που λεει οτι δεν θα μπορουσαν να αναπτυχθουν κλαδια λογω του εμποδιου-κορμου που θα συναντουσαν καθε φορα.

Λαμβανοντας λοιπον υποψιν τα παραπανω κυμαινεται και η προταση μου παρακατω.
Να το χαιρεσαι το δεντρακι σου και καμια φορα να σε χαιρεται και αυτο .... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]

πως θα μπορουσα να περασω τη φωτο με το σεδιο στο κινητο?βασικα πως να την κατεβασω?εχω αυτο το δικαιωμα?γινετε?γιατι το δεξι κλικ δεν κανει τιποτα...

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

μια ακομη φωτο που ειναι πιο κοντα...θα προσπαθω α περναω καλυτερες φωτο με φοντο απο πισω και σωστο φωτισμο ωστε να βλεπουμε σωστα το δεντρακι..πολλες φωτος που εχω απο καποια αλλα ειδη στην φωτο δεν μου αρεσουν απο κοντα μου αρεσουν πολυ μαλιστα....
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

konstantinos132 έγραψε:
RiaDr έγραψε:
konstantinos132 έγραψε: βασικα ευχαριστω ολους για τα καλα σας σχολια.καποια στιγμη το θεμα με το χαρτινο ποτ θα το βαλω καπου...με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου για το πως θα το βελτιωνα αισθητικα....το αριστερο κλαδι ....τι εννοεις η αισθηση της σφεντονας?δεν το καταλαβα?παντως θελω βοηθεια για την πορεια του δεντρου...ευχαριστω πολυ....

όταν λέω σφεντόνα εννοώ ότι ως σχήμα θυμίζε λίγο το γνωστό παιδικό παιχνίδι (βλ. και φωτογραφία), πράγμα που όπως αναφέρθηκε βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, γενικά όμως δε θεωρείται απ' τα θετικά ενός μπονσάι.

Η πρόταση του pinus είναι όντως πολύ καλή και η portulacaria γενικά βοηθάει στις αλλαγές, μιας και είναι αρκετά μαλακός ο κορμός και τα κλαδιά της. Καλή δουλειά λοιπόν και ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις!

ναι σωστα..η σφεντονα...και ποτε δεν μου αρεσε αυτο στο δεντρο μου η σε αλλα που εχω και εχω δει και τωρα που ειπες αυτο συμφωνω απολυτα...παντως το σχεδιο που μου εδειξε ο pinus πιστευω θα το κανει ενα ομορφο δεντρακι...ευχαριστω RIA...ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Σίγουρα θα γίνει πολυ ομορφο!!! Περιμενουμε νεες φωτογραφιες!!!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

RiaDr έγραψε:
konstantinos132 έγραψε: βασικα ευχαριστω ολους για τα καλα σας σχολια.καποια στιγμη το θεμα με το χαρτινο ποτ θα το βαλω καπου...με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου για το πως θα το βελτιωνα αισθητικα....το αριστερο κλαδι ....τι εννοεις η αισθηση της σφεντονας?δεν το καταλαβα?παντως θελω βοηθεια για την πορεια του δεντρου...ευχαριστω πολυ....

όταν λέω σφεντόνα εννοώ ότι ως σχήμα θυμίζε λίγο το γνωστό παιδικό παιχνίδι (βλ. και φωτογραφία), πράγμα που όπως αναφέρθηκε βέβαια δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, γενικά όμως δε θεωρείται απ' τα θετικά ενός μπονσάι.

Η πρόταση του pinus είναι όντως πολύ καλή και η portulacaria γενικά βοηθάει στις αλλαγές, μιας και είναι αρκετά μαλακός ο κορμός και τα κλαδιά της. Καλή δουλειά λοιπόν και ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις!

ναι σωστα..η σφεντονα...και ποτε δεν μου αρεσε αυτο στο δεντρο μου η σε αλλα που εχω και εχω δει και τωρα που ειπες αυτο συμφωνω απολυτα...παντως το σχεδιο που μου εδειξε ο pinus πιστευω θα το κανει ενα ομορφο δεντρακι...ευχαριστω RIA...ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

Hfestion έγραψε:Μπράβο! Πολύ ωραίο το δέντρο αλλά και το τοπίο σου!!! Θα ήθελα πολύ να μάθω πως έφτιαξε το ποτ σου.
Τέλος ήθελα να σου πω πως η γνώμη μου είναινα προθέσεις λίγο μοςς για να κρατάει περισσότερη υγρασία

αυτο που λες ισχυει θα το ομορφυνε κιολας αν και το συγκεκριμενο ειδος προτιμαει ανυδρα εδαφη αντεχει πολλυ στην ξηρασια και βασικα τα μοσχευματα ολλα πανω απο 50 απο 1` δεντρο παρατηρησα οτι εβγαζαν ριζες οταν το αφηνα αποτιστο για 3-4 μερες...παραδειγμα ειχα πεταξει κατι κλαδια στο περιβολακι που εχουμε και μετα απο 2 μηνες ειχαν ριζες σχεδον ολα.ομως οντως το μοσσ ομορφαινβει πολυ γιαενα ωραιο τοπιο...ευχαριστω πολυ

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

pinusmugo έγραψε:Καλησπερα Κωνσταντινε και απο μενα,εχεις κανει μια αξιολογη προσπαθεια...

