Ροδίτσα νάνα!!!

Παρουσιάσεις προ–μπονσάϊ μελών
Απάντηση

Topic author
ΑΙΜΙΛΙΑ
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Επικοινωνία:

Re: Ροδίτσα νάνα!!!

Δημοσίευση από ΑΙΜΙΛΙΑ »

;)
Άβαταρ μέλους

Paulos
Imperial
Imperial
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Δημοσίευση από Paulos »

Περιμένουμε και άλλες τόσο καλές παρουσιάσεις!!!!
τη συγγένεια της ανθρώπινης διανοίας προς τον Άπειρον Λόγον

Topic author
ΑΙΜΙΛΙΑ
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΑΙΜΙΛΙΑ »

Σας ευχαριστούμε και τους υπολοίπους για τις απαντήσεις σας! Μου αρέσει πάρα πολύ η πρόταση που μου έκανες Pinusmugo (αλήθεια ποιο είναι το όνομα σου;) !!!! Και είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.....κάπως έτσι θα κινηθώ....σκεφτομαι το δεντρακι να μην ειναι πανω απο 10-12 εκ. οταν φυσικά θα είναι μπονσάι. Ναι....μεταξύ μας ....σε κάποια έχω δώσει ονόματα!!!! :) Χάρη θα ανεβάσω σταδιακα και αλλα δεντρα και φωτογραφίες απο το αλλο μου χόμπι! ;) Ρια σε ευχαριστω για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες στο Facebook! Ε...καλά...όταν λέμε γυμνά χέρια μην φανταστεις!!!!.....Ε βάζω και κανα τσοπστικ για να βγάλω τα σκουλικάκια....έχεις δίκιο οτι πρεπει να περνουμε μετρα προστασιας για τα χερια μας και για τα ματια μας όταν κάνουμε εργασίες με dremel. Δυστυχώς όμως εχω ενα θεμα με τα γαντια.....δεν με βολευουν τοσο, και νευριάζω και τα βγαζω....άστα....προσταθω τουλάχιστον οταν φτιαχνω γλαστρακια με τσιμεντο να φοραω παντα γαντια γιατι το τσιμεντο καθώς και τα αλλα υλικά είναι πολύ καυστικα για το δερμα....Κωνσταντίνε οι πληροφορίες σου για τις ροδιές είναι παρα πολύ χρήσιμες! Σε ευχαριστω! Οταν με το καλό θα συνέρθει πλήρως η μικρη και δώσει φυλλαράκια και λουλουδάκια θα κανω update με νεες της φωτογραφίες! Καλό βραδυ σε όλους και σας ευχαριστω!

konstantinos132
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από konstantinos132 »

η ροδιτσα σου πολυ ωραια εχω κι εγω 4 παρομοιο κορμο ηταν 4 κορμοι μαζι και τους χωρισα και επισης μετα απο καμια 15αριαμ μοσχευματα επιασε ενα και ειναι τωρα 10 ποντους.αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι η νανα ροδιες αργουν παρα πολυ να αναπτυχθουν αλλα μπορεις να τους δωσεις οτι σχημα θελεις...πολυ μικρα φυλλαρακια....οχι τοσο ανθεκτικο οπως η κανονκη ροδια..θα σε συμβουλευα καθε καλδι που θα κοβεις απλα βαζε το ετσι σε μια γλαστρουλα και ολο και καποιο καινουργιο θα βγαλεις και αν θες να κανεις και shohin απο μικρη μια νανα θα ηταν πιστευω τελεια...δικη μου γνωμη αυτη....καλη επιτυχια με τη ροδια ...ειναι το αγαπημενο μου δεντρο.εχω και 4-5 κανονικο ειδος απο εναεριες καταβολαδες κλαδια χοντρα και απο τη ριζα που βγαινουν κανουργια ....αυτο που εχω καταλαβει ειναι τοι θελει πολυ στραγγιζομενο χωμα.η νανα ροδια.η αλλη η μεγαλη ειναι σκυλι.οπου βαλεις κλαδι στο χωμμα μετα απο 2-3 μηνες θα εχεις καινουργιο φυτο ετοιμο gia training....
Άβαταρ μέλους

geogeo
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από geogeo »

Πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα.
Κι εγώ συμφωνώ πιο πολύ με το σχέδιο του pinusmugo.

