Βούξος ο αειθαλής...Buxus sempervirens!!!
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Re: Βούξος ο αειθαλής...Buxus sempervirens!!!
Χαιρομαι πολυ-πολυ για αυτο Ρανια [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]Rania1980 έγραψε:Το δέντρο σου πραγματικά με έκανε να σκεφτώ πως πρέπει να φτιάχνω και εγω τα δικά μου!
Πάντα έτσι! Μπράβο!
«Δεν μπορείς να δημιουργήσεις ένα αριστούργημα αν πρώτα δεν καταστρέψεις ένα»
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img] Καλημερα Παναγιωτη νασαι καλα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!!!karesansui έγραψε:Καλημέρα Γιώργο.
Πολύ καλό τόσον το σκεπτικό της διαμόρφωσης 2(δέντρα) σε 1(δέντρο) όσο και η εκτέλεση!
Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο επι του παρόντος παρά μόνο ανάπτυξη του βασικού σχεδίου και συν τω χρόνω
θα αναδείξει την μορφή και την όψη που σχημάτισες πρωταρχικά στην φαντασία σου γι αυτό.
-
karesansui
- Συντονιστής

- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 62 times
Καλημέρα Γιώργο.
Πολύ καλό τόσον το σκεπτικό της διαμόρφωσης 2(δέντρα) σε 1(δέντρο) όσο και η εκτέλεση!
Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο επι του παρόντος παρά μόνο ανάπτυξη του βασικού σχεδίου και συν τω χρόνω
θα αναδείξει την μορφή και την όψη που σχημάτισες πρωταρχικά στην φαντασία σου γι αυτό.
Παναγιώτης
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
Σπεύδε βραδέως
"To see a world in a grain of sand And a heaven in a wild flower, Hold infinity in the palm of your hand, And eternity in an hour" W.Blake
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Eυχαριστω φιλε μου,πολυτιμες οι συμβουλες σου για το ποτισμα και επρεπε να αναφερθουν απο την αρχη [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... IM/103.gif[/img]Hfestion έγραψε:Γιωργο Ωραια διαμορφωση οπως παντα. Τα πυξαρια θελουν καλο ποτισμα , αλλα και πολυ καλη αποστραγγιση. Πραγμα που σημενει προσεκτικο ποτισμα. Περα απο την διαμορφωση που εχεις κανει αλλα και που θα συνεχιζεις να κανεις, θα πρεπει να συνδυασεις επιθετικη λιπανση μαζι με συνεχομενη κορυφολογιση για να καταφερεις πυκνα συννεφακια. Ισως και σε 2-3χρονια να αναγκαστεις να κοψεις ενα δυο κλαδια ωστε να δωσεις χωρο στα φυλλα-συννεφα.(αλλα ειναι πολυ νορις ακομα)
καλη συνεχεια φιλε
-
Hfestion
- Συντονιστής

- Has thanked: 420 times
- Been thanked: 359 times
Γιωργο Ωραια διαμορφωση οπως παντα. Τα πυξαρια θελουν καλο ποτισμα , αλλα και πολυ καλη αποστραγγιση. Πραγμα που σημενει προσεκτικο ποτισμα. Περα απο την διαμορφωση που εχεις κανει αλλα και που θα συνεχιζεις να κανεις, θα πρεπει να συνδυασεις επιθετικη λιπανση μαζι με συνεχομενη κορυφολογιση για να καταφερεις πυκνα συννεφακια. Ισως και σε 2-3χρονια να αναγκαστεις να κοψεις ενα δυο κλαδια ωστε να δωσεις χωρο στα φυλλα-συννεφα.(αλλα ειναι πολυ νορις ακομα)
καλη συνεχεια φιλε
καλη συνεχεια φιλε
-
manos_papadakis40
- Omono