Θα σου κανω μια προταση για το τι βλεπω σε αυτο το δεντρακι και ποια ηταν η πρωτη σκεψη μολις το ειδα.Βεβαια ενα σχεδιο μπορει να υλοποιηθει ή σε αμεσο χρονο ή σε μελλοντα ή οταν τα τρισεγγονα μας θα χαιρονται τους κοπους μας [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]

Ενα συχνο φαινομενο στα μπονσαι οταν εχουμε να κανουμε με 2 κορμους αλλα ενα δεντρο ειναι αυτο της σφεντονας(που αναφερθηκε και απο την Ρια)σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι και αυτο το θεμα οπως και πολλα αλλα θα πρεπει πρωτα απο ολα να ικανοποιει τον ιδιοκτητη του εκαστοτε δεντρου,επομενως ειναι και αποφαση του το τι θα επιλεξει τελικως να κανει.Ενα αλλο θεμα ειναι η κωνικοτητα του φυλλωματος,αν παρατηρησουμε στο νετ εικονες με δεντρα που εχουν 2 κορμους θα διαπιστωσουμε οτι το φυλλωμα του ενος(κορμου)τεινει να καλυψει του αλλου και τα δυο μαζι σχηματιζουν ενα "τριγωνο"και μας δινεται η ψευδαισθηση σαν θεατες οτι προκειτε για ενα δεντρο εννιαιο που ειναι και η λεξη κλειδι στην ολη υποθεση.Ενδιαμεσως των κορμων δεν αναπτυσσονται κλαδια αφηνοντας το σημειο κενο και δημιουργωντας ετσι ενα εικονικο βαθος στην ολη εικονα-συνθεση και επικυρωνοντας ετσι και την λογικη που λεει οτι δεν θα μπορουσαν να αναπτυχθουν κλαδια λογω του εμποδιου-κορμου που θα συναντουσαν καθε φορα.

Να το χαιρεσαι το δεντρακι σου και καμια φορα να σε χαιρεται και αυτο .... [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]

καταρχην σε ΥΠΕΡ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που ασχοληθηκες τοσο πολυ με τ θεμα....αυτα που εγραψες σχετικα με το πως φτιαχνεται το δεντρακι με 2 κορμους τα εχω διαβασει αρκετες φορες(μην παρεξηγησεις.παναγια μου...ισα ισα που χαιρομαι για τον κοπο κ χρονο που αφιερωσες στο θεμα)ομως μου ηταν δυσκολο να το εκτελεσω και τα σχεδια που μου εφτιαξες ειδικα το δευτερο ...απαντηθηκαν πολλα ερωτηματα που ειχα στο πως να εκτελεσω τη συγκεκριμενη τεχνικη.ομως με το σχεδιο καταλαβα τι θελει να πει σχετικα με τους δυο κορμους να εχουν ενα ενιαιο φυλλωμα.απλα δεν μπορουσα να το κανω.θα το κανω θα το δοκιμασω τουλαχιστον για το στυλ που μου εδειξες..
πραγματικα σου ειμαι ευγνωμων γιατι τωρα βλεπω μια ωραια προοπτικη για το δεντρακι μου ασχετως ποσο θα παρει...οθτως η αλλως αυτο ειναι που με μαγευει εμενα...να ειναι κατι αισθητικα οχι ωραιο και καθε χρονο να το βλεπεις καλυτερα...και τον αλλο χρονο παλι καλυτερα αυτο πραγματικα το θεωρω ψυχοθεραπεια...lol...αν καταλβαινετε τι εννοω...ευχαριστω πολυ φιλε μου....να εισαι καλα...
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Ifikratis »

Μπράβο pinusmugo!!! Ωραίο θα γινει το θέμα !
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

Καλησπερα Κωνσταντινε και απο μενα,εχεις κανει μια αξιολογη προσπαθεια...

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Μπράβο! Πολύ ωραίο το δέντρο αλλά και το τοπίο σου!!! Θα ήθελα πολύ να μάθω πως έφτιαξε το ποτ σου.
Τέλος ήθελα να σου πω πως η γνώμη μου είναινα προθέσεις λίγο μοςς για να κρατάει περισσότερη υγρασία
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Θα ήθελα και εγω να δω μια παρουσίαση με το πως έφτιαξες το ποτ σου!!!
Ωραίο δέντρο-τοπίο όμως!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον

Topic author
konstantinos132
Shohin
Shohin

RiaDr έγραψε:Πολυ καλη προσπάθεια, μπορούν οι πιο έμπειροι στον σχεδιασμό να κάνουν προτάσεις για την εξέλιξη του δέντρου. Προσωπικά θα μου άρεσε περισσότερο αν χαμηλωνες το αριστερό κλαδί λίγο ώστε να μετριαστει η αίσθηση της σφεντονας.

Οσο για το ποτ αν θέλεις περιγραψε σε ξεχωριστό θέμα τη διαδικασία κατασκευής για όποιον ενδιαφέρεται!

βασικα ευχαριστω ολους για τα καλα σας σχολια.καποια στιγμη το θεμα με το χαρτινο ποτ θα το βαλω καπου...με ενδιαφερει πολυ η γνωμη σου για το πως θα το βελτιωνα αισθητικα....το αριστερο κλαδι ....τι εννοεις η αισθηση της σφεντονας?δεν το καταλαβα?παντως θελω βοηθεια για την πορεια του δεντρου...ευχαριστω πολυ....
Απάντηση