GEO_TH bonsai pots
Άβαταρ μέλους

RiaDr
Imperial Masterpiece
Imperial Masterpiece
Has thanked: 6 times
Been thanked: 6 times

Δημοσίευση από RiaDr »

Αιμιλία μπράβο για την πρωτοβουλία - συμπαθέστατα δέντρα οι ροδιές!

Με πρόλαβε ο Pinus, κι εγώ θα πρότεινα να τη χαμηλώσεις πολύ για να φουντώσει, είναι πιο χαριτωμένες έτσι οι ροδιές. Κατά τα άλλα μια χαρά συρματώνονται, απλά χρειάζεται προσοχή, όπως με όλα τα δέντρα, στα λεπτά κλαδάκια.

Είδα και τις φωτογραφίες σου στο facebook, συνέχισε την καλή δουλειά.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smileys/Happy/2.gif[/img]

ΥΓ συμβουλή προς τις κυρίες (και τους κυρίους): δεν ασχολούμαστε με χωματουργικές εργασίες και .... σκουληκάκια χωρίς γάντια. Όσο όμορφο και να είναι το αποτέλεσμα στο δέντρο, τα χαλασμένα / μαύρα / με μύκητες νύχια και το σκασμένο δέρμα στα χέρια δεν θα το εκτιμήσει κανείς τελικά.. [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img]
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial
Been thanked: 1 time

Δημοσίευση από pinusmugo »

[quote="ΑΙΜΙΛΙΑ"] Pinus mugo βεβαίως και θέλω να δω το σχέδιο που σου ήρθε στο μυαλό! Αν μπορείς και έχεις χρόνο ανέβασε το.....θέλω να μαζεύω ιδεές για το μέλλον της μικρής! Χαίρομαι επίσης που σου άρεσε ο τρόπος που έχω παρουσιάσει το θέμα....και εγω θεωρώ πολύ σημαντικό να βλέπει καποιος αναλυτικά το θέμα για να μπορει να βγάζει συμπεράσματα.....

Ειμαι σιγουρος οτι δινεις ονοματα στα δεντρα σου.

Δεν ειναι μονο οι πληροφοριες που παιρνει ο αναγνωστης αλλα και η προσεγγιση η δικη σου προς το ιδιο το φυτο.Δεν παρουσιασες απλως μια ροδια και αυτο ηταν ολο,εκχεεται σεβασμος και ενδιαφερον προς αυτην,αυτη ειναι η ουσια και περι αυτου και ο συγχαρητηριος λογος μου ...

Στην προταση τωρα και λαμβανοντας υποψιν οτι οι προτιμησεις τεινουν για μικροσκποπικο δεντρακι απο μεριας σου(βεβαια ειπαμε τωρα απο Σεπτεμβριο και μετα η οποια αλλαγη σου)...

1. Μπροστινη μερια που επελεξα ...
2.Σεπτεμβριανα κοψιμματα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/24.gif[/img]
3.Μετα απο μερικα χρονια ισως ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

Vasilhs
Imperial
Imperial
Been thanked: 5 times

Δημοσίευση από Vasilhs »

Harris έγραψε:καλησπερα Αιμιλία ωραια η Ροδια σου αλλα θελει δουλιτσα για να γίνει μπονσαι! ;) Άρχιζε να ακολουθεις τα σχεδια και τις συμβουλες των μελών. (εαν φυσικα σε καλύπτουν)
Εαν θες να βαζεις φωτογραφιες για τα δεντρα σου μπορεις να ξεκινησεις να τα βαζεις το καθε ενα ξεχωριστα! Οσο για το αλλο χομπυ σου μπορεις επισης να το ανεβασεις στο 'εκτος θεματος' ;)

Ειναι καλο να γνωριζομαστε σιγα σιγα ολοι μαζι μεσα απο το φορουμ με αναρτησεις στα εντος και εκτος θεματος!