- Been thanked: 0
Τωρα μαλιστα φανηκαν αρκετα κι το βαθος κι σιγουρα το ζωντανο εχει αλλη εικονα.Σε αυτο που θα διαφωνησω ειναι με την κωνικοτητα των κλαδιων αλλα αυτο περισσευει αφου παντα το αποτελεσμα πρωτα ευχαριστει τον καλιτεχνη και μετα τον θεατη.
Καλη συνεχεια φιλε μου.
Καλη συνεχεια φιλε μου.
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Ευχαριστω Μανο και Ρια ...
Μανο σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου,ειναι πολυ χρησιμα τα πραγματα που αναφερεις.Παντα η φωτογραφια ξεγελαει και δεν μπορουμε να διακρινουμε καλα,μακαρι να τα βλεπατε live ολα τα δεντρα για πιο καλη εικονα.Η επιθυμια σου διαταγη και βαζω 2 φωτογραφιες νεες ,αυτην την φορα η μια ειναι ακριβως η αντιθετη απο την μπροστινη και η δευτερη τραβηγμενη απο πανω.Το σκεπτικο μου Μανο ηταν και ειναι το εξης..επειδη εχουμε να κανουμε με ενα πυξαρι,κατα συνεπεια αειθαλη δεντρο,θελησα να φτιαξω -δημιουργησω την κωνικοτητα χωρις τα κλαδια να εχουν την κλιση προς τα κατω οπως για παραδειγμα σε ενα πευκο,για αυτο τον λογο ειναι ειτε ευθεια ειτε προς τα πανω,δεν ξερω αν ειναι σωστο το σκεπτικο μου ,εσυ τι λες ??πως το βλεπεις ?
Ρια σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,ειδες καμια φορα .....
Μανο σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου,ειναι πολυ χρησιμα τα πραγματα που αναφερεις.Παντα η φωτογραφια ξεγελαει και δεν μπορουμε να διακρινουμε καλα,μακαρι να τα βλεπατε live ολα τα δεντρα για πιο καλη εικονα.Η επιθυμια σου διαταγη και βαζω 2 φωτογραφιες νεες ,αυτην την φορα η μια ειναι ακριβως η αντιθετη απο την μπροστινη και η δευτερη τραβηγμενη απο πανω.Το σκεπτικο μου Μανο ηταν και ειναι το εξης..επειδη εχουμε να κανουμε με ενα πυξαρι,κατα συνεπεια αειθαλη δεντρο,θελησα να φτιαξω -δημιουργησω την κωνικοτητα χωρις τα κλαδια να εχουν την κλιση προς τα κατω οπως για παραδειγμα σε ενα πευκο,για αυτο τον λογο ειναι ειτε ευθεια ειτε προς τα πανω,δεν ξερω αν ειναι σωστο το σκεπτικο μου ,εσυ τι λες ??πως το βλεπεις ?
Ρια σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ,ειδες καμια φορα .....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
RiaDr
- Imperial Masterpiece

- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 6 times
Κοίτα να δεις που κάποιες φορές οι διχάλες είναι επιθυμητές και δίνουν καλό αποτέλεσμα!
Ενδιαφέρον δέντρο, από κάποια οπτική γωνία δείχνει σαν να είναι δύο που κάπως διαπλέκονται.
Καλή συνέχεια!
Ενδιαφέρον δέντρο, από κάποια οπτική γωνία δείχνει σαν να είναι δύο που κάπως διαπλέκονται.
Καλή συνέχεια!
"Το καλύτερο λίπασμα για τα φυτά είναι η σκιά του κηπουρού.."
-
manos_papadakis40
- Omono

ΑΑΑ ... ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΜΠΑΡΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΡΩΣΕΤΟ ΛΙΓΟ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΑΙ.
-
manos_papadakis40
- Omono

Φιλε μου Γιωργο, καταρχην η επιλογη του φυτου αυτου ειναι αψογη απο την πλευρα σου και επειδη μπηκες επιθετικα στην αμεση διαμορφωση του μπουξους θα σου προτεινω και εγω δυο-τρεις ιδεες για να δειξει αυτο που παρουσιαζεις τωρα.Επειδη το πας σε ορθωμενο τριγωνικο με 2 κορμους το διαχωρισμο των κλαδιων συνεχισετο μεχρι την κορυφη αλλα με συνεση [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] ωστε να ειναι ξεκαθαρο οτι το ενα κλαδι να καλυπτει το απεναντι τουκαι η τριγωνικοτητα να τελειωνει στη κορυφη του.Συνηθως οταν πιανουμε το ψαλιδι (οπως και εγω )ξεχνιομαστε λιγουλακι και βαραμε στο ψαχνο.[img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img] Στο λεω αυτο γιατι η πισω πλευρα σου δεν εχει κλαδι ,οπως το βλεπω στη φωτο(ισως να με ξεγελαει και η φωτο)και ετσι δεν εχεις βαθος.Μηπως καποια κλαδια να πηγαινουν πισω ωστε να ολοκληρωθει το τριγωνο στην ολη συνθεση (αν γινεται φυσικα) και βγαλε μας μια φωτο και πισω να το δουμε.Παντως η παρουσιαση και οι αρχικες κινησεις δειχνουν ατομο με κατασταλαγμενο(ξερει τι ζηταει απο το φυτο) παρον και μελλον στα μπονσαι και σε ευχαριστω για αυτο γιατι βοηθας πολυ και τα αλλα παιδια.Και μετα την παρενθεση αυτη τα κλαδια σου κατεβασε τα προς τα κατω με γωνια πιο λιγο απο 45 μοιρες και θα δεις πως η τριγωνικοτητα που επιχειρεις θα δειξει αμεσως.Παντα να εχεις οδηγο σου τον κεντρικο κορμο και ακολουθα την κινηση του μεχρι την κορυφη και θα καταλαβεις.Καλη επιτυχια και καλη συνεχεια φιλε μου Γιωργο.
Υ.Γ ασε το φυτο να σου δειξει τι θελει κλεισε τα ματια και νοιωσε το και αυτο θα σε οδηγησει.
Υ.Γ ασε το φυτο να σου δειξει τι θελει κλεισε τα ματια και νοιωσε το και αυτο θα σε οδηγησει.
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Πολυ ομορφη η προταση σου Βασιλη...Vasilhs έγραψε:Μια ιδέα και απο μένα στο ωραίο δέντρο σου!
Μια ιδέα και απο μένα στο ωραίο δέντρο σου!
[img]http://www.devipeetham.com/Kali_Devi_La ... s/GG-5.jpg[/img]
[img]http://www.devipeetham.com/Kali_Devi_La ... s/GG-5.jpg[/img]
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Νασαι καλα Πετρο ευχαριστω πολυ.Το μειγμα ειναι τυρφη,ελαφροπετρα,φλοιος πευκου χαλικι στον πατο του δοχειου ελαχιστο....Petros έγραψε:Πολύ καλή εργασία έγινε πολύ όμορφο το νέο σου δέντρο. Τι χώμα βάζεις δείχνει πάρα πολύ καλό!
Για την ωρα ειναι καλο μεχρι την πληρη αντικατασταση του με αλλα πιο καταλληλα υλικα για ενα δεντρο σε ενα ποτ παντα και οχι σε πυλινο που ηταν αρκετα ευρυχωρο....
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Ευχαριστω παιδια να στε καλα ολοι σας...
Vagelako δεν νομιζω να μπορεσει να λυγισει ο κορμος του,ειναι πολυ σκληρο το ξυλο στα πυξαρια και ενα τετοιο μεγεθος που ειναι αυτο το δεντρακι θεωρειτε μεγαλο.Σιγουρα ομως θα υπαρχει καποια τεχνικη επ'αυτου...
Harris ωραια η εικονα του μπονσαι που εβαλες,το εχω θαυμασει αρκετες φορες στο διαδυκτιο.Στην ουσια αυτο που επελεξα ηταν αρχικα να κρατησω και τους 2 και το φυλλωμα του ενος να καλυπτει του αλλου,αυτη ηταν και η βασικη ιδεα,δημιουργωντας ετσι την ψευδαισθηση οτι στην ουσια το δεντρο ειναι ενα....το virtual foroum θα επρεπε να λεγεται [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
G.gin χαιρομαι που σου αρεσε φιλε μου ,για να δουμε και να περιμενουμε για αυτο που λες,να σαι καλα ...
Vagelako δεν νομιζω να μπορεσει να λυγισει ο κορμος του,ειναι πολυ σκληρο το ξυλο στα πυξαρια και ενα τετοιο μεγεθος που ειναι αυτο το δεντρακι θεωρειτε μεγαλο.Σιγουρα ομως θα υπαρχει καποια τεχνικη επ'αυτου...
Harris ωραια η εικονα του μπονσαι που εβαλες,το εχω θαυμασει αρκετες φορες στο διαδυκτιο.Στην ουσια αυτο που επελεξα ηταν αρχικα να κρατησω και τους 2 και το φυλλωμα του ενος να καλυπτει του αλλου,αυτη ηταν και η βασικη ιδεα,δημιουργωντας ετσι την ψευδαισθηση οτι στην ουσια το δεντρο ειναι ενα....το virtual foroum θα επρεπε να λεγεται [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/21.gif[/img]
G.gin χαιρομαι που σου αρεσε φιλε μου ,για να δουμε και να περιμενουμε για αυτο που λες,να σαι καλα ...
-
G.gin.
- Omono