Περιμένουμε και νεες αναρτήσεις σου!
+1
Άβαταρ μέλους

Harris
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 110 times
Been thanked: 172 times
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Harris »

καλησπερα Αιμιλία ωραια η Ροδια σου αλλα θελει δουλιτσα για να γίνει μπονσαι! ;) Άρχιζε να ακολουθεις τα σχεδια και τις συμβουλες των μελών. (εαν φυσικα σε καλύπτουν)
Εαν θες να βαζεις φωτογραφιες για τα δεντρα σου μπορεις να ξεκινησεις να τα βαζεις το καθε ενα ξεχωριστα! Οσο για το αλλο χομπυ σου μπορεις επισης να το ανεβασεις στο 'εκτος θεματος' ;)

Ειναι καλο να γνωριζομαστε σιγα σιγα ολοι μαζι μεσα απο το φορουμ με αναρτησεις στα εντος και εκτος θεματος!

Περιμένουμε και νεες αναρτήσεις σου!
Το μόνο bonsai που δεν χρειάζεται φροντίδα είναι το πλαστικό.
Η αγάπη είναι το καλύτερο λίπασμα.
Μπονσάι είναι η έκφραση του είναι μου μέσα από την δημιουργία της φύσης για μια ανώτερη από εμένα προς τους άλλους αγάπη. Χ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους

mix.dny
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από mix.dny »

Πολυ ενεργεια και υπομονη μαζι!Μπορουμε πολλοι να σε βοηθησουμε στο συρματωμα!Τα κλαδια ειναι λεπτα και ευλυγιστα!Εχω και εγω ροδιες νανα!Ασε το να ριζωσει λιγο πρωτα ομως!
Να θυμηθώ, να ξεχαστώ
να γίνω ερυθρελάτη
οι ρίζες μου στον ουρανό
τα φύλλα στο κρεβάτι

Topic author
ΑΙΜΙΛΙΑ
Σπορόφυτο
Σπορόφυτο
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΑΙΜΙΛΙΑ »

Η μικρή και εγω σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο σας και για τα καλά σας λόγια! :) Ράνια στο φυτώριο είχα πάει με την μητέρα μου και ήταν εκείνη που πρωοτείδε την ροδιά...ήξερε βεβαια οτι έψαχνα για μια ροδιά και όταν την είδε μου την έδειξε....βλέπεις εγω έψαχνα για κάτι μεγαλύτερο και δεν κοίταγα τα μικρά φυτά....βέβαια πέρα απο τετοιου μεγέθους ροδιές δεν είχε μεγαλύτερες το φυτώριο.....και αφού μου την έδειξε είδα οτι έχει καλή διακλάδωση και οτι ήδη θυμίζει δέντρο στην φύση και την αγόρασα! Βλέπετε έχω αρχίσει και μυώ και άλλους στην τέχνη των μπονσαι!!! Πρώτα την μάνα μου, τηυ υπόλοιπη οικογένεια, κάτι γείτονες, κάτι παλιους συμμαθητές και έπεται συνέχεια!!! Αν συνεχιστεί έτσι το θέμα σε μια 5ετια προβλέπω πανελλαδική μπονσειτιδα!!!!!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] !!! Οπότε θα έλεγα οτι μάλλον απο κοινού με την μητέρα μου την διαλέξαμε. Φίλε vaggelakos7 μη νομίζεις και εγω συχενόμουν τα σκουλίκια και όλα τα εντομα! Αλλά η αγάπη μου για τα μπονσαι υπερτέρησε της συχαμάρας (σταδιακά βέβαια!!! :)) και τώρα μπορώ να πω οτι τα απομακρύνω και χωρίς γάντια!!!! χαχαχαχα!!! Το ξέρω οτι θέλει ενα καλό κλάδεμα και να διαλέξω και να απομακρύνω κλαδιά....αλλά προσωπικά το έχω σαν αρχή να μην κάνω πολλές βαριές εργασίες μαζεμένες....θέλω να δω και τα κέφια της σε οτι αφορά την ανάπτυξη και θα απομακρύνω οτι χρειάζεται....άλλωστε με την τέχνη των μπονσάι ποιος βιάζεται; [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/3.gif[/img] Έχω παρατηρήσει οτι οταν κρατάω αυτην την αρχή δεν χάνω δεντρακια...οταν με πιάνει ο ενθουσιασμός μου .....ε....τον κλαίω τον μακαρήτη!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] Το δεντράκι φαίνεται να αναρώνει σιγά σιγά και έχει αρχίσει να πετάει νέα μάτια....περιττό να σας πω οτι εγω έχω αρχίσει να κατουργίεμαι απο την χαρά μου!!! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] !!!! Να πω την αλήθεια φοβάμαι για συρμάτωμα γιατί έχει πολύ λεπτά κλαδιά.....έχει κάποιος συρματώσει ροδιά με παρομοια λεπτά κλαδάκια; Υπάρχει σχετική εμπειρία απο κάποιο μέλος; Πάντως για συρμάτωμα και κλάδεμα απο Σεπ. γιατί στον Ασπρόπυργο που μένω έχουμε παρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και φομάβαι μην χάσω κλαδια με το συρμάτωμα και την ζέστη παρέα....τι λέτε για αυτό; Jean-Zac σε ευχαριστώ πολύ για τα σχέδια σου! Να πω την αλήθεια το δεύτερο μου αρέσει περισσότερο και είναι αυτό που είχα περισσότερο στο μυαλό μου βεβαια σε μικρότερο μέγεθος! Pinus mugo βεβαίως και θέλω να δω το σχέδιο που σου ήρθε στο μυαλό! Αν μπορείς και έχεις χρόνο ανέβασε το.....θέλω να μαζεύω ιδεές για το μέλλον της μικρής! Χαίρομαι επίσης που σου άρεσε ο τρόπος που έχω παρουσιάσει το θέμα....και εγω θεωρώ πολύ σημαντικό να βλέπει καποιος αναλυτικά το θέμα για να μπορει να βγάζει συμπεράσματα.....προσωπικά έχω μεγάλο αρχείο με φωτογράφιες απο όλα τα δεντράκια μου σε όλες τις φάσεις τους και αυτο με βοηθάει να βλέπω την εξέλιξή τους.....Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι διαθέτω λογαριασμό σοτ facebook όπου έχω ανεβάσει αλμπουμ με ποιο πολλές φωτογραφίες της μικρής καθώς και απο ενα αλλο χόμπι που έχω την φωτογραφία και θα χαρώ να σας κάνω φίλους αν θέλετε και να δείτε την δουλειά μου. Ο λογαριασμός μου είναι Aimi Souta (Έμυ Σούτα) (http://www.facebook.com/emilia.souta) και έχω ως εικόνα προφίλ την σκιά μου στην άμμο. Θα χαρώ να σας δω και εκεί! Ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση!!![img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img] Ελπίζω να μην σας κούρασα με το μεγάλο μου μήνυμα και να μην ξέχασα να απαντήσω σε καποια ερώτηση....αν ναι εδω είμαστε πάλι! [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... ooIM/4.gif[/img] Καλό βραδυ!
Άβαταρ μέλους

Jean-Zac
V.I.P
V.I.P
Been thanked: 291 times

Δημοσίευση από Jean-Zac »

Συνεχόμενο συρμάτωμα και κλάδεμα. Οχι ευθείες γραμμές τα κλαδιά.
Ισως και μία καλύτερη κίνηση στόν κορμό αλλά δέν έχω τα μέσα γιά να το φτιάξω.
.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους

Rania1980
Omono
Omono

Δημοσίευση από Rania1980 »

Ε! τώρα ζήλεψα! :P Είναι πολύ γλυκό το δεντράκι σου! Μόνη το διάλεξες;
Άβαταρ μέλους

G.gin.
Omono
Omono

Δημοσίευση από G.gin. »

μπραβο και απο εμενα παρα πολυ καλη και ποσεκτικη δουλεια, πιστευω πως θα τα παει μια χαρα..
άσε τα δέντρα σου να μιλάνε αυτά για εσένα

Hfestion
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 420 times
Been thanked: 359 times

Δημοσίευση από Hfestion »