παρα πολυ ωραια διαμορφωση γιωργαρα. μου αρεσε παρα πολυ... για να πω την αληθεια δεν μου παει καποιο virtual στο μυαλο..περιμενω απο την παρεα καμια ιδεα [img]http://www.bonsaiforum.gr/richedit/smil ... oIM/41.gif[/img]
άσε τα δέντρα σου να μιλάνε αυτά για εσένα
-
Harris
- Συντονιστής

- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 172 times
- Επικοινωνία:
Ωραιο το νεο σου δεντρο Γιώργο! Το διαμόρφωσες πολύ καλά, έδιωξες τα περιττά και κράτησες ωραια κλαδιά!
Στα buxus εαν δεν φοβασαι κόψεις κλαδιά μπορεις να κανεις σχεδον ολες τις φόρμες!
Ψοφάμε για virtual εδώ μέσα!!! Τώρα; ηρθε η ωρα για κανενα virtual?
Μια άποψη ισως να ειναι και αυτή: [img]http://www.bonsaiforum.gr.com/800px-Bonsai_IMG_6424.jpg[/img]
[img]http://www.got-bonsai.co.uk/images/info/twintrunk.gif[/img]
Y.Γ ενα μικρο θέμα ειναι οτι δεν ξεκινάει απο χαμηλα ο διαχωρισμός των 2 κορμών.
Βάλε εναν φελλό για να ανοίξουν οι 2 κορμοί. Εαν θες και ανεβασε μια φωτο εαν σ'αρεσει σαν ιδεα παντα!
Στα buxus εαν δεν φοβασαι κόψεις κλαδιά μπορεις να κανεις σχεδον ολες τις φόρμες!
Ψοφάμε για virtual εδώ μέσα!!! Τώρα; ηρθε η ωρα για κανενα virtual?
Μια άποψη ισως να ειναι και αυτή: [img]http://www.bonsaiforum.gr.com/800px-Bonsai_IMG_6424.jpg[/img]
[img]http://www.got-bonsai.co.uk/images/info/twintrunk.gif[/img]
Y.Γ ενα μικρο θέμα ειναι οτι δεν ξεκινάει απο χαμηλα ο διαχωρισμός των 2 κορμών.
Βάλε εναν φελλό για να ανοίξουν οι 2 κορμοί. Εαν θες και ανεβασε μια φωτο εαν σ'αρεσει σαν ιδεα παντα!
-
vaggelakos7
- Imperial

- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Μάλιστα νεα παρουσίαση απο τον φίλο μας pinumugo! Απο ένα τόσο μεγάλο δέντρο έμεινε εναshohin!
Πολύ όμορφη διαμόρφωση! Ο κορμός του λυγίζει για καμιά virtual εκδοχή opws μας έχετε συνηθήσει;
Πολύ όμορφη διαμόρφωση! Ο κορμός του λυγίζει για καμιά virtual εκδοχή opws μας έχετε συνηθήσει;
-
pinusmugo
Topic author - Imperial

Βούξος ο αειθαλής...Buxus sempervirens!!!
Καλημερα σε ολους τους φιλους κ φιλες των μπονσαι ...
Σημερα θα σας δειξω ενα πυξαρι που αγορασα προσφατα απο φυτωριο.Ηταν μια δυσκολη και με πολλα παζαρια αγορα και σε καποια φαση ημουν ετοιμος να εκγαταλειψω και να αποχωρησω.Καλο φυτο μεν ακριβο δε για τον σκοπο μου.
Παρτε μια ιδεα
ΑΑ αυτο το πυξαρι ειναι τριγωνικο για αυτο ειναι και ακριβο...
Ναι αλλα αυτο δεν εχει φυλλωμα ουτε σχημα καλο γιατι ειναι τοσο ακριβο?
Μα ειναι υγιες,προσφατα το εχω λιπανει και εχει αρκετο φυλλωμα για αυτο ..
Εγω στον κηπο θα το βαλω σε μια γωνια,δεν εχεις κανενα αλλο πιο ταλαιπωρημενο ?ετσι για να βαλω ενα??
Μπα οχι ..
Ε καλα μετα θα δω κατι αλλο...
Μπορει και εσεις να εχετε τυχει μιας τετοιας συζητησης,καθολου απιθανο,μην υποχωρειτε ο μονος σκοπος ειναι να πωληθουν δεντρα και τιποτα αλλο..Καθως εφευγα χωρις να αγορασω κατι ,με φωναξε και μου ειπε παρτο,στην τιμη που ειχα προτεινει προηγουμενως,δεν αναφερω την τιμη δεν εχει νοημα αυτο παντως ηταν πολυ χαμηλοτερη απο την αρχικη του...
Οπως θα δειτε μεταφερθηκε σε αλλο δοχειο πυλινο που αγοραστηκε για αυτον τον σκοπο.Η ενεργεια μεταφυτευσης ηταν ευκολη καθως το νεο δοχειο του ειναι ευρυχωρο στα πλαινα του και ετσι οι ριζες του κατα καποιον τροπο ανοιξαν-τοποθετηθηκαν προς τα πλαγια.Κοπηκε ελαχιστο ποσοστο τους,ουτε το 1/3 θα ελεγα σε αναλογια πιο πολυ ξεκαθαριστηκαν και εγινε ουσιαστικα και η πρωτη του διαμορφωση για την πορεια του πλεον ως προ-μπονσαι που με τα χρονια ευελπιστω στην θετικη του πορεια....
Πριν και μετα ...
Σημερα θα σας δειξω ενα πυξαρι που αγορασα προσφατα απο φυτωριο.Ηταν μια δυσκολη και με πολλα παζαρια αγορα και σε καποια φαση ημουν ετοιμος να εκγαταλειψω και να αποχωρησω.Καλο φυτο μεν ακριβο δε για τον σκοπο μου.
Παρτε μια ιδεα
ΑΑ αυτο το πυξαρι ειναι τριγωνικο για αυτο ειναι και ακριβο...
Ναι αλλα αυτο δεν εχει φυλλωμα ουτε σχημα καλο γιατι ειναι τοσο ακριβο?
Μα ειναι υγιες,προσφατα το εχω λιπανει και εχει αρκετο φυλλωμα για αυτο ..
Εγω στον κηπο θα το βαλω σε μια γωνια,δεν εχεις κανενα αλλο πιο ταλαιπωρημενο ?ετσι για να βαλω ενα??
Μπα οχι ..
Ε καλα μετα θα δω κατι αλλο...
Μπορει και εσεις να εχετε τυχει μιας τετοιας συζητησης,καθολου απιθανο,μην υποχωρειτε ο μονος σκοπος ειναι να πωληθουν δεντρα και τιποτα αλλο..Καθως εφευγα χωρις να αγορασω κατι ,με φωναξε και μου ειπε παρτο,στην τιμη που ειχα προτεινει προηγουμενως,δεν αναφερω την τιμη δεν εχει νοημα αυτο παντως ηταν πολυ χαμηλοτερη απο την αρχικη του...
Οπως θα δειτε μεταφερθηκε σε αλλο δοχειο πυλινο που αγοραστηκε για αυτον τον σκοπο.Η ενεργεια μεταφυτευσης ηταν ευκολη καθως το νεο δοχειο του ειναι ευρυχωρο στα πλαινα του και ετσι οι ριζες του κατα καποιον τροπο ανοιξαν-τοποθετηθηκαν προς τα πλαγια.Κοπηκε ελαχιστο ποσοστο τους,ουτε το 1/3 θα ελεγα σε αναλογια πιο πολυ ξεκαθαριστηκαν και εγινε ουσιαστικα και η πρωτη του διαμορφωση για την πορεια του πλεον ως προ-μπονσαι που με τα χρονια ευελπιστω στην θετικη του πορεια....
Πριν και μετα ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.