Μπράβο !!! Ωραίο δεντρακι !
Έκανες καλή δουλειά και αυτό θα σε ανταμείψει στο μέλλον με ένα ωραίο prebonsai. Μόλις περάσουν 15-20μέρες από την μεταφύτευση ξεκίνα λίγο λιπάσματάκι και κορυφολογιση για να ξεκινήσεις να το κανείς και ποιο πυκνό.
Ότι απορίες έχεις ρώτα μας.
Καλή συνέχεια...
"Πολεμιστής του κήπου,,

https://youtube.com/channel/UCPhRP1KKAIFWG6kHAEJf0Zg

marios
Imperial
Imperial
Has thanked: 11 times
Been thanked: 29 times

Δημοσίευση από marios »

pinusmugo έγραψε:Kαταρχην Αιμιλια εχεις κανει μια πολυ ομορφη παρουσιαση ,αξια προσοχης(για μενα),με αναλυτικες φωτογραφιες καθολη την διαρκεια και των εργασιων και σου αξιζουν συγχαρητηρια για αυτο,μπραβο σου...Εχεις δικιο για την διακλαδωση του,μπορει να ειναι μικρουλα αλλα εχει πολυ καλη διακλαδωση....

Η μεταφυτευση σου πιστευω δεν θα σου δημιουργησει κανενα προβλημα απολυτως και πολυ καλα εκανες ...

Για το δεντρακι αν θελεις την προταση μου,αφου θελεις να το κανεις μικρουλι και λαμβανοντας αυτο υποψιν μου μπορω να σου κανω καποιο σχεδιο,εχω κατι στο μυαλο μου..

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
+1 και περιμένω και εγω (pinusmugo) να δω σχέδιο γιατί έχει η μητέρα μου μια και σκέφτομαι να της την αρπάξω!!! :) (θα της πάρω κάτι άλλο!)
Άβαταρ μέλους

pinusmugo
Imperial
Imperial

Δημοσίευση από pinusmugo »

Kαταρχην Αιμιλια εχεις κανει μια πολυ ομορφη παρουσιαση ,αξια προσοχης(για μενα),με αναλυτικες φωτογραφιες καθολη την διαρκεια και των εργασιων και σου αξιζουν συγχαρητηρια για αυτο,μπραβο σου...Εχεις δικιο για την διακλαδωση του,μπορει να ειναι μικρουλα αλλα εχει πολυ καλη διακλαδωση....

Η μεταφυτευση σου πιστευω δεν θα σου δημιουργησει κανενα προβλημα απολυτως και πολυ καλα εκανες ...

Για το δεντρακι αν θελεις την προταση μου,αφου θελεις να το κανεις μικρουλι και λαμβανοντας αυτο υποψιν μου μπορω να σου κανω καποιο σχεδιο,εχω κατι στο μυαλο μου..

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
Άβαταρ μέλους

karesansui
Συντονιστής
Συντονιστής
Has thanked: 21 times
Been thanked: 62 times

Δημοσίευση από karesansui »

Όμορφη η ροδίτσα σου και θα απολαύσεις σε λίγο την νέα βλάστηση, τα άνθη και τους καρπούς της εν καιρώ.
Η μεταφύτευση έγινε βέβαια λίγο εκτός εποχής για την συγκεκριμένη μιας και ήδη έχει πετάξει βλαστούς αλλά ελπίζω να μην σου πάθει ζημιά μιας και είναι σκληρά φυτά!
Το μέγεθος του mame είναι μικρότερο αλλά έχεις τον χρόνο να το πετύχεις.
Επί του παρόντος πότιζέ την καλά να πιάσει...
Καλορρίζικη!!
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Άβαταρ μέλους

vaggelakos7
Imperial
Imperial
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Δημοσίευση από vaggelakos7 »

Δεν ξέρω γυναίκα που ασχολείται με δέντρα συχσινονται τα χώματα τα έντομα κ τ λ
Πως σκέφτεσαι να την κλαδεψεις; Εγω την δικιά μου την κλαδεψα χαμηλά και έβαλα και λίγο σύρμα!
Είναι Ομορφουλα!
Άβαταρ μέλους

Ifikratis
Shohin
Shohin

Δημοσίευση από Ifikratis »

Πράγματι το χώμα ήταν χάλια αυτο το απαισιο κόκκινο χώμα ! Εχει αρκετά κλαδιά και θα πρέπει να αποφασίσεις να κοψεις κάποια! Αρχίζει να πετάει νέους βλάστους ή κάνω λάθος; :)
Μπράβο μια χαρά τα πας!!!
Η ημιμάθεια χείρων εστί και αυτής ταύτης της αμαθείας
Απάντηση